Foto's na operatie

789 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231
Foto's na operatie

Omdat er kennelijk bij lotgenotes nieuwsgierigheid bestaat hoe we eruit zien na operatie, open ik dit onderwerp. Je kunt o.a. een foto opladen als je gaat naar http://www.imageshack.us (hiervoor moet je jezelf wel registreren). Bij Browse kies je de foto die je op wilt laden vanaf je eigen computer. Daarna klik je op Host it. Klik Resize image 150x 112 (thumbnail) aan. Klik Remove size/resolution bar fromthumbnail aan.

Er komt dan een code te staan en dan neem je de code die staat bij Forum 1. Die plak je in de bericht en zo wordt je foto hier zichtbaar. De laatste regel van deze code bevat soms een regel die begint met By en dan je naam. Deze moet je weghalen als je anoniem wilt blijven.

Je kunt uitloggen, zodat je anoniem blijft.

Misschien is het aardig om er een kort verhaaltje bij te schrijven (leeftijd, soort tumor, soort operatie, soort behandeling etc) en aan te geven wanneer de operatie was en wanneer de foto is gemaakt.

Op 22 november 2010 zijn we verhuisd naar deze website en daardoor zijn enkele foto`s niet meer zichtbaar, helaas. Vandaar dat er in sommige berichten de links nog wel staan maar niet meer de foto`s.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Op moment van diagnose was ik 36 jaar. Dochtertje van 2,5. Tumor van 10 bij 6 bij 7 cm, die niet te zien was op mammografie en echo (niet in juli 2006 en in februari 2007 ook niet). Uiteindelijk gezien op MRI. Klieren positief. Eerst 6 maal chemo gehad (TAC). De complete tumor was na de chemo verdwenen. Toch amputatie inclusief twee schildwachtklieren. Ik heb tegelijkertijd mijn eierstokken laten verwijderen. Daarna nog 25 bestralingen, een jaar Herceptin en jaren hormoontherapie.

Deze foto is genomen circa 6 maanden na de diagnose en 5 weken na de operatie. Hier heb ik 7 bestralingen gehad.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Op het moment van de diagnose was ik nog net 35 jaar. Tumor zelf gevoeld bij borstonderzoek. Diameter bij verwijdering was 21 mm. Borstbesparend geopereerd, schone lympfeklieren. Graad 1 goed gedifferentiëerd. HER2neu +++ en hormoongevoelig. Deze foto is genomen ca. 1 week na de operatie. Ben nu bezig met bestralingen, 28 stuks inclusief boost, daarna 5 x FEC chemo, vervolgens 1 jaar Herceptin en 5 jaar hormoontherapie. Heb een zoontje van 4. Litteken boven op de borst is uiteraard van de verwijdering van de tumor, litteken onder de oksel is van de verwijdering van de schildwachtklier.

Offline
Berichten: 202

Nou kom op meiden, niet alleen kijken, ook zelf plaatsen ;)

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Amputatie, okselkliertoilet met directe reconstructie februari 2006. Na twee weken prothese verwijderd na infectie. Deze foto is van april 2006, nadat de wond eindelijk dicht was. Hierna ben ik met de chemo's gestart. Het litteken is in de loop van de tijd niet echt veranderd. Verdere behandeling: 4 x AC, 4 x taxol, hormoontherapie (tamoxifen, aangezien ik door de chemo's blijvend in de overgang ben is zoladex niet nodig.)
Leeftijd bij diagnose: 44 jaar.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

mogen deze foto's ook op de site?

Mail ze dan a.u.b. naar

. Dan weten we dat we toestemming hebben deze anoniem te gebruiken.

Offline
Berichten: 202

Ik krijg nu een beetje het idee van een etalage. Dit topic is al meer dan 100x bekeken en maar 3 vrouwen hebben een foto geplaatst. Jammer.

afbeelding van angel70
Berichten: 394

Ik heb geen foto`s gemaakt na de operatie enzo.

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Ik heb ook geen foto's.... als ik ze had mochten ze er zo op. Had je mooi het 'hoogteverschil' kunnen zien dat door de bestralingen veroorzaakt is.. Wellicht ga ik nog wel aan de slag met de zelfontspanner :wink:

Offline
Berichten: 9

heb wel een foto van mezelf
(gemaakt voor de pinkribbon fotowedstrijd, was toen errug moedig
die stond ooit al op t net , met hoofd!!! :oops:dus maakt niet meer uit
hij is alleen een beetje groot, weet iemand hoe ik hem kleiner kan maken?
Hij zit nu opgeslagen in mn bureaublad..
probeer zelf nog wat te prutsen..
:roll:

Offline
Berichten: 924

Ik zal twinman aan het werk zetten :wink:

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Loesje! schreef:
Ik krijg nu een beetje het idee van een etalage. Dit topic is al meer dan 100x bekeken en maar 3 vrouwen hebben een foto geplaatst. Jammer.

Rustig maar Loesje.. niet iedereen is zo snel met foto's vinden en opsturen!!!
Ik heb ook flink moeten zoeken in mijn oude bestanden om nog foto's uit die periode te vinden en als het goed is zet onze oppermoderator ze er binnenkort op! :wink:
( Ik had in mijn tijd ook erg veel behoefte aan foto's dus ik ben blij met al die aandacht voor de foto's!!)

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

foto van de borsten na huidsparende operatie en na expanders zijn de definitieve prothese's geplaatst.
Helaas is de linker(bestraalde borst)steeds ontstoken geweest dus na bijna 2 jaar is de prothese vervangen door een reconstructie via de DIEP FLAP

Hier de foto na de eerste reconstructie

Hier de foto na de DIEP FLAP

Offline
Berichten: 1113

Ik wil iedereen er even op wijzen dat, ook al post je hier als gast, de moderators kunnen zien vanaf welke computer er een bericht geplaatst wordt en zo dus (in de meeste gevallen) toch weten welke amaonze dit bericht geplaatst heeft!

Anoniem is dus niet helemaal anoniem, dat wilde ik jullie toch even laten weten.

Offline
Berichten: 653

Loesje! schreef:
Ik krijg nu een beetje het idee van een etalage. Dit topic is al meer dan 100x bekeken en maar 3 vrouwen hebben een foto geplaatst. Jammer.

Ik heb ook geen foto van na de OK, die moet dus gemaakt worden, en dat gaat zeker gebeuren.........maar met 4 kids om me heen (waarvan 1 logee), sportwedstrijden van de kids die begeleid moeten worden, boodschappen voor een week, kortom een druk weekend, is er geen ruimte om ´even´een foto te maken. Wel om te kijken naar de foto´s (want dat kan ik zonder hulp van mr. Kris doen ,-)).

Ik heb trouwens genoeg vertrouwen in de gebruikers van dit forum dat het geen ´freek-show´gaat worden, en dat de kijkers kijken om redenen waarvoor de foto´s geplaatst zijn. Hier komen toch vooral lotgenoten en aanverwanten die integer om zullen gaan met de geplaatste foto´s.

Offline
Berichten: 37

Wat een goed topic! Ik had ook al gezocht naar foto's toen ik geopereerd moest worden.
Ik twijfel alleen heel erg of ik mijn foto's er op moet zetten, ik heb een foto van toen ik net geopereerd was, die ziet er erg smerig uit, veel bloederiger dan dat het daadwerkelijk was. En een foto van toen mijn wond ontstoken was, ziet er ook niet echt lekker uit. Dat zijn niet echt opbeurende beelden lijkt me.
Ik wilde nog een foto maken van hoe het er nu uit ziet. Ik ben er erg tevreden mee, het ziet er echt mooi uit, maar nu is het wel net weer helemaal rood verbrand van mijn bestralingen.
Misschien dat ik over 2 weken ofzo de hele serie er op zet, als mijn huid weer in orde is na mijn bestralingen. (ik hoef er nog maar 2)
Dan kun je zien dat het ook goed afloopt :-)

Ik snap dat je het vervelend vindt Loesje, maar er volgen er straks vast meer! Niet iedereen heeft ook foto's (paraat). Maar een super initiatief!

liefs Marloes

Offline
Berichten: 37

nog een kleine toevoeging:
Het is niet zo dat ik vind dat ik de beelden er niet op kan zetten omdat ik ze smerig vind, want dan zou ik natuurlijk een niet realistisch beeld scheppen. En dit topic is bedoeld dat mensen kunnen zien wat ze kunnen verwachten.
Ik vind het alleen verstandiger om ook de goede afloop erbij te laten zien.

Offline
Berichten: 743

Loesje!,

ik denk ook dat je even de anderen wat meer tijd moet gunnen, er komen vast meer foto's.
Dat mensen vaker hebben gekeken dan geplaatst, begrijp ik heel goed, het komt toch heel 'dichtbij'. Vergt even wat bedenktijd.....

Een indruk willen krijgen van hoe en wat is logisch, maar de resultaten van anderen zeggen niets over hoe een operatie kan uitpakken, elk lichaam is weer anders, hoe cliché ook....heb ik zelf helaas door vallen en opstaan moeten leren....

Loesje

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

De bedoeling is om een fotodeel te maken, een collage met de verschillende operaties/behandelingen. Het is niet bedoeld als 'foto's van die-en-die Amazone'. Er zijn al foto's binnen op info@de-amazones.nl. Foto's zijn bedoeld voor het algemene gedeelte van de site.

afbeelding van sterre38
Offline
Berichten: 150

Misschien een idee dat je eerst moet inloggen voordat je de fotos kan zien?? zo trek je misschien wat minder sensatiezoekkers.
Ik heb nog altijd fotos staan op het borstenforum,al zijn deze zeer oud en is het nu heel anders als toen

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Als je mensen eerst laat inloggen, krijg je heel veel aanmeldingen van mensen die verder toch niet actief zijn. Bovendien kun je dan toch herleiden naar de forummer.

Als het gewoon op de site staat, anoniem, is het juist niet te herleiden naar een specifieke forummer.

Offline
Berichten: 126

Voor de collectie. Deze foto's staan ook al elders maar ze passen goed in dit topic.

Deze is van juni of juli 2006. Borst eraf (1 tumor van 2,5 cm, 1 tumor van 1 cm, allerlei plekken met DCIS, schone okselklieren). Ik heb er hier drie of vier chemo's opzitten. Boven mijn gezonde borst kun je de PAC goed zien zitten. De foto is gemaakt door Claudia Bloem.

de foto die in de Opzij van september 2007 verscheen. Hij is gemaakt door Victor van bergen Henegouwen.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ik vind het prachtige foto's, Karin. Toen deze foto's werden gepubliceerd, was ik nog niet een van jullie, maar ik vond (en vind) het wel een stoere actie. Niks om onder een shirtje te verstoppen !!! Topwijf ben je !!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Hoi Karin, ik vind je een mooie vrouw.
Je straalt iets mystieks uit, ik vind de foto's heel mooi.
Ik heb zelf mijn borst mogen behouden, maar soms denk ik, als de borst eraf moet zal het mij niets verbazen.
Ik vind het fijn om te zien hoe het er dan uit zal zien, dank je wel daarvoor.
Liefs, Petra

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387


Datum foto 1 oktober 2007

Diagnose borstkanker: 29 aug 2005. 33 jaar. Twee tumoren, gezamenlijk ruim 7 cm. Volledige amputatie plus okselkliertoilet. PAC links boven amputatie geplaatst. Chemo TAC, 5 keer in 2005/2006. Pac in lente 2007 verwijderd.
Terugkeer kanker: 13 aug 2007. 35 jaar. Uitzaaiingen in longen, lymfen, borstbeen en ruggewervel. Plaatsing PAC nu aan rechterkant. Vijf bestralingen gehad gevolgd door Chemo CMF (en APD). Loopt nog momenteel.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Leeftijd bij diagnose: 38 jaar (januari 2006). Foto is van vandaag, 1 jaar en 9 maanden na de operatie. Na de operatie heb ik een behoorlijk groot seroom gehad, maar dit is zonder ingrijpen mooi weggetrokken. Sinds enkele maanden ontstaat er onder het litteken een ´kuiltje´. Dit vind ik wel jammer. Ik vind het minder mooi en de prothese past minder goed.
Twee tumoren in linker borst (graad II, her2neu +++, oestrogeengevoelig), micrometastasen in okselklieren. Amputatie en lymfkliertoilet. Na OK nog een keer open en dicht vanwege shock door nabloeding.
Chemo: 1 TAC-kuur waarna complicaties, waarvoor opname. Kuur is om deze reden aangepast (co-morbiditeit, status na hepatitis), vervolgens nog 3 AC kuren en 4 x taxoterekuren gehad.
Tijdens taxotere gestart met herceptin (vertraagde allergische reactie op de herceptin, waarvoor wederom opname). Hierna toch behandeling voort kunnen zetten (1 jaar lang om de 3 weken).
1 maand na afloop chemo gestart met hormoontherapie (zoladex en arimidex).
Ondanks de tegenslagen gaat het nu heel goed met me! Ik vind jammer om 1 borst te hebben, maar ben heel blij dat ik er nog ben en de kanker op dit moment onder controle lijkt!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Gast van 2 oktober in de nacht. Ik heb je foto iets verkleind. Ik hoop dat je dat goed vindt.

Goudblok [moderator]

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Ik vind jullie helden, dappere Amazones.
Liefs, Petra

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Geweldige foto's, heel divers, bedankt voor jullie moed en ik hoop dat er velen volgen !!

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

De tumor.

Offline
Berichten: 149

Ik wilde deze ook nog even laten zien, omdat er al een afwijkende tepel is te zien. Hier ben ik net bevallen van mijn zoon, met stuwing en een naderende borstontsteking.

DIt is een paar dagen na de diagnose. het leek er toen op dat ik per januari geopereerd zou worden. Dus toen zijn we maar gaan fotograferen


mei 2006 de dag voor de operatie. een raar idee dat er de volgende dag nog maar één borst zou zijn.

Een paar dagen na de operatie. kijk eens wat een blauwgele oksel. na deze operatie veel last van overtollig vocht gehad, een aantal keren gepuncteerd, vervolgens is er een paar dagen later door de chirurg een stuk van de hechting kapotgeknipt en hebben manlief en ik met behulp van katheters ( ! ) de wond een aantal weken 3 keer per dag met water onder de douche gereinigd.

En denk je alles gehad te hebben: wondroos in juli 2007. en dus koorts, in no time naar 41 graden C. En nu dan lymfoedeem grumpf.

41 ten tijde van de diagnose, T3, N1, M0, neoadjuvante chemo, 3 x CD en 3X AC, 25 keer radiotherapie en geen hormoontherapie.

ik laat dit allemaal zien omdat ik zelf erg veel baat gehad heb bij het boek borstbeelden. zien was voor mij al een stukje inleven en acceptatie.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Big Red, indrukwekkende foto's, fijn dat je ze laat zien. Ben je uiteindelijk tevreden met het resultaat?

Offline
Berichten: 653

Bid Red, ik weet zeker dat ook jij (a.s. :? .....) amazones helpt met je foto´s. Het boek Borstbeelden heb ik ook, het heeft mij ook geholpen... Ik vond de vrouw met haar kindje prachtig............zo sterk!
Trouwens, ik merk dat het me nu nog helpt bij de verwerking om foto´s van lotgenoten te zien..................

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

32 jaar bij diagnose, 1.7 cm. Borstsparend geopereerd met SWK, foto is 5 maanden post-op.

5 maanden na borstsparende operatie alsnog amputatie met directe reconstructie met McGhan siliconen. Foto's zijn 8 weken post-op.

Tepel gebankt in de lies.

afbeelding van angel70
Berichten: 394

Heb van de week ook een paar foto`s gemaakt en gemaild.
Ben zelf niet zo handig om foto`s op de site te zetten.

Offline
Berichten: 149

Dank je, Dees en Kris. Het onvermoede effect is nu wel dat ik na het bij elkaar sprokkelen van de foto's en ze daadwerkelijk posten ook opeens een soort herbeleving kreeg. En als gevolg daarvan op het randje van een inzinking verkeer. Begint mijn emotionele verwerking nu pas ???? De tranen vloeien om niets en alles. Ik grijns om het artikel van Karin in MC en sniffel om de partner verhalen in Pink Ribbon. Ik ga mijn verwerking maar eens vervolgen in een ander topic. En het antwoord op de vraag of ik tevreden ben: "Neen, ik ben niet tevreden met het resultaat ,maar ik kan er wel mee leven " ! Á bientôt !

Offline
Berichten: 581

Ik heb geen foto's van mezelf.....had er geen behoefte aan en nog steeds niet moet ik zeggen (al wil ik best wel een foto maken van het eindresultaat als de tattoo erop zit).....

Dapper van jullie dat jullie de foto's plaatsen =D>

Offline
Berichten: 51

Een gezonde borst en een geamputeerde borst met een directe reconstructie met expander. Deze foto is van deze week, is nu 5 maanden geleden dat ik geopereerd ben. Het litteken is bijna niet zichtbaar zoals je ziet.
De expander is nu nog groot en raar rond van vorm maar dat is om de huid op te rekken. Over een maand krijg ik een definitieve siliconenborst en wordt mijn gezonde borst gelift. Volgend jaar een tepelreconstructie.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ziet er mooi uit, Carolina !!

afbeelding van sterre38
Offline
Berichten: 150

wow carolina ziet er nu al heel mooi uit meid!!
succes met de wisseling.

afbeelding van britt
Offline
Berichten: 26

Dat geeft hoop Carolina!! Dank je wel!!
Ik zou er bijna zin in krijgen.... :lol:

PS: even off topic... super geluidsfragmenten op je www!

Offline
Berichten: 1004

IK heb geen foto's gemaakt......bewust niet..... De PC heeft ze wel, vroeg of ik ze wilde.... niet dus....
Heb hier wel ff gekeken..Vind het dapper van jullie.... [kiss]

Offline
Berichten: 51

@ britt: ja ik heb ook zin in die laatste operatie!
Bedankt voor je compliment over mijn www. Ik ben die lange blonde (tenminste dat was ik....nu kortharige brunette :lol: )

Offline
Berichten: 4227

Bij onze amerikaanse vriendinnen is er een soortgelijk topic: 'Reconstruction/Surgery Photo Gallery Project, Sharing photos of different procedures'

http://www.youngsurvival.org/blocks/Forum/index.php?showtopic=6817

Offline
Berichten: 4227

Even omhoog, misschien zijn er meer dames die (anoniem=even uitloggen) hun resultaat willen laten zien. Kunnen anderen zien wat er mogelijk is.

Offline
Berichten: 2277

Op het moment van de diagnose was ik 37 jaar.
Ik ben op de mammapoli terecht gekomen door masthopatie klachten.

Excisiebiopsie op 29 augustus 2007.
Hierbij zijn ook 2 fibroadenomen weggehaald.
Naar aanleiding van deze operatie kreeg ik op 7 september 2007 de diagnose borstkanker.

Offline
Berichten: 2277

Op 15 oktober 2007 heb ik een amputatie gehad van mijn rechterborst.
Deze foto is gemaakt op 12 januari 2008.
Op advies van de chirurg ben ik in december begonnen met Scarban te plakken.

Offline
Berichten: 149

Ha Marielle, bedankt voor het delen van je foto's.

Offline
Berichten: 288

bedankt marielle maar wat is scarban?

Offline
Berichten: 2277

beertje schreef:
bedankt marielle maar wat is scarban?

:oops: die heb ik er voor de foto afgehaald...
willen jullie een foto met scarban?

Pagina's