Gewrichtsontsteking door Tamoxifen?

20 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 104
Gewrichtsontsteking door Tamoxifen?

Ik gebruik nu sinds eind april Tamoxifen en heb nu al 4 weken last van een zeer pijnlijke heup, soms kan ik er nauwelijks op lopen. Er zijn al foto`s en een botscan van gemaakt dus zorgen om uitzaaingen zijn weg. Volgens de radioloog moet ik er maar vanuit gaan dat het en gewrichtsontsteking is. Wie herkent dit en heeft er tips om er vanaf te komen. Ik gebruik nu dagelijks 3x 400 mg brufen.

Offline
Berichten: 788

Jeetje Hexje, da's vervelend zeg dat je zoveel pijn hebt.
Ik herken het in die zin dat ik meer last kreeg van mijn gewrichten toen ik tamoxifen ging slikken, maar na verloop van tijd werd dat gelukkig minder.
Ik heb echter ook reuma, dus het zit sowieso niet zo lekker met mijn gewrichten.
Vermoeidheid zorgt er bij mij voor dat ik meer pijn heb, dus ik probeer toch zoveel mogelijk op tijd naar bed te gaan en goed te rusten.
Ik wens je heel veel sterkte !

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik slik sinds een klein jaar tamoxifen. Ik heb de afgelopen maanden (va eind jan.) al 3 keer een slijmbeursontsteking in de schouder van de geopereerde kant gehad. Voor mijn gevoel hangt dat ook samen met het tamoxifen gebruik, alhoewel er geen arts is die dat duidelijk bevestigd (ze weten het eigenlijk niet). Sinds een paar weken heb ik ook in al mijn andere gewrichten behoorlijk last van een stram en stijf gevoel, eerder had ik dat nog niet(althans, niet in deze mate), maar kennelijk kan dat na bijna een jaar toch nog opeens op komen zetten.
Om kort te gaan: ik denk dus dat het gebruik van de tamoxifen wel degelijk verband kan houden met je pijn aan je heupgewricht.
Ik kreeg van de huisarts diclofenac als pijnstilling en dan vooral om de ontstekingsremmende werking daarvan. Gecombineerd met rust werkte dat wel. Misschien om vragen ipv de ibuprofen?(waar naar mijn idee artsen nooit zo dol op zijn..)
Ik hoop dat het snel beter gaat! (Ik heb zelf ook wel eens een slijmbeursontsteking in mijn heup gehad, vroeger, al lang voor deze ellende ;) en weet nog hoe pijnlijk en ook lastig het is, omdat je hem toch wel móet belasten, vaak)

Offline
Berichten: 4238

Het 1e jaar heb ik ook veel klachten gehad, daarna ging het een paar jaar wat beter. De laatste paar maanden werden de gewrichtsklachten weer erger. Ik ben nu een maand met tamoxifen gestopt (had het al 4 jaar geslikt én chemo én eierstokken verwijderd, dus niet zomaar gestopt) en zal hier laten horen of de pijn minder wordt, ik me beter ga voelen. Het zal natuurlijk fijn zijn om te weten of je na zo lang slikken toch weer kunt herstellen.

Offline
Berichten: 104

Bedankt, voor jullie reacties, vandaag naar de orthopeet omdat nog steeds niemand weet wat het precies is.

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

zal aan je denken hexje :wink:

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Heeft iemand hier ook last van? Ik heb last van een peesonsteking aan mijn goede arm dus dat is heel vervelend. Verder heb ik ook soms heup en lage rugklachten. Zou dit door de tamoxifen kunnen komen? En kan ik ibuprofen nemen naast tamoxifen

Offline
Berichten: 4238

Je heup is een gewricht, en ja ik heb daar veel last van gehad toen ik tamoxifen nam, lage rug idem. Een peesontsteking zegt me helemaal niks maar heb je al in het bijwerkingending van de apotheek gekeken? Misschien staat het er wel bij.
Ibuprogen naast tamoxifen? ik zou denken van wel, bel anders morgenvroeg even met de apotheek, dan ben je snel wijzer. En als je klachten wat langer duren altijd naar je arts Tika!

Offline
Berichten: 196

Volgens mij kun je alle pijnstillers gewoon naast Tamoxifen gebruiken. Ik heb na mijn operatie (4 weken geleden) zowel Ibuprofen als Naproxen als ook Acetylsalisylzuur (aspirine) geslikt c.q. voorgeschreven gekregen. Ik kon geen paracetamol, wat het meest gebruikelijk is, innemen in mijn geval omdat ik daar allergisch voor ben. Wel heb ik bij de genoemde pijnstillers ook maagbeschermers geslikt omdat de genoemde tablettenniet zo goed zijn voor de maag.

Offline
Berichten: 20

Ik heb ook veel last van mijn heupgewricht en het houdt mij regelmatig uit mijn slaap waardoor ik onvoldoende aan mijn rust toekom en het vervolgens erger wordt. Tegen de pijn slik ik vanalles en ik heb het idee dat diclofenac nog het beste werkt.

Ik lees dat meer van jullie er last van hebben gehad? Na hoeveel tijd wordt het minder?

Offline
Berichten: 762

Als je echt een slijmbeursonsteking hebt in je heupgewricht, zou ik dat laten behandelen door een fysiotherapeut. Diclofenac helpt inderdaad het beste bij gewrichtsonstekingen. Ik slik inmiddels bijna 5 jaar hormoontherapie (eerst tamoxifen, nu al ruim 2,5 jaar arimidex) en blijf erg gevoelig voor gewrichtsproplemen. Er is de afgelopen jaren al van alles de revue gepasseerd, slijmbeursontstekingen in schouder heup en elleboog, peesonstekingen aan de pols en problemen in de onderrug.
Het is bij mij dus niet minder geworden na een tijd. Sinds een half jaar doe ik aan yoga en eerst werden mijn klachten m.n. in de heupen erger, maar nu heb ik het idee dat door het oprekken van banden en pezen en spieren er meer ruimte komt, wat helpt. Ook zwem ik al 4 jaar 3x pw. Dat helpt m.n. in het schouder/okselgebied goed voor de soepelheid. Maar ik moet het ook echt allemaal blijven doen, anders gaat het meteen weer mis en ook nu ben ik niet echt klachtenvrij. Beetje pappen en nathouden dus....

Offline
Berichten: 1

Komt me allemaal bekent voor, zelf heb ik ook erg veel last van mijn heupen en onderrug. Ook mijn polsen, vingers en tenen doen zeer. Gebruik nu ongeveer 2 maanden tamoxifen, vandaag naar de oncoloog geweest, ontstekingsremmers voorgeschreven gekregen hopelijk gaan de klachten dan over zo niet dan stoppen met de tamoxifen en een andere hormoon pil slikken maar dan moet eerst weer een scan gemaakt worden om de botdichtheid te meten. Dacht na de bestralingen en chemo kuren dat ik het ergste gehad had maar helaas de hormoonkuur valt me veel zwaarder. Ben 37 jaar maar voel me 73........

Offline
Berichten: 196

Kan aan het bovenstaande niet zo veel toevoegen en alleen maar bevestigen dat de gwrichtsklachten bij mij ook opspelen en dat Diclofenac het beste werkt. Verder ben ik bij tjd en wijlen ook in behandeling vanwege klachten m.b.t. mijn kuiten. Die schieten makkelijk in een kramp bij hardlopen en dan praat ik niet over een kramp die er na een paar uurtjes weer uit is, maar één waar ik dus weken zoet mee ben en echt moet laten behandelen. Vóór Tamoxifen heb ik daar nooit last van gehad dus ik heb wel het vermoeden dat dit ook hier mee verband houdt......

Offline
Berichten: 351

Ik gebruik nu 11 maanden tamoxifen,ben nu ook ongesteld,maar ik voel dus op dit moment ook mijn heupen die zeer doen.Ik heb een maand of 4 terug een mri van de onderbuik gehad,neem aan dat je heupen dan ook zichtbaar zijn en die was goed.
Kan je na 11 maanden ook nog last krijgen van bijwerkingen? vervelend vind ik het wel,noem het ook volgende week bij controle op,gaat het vanzelf weer over?voor tamoxifen ook geen problemen gehad,alleen wel BEkkeninstabiliteit na de geboorte van een van mijn kinderen,kan het daardoor ook "zwakker" zijn?het is niet dat ik niet kan lopen ofzo,maar zeurderig.

Offline
Berichten: 362

Vervelend 3-kids! Ik herken het wel hoor dat je nu pas klachten krijgt vd Tamoxifen, volgens mij zijn we redelijk tegelijkertijd begonnen met Tamoxifen. Ik heb iedere ochtend pijn in mijn vingers, alsof er een olifant heeft opgelegen . Verder vaak in de nacht kramp in mijn kuiten, slik nu (na overleg met oncoloog) extra magnesium. Werkt nog niet maar wat niet is kan nog komen...

Offline
Berichten: 351

tika
Ik weet niet wanneer jij met tamoxifen bent gestart? Ik 19 augustus 2010.
Ik zal het in ieder geval ook even opnoemen 19 juli,misschien moet ik ok wat vitamines oid erbij slikken.
Vreemd spul die tamoxifen :) Gelukkig maak ik me niet zo druk over die klachten en kan ik de knop goed omzetten,mocht ik wel even in de sores zit.

Offline
Berichten: 351

Wat voor pijnstilling werkt bij gewrichtsklachten?diclofenac en paracetamol haalt de scherpe kantjes eraf meer niet,ondertussen ben ik weer bang dat het toch iets anders is dan de tamoxifen nl uitzaaiingen in bekken,ook al is de kans klein dat dat het is.heb het ziekenhuis gebeld voor ruggespraak en die bellen me terug.wat is het ook een k....ziekte :( bah

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Mijn ervaring is dat ik bij stilzitten geen pijn had, maar vooral met opstaan, opstarten. De eerste 10 meter waren een ramp en dan ging het wel weer. Ze zeggen dat je bij uitzaaiingen ook 's nachts en bij stilzitten pijn hebt. Ik hoop dat je snel gerustgesteld kunt worden, 3kids

Offline
Berichten: 351

@dees
Als ik in beweging ben lijkt het minder pijnlijk,zitten is zeurderige pijn
Het lijkt wel of mijn hele hormoonhuishouding in de war is,3 maanden niet ongi geweest,ineens weer ongi vorige week,en week eerder begon het te zeuren,eerder geen last gehad.Warmte verzacht de pijn,dus vandaar dat ik echt aan de tamoxifen denk.

ziekenhuis belde net terug,oncoloog beweert dat het niet met de hormoontherapie te maken heeft,moest maar naar de huisarts gaan,gevolg geen geruststelling en alleen maar banger.Om 11:40 bij de huisarts zijn.voel me in de steek gelaten door mijn oncoloog.
Oncoloog wilde ook geenfoto oid laten maken.Voel me echt in de steek gelaten door mijn oncoloog.

Offline
Berichten: 351

We weten meer.
Het si gewricht in mijn rug is verschoven en mijn bekken staan scheef.
Ik moet nu naar mensendieck,de huisarts zei wel dat het kon van de tamoxifen,maar hij zei dat ik er dan eerder last van zou hebben gehad.
Voor alle zekerheid heeft ie mij bloed laten prikken op calcium,maar verwacht geen verhoogde waardes daarvan.Dinsdag weet ik meer.Wanneer leer ik mijn lichaam weer vertrouwen ?Aan mijn huisarts heb ik tenminte wat,die onderneemt tenminste actie.