Gewrichtspijn

221 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388
Gewrichtspijn

Hallo!

Weten jullie of gewrichtspijn een bijwerking is van behandeling met zoladex en tamoxifen?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Hallo Gast :D ,

Van Zoladex weet ik het niet zeker, maar gewrichtspijn is een bekende bijwerking van tamoxifen. Het staat ook in de bijsluiter van tamoxifen: milde gewrichtspijn en gewrichtsontsteking. Er staan trouwens nog tientallen andere bijwerkingen in de bijsluiter, die ik nooit heb gehad...

Ik heb soms een raar soort pijn in mijn ribben, vooral rechts. Rechts is ook de kant van mijn amputatie en in het begin was ik vreselijk bang voor uitzaaiingen. Die heb ik gelukkig niet, het is echt een bijwerking van de hormoontherapie.

Met Zoladex mocht ik na twee jaar stoppen en ik heb er ook geen bijsluiter meer van (staat wel ergens op Internet). Ik weet niet zeker of dat ook met gewrichtspijn samengaat.

Heb je erge pijn? Bij mij is het af en toe een raar gevoel, meer niet.

P.s. als je niet ingelogd bent, verschijnen je berichten als 'gast'.

Offline
Berichten: 534

Hoi Gast :D

Tamoxifen staat inderdaad bekend om de bijwerkingen op de gewrichten. Het staat in de patientenbijsluiter. Gek genoeg wordt er in de tekst in het farmacotherapeutisch kompas geen melding gemaakt van deze bijwerking.

Bij Zoladex is deze bijwerking niet gebruikelijk.

Net als Maisa gebruik ik ook al een tijdje Tamoxifen en Zoladex. Ik heb inderdaad ook last van mijn linker polsgewricht. De klachten zijn bij mij vrij mild en komen met name door verkeerde bewegingen. Ik heb ook wel eens lichte pijn in de rug en ribben. In overleg met mijn oncoloog blijf ik bij de Tamoxifen. De andere middelen hou ik liever in reserve, voor het geval dat ik ze in de toekomst nog een keer nodig heb. :wink:

Als de klachten ernstig van aard zijn, kun je in overleg met je oncoloog een verandering van je medicatie overwegen.

Gebruik je zelf ook hormoontherapie? En heb je veel klachten?

afbeelding van jori
Offline
Berichten: 33

Hoi,

Ik gebruik Arimidex en heb mijn eierstokken laten verwijderen. Na het verwijderen heb ik veel last van mijn schoudergewricht (niet geopereerde kant), kniegewricht en rug. Ik ben ook ontzettend stijf geworden, na 5 minuten zitten, sta ik op als een oud wijf.
Weet een van jullie of veel sporten hier een positieve bijdrage aan kan leveren? Of andere nuttige tips

Offline
Berichten: 5

Hoi Jori,

Ik gebruik zoladex en arimidex, en heb ook last van gewrichtspijn. Het begon met tintelende handen, vooral als ik wakker werd. Nu heb ik er vaak last van dat mijn vingers 'op slot' gaan als ik ze gebogen heb, vooral als ik ze ver buig. Ik heb ook een tijdje mijn duim juist niet kunnen buigen, maar dat ging weer over. Ik denk dat licht sporten wel helpt omdat het de boel soepeler maakt, maar van oefeningen waar ik veel kracht moet gebruiken krijg ik juist last. Ik dacht eerst dat temperatuur ook een rol speelde, maar dat blijkt toch weinig uit te maken. Gelukkig maar, want anders zit je met het dilemma: warm met opvliegers of koud met gewrichtsklachten. Volgens mijn onco komt het van de overgang.

groetjes

Offline
Berichten: 1446

Hoi,

ik gebruik nu ruim 6 maanden arimidex en zoladex en had vooral in het de eerste 4 maanden veel last van gewrichtspijnen, maar dat wordt nu echt wel minder, de opvliegers worden ook minder trouwens.

groet, Roosje

Offline
Berichten: 6

ik slik nu 2 jaar tamoxifen en heb nog steeds last van gewrichtspijnen, vooral in mijn benen
Doordat ik begin van dit jaar flink de griep heb gehad, is het alleen maar erger geworden.
Deze week er met de oncoloog over gehad, hij raadde mij aan, paracetemol te slikken als het te erg werd.

afbeelding van jori
Offline
Berichten: 33

Ik gebruik nu bijna 1 jaar arimidex en in maart 2005 zijn de eierstokken verwijderd. Ik heb nog steeds ontzettend last van gewrichtsklachten.
Het is heel vervelend, want je bent toch steeds bang dat er een uitzaaiing zit.
De behandeling van de fysio helpt niet veel. Ik heb voornamelijk last van mijn schoudergewrichten en een knie. Verder heel stijf in mijn hele lichaam. Ik sport 2 x per week.

Offline
Berichten: 1446

Hoi Jori,

Vervelend hè, die pijnen. Ik heb er ook veel last van, ben in oktober vorig jaar begonnen met de Arimidex (heb ook Zoladex) en vooral in het begin erg veel last gehad van de gewrichtspijnen. Toen viel het een hele tijd wel mee, maar de laatste 2 maanden is het weer toegenomen. Ik fiets best veel en volgens mij is het erger als ik meer gedaan heb. Heb ook nog Fosamax en Calcichew. Ik heb geen idee wat je hieraan kan doen. Maar het is inderdaad erg lastig. Soms neem ik wel eens paracetamol, maar verder is het volgens mij jammer genoeg iets wat erbij hoort en moeten we er maar mee leren leven.

Sterkte, Roosje

Offline
Berichten: 1767

Volgens mijn oncoloog is er niet echt iets te doen aan de gewrichtspijnen. Ook ik gebruik Zoladex en Arimidex en ook ik heb last van mijn gewrichten, spieren en botten. Op een buitenlands borstkankerforum heb ik wel eens gelezen dat het na een jaar wegtrekt, maar ja.... ik lees nu dat Jori nu ook een jaar verder is en dat Gaia er na twee jaar nog last van heeft. Misschien moeten we er inderdaad maar mee leren te leven... maar ik moet zeggen dat het bij mij niet zo erg is dat ik er een pijnstiller voor moet slikken. Voor mij valt het in de categorie bijwerkingen die weliswaar vervelend zijn maar me niet heel erg in mijn doen en laten beperken.
Ik heb trouwens ook het gevoel dat het erger wordt naarmate ik meer doe.

Offline
Berichten: 534

Ik slik nu 8 maanden Arimidex (en daarvoor gebruikte ik anderhalf jaar lang Tamoxifen) en ik heb met name 's ochtends last van mijn handen, voeten en benen. Als ik dan eenmaal in beweging ben, zakken de pijnklachten af. Maar zodra ik een tijdje heb gezeten is de pijn er weer.
De pijn is bij mij net als bij Naia niet van dien aard, dat ik pijnstillers moet innemen, maar het blijft vervelend :?

Offline
Berichten: 275

Hier idem dito....ik slik nu ruim een jaar Tamoxifen en heb ook pijn in gewrichten en spieren. Vooral m'n voeten spelen regelmatig op! Ook hier wordt het erger als ik veel doe en ook s'morgens bij het opstaan loop ik als een oud vrouwtje! Gelukkig geen pijnstillers nodig...maar leuk is anders! :?

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

same here!
Ik gebruik sinds december Tamoxifen en ik heb ook gewrichtspijnen. Dat stijve gevoel is het ergste 's morgens na het op staan en als ik veel gedaan heb. Bij mij is het ook niet van die aard dat ik er medicijnen voor neem. Ik vind nog steeds dat ik weinig klachten heb van de hormoontherapie. En ik voel me toch al een oud wijf dus stramme ledenmaten , tja die passen daar wel bij ;-).

Offline
Berichten: 144

En hier ook. 's Morgens geef ik een imitatie van Robocop :wink: Als ik eenmaal aan de gang ben gaat het wel. Het meeste last heb ik van mijn schouders, vooral s nachts. Als ik dan omdraai...auw. Maar het is gelukkig niet zo erg dat ik er pijnstillers voor moet nemen.

Offline
Berichten: 766

De laatste maanden heb ik ook meer en meer last van stijve gewrichten en spieren. Erg hinderlijk bij het opstaan. Ik moet echt de tijd nemen om op gang te komen. Eigenlijk zoals Doinja dat omschrijft. Daarna gaat het wel weer.
Gab61

Offline
Berichten: 191

:D
Heb een hele tijd gedacht dat ik de enige was. Gewoon pech had gehad... Niet dus.

Ik slik nu zo'n zes maanden Arimidex. Eerst zat het in de heupen en ik dacht dat het kwam van de mediteerhouding. Maar ja... Na een paar maanden moet het toch over zijn?
Nu is het 'gezakt'. Meer in de knieën en de enkels. Heupen zijn bijna weer normaal. Tijdens de vakantie héél erg, zwaar belast. Nu, drie weken na thuiskomst is het weer een heel stuk minder.
En stíjf... :shock: Even zitten en ik sta weer op als een oud wijf. Maar ja... je weet waar je het voor doet. :wink:

Offline
Berichten: 14

Dag dames.

Ik slik nu Aromasin. Maar ik heb ook fibromyalgie. Dus spier en gewrichtspijnen heb ik heel vaak. Nu ook, met opstaan ben ik stijf en moet ik eerst mijn lichaam langzaam recht trekken wil ik kunnen lopen. Afgelopen week heb ik last gehad van mijn rechterknie. Pijn en brandend gevoel. Kon bijna niet lopen. Nu gaat het een beetje.
Ik weet niet of Aromasin dit ook een handje helpt.

Groetjes,
Jose.

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Gut....ik ook.
Ik ben NIET hormoongevoelig, slik dus geen hormoontherapie.
Maar heb wel dezelfde klachten als jullie. Inderdaad vooral 's morgens en voel me een oud wijf. Stamme stijfe spieren, pijn in de kniegewrichten.
Ik heb dit aan de oncologieverpleegkundige gevraagd en die zei dat het door de overgang kwam. Ik was met 3 kuren TAC (totaal 6 gehad) al over de overgang heen !!! :shock: Supersnel dus. Om van de opvliegers maar te zwijgen :oops:
Moeten we maar mee leren leven dames, ik denk niet dat het echt helemaal weggaat, althans voorlopig niet.

Offline
Berichten: 581

Nou.....daar ben ik dan weer. Afgelopen dinsdag heb ik de eierstokken laten verwijderen. En nu heb ik pijn in elk gewricht van de puntjes van m'n tenen tot de topjes van m'n vingers (alleen m'n schouders en nek vallen mee). Plotseling had ik spijt als de haartjes (kuifje) op m'n hoofd.

Groetjes,
Suzanne

afbeelding van jori
Offline
Berichten: 33

Ik heb onlangs de gebruiksaanwijzing van Fosamax gelezen en ook dit
geneesmiddel veroorzaakt veelvuldig spier en gewrichtsklachten.
Ik ben benieuwd hoe het is als er wordt gestopt met de medicatie (fosamax en arimidex) al durf ik zelf niet te stoppen.

Offline
Berichten: 1446

Jori,

dank je wel voor deze info. Ik had de bijsluiter van de Fosamax niet echt grondig gelezen, maar nu je het zegt valt er wel wat op z'n plaats. De gewrichtspijnen zijn bij mij inderdaad erger geworden na het starten van de Fosamax en nu ik zo eens terug kijk, heb ik altijd de paar dagen na inname veel meer last. Ik dacht dat het alleen maar van de arimidex kwam. Ik ga toch maar eens lezen...

Roosje

Offline
Berichten: 191

suzanne schreef:
Nou.....daar ben ik dan weer. Afgelopen dinsdag heb ik de eierstokken laten verwijderen. En nu heb ik pijn in elk gewricht van de puntjes van m'n tenen tot de topjes van m'n vingers (alleen m'n schouders en nek vallen mee). Plotseling had ik spijt als de haartjes (kuifje) op m'n hoofd.

Hoi suzanne
Weet je zeker dat dat gewrichtspijn is? Toen ik m'n eierstokken liet verwijderen, toen vertelden ze me dat er gas in de buikholte werd gespoten. Dat gas gaat in je hele lijf zitten. Ik kreeg bv. erge last van mijn bovenlichaam en oksels (!). Ik geloof dat het wel drie weken duurde voor het echt weg was...

Overigens, nu, anderhalve week na het plaatsen van mijn PAC heb ik nog vreselijke last van mijn schouders. Echt bijna een week Brofen geslikt. Nu niet meer, maar slaap nog altijd beroerd zegt mijn lief (en hij kan het weten :wink: ). Narcose doet meer rare dingen dan je vaak denkt.

Succes!
Devenda

Offline
Berichten: 581

Hoi,

Ik hoop dat het dat is.....'s morgens kan ik bijna niet op m'n voeten staan, zo'n pijn doen ze. Ook m'n knieen willen niet echt, de trap aflopen is echt gevaarlijk nu. Ik hoop wel dat dat snel genoeg overgaat ja, ik heb nog liever opvliegers (daar ben ik nu wonderbaarlijk van genezen sinds de eierstokken eruit zijn :wink: , raar he?) dan dat ik stijve en pijnlijke botten heb.

Ach, we nemen het maar zoals het komt.....vanaf nu wordt alles hopelijk alleen maar beter.

Groetjes,
Suzanne

Offline
Berichten: 191

En zelfs áls het ervan komt... wil niet zeggen dat het zo blijft! Ik heb een tijdlang erge pijn in m'n heupen gehad. En dat 'zakte' naar m'n knieën en enkels. Waren m'n heupen weer oké. De pijn in knieën en enkels was in de vakantie ongeveer op het hoogtepunt. Echt een oud wijf was ik. En nu kom ik weer veel makkelijker in beweging. Knieën weer oké. Enkels nog niet helemaal in orde, maar al veel beter dan het was.
Ofwel: er is hoop. :wink:

Offline
Berichten: 581

DAT ZEKER!!! We laten ons niet kisten (of is dat te grof uitgedrukt, als ik het zo lees.... :oops: ).

Offline
Berichten: 16

Ik heb ook sinds een paar maanden last van mijn rug (erg stijf gevoel) en inderdaad ook soms mijn heupen. Ben dus maar weer eens gaan lezen op het forum en ontdek dat jullie hier dus ook erg veel last van hebben. Met name veel zitten (wat ik dus op mijn werk doe) en met omdraaien in bed. Ben ook wel weer opgelucht dat ik lees dat jullie hier last van hebben, want soms maak je je toch wel een beetje zorgen erover. Dan denk je of zou ik toch uitzaaiingen hebben en een volgend moment denk je dan weer, stel je niet aan, 't zijn gewoon je spieren.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Even omhoog voor Micha

Offline
Berichten: 144

ook ik gebruik zoladex 1 keer per maand en ook tamoxifen.
wat een opluchtig jullie verhalen!!!!!!!!!!!was al zo bang.kan al ruim een week niet normaal meer lopen.last van me benen,heupen,rug,schouders en sleutelbeen.pffff kan niet normaal zitten,liggen of lopen van de pyn.wat was ik bang zeg,want de vertrouwe in je lichaam was ik al beetje kwyt.nou moet ik 17 nov een botscan doen,dus hopen dat ut van de pillen komt.moet zeggen dat opvliegers mee vallen,heb ze wel.als ik net prik gehad :twisted: heb dan ben ik echt week bha!!!!!!!!!!s'nachts misselyk,niet echt aardig,hihi.hoop wel dat pyn minder wordt :twisted: want dit is echt niet leuk meer,voel me echt shit,en idd een oud wyf in een lichaam van 33jaar!!!!!!!!!!!!!!

Offline
Berichten: 1446

Herkent iemand dit?

Naast de gewrichtspijnen, heb ik het gevoel dat mijn gewrichten ook erg instabiel aan het worden zijn. Ik ben erg 'wiebelig', net als een oude vrouw.

Soms val ik bijna met opstaan. En ik heb nu al een paar keer gehad dat Miniroos tegen me opspringt en dat ik me dan ook nauwelijks staande kan houden. Straks lig ik daar met een gebroken pols of zo....

Ben wel aan het sporten en hoop dat ik daar wat stabieler van wordt, maar misschien heeft iemand nog andere tips. Ik hoor ze graag.

Groetjes, Roosje

Offline
Berichten: 275

Hoi Roosje,

ik heb helaas geen tips voor je, maar ik herken het wel! Ik heb vooral last van mijn rechterbeen...die voelt eigenlijk de hele dag vervelend en als ik ff gezeten heb, of als ik s'morgens mijn bed uitkom, dat wiebelt het inderdaad! Ik schuif het weg onder het mom van vervelende bijwerking van de overgang...maar leuk is anders!

Groetjes,
Doinja

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388

Lieve mensen

Ik ben Tine had hier een naam gereserveerd maar ben die kwijt en weet mijn paswoord niet meer.

Doch wilde ik hier op aansluiten.
Ik had reeds maanden last van gewrichtspijnen, het ergste vind ik dat ik van het kastje naar de deur werd verwezen. Mijn oncoloog deed extra testen bij rheumatoloog enzz.... een maand terug kreeg ik mooi te horen dat ik arthrose had en me daar maar bij moest leggen.
Echter de pijn die bleef en daar stond ik dan. ettelijke maanden verder en geen soelaas. Veel pijnstillers ingenomen en ik mocht niet alle soorten medicijnen innemen voor de pijn omdat ik hartfalen heb is het verboden ontstekingsremmers te nemen.

Enfin om een lang verhaal kort te maken en een lijdensweg niet hier neer te pennen. Ging ik ten einde raad bij mijnorthopedist een hele goeie dokter die ook medische fouten en verzekeringsdossier tot haar neemt

Mijn verslagen lagen daar al klaar eht was drie jaar geleden dat ik nog bij haar was geweest omdat ik 2003 hartpatiënt, 2004 kanker en eind 2005 alweer kanker in de ander borst ontdekt.
Ik vertelde dat ik zoveel pijn had en dat ze het toeschreven aan arthrose.
Doodleuk wist zij me te vertellen dat ik dat had door de medicatie.
de weer erop moest ik naar de oncoloog en vertelde dit dat mijn orthopedis 100% zeker was dat de pijnen van ARIMIDEX kwamen en ook van de chemo. Ze veranderde de pillen in TAMOXIFEN en nu heb ik veel minder pijn; De pijn die de dame vertelde met ik sta op en krijg de eerste 10 minuten niets gedaan voel me een oud vrouwke vna 80 jaar zo voelde ik me ook. Het was elfs zo erg dat ik niet meer in bad kon zonder hulp of me rechtrekken uit bad. Waar zijn die dokters mee bezig toch.

Het moet geld kosten dat is zeker. odnerzoeken en nog eens onderzoeken of we dat nog niet genoeg hebben moeten doorstaan.

Zelfs mijn huisdokter kon me niet helpen het was alsof ik een klaagster was en overdreef vond ik. Ik durfde bijna niet meer te zeggen ik heb pijn want ze vinden toch niets ... mar nadenken doen ze niet de stomme doktoren ... maar gelukkig bestaan ze .. toch vind ik dat ze beter moesten informeren bij de patiënten. het is toch niet normaal dat ik dit moet horen van een ortopedist.

Tine722 denk ik had ik als naam hier

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388

IK helas nog eens alle verhalen hier wat een kanjer aan informatie

Ik zou zeggen laat geen verdere testen doen voor je gewrichten ik heb ze allemaal doorlopen 2 x botscan .. meerdere bloednames, fotos van alle gewrichten, polsen, handen schouder, heupen, voeten en er was wel veel arthrose te zien ze noemden het chronische arthrose. Gelukkig ben ik verder gegaan en ook dikwijls gedacht die pijn komt niet van de arthrose.

Artrose komt geleidelijk aan en deze symptomen kwamen heel kort op elkaar. Nou zei de rheumatoloog chronische artrose is ook niet niks.

Maar ik geloofde het niet ik dacht ik heb botkanker en ze vinden eht niet ofwell dacht ik echt dat ik CVS of zoiets had dat niet te bewijzen viel

Het is van de medicatie vraag alleszins om te mogen experimenteren met iets anders .. ik heb uitzaaingen gehad en ben hervallen daarom moest ik arimidex nemen voorheen nam ik nolvadex ... en ik kloeg al lang van gewrichtspijnen.

Ik ga alleszins moest ik ook last krijgen van tamoxifen direct nu naar de oncoloog zenne
(want dat lees ik hier ook dat je daarvan eveneens gecwrichtsklachen kan krijgen)

We moeten die eenmaal die lijdensweg doorlopen... en het erge is vind ik dat je na twee jaar en ze zien je, dat ze dan zeggen je ziet er zo goed uit moesten ze voelen wat we voelen dat kan je niemand vertellen alleen wie het zelf meemaakt begrijpt het. En ik geef toe dat ik vroeger ook nogal licht daarover ging als ik van iemand hoorde dat ze kanker had ... dan wordt er wel eens gezegd .. ho maar dat is tegenwoordig goed te genezen dan baal ik echt :( van zo uitdrukkingen)

Pop
Offline
Berichten: 332

Ik slik NIKS, en heb toch last van gewrichtspijn. Met name mijn enkels, knieen en heupen.
Als ik opsta (uit bed) strompel ik als een bejaarde. Als ik lang (5 minuten) zit loop ik zo krom als een zeer oud vrouwtje.
Mijn ribben (onderaan) zijn zeer pijnlijk. Gek genoeg zit de pijn links, maar ik voel dat het meest als ik op mijn rechterzij lig (en soms zo erg dat ik er niet op kan blijven liggen).

Wie (van de niet-slikkers) kan mij op weg helpen met dit is en wat ik eraan kan doen.behalve WEER naar een dokter gaan

Offline
Berichten: 653

Pop schreef:
Ik slik NIKS, en heb toch last van gewrichtspijn. Met name mijn enkels, knieen en heupen.
Als ik opsta (uit bed) strompel ik als een bejaarde. Als ik lang (5 minuten) zit loop ik zo krom als een zeer oud vrouwtje.
Mijn ribben (onderaan) zijn zeer pijnlijk. Gek genoeg zit de pijn links, maar ik voel dat het meest als ik op mijn rechterzij lig (en soms zo erg dat ik er niet op kan blijven liggen).

Wie (van de niet-slikkers) kan mij op weg helpen met dit is en wat ik eraan kan doen.behalve WEER naar een dokter gaan

Akelig Pop.........ik herken het. Ook ik ben stijf als ik te lang in een houding lig of zit. Maar ik slik arimidex en ik denk dus dat het daarvan is. Gister was het erger. Ik had een stukje gefietst en had zo'n pijn in mijn heupen dat ik er misselijk van was. Nou ben ik ook een beetje grieperig en ik heb donderdag jl. herceptin gehad. Dus waar het van is, ik weet het niet, ik hoop van die laatste twee, want dan wordt het weer beter.
Sorry dat ik je niet helpen kan.

Offline
Berichten: 762

Hoi Pop,
Alhoewel ik een wél tamoxifenslikster ben, komt het me wel héél bekend voor....en ik kreeg het al tijdens de chemo's (toen ik dus nog geen tamoxifen slikte). Ik vond de Taxol zowiezo een ramp voor mijn spieren, gewrichten en botten en wijt het dan ook vooral daaraan....maar ja 5 maanden na dato nog niet over...

Dus een oplossing heb ik ook niet voor je...wel een aai over je stekelige bolletje!

Offline
Berichten: 447

Pop schreef:
Ik slik NIKS, en heb toch last van gewrichtspijn. Met name mijn enkels, knieen en heupen.
Als ik opsta (uit bed) strompel ik als een bejaarde. Als ik lang (5 minuten) zit loop ik zo krom als een zeer oud vrouwtje.
Mijn ribben (onderaan) zijn zeer pijnlijk. Gek genoeg zit de pijn links, maar ik voel dat het meest als ik op mijn rechterzij lig (en soms zo erg dat ik er niet op kan blijven liggen).

Wie (van de niet-slikkers) kan mij op weg helpen met dit is en wat ik eraan kan doen.behalve WEER naar een dokter gaan

Lieve Pop............ [kiss] [kiss]

Pop
Offline
Berichten: 332

RuthF schreef:
Hoi Pop,
....en ik kreeg het al tijdens de chemo's (toen ik dus nog geen tamoxifen slikte). Ik vond de Taxol zowiezo een ramp voor mijn spieren, gewrichten en botten en wijt het dan ook vooral daaraan....maar ja 5 maanden na dato nog niet over...

Dus een oplossing heb ik ook niet voor je...wel een aai over je stekelige bolletje!

Ik kreeg het ook al tijdens de chemo. En na de Taxol werd het erger. Zelf denk ik dus ook dat het daardoor komt. Maar gaat het over. that's the question :cry:
Enne....die aai over m'n stekelkoppie was best lekker :wink:

Offline
Berichten: 293

He Pop,
Ik ben dus ook net 4 weken klaar met Taxol.
Voel me ook smorgen net een oud wijffie!! (alhoewel begint aftakeling al bij 47???? :? )
Ik denk dus ook dat het door Taxol komt, maar inderdaad, of het over gaat??? Zal vast, maar ik denk dat we geduld moeten hebben.
We zijn al bijna het hele jaar aan het prutsen en dan kan het niet in een paar weken/maanden over zijn.
Kop op meid en anders toch even aan Ome Dokter vragen misschien????

Liefs
Muriel.

afbeelding van Buskruit_4288
Offline
Berichten: 54

Hoi Pop,

Hoewel ik een Arimidex-slikster ben, had ik ook al spierpijnen tijdens mijn chemo. Mijn onco bracht het in verband met de overgang (en na het wegnemen van mijn eierstokken werd het nog erger...). Wat bij mij helpt, is op de Powerplate gaan staan (ik doe het niet in een sportschool maar wel bij een kinesiste, jullie noemen dat een fysiotherapeut denk ik... :wink: ).
Ik lijk 's morgens nog steeds een oud wijf als ik uit mijn bed kom, maar het gaat toch al stukken beter...

Veel sterkte !

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Buskruid ik heb ook al eerder gehoord dat die stijfheid en dat op gang komen typisch iets van de overgang is.

Op de powerplate durf ik nog steeds niet (zie hiervoor het topic "trilplaat" ).

Offline
Berichten: 653

vandaag was mijn gewrichtspijn (en pijn in mijn voeten) tot mijn opluchting opeens een stuk minder. Opgelucht omdat het dus kennelijk niet aan de arimidex ligt. Wat misschien ook hielp is dat ik vannacht voor het eerst de verwarming op mijn slaapkamer een heel klein stukje heb opengezet. Ik slaap normaal zonder verwarming, maar ik had het 's nachts steeds koud, en had het idee dat de stijfheid ook daardoor erger was. Ik blij.............................kom ik er vanavond achter dat ik gisteravond (voor het eerst) de arimidex vergeten ben.................Het zal toch zeker niet zo zijn dat daarom mijn stijfheid een stuk minder was? Ik hoop heel erg van niet..........we zullen het morgen wel merken.

Offline
Berichten: 415

Als ik mijn herceptin heb gehad is mijn gewrichtspijn erger, lijkt het wel.
Ik heb voornamelijk last van mijn knieën; ik voel me ook minder 'zeker' bij het traplopen.
Na ongeveer 10/14 dagen na de herceptintoediening wordt het iets minder, maar gaat niet helemaal weg. dat zal de arimidex dan wel zijn.
Ik ben vergeten hoe het is om helemaal soepel te zijn :?: :?

Offline
Berichten: 1767

Mijn gewrichtspijnen waren het ergst toen ik én Arimidex én Zoladex én Herceptin gebruikte.
Ik vermoed dus ook dat deze middelen op elkaar kunnen inwerken.

Offline
Berichten: 653

naia schreef:
Mijn gewrichtspijnen waren het ergst toen ik én Arimidex én Zoladex én Herceptin gebruikte.
Ik vermoed dus ook dat deze middelen op elkaar kunnen inwerken.

Ik hoop dat dat het is, want als ik altijd zo stijf zou blijven als afgelopen weekend, ga ik dat niet lang volhouden. Gelukkig is het vandaag niet erger geworden, dus ik hou de verergering van afgelopen weekend dan toch maar op de herceptin

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4388

sedert een aantal maanden ben ik van tamoxifen overgegaan op arimidex. had na een paar weken last van spieren en gewrichtspijnen. sta 's morgens met rare en pijnlijke hakken op en moet dan even warmdraaien. merk wel dat ik dan redelijk normaal alles kan doen, maar dat ik meer last heb als ik meer heb gedaan.
moet nu nog 2 jaar :( arimidex slikken en probeer dus maar gewoon met de verschijnselen te leven.
of het nu van de arimidex of van de artrose komt; er is in beide gevallen niets aan te doen. het doel heiligt de middelen, dus dames gewoon doorgaan!!

afbeelding van Diacones
Berichten: 74

goudblok schreef:
Buskruid ik heb ook al eerder gehoord dat die stijfheid en dat op gang komen typisch iets van de overgang is.

Komen wij dan ook eerder in aanmerking voor botontkalking? Heeft tenslotte ook te maken met (vroeg) in de overgang raken... Gaan we al aan de supplementen? Ik heb niets kunnen vinden tegen de gewrichtspijnen (behalve Tramadol, maar dat is geen fijn middel om permanent te gebruiken) en de stijfheid, daar hoef je geen 47 voor te zijn, bij 39 slaat het ook aardig toe.

Offline
Berichten: 4201

Ja Diacones, daar moet je heel erg op bedacht zijn. Ik slik er inmiddels medicijnen tegen. Het is van belang om dit met je arts te bespreken.

Offline
Berichten: 924

Ik heb het over botontkalking met mijn huisarts gehad en hij zei dat ik wat extra melk producten moets nemen.
Dat ik daar verder niets voor hoefde nemen.
En dat hij over een poosje een botdichtheidsmeting ging regelen...

Offline
Berichten: 586

twin schreef:
Ik heb het over botontkalking met mijn huisarts gehad en hij zei dat ik wat extra melk producten moets nemen.
Dat ik daar verder niets voor hoefde nemen.
En dat hij over een poosje een botdichtheidsmeting ging regelen...

Ik heb me suf zitten peinzen waar ik de artikelen (oa van de WHO) kon vinden, niet gelukt (sorry) :oops: , maar toch maar even zeggen (zonder verwijzingen en links dan nog): uit onderzoek blijkt dat de calcium in melk(producten) de calcium is die het slechtst opgenomen wordt in het lichaam... Het feit dat je melk(producten) moet drinken om botontkalking te voorkomen is achterhaald en het verbaast me dat een arts dat nog adviseert. In bv de Verenigde Staten, waar de meeste zuivel geconsumeerd wordt per hoofd van de bevolking is ook het aantal mensen dat last krijgt van botontkalking het grootst, relatief gezien (!). Calcium zit ook in brocolli, noten, prei, etc. En ik heb begrepen dat het beter is om, in overleg met de arts, een supplement te gebruiken van calcium en magnesium, naast gezonde voeding. In hoeverre dit allemaal exact klopt en of er 'tegenonderzoeken' zijn, weet ik niet, maar dit is wat ik steeds meer lees en waar ik ook wel logica in zie, dus het leek me goed om het ook hier te 'melden' ;).

Liefs,
Natas

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

ik haal het topic even omhoog

klik :arrow: hiervoor het topic over botontkalking / osteoporose

klik :arrow: hier voor het topic over extra kalk bij hormoonkuur.

afbeelding van mezwi
Berichten: 23

Wat ben ik blij dat ik jullie heb, hoe erg het ook allemaal is voor iedereen.

Sinds kort sta ik iedere ochtend op met zeer pijnlijke en stijve gewrichten. Beide heupen, beide knieën en beide enkels. Ook ben ik de laatste tijd erg moe. Natuurlijk ga je dan kijken waar dit vandaan kan komen. Ik heb het ook wel een beetje druk de laatste tijd en beweeg ook weer wat intensiever. Toch denk je ook direct aan een uitbarsting van de uitzaaiingen.

Ik ben "blij" te lezen dat er veel meer mensen zijn die dit hebben.

Het enige wat ik mij afvraag is waarom dit zich nu pas zo manifessteerd terwijl ik toch al vanaf september 2004 Zoladex spuit en Tamoxifen slik en in september 2006 over ben gegaan van Tamoxifen naar Femare.
Dan zou ik hier toch al eerder last van moeten hebben gehad?

Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

Pagina's