Infectie na reconstructie: prothese verwijderd, spoelen

17 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 69
Infectie na reconstructie: prothese verwijderd, spoelen

Zo balen, ik lig onverwachts in het AVL en kan een steuntje wel gebruiken... precies 3 weken geleden was mijn operatie: eenzijdige amputatie met directe reconstructie. Alles goed gelukt, wond rustig, verwijderd weefsel was compleet schoon. Gisteren kwam ik voor mijn Herceptin kuur, eerste na de operatie, avond ervoor had ik wat koorts gekregen, gisterochtend was de borst aan beide kanten heel lichtjes rood. Ik dacht: griepje, en dacht laat meteen de borst even door een plast bekijken want hij bleef gespannen (week ervoor was de controle goed). Helaas: infectie, en binnen een uur lag ik in de OK voor verwijdering van de prothese. Wat een domper... Weer plat, al mijn nabije plannen in puin... Nu: leren spoelen zelf, 2 weken doen, dan mag de drain eruit. Heeft iemand dat eerder ook gedaan, ik vind het vreselijk eng nog, vanochtend voor het eerst gedaan, het is gevoelig, en eng... Brrr!

En mijn triomfantelijke gevoel van 3 weken geleden met mijn nieuwe borst, heeft nu plaatsgemaakt voor een somber gevoel :(

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

hoi stef,

nee ik heb hier geen ervaring mee, maar wil je laten weten dat ik het heel erg voor je vindt. een knuf van deze kant [kiss]

nachtvlinder

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ja, dit is dacht ik wel eerder geweest... Ik ga ff voor je zoeken.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Verhaal van Maximeisje, klik hier. (Bij Maximeisje is er wel heel veel misgegaan, dat hoeft voor jou zeker niet zo te gelden!).

Offline
Berichten: 990

Hallo Stef, ik heb hetzelfde gehad aan een kant, tot 2 maal aan toe :cry: .
De pc heeft na de eerste keer meteen een nieuwe prothese geplaatst en die moest er ook weer uit. Het goede nieuws is dat het daarna, expander, nieuwe prothese wel helemaal goed is gegaan. Heb daarna ook geen problemen gehad :lol: :lol: :lol: . Dus niet wanhopen hoor.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ook Silla, Tuttebel en Suzanne hebben moeten spoelen na amputatie, maar niet na reconstructie.

Offline
Berichten: 924

geen advies,ik wil je even sterkte wensen.

Liefs twin [troost]

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

He, potjandrie, wat een tegenvaller. Kan je geen advies geven, alleen maar een dikke knuffel geven. Waiting for the better days...

Offline
Berichten: 916

He gatver, ook ik kan je geen advies geven. Alleen maar een hele dikke virtuele knuffel. Balen zeg [troost] [kiss]
Sterkte meis, en niet wanhopen hoor, het komt goed. Alleen ff wat later dan je gehoopt had :?

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Och jeetje Stef,
Wat naar voor je dat dit nu gebeurt. Ik geef je 'n dikke knuffel [kiss]
Phineke.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ach Stef...helaas heb ik dezelfde ervaring....mijn prothese is vorig jaar februari na twee weken weer verwijderd, dit was overigens niet een preventieve behandeling, maar de borst waar de kanker in zat + een okselkliertoilet.
Het heeft bij mij twee maanden geduurd voor de wond gesloten was en al die tijd heb ik zelf moeten spoelen, met een catheder erin...heel akelig, vooral in het begin... :? . Tja, en waar je een mooi eindresultaat verwachtte, hou je een rommeltje over :( .
Maar ik kan me nog heel goed herinneren, hoe akelig dat spoelen voelde...en hoe boos en teleurgesteld ik was. En bovendien moesten mijn chemo's uitgesteld worden, totdat de wond dicht was..
Voorlopig heb ik trouwens besloten het dan maar zo te laten. Heb helemaal geen behoefte tot nu toe aan een nieuwe reconstructie en ga ééntietig door het leven (zonder losse prothese ook, onding!)
Ruth

afbeelding van Miek
Berichten: 76

Helaas ook hier een dergelijke ervaring. Na een maand prothese verwijderd, de bel schoongemaakt en weer teruggeplaatst. Helaas na een maand weer fout. Geen infectie maar blootliggende prothese. Expander geplaatst en een maand of vier later de definitieve weer geplaatst.
Uiteindelijk allemaal goedgekomen.
Ik wens je heel veel sterkte.

Groetjes,
Miek

Offline
Berichten: 69

Geweldig dames, al die reacties, dat heeft me echt heel erg goed gedaan. Nu thuis sinds gister, het spoelen gaat wel goed maar ik voel me klote. Maar fijn te horen dat een aantal van jullie dat gewoon ook hadden. Ik kan in mijn eigen bed gewoon niet goed op mijn rug liggen, wordt met hoofdpijn en overal spierpijn wakker. Ik had liever nog wat dagen in het AVL gebleven, zo raar dat je met een open wond thuis zit, maar ja ik snap ook dat dat niet kan. Ik ben slecht in niets doen en toegeven aan mijn gevoelens, word daar dan ook weer niet vrolijker van. Woensdag internist en ik hoop dat ik de hormoonkuur nog even mag uitstellen, moet toch al weer Herceptinnen en dat vind ik voor de komende weken, met dit akkefietje, eigenlijk wel meer dan genoeg.

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Stef,

Wat een rotgevoel moet dat zijn als al je nabije plannen in het water vallen. Ik wens je veel sterkte en geef je een vette knuf [kiss]

Offline
Berichten: 1446

mirella schreef:
hallo,

ik heb een vraagje, drie jaar geleden heb ik borstkanker gehad.
twee jaar geleden hebben ze een protesse in mijn borst gedaan.
na een half jaar werd mijn borst al hard en zeer, volgens de arts was hij aan het inkapselen dat kwam door de poortwachters klieren die ik mis.
vier weken geleden hebben ze hem verwijderd en een nieuwe geplaatst.

na een week werd mijn borst rood en pijnlijk, volgens de arts had ik een onsteking, 5 dagen antibiotica gekregen.

vorige week werd ik erg ziek, en donderdag met spoed een operatie ze hebben de protesse verwijderd , er kwam 200 cc troebel vocht en pus uit mijn borst .
ze hebben de wond opgelaten en moet twee keer per dag spoelen,de klachten gaan nog niet over en ze hebben de boel op kweek gezet en volgens bloedonderzoek zit er geen onsteking in mijn lijf.
wie weet wat er aan de hand is of heeft dit ook ,mee gemaakt, ik ben zo bang dat de kanker weer terug komt.
de artsen hebben er ook geen verklaring voor

Offline
Berichten: 1446

Roosje schreef:
Welkom op het forum, Mirella, al is de reden niet leuk..... Wat vervelend dat je prothese verwijderd moest worden en je nu met een open wond zit.

Er zijn wel meer amazones die zoiets hebben meegemaakt, ik weet zo in ieder geval Maximeisje, klik :arrow: hier voor haar verhaal. Het is bij haar meerdere keren mis gegaan.

Er reageert vast nog wel iemand die het ook mee heeft gemaakt.

Veel sterkte met alles!

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Hoi Stef,

Ik heb het ook gehad. Directe reconstructie en een huidtransplantatie vanuit mijn lies voor een nieuwe tepel (de huid in je lies is wat donkerder, vandaar). Leek goed te gaab, maar wilde op 1 klein plekje niet genezen. Toen ik na 2 weken op controle kwam en vertelde dat ik me zorgen maakte, ging de plast. chirurg het even bekijken. Bleek foute boel en hij heeft hem er meteen uitgehaald op de poli (geen OK, wel verdoving).
Hij heeft er toen een kapotte vinger van een latex handschoen in gehecht zodat onstekingszooi eruit kon. Moest ik 2x/dag schoonspoelen, maar dat ging wel. Daarna is het wel weer netjes genezen.
Sterkte, want het is gewoon wel lullig: zo heb je een mooie nepperd, zo heb je er geen :( .
Zeilertje