Litteken na mastectomie

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 32
Litteken na mastectomie

12 april werd mijn rechterborst verwijderd.  Litteken heelt wel mooi maar ik ben bang om het bloot te stellen, ik hou nog altijd een pleister tussen mijn beha (met voorlopige prothese) gewoon omdat ik bang ben voor eventuele schade.  Angst is er ook omdat ik hardere stukken voelt, tumor is volledig verwijderd maar die angst is soms erg overweldigend.

In mei krijg ik nog chemo. Gevolgd door radiotherapie.

Offline
Berichten: 168

Welkom Nickytje. Fijn dat je litteken mooi geneest. Kan me voorstellen dat je bang bent om het litteken te beschadigen. Het is nog heel pril. Doe gewoon wat voor jou goed voelt.

Sterkte met de rest van de behandeling. Ik hoop dat je zo weinig mogelijk last krijgt van bijwerkingen en dat de chemo en bestralingen hun werk goed doen.

Offline
Berichten: 4256

Die harde stukken komen echt vaak voor dus ik snap je angst maar het hoeft totaal niet op nog meer kanker te duiden. Natuurlijk ben je nog voorzichtig, blijf dat ook nog maar even, zo zorg je goed voor jezelf. Alvast veel sterkte met de vervolgbehandelingen. Er wacht je nog een pittig stuk maar ook daar komt uiteindelijk weer een eind aan. Veel succes!

Offline
Berichten: 485

Hoi Nicky,

Ik snap je onrust maar die hardere plekken zijn, zeker in dit stadium, echt heel normaal. Ik ben een jaar verder en ik heb ze ook, maar er is echt niets aan de hand. Ook bestraling zorgt bij veel mensen nog voor verharding. Voorlopig ben je nog onder behandeling dus je kunt het altijd even laten bekijken als je het niet vertrouwt.

Hartelijke groet,

Linda

Offline
Berichten: 452

Hier twee en een half jaar na de amputatie ook harde plekken in de oude wond. Hebben er steeds gezeten. Hoort echt bij de littekenvorming. Ik doe nog steeds stretchoefeningen om het bindweefsel in en rondom het amputatiegebied soepeler te maken. Mijn fysio zegt dat je tot vijf jaar na de operatie nog verbetering kan ervaren. Ik bedoel er maar mee te zeggen dat verhardingen echt normaal zijn na zo'n operatie.

12 april is echt super kort geleden. Ik denk dat je het prima doet: voorzichtig verzorgen en voorzichtig beweeglijkheid oefenen. Veel sterkte met het vervolgtraject Nickytje, het is allemaal wat hè. Liefs!

Offline
Berichten: 878

Hoi Nicky, welkom op het forum. Fijn dat je je voorstelt.

Ik kan me je angst goed voorstellen. Ik zou het blootstellen ook niet te snel doen. Én herken ook de harde stukken. Ik heb ook veel littekenwweefselvorming.