Meerdere maanden tape na reconstructie - ervaringen/tips?

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van DeenDeen
Offline
Berichten: 6
Meerdere maanden tape na reconstructie - ervaringen/tips?

Hoi! 

Zijn er meer mensen die na de reconstructie het advies kregen om minimaal 3, maar liefst 5-6 maanden tape (van dat bruine Micropore) op de littekens te plakken? 

Nadat ik uit de operatie kwam, hadden de chirurgen op alle wonden al tape geplakt en ik kreeg te horen dat ik dat zelf ongeveer om de week moet vervangen. Het idee is dat de wonden zo minder spanning te verduren krijgen en dat het litteken mooier wordt. 

Alleen... hoe kun je nou in godsnaam iets van creme op de littekens smeren als er altijd tape op zit? Smeerden jullie veel creme nadat alle korstjes verdwenen waren of zou dat met dat tape niet nodig zijn? Mag je ermee zwemmen en sporten? 

Elke secretaresse van mijn PC in het ziekenhuis zegt iets anders en mijn volgende controle is helaas pas weer in september, dus wellicht leest hier iemand mee met een idee :-) 

Offline
Berichten: 4229

Nog nooit gehoord.

Offline
Berichten: 277

Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar ik zou niet wachten tot september en een afspraak plannen om dit te bespreken met je arts. Kan ook een telefonische afspraak zijn. 

afbeelding van Lena
Offline
Berichten: 5

Ik heb wel leucoplast, dan wel de witte, moeten plakken.  Niet zo lang als wat jou geadviseerd is. Ik denk hooguit 4 weken. Dit gaat uiteraard niet tegelijk met creme smeren, dat kan je daarna toepassen. Sterkte met je herstel!

Offline
Berichten: 4267

ik ken het niet maar je hebt het volste recht om met je behandelend arts een nieuwe afspraak hierover te maken. Lijkt me heel zinvol dat je nog even doorvraagt.

 

afbeelding van DeenDeen
Offline
Berichten: 6

Ik heb na jullie advies toch maar een extra bel-afspraak gepland, dank! 

Het tape kan schijnbaar prima mee zwemmen, er zijn vier lagen nodig om het "uv-bestendig te maken" (wat niet echt een aanrader is), en het smeren van (litteken)creme vond ze niet veel toevoegen - ze wilde liever dat ik langer tape gebruik, dan smeer.

De littekens op mijn borsten lijken erg goed en dun te genezen, maar of dat nou aan de tape ligt durf ik niet te zeggen. Interessant dat alle plastisch chirurgen er zo hun eigen favoriete nabehandeling op na houden.

Ze verwees trouwens naar een onderzoek met keizersnede-littekens die minder dik werden in de groep die drie maanden tape gebrukte ten opzichte van een groep die geen tape gebruikte, dus nu raden ze alle patienten aan om voor de zekerheid 3 maanden tape op de littekens te plakken onder het mom van "baat het niet dan schaadt het niet". Het voelt wel fijn en veilig trouwens, er stoot en schuurt nu ook niks langs de littekens. 

Offline
Berichten: 4267

Dankje, nuttige informatie!