Midalgan/masseren schouders in arm zonder klieren?

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 743
Midalgan/masseren schouders in arm zonder klieren?

Wat ik me plots afvroeg.....

heeft iemand van jullie ooit advies gekregen over gebruik van bijvoorbeeld Midalgan of andere warmte-ontwikkelende zalfjes bij spierpijn aan de kant van je 'klieren-weg-arm'?

En even snel de tuin inlopen, zonder jas of trui, als het koud is, heeft dat misschien nadelige gevolgen voor vocht in deze arm? Jullie enig idee?

Ik heb tot nog toe nooit last gehad...[maar ik voel de warmte niet eens op mijn huid], maar zeg nooit nooit.....

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi. Ik heb wel last van lymfoedeem en ik heb van mijn therapeute begrepen dat je geen warme compressen, hittepitten, warmtezalf o.i.d. moet gebruiken. En oppassen met warme douches. Hete zomers met hittegolven zijn ook niet bevorderlijk, maar die kan je zo slecht ontlopen...

Offline
Berichten: 743

potver, ik heb zo'n last van tja...eh vermoeide arm, zoiets, mijn hele schouder en nek doet gezellie mee, en warmte is enige wat verlichting brengt, nou ja...dan maar half uurtje plat of zo...

tenx....

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Was van mij (Annemieke), het antwoord, sorry...

Wat je wel zou kunnen smeren is spierolie met jeneverbes; dat werkt heerlijk ontspannend maar geeft geen warmte. Ik had tijdens de chemo's erg veel last van mijn spieren en gewrichten en ik smeerde me dan daarmee in en dat gaf wel verlichting.

Weleda heeft het in ieder gevalm maar ik geloof dat De Tuinen ook zoiets hebben.

Offline
Berichten: 1446

Ik leg er gewoon een warmtepack op hoor. Zelfs op aanraden van mijn lymfetherapeute gekocht, dus het zal wel goed zijn. Ik leg het gewoon op mijn zere schouder en nek. Het oedeem wordt er bij mij niet erger door. En het voelt wel heel lekker, zo'n warm pakje....

Offline
Berichten: 743

okee, dat houden we erin, masseren met olie [heb nog liters van mijn zwangerschap ...] en warmtepacks....

~zucht van verlichting~

tenx allen....

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi,
Je hebt al allerlei goede tips gehad. Wat ik nog wil toevoegen is met name voorzichtig te zijn met het masseren. Wrijvingen kunnen wel maar laat geen knedingen doen bij je schouder en hals.
HIer zitten namelijk secundaire lymfeklieren die een deel van de taken overneemt van de lymfeklieren in de oksel. Door stevig te masseren kun je deze kapot maken. Wees er dus zuinig op.