Opname bij protheses plaatsen

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Ger79
Offline
Berichten: 5
Opname bij protheses plaatsen

In november heb ik preventief mijn borsten laten verwijderen, waarbij een tisseu expander is geplaatst. Dat is me toen behoorlijk tegen gevallen. Veel pijn gehad en ontzettend misselijk. Van te voren zeiden ze dat in moest rekenen op 2 nachten opname. Dat werden er 4. Nu vroeg ik me af wat jullie ervaringen is met de 2e operatie. Was deze net zo pittig als de eerste. Hoe lang was toen jullie opname. Ik snap dat het heel erg per persoon verschillend is hoe het verloopt. Maar dit toch beetje voor mijn beeldvorming. Ik ben toen voor de eerste operatie heel onbevangen ingegaan, maar had niet verwacht zoveel pijn te zullen hebben. Nu de 2e operatie zie ik op zich niet heel erg tegenop, maar ga er niet meer zo onbevangen in. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Offline
Berichten: 500

Hoi, wat vervelend dat je operatie zo is tegengevallen. Hier (nog) geen ervaring met tissue expanders. Kan het zijn dat je slecht reageert op narcose? Dat was bij mij het geval bij de amputatie, terwijl ik de operatie op zich wel erg mee vond vallen. Misschien kunnen ze er de volgende keer rekening mee houden, bijvoorbeeld door direct al iets tegen de misselijkheid te geven. Ik hoop dat er nog anderen zijn die hun ervaring met je kunnen delen. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 4267

Het verwisselen van de expanders voor de definitieve protheses vond ik erg meevallen ten opzichte van de eerste operatie. Ik vond met name de spanning die op de expanders meteen al gezet was echt heel pijnlijk. Bij de wissel is het oprekken klaar. Dat maakte bij mij het grote verschil. En wat Linda zegt: ik word ook misselijk van narcose maar krijg daar nu vooraf al medicatie tegen waardoor dat onder controle is.