Opvliegers en hoe !!![de overgang, en bijverschijnselen...]

482 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 275
Opvliegers en hoe !!![de overgang, en bijverschijnselen...]

Ik heb er maar een apart onderwerp van gemaakt, anders wordt het zo onoverzichtelijk. Ik slikte al Tamoxifen na de borstbesparende operatie en de nabehandelingen, maar doordat ik toch bleef menstrueren, zijn afgelopen Juli ook mijn eierstokken eruit gehaald. En toen begon de overgang pas goed! Opvliegers op de meest ongelegen momenten tot de stoom zo ongeveer je oren uitkomt, vooral 'snachts giga zweetaanvallen en ook de bekende stemmingswisselingen zijn mij niet geheel vreemd. Als ik dan mezelf soms zie in de spiegel met mijn (nog) superkorte kapsel, een rood hoofd en hier en daar een flinke rimpel erbij, dan voel ik me echt een oud wijf (sorry voor het taalgebruik, maar zo voelt het nu eenmaal!).
Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen op dat gebied. :oops:

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Het is al een tijdje geleden, maar ik herken je symptomen.
Ik heb als twintiger en dertiger een tweetal keren een hormoonkuur
gevolgd. Danatrol heette dat middel en moest er voor zorgen dat de endometriose (woekering van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder) werd teruggedrongen.
Tot 2x toe is mijn menstruatie een half jaar uitgesteld. Ik had toen dezelfde verschijnselen als jij. Ik heb van nature al een blozend hoofd, maar toen was het gevoelsmatig echt erg. :oops: Ook dat zweten. Pffff
Na de derde kijkoperatie op 30-jarige leeftijd besloten wij voor een zwangerschap, omdat de endometriose tot onvruchtbaarheid kan leiden.
Advies: eerst hormonen. Niet opgevolgd en de gynaecoloog gaf ons weinig kans, maar toen heeft een zaadje tot een ware triomftocht geleid. Tadaaaa!!
Tot ieders verrassing raakte ik vrij snel zwanger.
Van de Zolodex en 3 pilletjes Arimidex (geen hormoongevoelig type borstkanker achteraf) heb ik geen problemen op dit gebied ondervonden.
Mijn menstruatie is inmiddels in alle hevigheid weer teruggekeerd en dat was nu ook weer niet waar ik op zat te wachten. Maar ja.

Ik voel ontzettend met je mee. Kunnen ze aangeven hoe lang dit gaat duren?

Offline
Berichten: 275

Helaas Pindakaas, dat kunnen ze dus niet. De een heeft er minder last van dan de ander en bij de een duurt het een paar maanden en de ander kan er jaren mee bezig zijn. Fijn he?! Als ik er even geen last van heb, lijkt het allemaal niet zo erg. Tot de volgende zweet-aanval weer opkomt. En vooral als je dan bijvoorbeeld net aan de beurt bent bij de kassa of een groepje mensen moet toespreken, dan is dat ERG vervelend. :evil:

afbeelding van Riccert
Berichten: 34

Hoi Donja: ook ik werd vervroegd ik de overgang geworpen. Eerst door tamoxifen en nu door Arimidex. T is heel lastig maar ik probeer van alles om t makkelijker te maken: ik kleed me altijd in laagjes: hemdje zonder mouwen, dan t shirt korte mouw en dan trui. Voel ik de vliegers aankomen dan gaan er laagjes uit en krijg ik t vervolgens weer koud dan gaan de laagjes weer aan. Op wandelingen in de zomer en voor- en najaar heb ik afritsbroeken aan, en ook daar is en aan- en afritsen. Verder houd ik s nachts t raam open, al is t nog zo koud. Dan is t weer onder t dekbed en t dekbed eraf, naarmate de temperatuur schommelt. En ja...... mijn ega moet af en toe wat aan om op zijn eigen temperatuur de nacht door te komen. Na maanden waren we eraan gewend en nu gaat t voor allebei goed

sterkte en veel succes ermee!!!!!!

Offline
Berichten: 1767

Hahaha, ik zocht de lijst met topics door en de naam van dit topic beschrijft precies hoe ik me nu voel...

Ik ben nu twee weken bezig met Zoladex en Tamoxifen en heb al erg veel last van opvliegers. Nu zei de mammacareverpleegkundige dat die na een tijdje weg zouden moeten trekken en dat ik er anders medicatie voor zou krijgen.

Dat lijkt me nu nog onnodig want ik kan er op dit moment mee leven, maar als ik dadelijk weer ga werken dan zou het toch moeilijker zijn. Er werden twee types medicatie genoemd, waarvan één een anti-depressivum. Heeft iemand ervaring met dergelijke niethormonale medicijnen tegen opvliegers? Ik heb nu het gevoel dat het middel erger is dan de kwaal (maar misschien denk ik er anders over als dit nog tijden aanhoudt).

Offline
Berichten: 275

hallo naia,

ik heb op advies van de chirurg het homeopatische middel Promensil gebruikt. Omdat ik een hormoongevoelige kanker had, en in zo ongeveer alle reguliere medicijnen tegen overgangsverschijnselen hormonen zitten, was dit eigenlijk de enige optie. De klachten zouden na vier tot zes weken over moeten zijn. Of niet. Nou, niet dus. Na zes weken ben ik er dus maar mee opgehouden.
Ik ben er diverse keren bij zowel de chirurg als de internist op terug gekomen, maar er is helaas weinig aan te doen. Bij de meeste vrouwen nemen de klachten na zo'n 2 tot 2 1/2 jaar af.... fijn he?! :?
Ik begin komende week met voetreflexzonetherapie. Ik heb van diverse mensen gehoord dat dit zou kunnen helpen, dus ik ben benieuwd. Baat het niet, dan schaadt het niet....

Groetjes,
Doinja

Offline
Berichten: 1767

Oh, dus jij hebt nog steeds last van opvliegers Doinja?

De mammacareverpleegkundige zei tegen mij dat het in de verwachting lag dat de opvliegers na een tijdje zouden ophouden. Want: door mijn jonge leeftijd had ik nog een hoge oestrogeenproductie, die door de hormoonkuur in één keer werd stilgelegd. Bij vrouwen met een normale menopauze ging dat allemaal veel geleidelijker.

Maar jouw situatie is niet helemaal vergelijkbaar. Ik slik Tamoxifen en krijg 3-maandelijks de Zoladex-spuit. Bij jou zijn de eierstokken verwijderd. Dus ik ben benieuwd...

Maar bedankt voor de tip over Premensil. Baat het niet, dan schaadt het niet zou ik zeggen. Als het aanhoudt dan ga ik het toch proberen.

Offline
Berichten: 1767

Oh ja. Wil je ons op de hoogte houden van die voetreflexzone-therapie?

Offline
Berichten: 743

Die opvliegers zijn ontzettend vervelend... maar ik moet zeggen dat het bij mij direct na de eerste chemo begon, en steeds erger werd. Toen ik in okt met tamoxifen begon, werd het weer een stukje erger (frequenter en vaker), om twee maanden later na aanvang van de zoladex spuiten juist stukken minder te worden. s Nachts kan ik nu bijna weer normaal slapen, en overdag heb ik wel regelmatig warmte vlagen, maar ik krijg er geen acute ontkleedneiging meer bij... zoals eerst... voor mij is er nu wel mee te leven, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen anders is, vooral als je nog net aan het begin van de overgangsfase zit en je nog niet weet wat er wanneer gaat veranderen.

Offline
Berichten: 191

Ik slik nu dik twee weken arimidex, maar van opvliegers nog geen spoor (van ongesteldheid ook niet)... Verschil Arimidex en tamoxifen? Of omdat ik (nog) geen Zoladex gebruik?

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Quote:
Bij een gezond eet- en leefpatroon zijn er in principe geen extra vitaminen of mineralen nodig. Wel zijn de volgende producten aan te bevelen.

Lijnzaadolie: deze olie bevat onder meer stoffen die een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten en op de hormoonhuishouding. Gebruik dagelijks een eetlepel.
Olijfolie (extra vierge): deze oliesoort kan zowel warm als koud worden gebruikt.
Vette vis, noten, zaden: de oliën in deze producten worden omgezet in zogenoemde prostaglandines. Deze stoffen bevorderen een goede hormoonregulatie.
Sojaproducten: de isoflavonen uit eiwit/vezelfractie zijn eveneens goed voor de hormoonregulatie.
Sojabonen, eieren, lever, tarwekiemen: deze zijn een rijke voedingsbron van lecithine, een stof die veel choline bevat. Deze choline is belangrijk voor het geheugen en het leren.

Quote:
Drinken
Drink dagelijks een à twee liter water, bij voorkeur bron-, mineraal- of gefilterd water. Als iemand niet genoeg water drinkt, kunnen de afvalstoffen in het lichaam moeilijker worden afgevoerd. Daardoor kunnen vormen van uitdroging ontstaan, met klachten als hoofdpijn, pijnlijke ogen of een suf gevoel. In het boek 'Vitaliteit' van Bakker en Martina staat een overzicht van dranken, gerangschikt naar de mate van schadelijkheid. De lijst ziet er als volgt uit (1 is onschadelijk, 21 is het meest schadelijk):

1 vers bronwater, mineraalwater, gefilterd water
2 vers geperste groentesappen
3 vers geperste vruchtensappen
4 kruidenthee
5 reform-groentesappen
6 reform-vruchtensappen
7 granenkoffie
8 kraanwater
9 vruchtensappen uit pak (zonder suiker of conserveermiddelen)
10 vruchtensappen uit blik (zonder suiker of conserveermiddelen)
11 sojamelk
12 gewone thee of ijsthee
13 bouillon
14 cafeïnevrije koffie
15 karnemelk, yoghurt
16 koffie
17 bier, wijn
18 limonade
19 cola
20 sterke drank als whiskey, rum
21 melk

leefregels voor de overgang: http://europe.obgyn.net/nederland/mp/fvzh/vitaal.htm

Offline
Berichten: 743

waarom melk op de laatste plaats? krijg je er meer troep door naar binnen dan je ermee kunt afvoeren?

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik heb het van een site geplukt maar ik moest eten dus kon er geen commentaar meer bij zetten.

Ik vind dat kraanwater ook wel erg hoog staat. Maar dat melk slecht is heeft met de melkeiwitten te maken. Daardoor kunnen je darmen moeilijk gaan doen omdat door de overgang je slijmvliezen (ook in je darmen) duner worden. Zo iets. Het staat er waarschijnlijk wel nij op de site (zie link).

Moet nu ook even naar boven dus misschien later meer.

Offline
Berichten: 743

Ha, sorry, niet gezien.... doe ik....
Maarre... heb nooit melk gedronken, vandaar mijn nieuwsgierigheid.

Offline
Berichten: 1004

Tjeempie......................ik drink ontzettend vaak nummer 21!
3 x daags een glas....is mij geleerd......Ja Ja uit het tijdperk van JORIS DRIE PINTER! Maar da's vast van voor jullie tijd!
Maar...................water en thee drink ik ook veel!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

hahah die Joris ken ik ook hoor Shitty en ik ben een stuk jonger.

Melk is goed voor elk! ik vervolgde dan altijd met "maar niet voor mij want ik krijg er slijm van bij".

Ik heb tot 3 jaar terug zo goed als geen melkproducten gebruikt. Alleen soja melk. Maar het zou slechter zijn (i.v.m. overgangsklachten) dan bijvoorbeeld alcohol. Hmmm lijkt me een beetje sterk. Maar goed.

Ik heb het neergezet onder het mom van doe er je voordeel mee, of niet :D

Offline
Berichten: 1004

ennuh................

Melk is goed voor elk!

Maar niet voor Piet, want die lust ut niet!
Niet voor Jan, want die plast ervan!
hahahahah......................melig hé!

Offline
Berichten: 766

En ik maar braaf melk drinken en yoghurt eten voor de calcium.
Goudblok, laatst heb ik iets gehoord en dat ging volgens mij over lijnzaadolie. Dat daar een bepaalde stof in zou zitten, die niet goed is. Ik kan het niet hard maken, maar zal het nog eens navragen of zelf proberen op te zoeken.
Gab61

Offline
Berichten: 119

Op http://www.vrouwenovergang.nl vind je heel veel informatie, er staat ook info over vrouwen die bv. door brca vervroegd in de overgang komen.

Offline
Berichten: 230

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het International Journal of Cancer is gebleken dat het drinken van melk zou kunnen helpen bij de preventie van borstkanker. Vrouwen die meer dan 3 glazen melk per dag drinken, zouden 2 maal minder risico lopen op het ontwikkelen van borstkanker, vergeleken met vrouwen die helemaal geen melk drinken. De soort melk die gedronken wordt, zou van geen belang zijn.
Dit besluit is het resultaat van een studie van de universiteit van Oslo in Noorwegen, waarvoor 48 800 vrouwen gedurende 6 jaar werden gevolgd.

ik kwam dit tegen op de borstkankersite (http://www.borstkanker.net/hoofdframe.html?nieuws.html&2), tegenovergesteld vvan melk? raar

afbeelding van nimue
Offline
Berichten: 30

Over lijnzaad heb ik onderstaand opgezocht, te vinden op:

http://www.aicr.org/publications/newsletter.lasso?index=1457

Who Should Eat Flax?

The very properties that may help prevent breast cancer, however, may also speed up the cancer process once it has begun. Therefore, people receiving drugs for breast cancer treatment should limit or avoid flaxseed. Dr. Thompson also believes that until further studies are conducted, certain groups of people – including children, young adults and women who are breast-feeding, pregnant or trying to conceive – should be cautious about consuming large amounts of flax.

Dr. Thompson frequently reminds consumers that no food is a magic bullet and that the best way to consume flax is as just one part of a diet based on vegetables, fruits, whole grains and beans. She recommends consuming one tablespoon of flaxseed (about 10 grams) per day. Based on current research, this amount may provide health benefits without potential risks. She advises against taking lignan supplements.

Offline
Berichten: 743

Grappig, toen ik in november me voor het eerst op het net waagde, was het eerste dat ik ergens las, iets van een arts die vond dat je geen melk moest drinken, omdat door de groeihormonen die er voor het kalfje inzaten, je een verhoogde kans op kanker had. Als ik het kan traceren, zal ik de link eens doorgeven. Verder heb ik het met een gigantische korrel zout genomen hoor.
Er is niets in de wereld dat er ooit voor gaat zorgen dat ik melk lekker ga vinden. Als ik die weeige substantie zou moeten drinken, is het alleen met in mijn achterhoofd dat het tegen osteoporose zou helpen, eerlijk .... jakkkk. Ik doe het voorlopig met kaas en joghurt, is beter voor mijn humeur....

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

monique schreef:
Ik heb weer eens een vraagje: herkent iemand dit als overgangsverschijnsele?
Sinds afgelopen week heb ik te maken met veel verdriet, verwerking van alles. Heel normaal, maar sindsdien ook zo'n zeurend gevoel in mijn rug en buik. Net alsof je ongesteld moet worden, maar dat was 2 weken geleden nog gebeurd, dus die vlieger gaat niet op. Ik ben moe, heb hoofdpijn, lusteloos, huilerig. Op zich zou het kunnen zijn dat het te maken heeft met mijn verwerking, want na de laatste chemo kwam de klap, maar die pijn, die ik eigenlijk niet voel als ik me goed voel, maar er nu dus heel veel is en die enorme vermoeidheid...
Omdat ik dus op een gegeven moment dacht dit lijkt wel een beetje op menstruatiepijn, dacht ik misschien zijn het wel overgangsverschijnselen, ook omdat ik al de hele week hoofdpijn heb. Het is niet lekker, het maakt me weer enorm angstig en bang en ja hoor, nu dus weer huilerig. Gaat gewoon niet lekker :?
Offline
Berichten: 230

dank je goudblok, dacht al dat er een onderwerp over was, maar kon hem niet vinden, waarschijnlijk over heen gelezen.
thx, snurk zzzzzzzzzz

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Hoi Monique,
Ik herken je vage klachten.
Ik zei vandaag nog tegen iemand dat ik me voel alsof ik ieder moment geveld kan worden door een zware griep. En ze hebben bij mij van alles onderzocht en de conclusie was dat het bijwerkingen zijn van de chemo en de HDC.
Het meest waarschijnlijke is dus zoals je zegt dat het door de verwerking komt en jou chemo's zijn ook nog niet zo lang geleden.
Maar zoals ik al eerder heb geschreven; Als je het niet vertrouwd moet je gewoon aan de bel trekken. Ze hebben voor (jonge) kanker patiënten een lage drempel in het ziekenhuis. En ik zelf vond het een hele geruststelling toen de meest voor de hand liggende "slechte" dingen waren uitgesloten.

Offline
Berichten: 230

ja is ook zo hoor, en heb ze ook al 2x aan de hallofoon (zo noemt mijn zoontje het en houden we in stand) gehad. En donderdag moet ik naar de oncoloog, of zijn assistent en daar heb ik het al voor op papier geschreven. Maar het is wat ik zei, het maakt je zo angstig en dat is oh zo vervelend. Ik heb me vaak zo geweldig gevoeld tijdens de chemo, dat dit gewoon een domper is, die ik qua verdriet wel omarm, wat ik vind het mooi dat ik nu al huil en een beetje verwerk, maar de rest ik zo k..
Schnappi, dus komt wel ter sprake hoor.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Zeker schnappi ik dat. :?

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

de topicduwoloog is langsgeweest voor Devenda.

Offline
Berichten: 191

TNX Goudblok. :D

Offline
Berichten: 1175

Tjee ik heb het de laatste tijd zo heet in bed pfffffffftttttt
Ik dacht dat het van de warmte kwam,,,,,,
volgens mij heet dat nachtelijk zweten zit ik me vanmorgen te bedenken
Vorigw week werd ik eindelijk ongesteld,,,duurde het maar èèn dag :shock:
Zou ik nu ook?
maar ik slik geen hormoontherapie hoor

Offline
Berichten: 191

Overgangsverschijnselen zijn niet altijd ook 'de overgang'. Ws. heeft de chemo je hormoonproductie sterk verminderd. Dan krijg je dus dit soort opvliegers en nachtzweten, maar dat wil niet zeggen dat je hormoonhuishouding zich niet weer hersteld. :D

Offline
Berichten: 38

Ooh wat vervelend he Erica,het zou ook best door de chemo kunnen komen hoor die overgangsverschijnselen,want ik ben nu 2 weken met de hormoontherapie bezig en vanaf maartook al niet meer ongesteld geweest.

Nou en ik weet nu ook wat opvliegers zijn pffffff,dan weer snikheet en dan weer heel koud.Gisteren zaten we film te kijken en had t zooo koud,dus n dekentje gepakt en nog geen 5 minuten later kon alles weer uit,pfff [skepti]
En ik heb ook zo'n vreselijke dorst snachts zou dat ook daardoor komen???

Sterkte ermee he ERica

Knuffel Miranda [kiss]

Offline
Berichten: 275

Ik vind het eerlijk gezegd ook een doffe ellende...die hele overgang!
Ik slik Tamoxifen en mijn eierstokken zijn verwijderd, dus hevige opvliegers en veel stemmingswisselingen. Ik zit erover te denken om de internist te bellen (of de gyneacoloog) en eens te informeren wat de risico's zijn als ik voor deze klachten iets zou gaan slikken. Ik heb echter een hormoongevoelige tumor, dus goed zal het zeker niet zijn. Ik zit dus nogal in dubio....hormoonpreparaten slikken tegen al die vervelende klachten (zo af en toe een opvlieger is nog wel te doen, maar als het zweet twee,drie keer per uur in straaltjes langs je gezicht loopt..... :cry: ) of dit allemaal voor lief nemen en de kans zo klein mogelijk houden dat de kanker nog ooit terugkomt. Want daar doen we het tenslotte allemaal voor!
Ik denk er dus nog over na....

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Miranda die dorst kan ook heel goed van de bestralingen komen. Pichi en ik hadden alletwee heel erg dorst (2 glazen water in de nacht) tijdens en na de bestralingen.
Doinja er is een homeopathie topic er zijn een aantal Amazones die iets homeopatisch gebruiken tegen de opvliegers wat wel mag (of moet ik zeggen kruiden?)

Offline
Berichten: 1175

Die zweetaanvallen van snachts heb ik nu ook overdag
in een keer heel heet en zweterig net als vroeger als ik een rood hoofd kreeg pffffffffffffff
Ik ben wel benieuwd of dit nu door de chemo komt of niet :shock: en dat ik dus echt aan het vliegeren ga

Offline
Berichten: 1767

Het kan inderdaad zo zijn dat je door de chemo in de overgang bent geraakt Erica.
Ik heb ooit een keer van ik geloof mamacass begrepen dat er een bloedtest bestaat om uit te vinden of je in de overgang bent of niet.

Offline
Berichten: 1175

Ja ,ze kunnen het inderdaad aan het bloed zien
Maar voorlopig geef ik nog niet vrijwillig bloed
Ik kijk het nog wel aan
Ik had alleen gehoopt omdat ik niet de hormoontherapie hoefde ik nog ff uitstel kreeg van dit,maar mijn internist heeft me wel gewaarschuwd dat ik in de overgang kon komen omdat de eierstokken ongeveer tien jaar ouder worden door de chemo

Offline
Berichten: 38

Lieve Erica

Wat vervelend voor je dat je nu ook overgangsverschijnselen hebt.
Het kan inderdaad heel goed door de chemo komen hoor,want mij werd ook verteld dat het je eierstokken stil kan leggen,en ik heb voor het laatst een menstruatie gehad ergnes in maart en was toen ook in de chemotijd.
Ik weet heel goed wat je doormaakt want helaas zit ik ook in de overgang maar ik slik wel de hormoontabletten.
Misschien is zo een bloedtest een goed idee voor je??
Ja en die opvliegers ik heb er vooral savonds en snachts erg veel last van en weet niet hoe snel ik alles uit moet gooien.
Als ik me een beetje rustig hou gaat het dan wel.
Ik kan je geen tips geven maar wil je wel heel erg veel sterkte ermee wensen,
Dikke knuffel en veel liefs Miranda [kiss]

Offline
Berichten: 1175

Miranda ik vind het meer vervelend voor jou
Je bent zo jong nog!!!
En aan die opvliegers wen ik wel hoor ( hoop ik )

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Voor Ellen :D

Offline
Berichten: 275

Je verhaal klinkt heel herkenbaar Ellenpatricia! Ik heb geen ervaring met het middel, dus daar kan ik je niet aan helpen. Ben wel erg benieuwd naar de reacties van andere vrouwen hierop.
Ik baal ook giga van al die overgangsklachten en heb komende donderdag een afspraak bij een natuurgeneeskundig centrum. Mijn tumor was hormoongevoelig dus de standaard middeltjes mag ik niet gebruiken. Vanwege de komende afspraak ben ik eens gaan bijhouden hoeveel het er eigenlijk zijn op een dag...poeh...het is nog erger dan ik dacht!
Ik hoop dat er hier vrouwen zijn die je kunnen helpen met hun verhaal. Ik volg de reacties op de voet.

Offline
Berichten: 119

Toen ik op punt van bevallen stond (de tweede, dus ik wist zo'n beetje wat komen ging) zei iemand je moet in je weeen duiken. Je niet verzetten maar voelen. bij iedere wee denk je 'zo deze heb ik ook weer gehad' en 'deze gaat ook weer over".

Wat ik wil zeggen is soms kan je je lichaam ook al op voorhand in een stress situatie brengen omdat je weet wat er gaat komen. De verschijnselen versterken elkaar ook nog eens.

Ik wil hier geen afbreuk doen aan je beleving hoor, maar voor dat je hele heftige middelen gaat gebruiken is het misschien eerst nog een suggestie om voor jezelf te proberen om er anders mee om te gaan. Medicijnen kunnen altijd nog. Uit onderzoeken is gebleken dat regelmatig sporten ook helpt bij overgangsklachten (met name opvliegers) en depressiviteit.

Na 3 jaar worden bij mij de klachten minder. Soms nog even een korte periode last. Maar ik had ook zoiets van laat maar gebeuren. 10 x per dag vestje aan vestje uit, wapperen, controleren of de verwarming niet te koud staat voor de kinderen en rustig doorademen.

In een andere topic las ik nog iets over 'zin in sex'. Ook daar merk ik dat er een verandering komt. Wanneer het vrijen moeilijk gaat en daardoor je zin minder is is esteriol vaginale creme een oplossing die door oncologen als aanvaardbaar word gezien bij borstca. (niet de tabletten)

afbeelding van ellenpatricia
Offline
Berichten: 5

Oh ja, ik las nog over in de emotie duiken. Dat is misschien wel een goede tip, maar heel moeilijk. En wat betreft sporten: ik loop 3x per week hard en ga naar yoga. Verder fiets ik gemiddeld zo'n 60 km per week. Dus volgens mij is dat heel veel.
Groetjes, Ellenpatricia

Offline
Berichten: 119

Ik hoop dat ik dat ook nog eens op een forum neer schrijf op mijn 56e ellenpatricia. Geweldig om te lezen :wink:

afbeelding van ellenpatricia
Offline
Berichten: 5

Jeetje, Ik merk nu pas dat de leeftijd van iedereen bij het bericht staat.
Wat zijn jullie allemaal jong! En wat zijn jullie jong met kanker geconfronteerd. Ik was tenminste 47, toen ik het kreeg en dat vond ik toen al jong. Gelukkig gaat het met iedereen zo te horen redelijk, behalve de overgangsklachten dan. Maar ook dat is hartstikke rot op jullie leeftijd. Veel sterkte ermee. Ik heb bewondering voor jullie vrolijke toon.
Groeten, Ellenpatricia

Offline
Berichten: 766

Hallo Ellenpatricia,
Zelf gebruik ik niets om de overgangsklachten te doen afnemen. Wel sport ik vrij veel. Het zou zo kunnen zijn dat ik tijdens het sporten (transpireren) geen erg heb in de opvliegers. Maar dat kan ik natuurlijk niet bewijzen. In ieder geval kan ik me heel goed afreageren in het sporten. Maar ik zie al dat jij zelf ook sportief bent, dus vertel ik je eigenlijk niets nieuws.
Gab61

afbeelding van ellenpatricia
Offline
Berichten: 5

Hoi,
Het is zelfs zo dat ik tijdens het hardlopen merk dat ik een opvlieger krijg.
Ik voel me dan rot en slap. Vaak moet ik even stoppen! Achterlijk, hè?
Als ik thuis de trap op loop tijdens een opvlieger, heb ik soms het gevoel dat ik ga flauwvallen.
Groetjes, Ellenpatricia

Offline
Berichten: 766

Dat is wel erg heftig als je ze tijdens het hardlopen ook voelt. Zou ik ze dan toch niet zo hevig als jullie hebben? Nee, dat is het niet. Ik word ook kletsnat en heb het gevoel alsof ik uit elkaar plof.
Gab61

Offline
Berichten: 275

Dat van het gevoel krijgen dat je flauw gaat vallen...dat herken ik wel Ellenpatricia! Als er een opvlieger aankomt, krijg ik soms ook flinke hartkloppingen en duizelingen....! :evil:

Offline
Berichten: 1175

Ik heb al een week geen opvliegers meer gehad
En ik krijg weer buien :shock: :twisted:
Gisteren vroeg mijn man "moet je weer ongesteld worden? :shock:
En zou het ?

Offline
Berichten: 63

Wie herkent dit? Ik heb twee keer de Zoladex gehad. Menstruatie is teruggekomen, zei het met een geheel ander verloop dan normaal. De eerste keer was normaal, toen werd ik binnen vier weken weer ongesteld (1,5 week!!) en nu ben ik na 1,5 week weer ongesteld :twisted: . Ten minste, ik verlies bloed (heb het Mirena spiraaltje dus min. bloedverlies). Mijn vraag: komt dit nog van de zoladex of wijst dit erop dat ik echt in de overgang kom?

Pagina's