PICC-lijn

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Kat063
Offline
Berichten: 81
PICC-lijn

Heb een PICC gekregen ( uitwendig infuuslijntje dat met een slangetje in je ader zit, tot ergens in je tors).

De eerste nacht en de dag daarna deed het allemaal nog pijn. Nu niet meer maar als ik in een bepaalde houding zit of lig, heb ik wel een beetje pijn in mijn tors. Lijkt alsof ik de lijn dan kan voelen. Iemand ervaring hiermee? Is dit normaal?

Offline
Berichten: 178

YEP... had ik ook... en als je er op gaat letten, wordt het helemaal een akelig gevoel. Bij mij was het snel over. Na 2 weken is de PICC vervangen door een PAC maar dat kwam door mijn pleisterallergie. De PICC-lijn voelde ik niet meer.
Of het normaal is weet ik niet. Ik heb er geen aandacht aan besteed dus als je blijft twijfelen, gewoon even bellen met de poli.
En lekker niet meer prikken! :-)

afbeelding van Kat063
Offline
Berichten: 81

Dag Draak, vandaag controle gehad. Alles in orde.ik voel de lijn inderdaad, komt blijkbaar niet zo vaak voor. Ik heb ook een pleisterallergie, verpleegkundige heeft iets op mijn huid gespoten en daarna transparant stickervel erop geplakt. Zit wel geen sponsje tegen infecties op. Hopelijk lukt het op deze manier zonder PACC.

Offline
Berichten: 178

Hoi Kat...
Fijn dat het in orde is. Kennelijk ben jij (ook) een gevoelig typje. Ik heb dat vaker, dat ik kleine signalen in mijn lijf al goed interpreteer. Zo heb ik kortgeleden van half 7 tot half 1 's nachts op de SEH gezeten om vervolgens te concluderen wat ik al bij het eerstse telefonische contact zei: "geirriteerde maagslijmvlies; moet gewoon een andere maagbeschermer". Waar ging ik 's nachts mee naar huis? Juist: andere maagbeschermer; probleem opgelost. :-) Maar goed.. Longen, alvleesklier, maag... alles was nog heel en in orde... Dat weten we dan wel weer :-)

bij mij is de huid volledig kapot gegaan na 2 weken. Daarna een PAC gekregen; WAT een verademing. dus zie er niet teveel tegenop als de PICC niet lukt. Je hebt ook geen gedoe met douchen en zo.. En de narcose die je dan krijgt is zo licht, je wordt gewoon vrolijk wakker :-)
Oh ja... MOCHT je toch een PAC krijgen, dan wel zeggen dat je geen grote pleister wilt... :mrgreen:

afbeelding van Kat063
Offline
Berichten: 81

Hi Draak, inderdaad ook gevoelig typje :-)
bedankt voor de tip over de pacc lijn!

Offline
Berichten: 4227

Up voor Nickytje