Respons na chemo valt tegen

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 26
Respons na chemo valt tegen

Hoi hoi,

Moet even van me af schrijven hoor. Heb vorig jaar borstkanker gehad, triple negatief. Na 4ac en paclitaxel/3x carbo volledige pathologische respons en ivm brca dubbele amputatie. Waarschijnlijk door slecht uitgevoerde operatie al binnen 4 maanden lokaal recidief. Dit jaar dus weer helemaal opnieuw de hele ellende. Nu na 18x paclitaxel icm 6x carboplatin is mijn tumor nog 13 mm ( begon met 38mm). De arts noemt het een mooi resultaat maar ik baal want ik vind dit dus best een grote resttumor. Nu moet ik dus nog capecitabine gaan slikken en het geeft een slechtere prognose. Sorry voor het zeuren, ik weet dat er ergere verhalen zijn maar ik moest dit even kwijt.... ervaringen met capecitabine hoor ik graag

 

Offline
Berichten: 4267

Waarom wordt het recidief niet weggehaald? Ik snap dat je sowieso aan de capecitabine moet maar waarom de bron nu niet verwijderd? en bestralen? In welk ziekenhuis zit je?

 

Offline
Berichten: 4267

Capecitabine wordt over het algemeen als een heel milde chemo ervaren, die goed te verdragen is, waarbij wel problemen met hand- en voethuid voorkomen, die kunnen afnemen door een veilige verlaging van de dosis. Een enkele keer moet men stoppen.

Offline
Berichten: 500

Hoi Charlie, 

Wat balen dat het waarschijnlijk komt door een slecht uitgevoerde operatie....

Ik heb ook capecitabine als nabehandeling gehad en er zijn er meer bezig. In dit topic vind je mijn ervaring. 

https://de-amazones.nl/nl/forum/vraag-maar-raak-operatie-en-behandeling-vraag-maar-raak/adjuvante-behandeling-met-xeloda

Ik heb een beetje rommelig weekend, maar voor vragen mag je mij altijd ook even een berichtje sturen.

Hartelijke groet, 

Linda

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 26

Hoi Ellen,

Ik word ook geopereerd hoor. Ik zit nu bij het AvL nadat ik in het vorige zkh dus slecht geopereerd ben en daar nu al een recidief heb. Het AvL pakt het grondig aan. Ik krijg dus ook nog bestraling en dus ook de chemo pillen. Ik had gewoon gehoopt op complete remissie omdat ik dat de eerste keer wel had en in principe een betere prognose heeft. 

Linda bedankt voor de link, ik kan er veel info vinden.

Groetjes en bedankt voor jullie reacties

Charlie

Offline
Berichten: 4267

Oh gelukkig, dan zit je inderdaad op de goede plek.

Overigens is er steeds meer bewijs dat volledige remissie na chemo niet per definitie een betere overlevingskans op lange termijn geeft. De kunst is om los te laten wat er fout ging, je kunt het immers niet meer terugdraaien. Ik hoop van harte dat dat je lukt wetende dat je bij het AvL echt in supergoede handen bent.

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 26

Bij triple negatief tumoren schijnt complete remissie echt betere kansen te geven maar je hebt wel gelijk; nu het verleden loslaten en vooruit kijken is het aller belangrijkste! Ik ga mijn best doen, bedankt voor je reactie!