second opinion borstreconstructie ja of nee

11 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Online
Berichten: 4387
second opinion borstreconstructie ja of nee

Hoi,

Ik ben vorig jaar september gestart met een eenzijdige reconstructie. Eris een expander geplaatst, opgevuld en gewisseld voor een prothese. Helaas deze was veel te klein en de PC heeft na 6 maanden nogmaals de prothese gewisseld voor een grotere.
Toch is de borst nog steeds veel kleiner dan de echte. Ik draag nog steeds een uitwendige opvulling in de bh, om het gelijk eruit te laten zien.
Ik heb het gevoel dat mijn missie (twee gelijke borsten zonder vullingen) niet geslaagd is en weet niet zo goed wat nu verder.

Ik heb geprobeerd om een second opinion bij de dokter van het ziekenhuisprogramma op SBS6 te krijgen, maar deze is geemigreerd naar het buitenland. Ik weet niet goed waar ik nu nog naar toe kan gaan.
Wat zijn jullie ervaringen na een prothese reconstructie.

Ben ik een zeurpiet voor de PC?

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

hallo jor,

ik denk niet dat je een zeurpiet bent hoor.
alleen ik kan je niet verder helpen, maar ik weet bijna zeker dat er amazones zijn die je wel een tip kunnen gaan geven
succes ermee :wink:

Offline
Berichten: 990

Jor vaak vindt er aan de andere kant een reductie plaats. Ik weet je oorspronkelijke maat natuurlijk niet en ook niet hoe groot je prothese is. Helemaal gelijk worden ze nooit maar het lijkt me niet nodig te moeten zijn dat je er een neptiet bij moet stoppen.

afbeelding van admin
Online
Berichten: 4387

Ik heb 85B en mijn prothese is 410 cc.
Vanmorgen ben ik bij mijn eigen PC geweest, maar het probleem is dat ik onderop de borst niet genoeg huid heb en een grotere prothese gaat hierdoor teveel naar boven schuiven, wat niet gewenst is.
Tijdens de expanderperiode rekte de expander alleen nog naar boven en niet naar onderen.
Hij gaat nu de leverancier/fabrikant bellen en overleggen wat hij het beste kan doen.
Hij wil de originele borst niet opereren omdat het formaat niet zo groot is.

Ik ga denk ik toch op zoek voor een second opinion.

afbeelding van idee
Offline
Berichten: 6

In Groningen schijnt een goede PC te zitten. UMCG.

Offline
Berichten: 743

zo te horen .... kan ik je de 'mijne' aanbevelen, niet prothese maar PC dan he...met engelengeduld en heel eerlijk over wat je kunt verwachten. En nog empathisch ook, wat wil je nog meer. Pb me maar als je wil....je probleem heb ik op een andere manier min of meer ook ondervonden, er zijn volgens mij echt nog mogelijkheden!

Loesje

Offline
Berichten: 77

Zit ook over een 2nd opinion na te denken.

Ben gister in het UMCG bij de plastisch chirurg geweest en zaterdag naar de BRCA-dag geweest waar een PC uit het AvL een praatje hield. En de info verschilt best wel.

Ik heb één geamputeerde/bestraalde kant en door BRCA1 moet rechts helaas preventief ook. Wilde eerst het zo laten, maar nu rechts ook weg moet, wil ik graag beide kanten laten recontrueren.

Volgens Groningen kun je best 2x rugspier gebruiken (volgens de PC is wat ik wilde - rechts alleen prothese en links prothese met lichaamseigen stukje - niet handig omdat dat asymmetrich wordt), maar de PC uit het AvL was daar minder positief over. Dus ja, wat klopt?
En Groningen doet niet aan tepel-banking ivm risico's terwijl A'dam daar helemaal niet moeilijk over doet.

Zit aan een 2nd opinion in A'dam te denken (denk dat het AvL toch het beste ziekenhuis is als je kanker hebt/hebt gehad), maar als iemand een andere goede PC weet, graag een PB!

Offline
Berichten: 4259

Amelie als je in mijn weblog leest kun je zien dat ik links met rugspier én prothese en rechts met prothese laat doen. A.s. vrijdag krijg ik de definitieve protheses erin en moet het links en rechts toch aardig gelijk gaan worden. Ik ben benieuwd.

Offline
Berichten: 990

De reden dat men in het AVL niet beide kanten met de rugspier wil doen was dat 2 rugspieren gebruiken is dat men dat echt als een verzwakking van de rug ziet. Waarom zou je ook Amélie, de ene kant kan toch op een simpelere manier?

Offline
Berichten: 77

vond ik ook, maar het UMCG was tegen ivm asymmetrie. Maar als ik EllenK zou lees, dan valt dat best mee. Lijkt me ook beter om als het makkelijk kan makkelijk te doen!

Offline
Berichten: 453

Aan twee kanten de rugspier lijkt me een hele zware ingreep. Het ligt er denk ik wel aan hoeveel ze van de rugspier gebruiken. Bij mij is bijna de gehele rugspier gebruikt.