soort winterhand??

11 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4226
soort winterhand??

Weet niet waar dit te zetten, moderators wijzen jullie mij ajb de weg? Thx :wink:.

Tegen het einde van mijn AC kuren (4x, dose dense) werd de huid tussen mijn vingers van mijn rechterhand rood en ruw. Ondanks veel smeren wordt de huid steeds droger en na mijn 1e Taxol afgelopen vrijdag is het een soort van winterhand geworden: vlekkerig rode handpalm, rood tussen mijn vingers, huid is minder soepel en voelt te ´strak` als ik mijn hand gebruik. Op de linkerhand zie ik nu ook de eerste droge plekken.

Iemand ervaring en/of tips?

Offline
Berichten: 762

Ik kreeg van de AC op een gegeven moment last van het hand/voet syndroom, aangezien het niet vaak voorkomt bij AC, maar meer een bijwerking is van Xeloda, werd het door de internist niet onderkent (pas achteraf kreeg ik alsnog gelijk...). Het schijnt heel soms als bijwerking van de adryamicine voor te kunnen komen. Wat jij beschrijft lijkt wel een beetje op het begin van...
Veel smeren, liefst met een creme met ureum erin.
Van de Taxol kun je ook problemen met je handen en voeten krijgen, ik had na de eerste keer toediening op een gegeven moment duizenden speldeprikjes in handen en voeten en kon niet meer onder de warme kraan. Bij de volgende kuren was dat minder accuut, toen werd het "gewoon" neuropathie... Maar tenen en vingers zijn nog tot maanden na de kuren gevoelig gebleven.
Sterkte!!
Ruth

afbeelding van mini
Offline
Berichten: 345

Ook ik had last van uitslag op mijn handen na de eerste Taxol. In het begin ook vlekkerig en droog. Na een paar dagen voelde het alsof ik me verbrand had. En daarna begon het ontzettend te jeuken. Zo erg, dat ik er 's nachts van wakker lag. Toen heb ik het toch maar gemeld in het ziekenhuis (nee hoor, ik ben nooit eigenwijs!) . Ik kreeg van de dermatoloog een zalf voorgeschreven (waarvan ik de naam helaas niet meer weet) en daarmee ben ik de Taxol kuren zonder al te veel jeuk door gekomen. De uitslag is overigens wel steeds erger geworden, maar ik was al lang blij dat de jeuk weg was. Sterkte ermee!

Offline
Berichten: 4226

Die jeuk is dus vandaag begonnen en trekt vanaf mijn hand door tot aan mijn elleboog. Huisarts heeft lanette creme voorgeschreven (advies van zh). Is dat jouw creme misschien Mini?

Offline
Berichten: 434

Lanette creme heb ik in het begin van de bestraling gehad, weet Roosje veel over geloof ik! Volgens mij was het alleen maar om vet te houden en dus de jeuk in te dammen, bij mij hielp het helaas niets, maar hopelijk bij jou wel?

afbeelding van mini
Offline
Berichten: 345

Bergamot schreef:
Die jeuk is dus vandaag begonnen en trekt vanaf mijn hand door tot aan mijn elleboog. Huisarts heeft lanette creme voorgeschreven (advies van zh). Is dat jouw creme misschien Mini?

Nee, het was geen Lanette. Ik heb de afgelopen dagen mijn chemobrain gepijnigd, maar ik kan me de naam helaas niet meer herinneren. Ik weet alleen dat ik de zalf beslist niet meer dan een keer heel dun mocht aanbrengen.
Maar het maakt eigenlijk ook niet oz veel uit welke zal ik had, als Lanette ook werkt dan is dat toch prima. Dusssss, hoe gaat het met de jeuk? Is er al verbetering?

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Mini,

Het zal wel een soort cortisoncreme geweest zijn. Die mag je nl niet te dik smeren.

Ik heb het hand/voet syndroom door de Xeloda, mijn handen en voeten zijn hun verhoornde nieuwe vel beu, met andere woorden de vellen hangen eraan. Ook mijn nagelriemen en randen doen ontzettend pijn. Soms komt er wat pus en/of bloed langs :? :? Ik heb van een vriendin zinkzalf gekregen en dat heeft een helende werking voor bv eczeem. Ik moet zeggen dat het wel verzacht. Ik gebruik ureumcreme, zinkzalf, Bepanthemzalf, Laschenkiefer creme, Speckcreme. Dit is allemaal gekocht in Duitsland, weet niet of alles in Nederland ook te verkrijgen is. In ieder geval smeer ik zoveel dat er vast wel iets bij zit wat helpt.
Tevens slik ik Vitamine B6 2x100mg per dag.
Ik moet zeggen....het gaat er niet mee over maar het verzacht de huid. Het is erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, hoe zachter de huid, hoe minder last je hebt. Als je huid droog is vallen er eerder kloven in lijkt me.
Smeren dues !!!! :wink:

Offline
Berichten: 4226

Ben veel aan het smeren met de lanette en het helpt. Handen zijn alweer veel zachter. Alleen tussen ringviner en pink zit nu een soort zwemmerseczeem (witte vellen) geworden en jeukt. Iemand hiermee ervaring??

Ik ga het sowieso even aankaarten bij de internist donderdag.

Offline
Berichten: 1446

Bergamot, dat exzeemachtige herken ik wel van tussen mijn tenen. Begon ook tijdens de chemo's en (wil je niet ontmoedigen hoor...) heeft daarna zeker nog een jaar of zo geduurd. Ik heb gesmeerd met de bepanthenzalf, wondermiddel voor van allerlei aan bk gerelateerde kwaaltjes :wink: ....

Zeker even bespreken donderdag!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

even omhoog i.v.m. ervaringen.

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Tijdens de bestralingen heb ik een creme voorgeschreven gekregen, het is een vette creme die heel snel intrekt.
De creme heet Cetomacrogol, de doc vertelde mij toen dat ik het ook als handcreme e.d mocht gebruiken.
Liefs, Peet