Angst voor uitzaaiingen

404 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 1113
Angst voor uitzaaiingen

Damn, omdat ik mijn omgeving niet de stuipen op het lijf wil jagen, schrijf ik het hier maar neer.

Niet gedacht dat ik hier zou schrijven, want ik ben niet zo bang uitgevallen. Die knobbel in mijn borst in 2004 kon ik makkelijk parkeren.....
Maar nu heb ik een knobbel in mijn hals :-( en hij zit me behoorlijk dwars, maar nog geen twee weken. Dus ik check tig keer per dag of hij al weg is.
Ik weet niet precies wanneer ik hem heb ontdekt, maar ergens vorige week, dus als hij volgende week vrijdag niet weg is, zit ik bij de huisarts.

Zo en nu kom ik er eerlijk voor uit, dus kan hij maken dat hij weg komt!

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Oh Ikkes wat naar voor je! En wat goed dat je de twee weken aanhoudt. Je kunt ook vast een afspraak maken die je weer afzegt? Ik hoop heel erg dat ie morgenochtend gewoon verdwenen is! X

Offline
Berichten: 539

@ Ikkes Dat is schrikken! Hopelijk een onschuldig opgezet lymfekliertje door een virus. Maar logisch dat je niks anders doet dan voelen en er constant aan denken. Ik ga duimen dat het afzakt en dat er niks aan de hand is. Potverdorie, het kan niet 9 jaar na de diagnose alsnog foute boel zijn, hoor! [-o

Offline
Berichten: 304

@Ikkes, je waagt het niet he, die knobbel is voor volgende week vrijdag weg, jaag die knobbel angst aan door alvast een afspraak te maken met je arts, dat zal hem leren.

Offline
Berichten: 4226

Ikkes, dan gaan mijn duimen, vingers en tenen NU in beweging voor je dat die stome klier snel verdwenen is.

Offline
Berichten: 2277

Ikkes, die knobbel echt snel opzouten! Mijn duimen gaan draaien voor jou [-o

Offline
Berichten: 617

Ikkes, die knobbel moet gewoon weg. Ik probeer hem op afstand weg te werken. Heel veel sterkte....

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat een spanning en onrust ikkes.

Ook ik hoop natuurlijk dat ie in de twee weken wachttijd die jij jezelf opgelegd hebt gewoon weer net zo snel verdwijnt dan dat ie opgekomen is. Haast is alleen maar nodig omdat het wel een verdachte plek is en voor jouw eigen gemoedsrust. Weten is altijd beter dan dagelijks heen en weer geschud worden tussen ' is het nu wel of niet iets '!

Ik ben eigenlijk ook iemand van twee weken afwachten, maar in jouw geval zou ik meteen de huisarts of een oncologisch verpl. of je oncoloog/ chirurg bellen.

Sterkte en hier draaien de duimen.

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Klierderige klieren daar houden we absoluut niet van... maar met al die hardnekkige virussen die rondwaren hoop ik gewoon dat het er zo 1 is en niks anders.. ik ga mijn duimen aanzwengelen voor je!

Offline
Berichten: 1108

Oh nee ikkes. Ik ga hier ook voor je duimen

afbeelding van Ariane
Berichten: 620

Ik duim en teen ook!!!!

Offline
Berichten: 1161

Ikkes, ik hoop dat je het een beetje kunt parkeren.
Ik duim in ieder geval voor je.

Offline
Berichten: 141

Alle duimen voor Ikkes.....

Offline
Berichten: 4238

En Ikkes, wat zei de huisarts? Ben je doorverwezen?

Offline
Berichten: 1175

Ikkes ik duim ook mee voor jou ,,,, hopelijk is het niks xx

Offline
Berichten: 1113

Oh meiden, fijn dat jullie duimen voor me.
Het is vast niks, maar hij is lastig parkeren en ik ben blij dat ik het hier kwijt kan.
@Ellen, HA staat komende vrijdag pas op de planning, dan heeft die knobbel ruim twee weken de kans gehad te verdwijnen. Maar misschien wordt het wel donderdag, want vrijdag komt niet zo goed uit in mijn agenda. Ik houd jullie zeker op de hoogte!

Offline
Berichten: 250

Jij in dit hoekje, ik schrik meteen! He get, Ikkes, een knobbel.... die parkeren zich niet zo makkelijk :(
Het is ook moeilijk om er niet steeds aan te zitten
Ik duim natuurlijk op volle toeren dat het gewoon een vervelende klier is die is opgezet omdat er op het moment allerlei griepjes heersen.....

Cat
Offline
Berichten: 666

Bah Ikkes...een knobbel, dat wil je helemaal niet, zelfs niet als het gewoon iets onschuldigs is (alleen dan al voor de angst). Ik hoop ook zo mee dat hij gewoon volgende week vanzelf weg is!

Offline
Berichten: 4238

Hoi Ikkes, ik wilde je al bellen ;) maar als je pas eind van de week gaat dan hou ik me nog ff in.
Ga anders eindelijk weer eens rennen ! Ik heb er net 10 km op zitten en voel me heerlijk. Succes donderdag of vrijdag :)

Offline
Berichten: 1446

O shoot, Ikkes! Ik hoop mee dat het niets is en de knobbel vanzelf weer verdwijnt.

Offline
Berichten: 1113

Vanmorgen belde ik maar vast voor een afspraak op donderdag. Toen ik de assistente vertelde dat ik er stress van had, vond ze dat ik dan maar vast vanmiddag moest komen.... dus ik ben zojuist bij de huisarts geweest.
Ja het is een vergrote lymfeklier, dat hoeft niets te zijn, het zou ook niet logisch zijn, want hij zit nogal ver naar achteren, het zou een oor of keelonsteking kunnen zijn (maar daar was niets van te zien en verkouden ben ik ook niet), maar in mijn geval misschien toch maar een echo laten maken.......
Dus de afspraak voor een echo staat voor volgende week maandag in Nijmegen.
Nog een week onrust in mijn hoofd......... misschien toch maar eens gaan lopen vanavond.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Pfff, wat een stress Ikkes... ik duim voor je.

Offline
Berichten: 250

ja, zeker onrust. Gelukkig kon je wel vanmiddag terecht want anders had je dus 2 weken stress gehad! ik duim ook voor je

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Potdorie Ikkes, wel vervroegd naar huisarts maar nog steeds in de stress erover. Wel belangrijk nu die echo en zonodig biopt er achteraan als dat geindiceerd zou zijn. Uitzoeken moet! En ik hoop en wens voor je het beste scenario. Sterkte tot dan en inderdaad, ga maar lekker lopen vanavond en andere avonden ook. Doet de geest echt goed!

Offline
Berichten: 2277

Pfffffff....ik duim voor je dat het iets onschuldigs is en dat jij ons dat ook gaat meedelen volgende week maandag!

Offline
Berichten: 766

Ikkes, ik duim met de anderen mee dat het iets onschuldigs is. En dat jij de komende dagen je gedachten kunt verzetten. Voor zover dat mogelijk is in deze situatie.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ik duim ook met de andere Amazones mee voor iets onschuldigs. Ben wel blij dat je eerder hebt gebeld en maandag terecht kunt.

Offline
Berichten: 542

He lieve Ikkes, ik lees dit nu pas. wat een schrik en onrust. Ik duim mee met iedereen, want we gaan niet gek doen, hè? Mooi nie! [-X
Wel goed dat er snel naar gekeken wordt, duimerdeduimerdeduim....

Cat
Offline
Berichten: 666

Nog een paar dagen in spanning tot maandag en dan hopen dat je snel de uitslag krijgt, een goede wel te verstaan!

Offline
Berichten: 1113

Nou, parkeren lukt me voor geen meter.

Bij mijn laatste controle gaf de oncoloog aan dat ik naar een dermatoloog moest gaan omdat hij wat plekjes op mijn rug zag die hem niet bevielen. Dat kon ik prima parkeren, heb het zelfs nog een paar weken uitgesteld. ik had nergens last van, geen onrust, helemaal niets (er was gelukkig ook niets aan de hand) maar nu heb ik echt vette stress.

Door het berichtje van Annie heb ik nog maar eens gebeld naar het Radboud om te zien of er indien nodig direct een punctie/biopt wordt genomen ... Er werd me gemeld dat die kans erg klein was en daar werd ik niet blij van. Sinds woensdag probeer ik dus mijn oncoloog te bereiken om te zien of hij hierin iets kan betekenen en hoewel me twee keer is toegezegd dat hij me zou gaan bellen, heb ik nog niets gehoord.
Ondertussen ben ik er voor 90% van overtuigd dat die knobbel groeit. Want nu zie ik hem in de spiegel en vorige week zag ik hem niet......

Al met al een K-week. Geboortedag van Mr. Ikkes was ook afgelopen dinsdag. Het beeld dat hij 8 jr geleden thuis kwam op zijn verjaardag om te sterven is vaak langs gekomen deze week, nou dat helpt niet echt.
Men wat een onrust.
Ik vrees dat ik maandag dus na enkel een echo, naar huis mag met een boodschap die nog meer onrust zaait........

Dus mocht iemand nog een goede tip of connecties hebben in Nijmegen.........
Ik wil geruststelling of gelijk een punctie danwel biopt.

Offline
Berichten: 2277

Wat een week heb jij achter je kiezen zeg [troost]

Je gaat toch niet alleen naar Nijmegen hè? Het goede nieuws dat het een onschuldige knobbel is vier je toch echt leuker met vriendin/zus, kun je gelijk gezellig de stad in. Ik hoop het zo voor je lieve Ikkes! [-o

En je weet me te vinden mocht ik iets voor je kunnen doen [kiss]

Offline
Berichten: 1113

Euhhhh, ja ik ga wel alleen, maar dat ben ik wel gewend, deed ik in 2004 ook omdat Mr. Ikkes in het ziekenhuis lag.
Alleen jullie weten het, ik had bedacht zusje in te lichten dit weekend, maar die vertrok gisteren onverwacht voor een weekendje weg, verder wil ik geen onrust zaaien, dat kost me nl. nog meer energie.
Goed nieuws kan ik prima handlen alleen (maar heb er niet zoveel ervaring mee) en heel slecht nieuws zal ik niet krijgen, want dan zal er eerst iets naar een patholoog moeten.
Een andere Amazone heeft aangeboden mee te gaan, maar ik vind alleen wel prima.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ikkes, ik ga er gewoon vanuit dat de radioloog die die echo van die klier maakt automatisch een biopt/punctie doet als hij verdenking heeft op kwaadaardigheid. Zo is toch ook het protocol, althans wel hier in jbz. Ik moest toen er bij mij een verdachte knobbel gevonden werd met de echo er wel een dag later voor terugkomen, maar het werd gedaan.

Natuurlijk altijd goed om je oncoloog achter je te hebben.
Hoop dat hij je maandagochtend nog belt.

Wat een stress he. [troost] :-w [troost]

afbeelding van Ariane
Berichten: 620

Alleen maar even een dikke knuffel, Ikkes.

[troost] [troost] [troost]

Offline
Berichten: 250

alleen moderne auto's kunnen zich vanzelf parkeren, die angst parkeert zich niet makkelijk :(
sterkte Ikkes!!

Offline
Berichten: 565

Sterkte Ikkes ! Wat een spanning voor je. Mijn ervaring is ook dat als ze het niet vertrouwen er geprikt wordt. Lijkt me niet meer dan logisch eigenlijk.

Wat naar zeg dat het lijkt te groeien. Ik hoop dat het meevalt !

Offline
Berichten: 166

heel veel sterkte Ikkes, op de mammaepoli van de Radboud krijg je na een echo met verdachte plekjes meteen een punctie, en dezelde dag nog de uitslag.
laten we hopen dat het allemaal meevalt met je, ik duim voor je.

Offline
Berichten: 304

Ik hoop toch zo dat je ogen je misleiden wat betreft de groei van de knobbel, ik begrijp dat je alleen wilt gaan anders zou ik wel met je mee gaan, inmiddels ben ik zo'n beetje kind aan huis in Nijmegen, ik neem aan dat je het Radboud bedoelt en ik wil de radioloog wel een beetje lief aan kijken, er is er een die dol is op mijn knalblauwe schoenen maar ja je weet niet of die maandag beschikbaar is. Je moet gewoon een punctie eisen, daar zijn ze redelijk gevoelig voor.

Ik ga alvast voor je duimen.

Offline
Berichten: 4238

Ikkes, het lijkt mij echt heel sterk dat ze geen punctie nemen als ze het niet vertrouwen. Waarom zouden ze dat in godsnaam niet doen zeg? Ik volg Ollies advies dat je die punctie moet eisen en je niet weg moet laten sturen bij twijfel.
Waarom glip je niet vooraf even bij chirurgie binnen, of nog beter, naar de mammapoli, om te bespreken dat je wilt dat dit meteen geregeld wordt? Gewoon niet je eigen "aan de buitenkant heel koele Ikkes" doen maar je echte "nu toch wel heel erg overbezorgd en vet gestresste Ikkes laten zien", vandaag even voor de spiegel oefenen en morgen tranen eruit laten komen als ze je wegsturen en gewoon niet gaan voor die punctie genomen is. Vertellen wat je hierboven neerschreef : waarom het voor jou zoveel stress en zorgen geeft. Dat helpt echt (bijna) altijd.
Maar wat een akelige week zo.

Offline
Berichten: 2277

Ik stond vanmorgen op en moest gelijk aan jou denken Ikkes, mijn duimen draaien voor je .

Offline
Berichten: 1108

Ikkes ik denk hier ook aan jou. Heel veel sterkte vandaag!

Offline
Berichten: 539

Hoe is het vandaag gegaan, Ikkes? De duimen draaien hier!

Offline
Berichten: 1113

De oncoloog belde me vanmorgen, maar ook hij gaf geen sjoege, want had zelf nog niets gevoeld en wilde niet blind carte blanch geven.
Ook wordt de echo door laborant gedaan en niet door radioloog..... dus was sowieso een lastig verhaal.

Echo gehad, zag er niet verontrustend uit volgens laborant en het rapport volgt.. Zag er uit als een compact boontje van 0,4 x 1,0 cm.

Ik was dus niet op de mammapoli, weetniet eens waar die is.

Donderdag een afspraak bij de oncoloog, ik houd me wel druk bezig tot die tijd.

Offline
Berichten: 250

nog spannend natuurlijk, eerst maar donderdag de oncoloog spreken, al zegt een laborant niet zomaar dat het niet verontrustend is lijkt mij, toch?! sterkte en liefs

Mara

Offline
Berichten: 4238

oké n boontje .... dat klinkt best goed. succes met wachten tot donderdag.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Je oncoloog wil je dus eerst zelf zien, bevoelen. Waar zit eigenlijk dat ' compacte boontje ' ' precies? Bij je sleutelbeen, op een andere plek in je hals? Dat is me eigenlijk niet zo duidelijk. Hoe ben je na de echo, meer gerustgesteld of toch nog twijfelend? Donderdag dus weer ziekenhuisdag. Keep cool tot dan!

Offline
Berichten: 304

Hmm, nog niet veel wijzer behalve dan het weten dat je een groeiend boontje hebt, ik ga verder duimen.

Offline
Berichten: 1108

Ik duim voor je donderdag Ikkes. Jakkes weer wachten. Dat is zo slopend. Sterkte!

Offline
Berichten: 873

Sterkte Ikkes, ik hoop dat het niets slechts is!

Offline
Berichten: 1113

Goed nieuws meiden.
Gewoon een klierderige klier, geen aanwijzingen voor kwaadaardigheid (valt me nu pas op: kwaad en aardig in een woord)
Ding voelt goed, ziet er goed uit en is dus gewoon goed.
Ik mag er max. nog maar 1x per week aan zitten en hij verdwijnt wel weer........ aldus de oncoloog.

De stress is gezakt, als ik eraf blijf, irriteer ik hem niet en lijkt het ook niet of hij groeit.

Maareh enorm bedankt voor de steun dames!!! Ben blij dat ik het hier kwijt kon!

Dikke zoen
Ikkes

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Oef! Opgelucht!
Gefeliciteerd Ikkes [troost]

Ga je nu weer hardlopen :mrgreen: ?

Pagina's