Dealen met uitzaaiingen (psychisch)

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van roosjes
Offline
Berichten: 11
Dealen met uitzaaiingen (psychisch)

ik moet nog naar de oncoloog en ben nog niet 100%zeker dat ik uitzaaiingen heb(op de scan zagen ze wel verdachte plekken met hoge graad van zekerheid dat het metastasen zijn;)dit hier is precies een wereld binnen een wereld.nu begrijp ik niet hoe ik verder ga kunnnen leven met het idee dat het vlug kan gedaan zijn.hoe hebben jullie die knop omgedraaid?jonge vrouwen op deze site met kleine kinderen spreken over alledaagse zaken en weten dat de dood veel te vlug zal komen.ik spreek over de dood met mijn man en kinderen maar ik voel me zo schuldig over het verdriet dat ik hen aandoe(ja ja ik weet dat ik er niets aan kan doen)psygologisch is dat allemaal zo moeilijk.mijn dochter vroeg of er ergens begeleiding voor de kinderen is en mijn man voelt zich ook eenzaam in zijn angst.ik ben blij dat ik jullie gevonden heb,maar jullie lijken me wel supervrouwen ik ben een bange vrouw die lichamelijk en psygisch lijdt.

afbeelding van SjorsM
Offline
Berichten: 52

Ik hoor hier gelukkig 'officieel' niet thuis. Maar ik wil zeggen dat ook JIJ een supervrouw bent. En ik denk dat iedereen die in dit schuitje zit bang is, maar elke vrouw is een supervrouw

Offline
Berichten: 4227

Roosjes, ik heb je topic losgemaakt van het topic waarin je het geplaatst had, omdat dat eigenlijk gaat over wat je wilt als je zelf niet meer in staat bent om hier te schrijven, maar misschien wel wilt dat wij het horen als het slechter gaat of je overlijdt.

ENu met betrekking tot je vraag: kijk eens op http://www.ipso.nl. Daar vind je adressen van inloophuizen en therapeutische centra speciaal voor mensen met kanker en hun omgeving. Je kunt er heel vrijblijvend eens gaan praten tijdens een koffie-ochtend of een workshop volgen, maar er is ook intensievere begeleiding mogelijk. Maar net waat jij of je dochter behoefte aan hebt.

Succes en ik blijf voor je duimen.

afbeelding van Jette
Berichten: 2

Hallo Roosjes,
Ik heb uitzaaiingen in mijn wervels en ook ik werd verteerd door angst in het begin. Maar uiteindelijk gaat het leven toch weer verder, zeker als je kinderen hebt, dan staat niets stil. De angst is bij mij steeds een stukje verder op de achtergrond geraakt, ook bij mijn man. Je moet je echt proberen te focussen op wat je nu hebt, morgen bestaat niet, voor niemand. Probeer te genieten van alle lieve mensen om je heen en de fijne dingen die je hebt.
Je kunt eens kijken bij het Helen Dowling Instituut, daar begeleiden ze ook mensen met kanker en hun naasten. Ik heb ook een nurse practitioner in het ziekenhuis waar ik met mijn gezin naartoe kan, wellicht is dat wat voor jullie.
Sterkte!

Jette

afbeelding van Kate
Berichten: 407

In mijn ziekenhuis kun je ook terecht bij de afdeling medische psychologie.

Offline
Berichten: 4227

Landelijke campagne van IPSO start as zaterdag 2 november: :arrow: Wat doet kanker met jou?