En uitbehandeld was ik.....

31 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55
En uitbehandeld was ik.....

iedereen hier weet dat "het" moment alleen maar kwestie van tijd is. Maar zolang je nog behandelingen krijgt aangeboden geldt dat moment niet voor jou. En toen zomaar na wat behandelingen van een hormoonspuit naar wekelijks chemo en nog een aantal  chemoprobeersels is het nu afgelopen. Ik heb alles gehad wat ze konden geven en nu na nog niet eens twee jaar is het afgelopen. UITBEHANDELD Klaar, afgelopen, tis op, go home. Het voelt zo onwerkelijk en niet af. Al mijn organen zijn nog niet eens aangetast. Alleen al mijn botten, lever en hersenen. Er zit nog zoveel wat niet aangetast is, hoe kan dat nou??? Alles in mijn lijf verzet zich tegen deze woorden, maar wat moet ik nu doen?? Wordt er echt van mij verwacht dat ik thuis ga zitten wachten op de dood???

ik snap het niet, ik snap het gewoon niet. 

Offline
Berichten: 485

Ach Deprie, wat ontzettend erg voor je.... 

En moeilijk om je daarbij neer te leggen. 

Mijn moeder was 25 jaar geleden ook uitbehandeld. Ze is toen nog met voeding heel erg aan de slag gegaan. Hoewel ze uiteindelijk wel is overleden, heb ik het idee dat ze daardoor wel langere tijd in goede conditie heeft doorgeleefd. Misschien zelfs alleen vanwege het psychische aspect. Als jij het gevoel hebt dat het nog niet klaar is, dan is het misschien ook nog niet klaar. 

Ik ken je situatie verder niet, maar wil jou en je naasten heel veel sterkte wensen. 

Offline
Berichten: 4255

Deprie,

Allereerst: wat een afschuwelijk nieuws kreeg je. En ja, zo is het. Je weet wel dat het komt maar zolang er nog  behandelingen zijn, is het moment er nog niet. En kun je het voor je uit duwen.

Natuurlijk moet je nu niet thuis gaan zitten wachten op de dood. Zo lang het nog kan: LEEF! Leef dat de stukken er vanaf vliegen.

Doe dingen die je leuk vindt, als dat nog kan. 

Ik zie bij andere lotgenoten dat na de boodschap : uitbehandeld, er nog een behoorlijke tijd van leven kan zijn, met nog vakanties, uitjes, etentjes, en ga zo maar door. Het einde komt, maar nu nog niet. 

 

xxx

Offline
Berichten: 187

Hoi Deprie,

Ik zou je zoveel willen zeggen, maar het klinkt allemaal zo afgezaagd, daar heb je op dit moment niks aan. Ik wil je in ieder geval wel heel veel sterkte wensen met het in eerste instantie maar eens verwerken van deze boodschap en ongelofelijke dreun. Ik denk aan je!

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Deprie sterkte in het verwerken van dat rot-bericht. Ik hoop dat je nog fit genoeg bent om er een fijne tijd van te maken, op een manier zoals jij dat wilt.

Offline
Berichten: 42

Ik weet niet wat ik moet zeggen... heel veel sterkte

Offline
Berichten: 73

Lieve Deprie,

Ja, ik weet ook niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik kan me zo goed voorstellen hoe je dan naar huis gestuurd wordt. Een ding wil ik je wel zeggen, ga zeker niet bij de pakken neerzitten. Er is nog genoeg uit het leven te halen. LEEF!!!!! Probeer je eigen rust te pakken en probeer nog echt wel te genieten.

Vanuit het zuiden een hele dikke kus!!!!!

Liefs,

pascal

Offline
Berichten: 271

Lieve Deprie. Ik weet de woorden niet zo goed te vinden. Ik snap dat jij het niet snapt. Het is zo'n onwerkelijke boodschap. Ik wens je veel liefde om je heen en sterkte!

afbeelding van inkyaquamama
Berichten: 209

Ik heb even flink lopen nadenken voor ik wat ging schrijven deprie.

Hier dezelfde situatie.

Maar weet je die uitslag is eng maar je bent nog niet dood dus doe idd leuke dingen,maffe dingen en gekke dingen.

Ik denk aan je en hoop dat je nog een poosje mee kan en vooral nog leuke dingen kan doen.

Offline
Berichten: 338

Ook ik heb geen woorden voor het nieuws dat je kreeg. Ik vind het zo erg voor je! Heel veel sterkte, ook al klinkt het zo leeg. 

Offline
Berichten: 878

Wat heftig Deprie, ik kan me je radeloosheid goed voorstellen. Krijg je geen begeleiding vanuit het ziekenhuis hierbij?? Ik weet niet wat normaal is hoor. Maar het lijkt me dat je iemand na de term 'uitbehandeld' toch niet zonder begeleiding naar huis stuurt?

Is het een idee om eens te gaan buurten bij een kankerinloophuis? Ik ben een tijd bij die in Den Bosch geweest, en goede ervaringen. Al is het voor een luisterend oor, maar ik denk dat je daar ook vrouwen in dezelfde situaties treft.

Veel sterkte...

afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55

Inmiddels paar weken na afschuwelijk nieuws. Even snel update voordat dat ook niet meer mogelijk is. De tumoren in mijn hoofd zijn enorm toegenomen. Zoveel dat ze zorgen voor druk in mijn hoofd. Aangezien mij is verteld dat je met hersentumoren niets kan krijg ik Dexa 8mg pd om het vocht af te voeren. Er komt een tijd dat de tumoren daar te groot voor worden en dan kunnen we niks anders meer dan palliatief sedatie als ik niet kies voor euthanasie. Bestraling is niet mogelijk omdat bestaande bestraalde tumoren ook zijn gaan groeien.

 

Mijn grootste angst nu is om de pijn in mijn hoofd niet aan te kunnen, eigenlijk gewoon alles wat er nu nog komt. Neuroloog/oncoloog zijn duidelijk dat het gaat om paar weekjes niet eens meer maanden. Ik heb geen behoefte aan inloophuizen of wat dan ook. Volgens mij wil ik rust om met mijn gezin door te brengen maar nog wel op menswaardig niveau.

dag lieve mensen reageren zal steeds moeilijker zijn. 

Misschien hele stomme p.s. Hebben we dopey nog?

Offline
Berichten: 485

Ach Deprie, wat ontzettend moeilijk. Ik hoop dat jullie toch een zinvolle invulling met elkaar zullen hebben van deze laatste weken. Het klinkt zo leeg maar ik wil je heel veel liefde, sterkte en kracht wensen. Ik kan me goed voorstellen dat je juist deze laatste tijd vooral met je gezin wil doorbrengen. 

Dopey is overleden voor zover ik weet. 

Offline
Berichten: 338

Lieve Depri, wat gaat het snel ineens. En wat naar dat je angst mbt de pijn en druk in je hoofd zo aanwezig is. Is het niet mogelijk om die druk te verlichten en te pijn onder controle te krijgen? Zodat je nog als gezin van elkaar kunt genieten! 

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu vooral rust wilt samen met je gezin. Ik wens je hele mooie en fijne momenten met je gezin en hoop dat het laatste stukje dragelijk voor je is. 

Lieve Deprie, er is niets wat ik kan zeggen dat het beter zal maken. Toch wens ik je heel veel kracht en liefde! Een dikke knuffel voor jou! 

Offline
Berichten: 4255

Lieve Deprie, 

Heel beanstigend als de dood in zo'n groot tempo op je af komt. En dan ook nog met zoveel nare klachten. Ik hoop dat je je weg naar palliatieve sedatie of euthanasie op tijd weet te vinden en dat je daarover samen met je naasten goed kunt praten. Liefs!

Offline
Berichten: 136

Wat een vreselijk nieuws, heel veel sterkte Deprie. 

Offline
Berichten: 873

Oh Deprie, wat een heftig en verschrikkelijk nieuws. Met 8 mg dexa per dag is het ook niet fijn leven (vond ik in elk geval). Het is zo raar he. Sowieso is elke tumor anders, maar hoe het bij de een opeens zo snel kan gaan en een ander toch veel meer tijd krijgt is ook heel moeilijk.

Ik wens je veel sterkte en liefde en hoop dat je de weg naar de dood zo goed mogelijk kunt gaan. Ik hoop dat je goede gesprekken over eventuele euthanasie en palliatieve sedatie hebt gehad met je arts(en). Het leven is helaas niet eerlijk en de dood ook al niet.... Ik denk aan je Deprie. 

Offline
Berichten: 42

Lieve deprie heel veel sterkte voor jou en je familie. 

Offline
Berichten: 271

Dag Deprie, wat gaat het allemaal snel. Ik snap dat je geen behoefte hebt aan inloophuizen en zo, maar ik hoop wel dat je goede ondersteuning krijgt juist om de komende weken zoveel mogelijk met je gezin nog fijne momenten te kunnen beleven, met zo min mogelijk pijn. Ik wens je heel erg veel sterkte met deze onwerkelijke periode en denk aan je. 

Offline
Berichten: 182

Deprie, ik denk aan je.

Offline
Berichten: 78

Hoi Depri, 2 dames die in hun laatste fase zitten en jij bent er 1 van. Ik vind het lastig om te lezen, maar wil je wel heel veel sterkte de komende tijd wensen. Ik hoop dat je nog mooie momenten meemaakt. Het ga je goed...

Offline
Berichten: 452

Sh*t Deprie, wat een slechte berichten allemaal. En wat gaat het snel. Ik stuur jullie alle liefs Deprie en ik hoop dat je reis zacht zal zijn. heartheartheart

Offline
Berichten: 73

Lieve Deprie,

Ik denk aan je!!!!

Liefs,

Pascal

afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55

Stom eigenlijk dat je op dipmomenten toch weer terug komt op forum. Ergens voelt het zo dubbel, zo van wel je smurrie hier opgooien maar zelf war opbouwend plaatsen ho maar. Sorry dames......

Maar toch voelt het wel zo ik wil geen gesprek met een oncologieverpleegkundige maar wil wel weten nu ik niet meer behandeld wordt mijn puf ooit nog gaat terugkomen?. Deze oververmoeidheid die nu mijn leven overheerst gaat toch niet blijven? Ik ga me nog fit voelen om wat te doen toch?

Ik weet het niet, ik weet dat ik niks wil en alles wil.ik weet niet of ik zo wil sterven of leven ik weet het even niet meer

 

Offline
Berichten: 73

Lieve schat, 

Gooi maar lekker met smurrie naar ons. We zijn er voor elkaar. En steunen elkaar. Ik geloof best dat het een warboel in je hoofd is. Doe wat je wil doen en als we je daarbij virtueel kunnen helpen. Ik ben er voor je!!!! 

Offline
Berichten: 485

Gewoon blijven spuien Deprie. Geeft de dexa je niet wat meer pit? Heb je pijn? Misschien kunnen ze palliatief toch iets doen om je beter te laten voelen. Wellicht kan de huisarts in deze ook iets voor je doen. Zodat je niet onnodig naar het ziekenhuis moet. 

Offline
Berichten: 338

Lieve Depri, zeg hier maar lekker alles wat je kwijt wilt. Het hoeft niet opbouwend of positief te zijn. Het mag gewoon zijn wat het is. 

Qua energie weet ik niet hoe het zal gaan, maar ik hoop dat je meer energie krijgt! Misschien even navragen bij de oncoloog, misschien dat ze nog iets qua medicatie kunnen doen. 

Offline
Berichten: 187

Het lijkt me allemaal erg verwarrend in deze peride Deprie. Je bent klaar met je behandeling maar nog niet klaar met je leven. Ik snap heel goed dat je daar dubbele gevoelens over hebt. Het is wat Pasje zegt, hier kun je alles kwijt wat je dwars zit. Of dat dan alleen maar gaat over je eigen misère maakt toch helemaal niets uit? Gooi het lekker uit je systeem. Beter dan dat je het allemaal opkropt. Ik hoop zo voor je dat er mogelijkheden zijn om je weer wat meer energie te geven. Heel veel sterkte. Ik denk aan je.

Offline
Berichten: 156

Lieve Depri, veel sterkte voor jou en ik hoop dat je nog een beetje tijd krijgt om nog wat "kwaliteit-tijd" te hebben met je gezin en dat de pijn voor jou onder controle te houden valt. Ik denk aan je.

 

 

Offline
Berichten: 452

Hoi Deprie, ik zat aan je te denken. Dikke knuffel.

Offline
Berichten: 338

Hallo Deprie, het is enige tijd stil hier bij jou. Ik hoop natuurlijk dat er een medicijn is wat jou je energie heeft terug gegeven zodat ze nog kwaliteit van leven hebt! En dat je nu alles aan het doen bent wat je wilde! Ik duim voor je dat het zo is!