het zelf regelen van mijn uitvaart

89 berichten / 0 nieuw
afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302
het zelf regelen van mijn uitvaart

omdat ik voordat ik ziek werd een aantal keren met overlijden van mensen om me heen werd geconfronteerd,deze mensen wilden nooit over de dood praten, maar gooiden wel eens een balletje in de lucht, ziets van ik wil begraven worden, of ik wil dit of dat.
en toen we moesten regelen, met verdere broes en zussen, die deze wensen niet hadden gehoord, werd dus gedaan wat hun dachten wat goed was.
ik ben hier eigenlijk heel erg van geschrokken en voor mij was dus heel duidelijk dat ik mijn wensen zelf op papier ging zetten.
ik heb een uitvaartcentrum uitgekozen die me aansprak en we hebben met elkaar besproken wat ik wel en niet wil.
ik heb de enveloppe nu dik twee jaar in de kast liggen, ik heb de teksten bidprentje etc etc alles in eigen woorden gemaakt.
voor mijn man en zoon heb ik wel een aantal dingen open gelaten, omdat hun ook een stuk verwerking moeten kunnen hebben, zij die meneer van het uitvaardcentrum.
ja ik ben een typetje die graag de touwtjes in eigen handen blijft houden, vandaar dus.
het zal voor de familie schrikken zijn want ik heb namelijk het lied van meat love de paradais liht oke mijn engels slaat dus nergens op. maar jullie begrijpen hopelijk welke ik bedoel. :oops: uitgekozen.
en verder teksten die op mijn leven slaan, waar geen mens notie van heeft.
het is een warig verhaal weer geworden, maar het spookte al dagen door mijn hoofd dat ik het wilde plaatsen vandaar.

nachtvlinder

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Nachtvlinder,
Ook ik heb het e.e.a. in 2005 toen 't er slecht uitzag op papier gezet in een apart schriftje. Zoals ik dit alles graag geregeld zou willen zien. Mijn eigen ideeen hier over. Inclusief adreslijsten, Kerk dienst, keuze van muziek, mijn keuze voor cremeren en alles wat er daar na mee samen hangt. Man en kinderen weten hier van en het licht keurig opgeborgen in de kast. Het was erg confronterend om dit te doen, maar ik heb dit bewust gedaan. Nu ben ik tevreden dat ik dit gedaan heb.
Het klinkt misschien gek maar 't gaf mij 'n stukje rust.
Phineke.

Offline
Berichten: 4229

Dapper Nachtvlinder. Het zal niet makkelijk geweest zijn dit alles te regelen met het idee dat het voor jezelf is.

Afgelopen dinsdag was de crematie van de vader van een vriendin. Hij had een hersentumor en heeft ook vantevoren dingen bedacht. Mooie plek, speciale kist met losse vlindertjes erop die eraf konden (1 voor elk van de kleinkinderen) en een toast achteraf ipv koffie en cake. Alles was zo persoonlijk en dat was mooi.

Bij een uitvaart van iemand die totaal onverwacht overlijdt is iedereen in shock, als de overledene al ziek was zijn mensen een beetje voorbereid en heb je de kans er iets anders van te maken dan een "eenheids" dienst. Dat zal het verdriet niet minder maken, maar hopelijk de herinnering wel waardevoller.

Offline
Berichten: 4265

Hoi, in mijn kast ligt ook een map. Nog niet zozeer over de uitvaart zelf maar wel met alle zakelijke dingen, pensioen, levensverzekering, eigen zaak, wat daar allemaal mee moet gebeuren. Zodat mijn lief niet helemaal blind er aan begint. Het was niet omdat ik uitzaaiingen heb maar omdat ik de 2e keer borstkanker kreeg. En ja het gaf me veel rust.

Offline
Berichten: 581

Ik ben er ook veel meer mee bezig, we kwamen er pas geleden dus achter dat we toch extra centjes moeten bijverzekeren/sparen als alles naar wens geregeld moet worden......Verder zeg ik ook tegen iedereen dat ik gecremeerd wil worden en een plaatsje wil hebben op het kerkhof zodat m'n familie/vrienden toch een plekje hebben om naartoe te gaan....Maar hopelijk is het nog lang niet zover.

Maar inderdaad...je kunt alles beter maar kenbaar gemaakt hebben, iedere dag kan de laatste zijn.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

He, wat een fijn onderwerp, waar in alle eerlijkheid over gesproken wordt. Ben ik echt blij mee.

Op de crematie van mijn schoonmoeder hadden we muziek van Rod Stewart, 'Sailing', dat is ook zo'n mooi en vredig nummer. Ikzelf ben erg gecharmeerd van 'Sometimes it snows in April' van Prince. Ik zei dat gisteren tegen mijn man, maar dan moet ie het wel over laten zingen en van alle Tracey's 'Desi's maken, dan past het wat beter (hij zit zelf in de muziek).

Goed hoor, Nachtvlinder, om alles voor te bereiden, is ook helemaal mijn stijl...

Offline
Berichten: 581

Ik wil metal muziek..... 8)

Offline
Berichten: 1

Lieve Nachtvlinder,
Ook ik heb alles op papier gezet, in nachten dat ik niet kon slapen, niet lang na mijn diagnose, gaf het mij enorm veel rust om dat geregeld te hebben. Mijn muziek, mijn gedichtje in de rouwadvertentie en mijn soort bloemen. Mijn moeder, die in december overleed aan de gevolgen van borstkanker, wilde er nooit over praten. Het was dus best een beetje gissen hoe zij het gewild zou hebben. Maar ik ben blij dat ik daar zelf een stem in kan hebben.
Liefs,
Brecje

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Ik ben er ook mee bezig. Heb een soort draaiboek gemaakt van alle zaken zoals verzekeringen, bankzaken enz. Ik ben de administratie miep hier en als mijn lief dit ineens allemaal zelf moet doen, dan ziet ie door de bomen met bos niet meer. Dit heeft me ook rust gegeven.

Ook ben ik bezig met het uitzoeken van muziek (weet het eigenlijk al), maar durf het nog niet vast op papier te zetten, omdat ik bang ben dat ik niet het allerallerallermooiste liedje gehoord heb.

Adresssenlijst....goeie tip, had ik nog niet aan gedacht.
Eigenlijk heb ik het nu een beetje in de koelkast gezet, omdat ik er heel droevig van wordt, en dat ga ik nu effe uit de weg. Ik wil lachen :D

Offline
Berichten: 434

Persoonlijk ben ik hier niet écht mee bezig (voor mezelf dus), maar het raakt me wél.
Diverse uitvaarten van mensen die mij na staan/stonden heb ik meegemaakt, mensen die geheel plotseling overleden, en mensen die "voorbereid" waren (volgens mij kun je je nooit echt emotioneel voorbereiden). In beide gevallen was het voor de direct nabestaanden écht belangrijk om de uitvaart zoveel mogelijk volgens de wens van de overledene en zijn/haar naasten te laten verlopen, en als je iemand goed hebt gekend dan lukt dat ook in beide gevallen wel volgens mij.

Grote verschil was echter wel, dat in geval van ziekte vooraf en vaak dus vooraf besproken zaken, de nabestaanden ander soort herinneringen hadden dan bij plotseling overlijden zonder vooraf besproken zaken.
Ze/we hadden meer tijd om gevoelens te uiten en te delen tijdens de "regeldagen" wat vaak resulteerde in hechtere banden bij de nabestaanden nadien.

Om die reden ook hebben lief en ik regelmatig gesprekken samen hierover. Moeilijk, maar mooi. En als iemand bv hardrock op zijn uitvaart wil, waarom dan niet? Dat hóórt toch bij die persoon dan?!? Dat zal iedereen die hem/haar goed kende volgens mij respecteren. Het zal herinneringen oproepen over de overledene. En dat is toch wat je wilt als nabestaanden volgens mij, dat de herinnering mooi blijft, ook al kan mooi ook droevig betekenen.

Wel vind ik dat je inderdaad wat ruimte moet overlaten voor degenen die achterblijven. Ook zij willen hun persoonlijke noot naar de overledene graag kwijt bij een uitvaart.

Bij mijn schoonvader hebben we "oerend hard" van "normaal" gedraaid en een borrel na afloop met hangtafels ipv stoelen. Schoonmoeder, lief en ik kwamen als laatste binnen zodat we niet op een rijtje hoefden te gaan staan om handen te schudden. We begaven ons gewoon tussen de mensen waar we op dat moment bij wilden zijn, mensen die ons wilden aanspreken konden dat doen, mensen die dat liever op een ander tijdstip wilde deden dat dus later, en iedereen sprak later van een mooie uitvaart. Zo kán het dus ook...

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

ik wil in ieder geval niet dat er een koffietafel zoals gewoonlijk wordt gedaan, ik heb vlinderman gezegt dat ze een soort biertafel moeten doen, omdat we eigenlijk altijd gezelschapsmensen zijn, en dus regelmatig feestjes hebben georganiseert, dus wil ik dat het ook vrij luchtig wordt afgesloten, idd ivonne statafels is een goed idee, dan is het ook niet zo beladen denk ik dan.

nachtvlinder

Offline
Berichten: 406

ook ik heb een apart mapje..
ben alleen dus een testament heb ik allang eigenhandig geschreven.
toen ik ziek werd(en zelfs daarvoor al) heb ik ook een overzichtelijk mapje gemaakt met men wensen,een adressen lijst,en verzekeringen e.d.)..zodat mijn familie niet in het donker tast als ooit...
laat er nu nog maar heel wat stof op het mapje komen :wink: ..maar ik wil niemand achterlaten met een hoop rommel..komt er ooit weer iemand in men leven,dan wordt alles weer aangepast..
mijn familie weet hier niets van ...maar het is gemakkelijk te vinden,dus ze zullen direct weten hoe en wat,welke instanties te verwittigen,welke verz.te bellen enz..
auke

Offline
Berichten: 205

ik heb een Dela verzekering, maar laat eigenlijk de invulling aan nabestaanden over, het is hun afscheid in feite.... verder heb ik wel mijn testament gemaakt: heb bepaalde personen namelijk uitgesloten van erfenis....

als laatste streek wil ik alleen wel een staande receptie waarbij Bossche bollen of tompoezen tegelijk met koffie/thee worden geserveerd.

Offline
Berichten: 586

Ik weet dat ik eigenlijk ook moet beginnen... Ik ben weliswaar 'vrij van bk' op het moment (wou eerst genezen zeggen, maar dat vind ik nog erg vroeg om zoiets hardop te zeggen), maar heb daarnaast een aandoening (zgn 'vaattumoren') die van de een op de andere dag op kan doemen. En op een ongunstige plaats, betekent dat voor mij nog weinig tijd (en geen mogelijkheden om daar iets aan te doen)... {als ik dat opschrijf is het nog steeds slikken} Dus ook weinig tijd om dingen op mijn manier te doen... Ik ga het deze zomer doen, schrijven... echt...

Dank jullie wel, dat het bespreekbaar is, dat jullie die er nu letterlijk al mee te maken hebben in zekere zin (omdat je uitzaaiingen hebt) dat aan ons wilt toevertrouwen... Ik heb immense bewondering voor jullie moed... Wordt er emotioneel van als ik het schrijf...

Het heeft gezorgd dat ik weer ga denken aan het regelen, dat zal een last zijn die van m'n schouders valt.

Offline
Berichten: 1004

....het kán maar klaar liggen meis. Ik heb het ook klaar liggen.
De liedjes zijn welliswaar al een paar keer veranderd.... :wink: Want er komen steeds weer móóiere voorbij. Wij hebben tot 2 x toe moeten "gissen" wat pa wilde, wat broertje wilde......en weet je hoe moeilijk dat is..... Zusje had het voor zich uitgeschoven. Maar "hier en daar" vonden we wat. Je wilt het zo graag doen zoals diegene dat gewíld had, maar dan moet je ze ook de kans geven... snap je?

Ik hoop dat de mijne, en die van jullie ook natuurlijk, nog lang bij mijn begrafenispolis blijven zitten. In de enveloppe....daar zit het voorlopig goed :wink:

Doe het maar.....het geeft je echt een stukje rust.

Kheb ook een adressenlijst erbij gedaan. En ook die persé NIET mogen komen borrelen..... :wink:

[kiss] [kiss]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

suzanne schreef:
Ik wil metal muziek..... 8)

Mr. goudblok will Hard rock (maar ook opera).

knocking on havens door o.a.

Ik heb hier wel eens geschreven over een nummer wat ik zou willen als ik ooit oud en grijs als overgrootoma het loodje leg. Kaatje was er zo weg van dat zij het ook heeft uitgekozen. Een liedje van Paul de leeuw (lees maar in het topic van Asmas).

Ik heb niet op papier gezet maar mr. goudblok weet wat ik wel en niet wil, en ik van hem.
Ik vind ook dat veel afhangt van het hoe en wanneer.

Offline
Berichten: 415

Ik heb veel nummers al in hijn hoofd zitten en misschien zou ik wel een video willen maken die ze dan mogen afspelen bij de rouwdienst, om ze ook een beetje aan het lachen te maken, die nabestaanden.. :? ... :wink:
Het zou fijn zijn als er ook wat te lachen valt.
Maar ook om de mensen op het hart te drukken dat ze me niet mogen doodzwijgen voordat ze me werkelijk los kunnen laten.
Ik zal dan http://www.de-amazones.nl ook nog even noemen :wink:
Misschien ook een spelletjesprogramma of een voorstelronde. Dat meen ik. Anders is iedereen zo opgesloten in hun eigen verdriet en dat lijkt me niet goed; te zwaar.
Al was het maar om de rouwverwerking in gang te zetten.
Graag zou ik ook later nog graag 'bereikbaar' zijn, een plekje willen laten zijn waar mensen die nog leven aan kunnen denken of naartoe kunnen om nog eens wat tegen me te kunnen zeggen, maar vooral voor mijn man, familie en dochter.
Misschien zijn het (nu nog) fantasieën, maar ik kan me er maar zo door laten inspireren als straks misschien puntje bij paaltje komt...

Offline
Berichten: 434

goudblok schreef:
Ik heb hier wel eens geschreven over een nummer wat ik zou willen als ik ooit oud en grijs als overgrootoma het loodje leg. Kaatje was er zo weg van dat zij het ook heeft uitgekozen. Een liedje van Paul de leeuw (lees maar in het topic van Asmas).[/color]

Ook ik heb jaren geleden een nummer gehoord van Paul de Leeuw dat mij zó enorm aansprak en spreekt, dat het dát voor mij is. Ik heb het dan ook nooit meer gewijzigd. Voor mij is er geen mooier lied dan dat... Of het moet "kom" van "de 3 J's zijn".

Offline
Berichten: 205

Wat ik geweldig vind is zo'n "dweilorkest" voor de kist uit laten spelen.... dat zie je wel in sommige culturen, ben even kwijt in welke. Het is geen dweilorkest, maar ik noem het maar even zo. Prachtige muziek spelen ze dan. Zoiets zou ik ook graag willen, muziek is mijn lust en mijn leven.

en inderdaad een soort borrel naderhand op een terrasje of in een kroeg. Geen koffie met cake. Dat van die Bosssche bol was een cliche grapje, nee hoor, gewoon samen in de kroeg/terras, muziek van Joe Cocker erbij. Waterpijpen....

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Een dweilorkest is wel heel speciaal ja. Moest eigenlijk ook meteen een beetje lachten, want als ik aan een dweilorkest denk, denk ik aan een carnavalsband. Mijn broers zitten al meer dan 25 jaar in zo'n band.
En zelf ben ik een carnavalsvieder tot op het bot, dus vandaar mijn glimlach.

Offline
Berichten: 766

Aphrodite schreef:
Wat ik geweldig vind is zo'n "dweilorkest" voor de kist uit laten spelen.... dat zie je wel in sommige culturen, ben even kwijt in welke.

Bedoel je misschien zo'n New Orleans Brass Band, Aprhodite?

Ik vind dit overigens een goed topic. Knap dat het onderwerp niet uit de weg wordt gegaan.

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

ik heb alles al geregeld, maar vlinderman wil hier niet aan, dat respecteer ik helemaal. ik heb hem wel gezegt dat als het zo moet zijn dat hij eerder komt te overlijden dan ik, ik in ieder geval het lied van pater moeskroen die van bertus voor hem laat draaien. :wink: die is helemaal top en hem op het lijf geschreven.
maar om heel eerlijk te zijn hoop ik daar niet op :oops: ik zou echt niet weten wat ik zonder hem moet doen :?
is misschien off topic maar wilde dit naar aanleiding van de muziek nog effe kwijt.

nachtvlinder

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Ik wil heel graag iets op papier zetten als afsheid bij mijn uitvaart. Maar doe dat pas, als ik er echt aan toe ben. Ik ben nu nog zo springlevend, wil er nog niet aan. En ik heb met mezelf afgesproken dat ik helemaal beter wordt, dus dan is die brief ook niet nodig. Vandaar dat ik hem niet wil schrijven.

Offline
Berichten: 586

Naar aanleiding van wat Shitty zei, ga ik er toch maar aan beginnen... :? Raar idee... Maar goed. Je had gelijk ShitterT [kiss] Ik weet nog toen m'n vader over dingen begon tegen me, toen hij nog niet ziek was, toen zei ik altijd 'nou zeg, lekker gezellig, kunnen we over wat anders praten, je blijft toch nog heel lang'... :shock: Ik was een 'uit de weg gaander'...

Weet in ieder geval dat ik graag zou willen dat iedereen in het wit komt... Geeft zo'n mooi effect... En het lied van Paul de Leeuw, ik ken het, het is prachtig... Ik heb wel de liedjes in m'n hoofd... Dat wel.

Goed topic inderdaad. Het heeft bij mij veel in gang zet. Wat een bijzonder forum is dit toch.

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Toen m'n moeder in begin 2005 hoorde dat ze 'n ongeneeslijke blaaskanker had heeft ze op haar toen hoge leeftijd 88 jaar, in 'n schriftje alles opgeschreven. Toen ze 18 dec 2005 overleed lag het kant en klaar op tafel bij haar.
Hoe ze het e.e.a. geregeld zou willen zien met haar crematie. Ze had aan alles gedacht. Wij als kinderen hebben er versteld van gestaan hoe ze dat omschreven had. Wat hebben we er veel steun aan gehad.
Het was echt mooi om dit zo volgens haar wens te doen, en er bleef toch ruimte genoeg over tijdens de kerkdienst voor onze eigen inbreng.
Het geheel werd 'n bijzonder moment voor 'n bijzondere oude Dame. M'n moeder.

Offline
Berichten: 45

Aphrodite schreef:

als laatste streek wil ik alleen wel een staande receptie waarbij Bossche bollen of tompoezen tegelijk met koffie/thee worden geserveerd.

Deze vind ik dan weer erg grappig. Zie dat maar eens netjes te eten. In een hand het gebak, de andere hand koffie, en hoe krijg je het naar binnen?

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Herkenbaar.
Heb ook dingen geregeld.
Liefs, Petra

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Gab61 schreef:
Aphrodite schreef:
Wat ik geweldig vind is zo'n "dweilorkest" voor de kist uit laten spelen.... dat zie je wel in sommige culturen, ben even kwijt in welke.

Bedoel je misschien zo'n New Orleans Brass Band, Aprhodite?.

Dat zie je veel bij Surinaamse begrafenissen. En dan doen ze een soort dansje met de kist op de schouders. Ik vind dat heeeeel indrukwekkend en bijzonder om mee te maken.

Grappig dat jij het een dweil orkest noemt afro. Ik heb het ooit uitgelegd als het begin van een James Bond film (waar dat ook in gebeurd).

Het heet geloof ik Dirges

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

goudblok schreef:
Dat zie je veel bij Surinaamse begrafenissen. En dan doen ze een soort dansje met de kist op de schouders. Ik vind dat heeeeel indrukwekkend en bijzonder om mee te maken.

Maar in Suriname is het mij zo uitgelegd dat dat wordt gedaan bij Creolen als iemand heel oud is geworden en dus niet bij een jong, ziek iemand :? En iedereen in het wit gekleed.

Ik zag het ooit op straat in Paramaribo, het was inderdaad indrukwekkend.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Nou mijn buurman was 50 vind ik niet echt oud.

Mooi was het wel. En iedereen was volgens mij zwart-wit gekleed.

Offline
Berichten: 788

Druppelsgewijs komen er dingen die ik graag zou willen voor mijn begrafenis (hopelijk over heel veel jaar pas): alleen maar witte bloemen en in ieder geval het nummer van Celine Dion van the Titanic.
Ik ga het denk ik binnenkort ook maar eens opschrijven. Er met manodje over hebben doe ik niet, geloof niet dat ie daar nu over wil praten.
Of misschien moet ik het toch maar eens proberen ...

Offline
Berichten: 205

Gab61 schreef:
Bedoel je misschien zo'n New Orleans Brass Band, Aprhodite?

dat bedoel ik inderdaad Gab! Geweldig lijkt me dat.... zulke mooie muziek.....

afbeelding van starfleet
Berichten: 38

Twee jaar geleden heb ik wel het een en ander geregeld, maar nu heb ik weer andere wensen.
Zo heel veel maakt het me niet uit hoe de crematie eruit ziet, maar het is fijn voor mijn man als hij niet nóg meer aan zijn hoofd heeft. Nou kan muziek uitzoeken en dingen regelen wel heel veel betekenen voor de verwerking, dus ik laat een nummer open voor hem :wink:
Heel belangrijk vind ik een stukje eigen tekst en een zelf uitgezocht gedicht, de adressenlijst compleet en bij elkaar, papieren van de kinderen (sociale verzekeringsbank) bij elkaar. Ik heb geld van mijn eigen spaarrekening overgeschreven op de kinderen i.v.m. erven en ik ben nog wel een lijstje aan het maken: bijvoorbeeld eerst geld afhalen en dan pas de dood aangeven, van die dingen waar mijn man niet aan denkt. Verder is er wel een script van de begrafenisonderneming.
Ik heb aangegeven wat voor kist ik wil (blauw) en wat voor bloemen (zonnebloemen als ze te krijgen zijn).
Ik vind het ook fijn een briefje te schrijven aan degenen die me heel na staan en ik ben al heel lang bezig met foto's uitzoeken, ik heb zo'n boek "mam vertel eens". Ik heb dagboeken weggegooid en sommige stukklen eruit gehaald. Ik heb heel uitgebreide verslagen altijd bijgehouden van bevalling en zwangerschap e.d. en daar ben ik wel blij mee voor mijn dochter.

Het geeft zeker rust wat dingen te regelen, maar ik heb het wel mondjesmaat gedaan en soms stond en staat mijn pet er echt niet naar, wil ik enkel bezig zijn met leven.
.
Ik wil niet alles regelen omdat ik het altijd zelf als heel prettig ervaren heb de begrafenis een beetje te kunnen invullen, dus ik wil niet zelf een heel scenario maken. Per slot is de crematie vor de achterblijvers belangrijk, voor mij niet meer. Ik kan me wel voorstellen dat sommigen het orettig vinden van A tot Z de begrafenis rond te hebben, maar nee dat trekt me niet.

Wel de muziek, dat is een beetje persoonlijke boodschap. Alleen ben ik daar niet uit, het verandert steeds. In ieder geval iets van Anastacia en het Ave Maria van Bach Gaunot (sp). "Without you" van Nilson heb ik al sinds mijn 14e op het lijstje, maar vind ik een zwaar twijfelgeval nu.

Ik vind heel veel mooi, maar het meeste is het nét niet. Dat vind ik lastig.

Anne

afbeelding van starfleet
Berichten: 38

Rosalinde schreef:
Ik wil heel graag iets op papier zetten als afsheid bij mijn uitvaart. Maar doe dat pas, als ik er echt aan toe ben. Ik ben nu nog zo springlevend, wil er nog niet aan. En ik heb met mezelf afgesproken dat ik helemaal beter wordt, dus dan is die brief ook niet nodig. Vandaar dat ik hem niet wil schrijven.

Ik begrijp dat helemaal en toch is het iets waar iedereen, ook kerngezonde mensen, over zouden moeten nadenken. ls die dingen paraat hebben liggen bijvoorbeeld. Er komt zoveel ellende vaak achteraf als de achterblijvers niet eens weten waar de verzekeringspapieren bijvoorbeeld te vinden zijn of dat partner begraven of gecremeerd wil worden.

Anne

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

omdat ik gisteravond hoorde dat vlinderman twee jaar geleden de begravenisondernemer al had gebeld en mijn envaloppe al had doorgelezen, heb ik deze maar weer uit de kast gehaald en ge hem effe bellen, er zijn nu een aantal dingen die ik achteraf gezien toech erbij zou willen hebben.fijn dat ik dat nu toch nog eens door gelezen heb

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:shock: heb hem net gebeld ik zeg mijn achternaam hij zegt voorzichtig toch niet ..... leef je nog dan :shock:
maandag komt hij en spreken we alles nog eens door en kleppen bij :wink:

Offline
Berichten: 4265

Wat een rare wereld leef je in Nachtvlinder. dat had je toch nooit gedacht dat iemand zoiets geks ooit tegen je zou zeggen. Toch vind ik het heel goed dat je het weer hebt opgepakt.
[kiss] Ellen

Offline
Berichten: 565

Dag nachtvlinder,
Dapper van je dat je van tevoren alles al regelt.

Toen ik na alle onderzoeken eindelijk de uitslag kreeg, heb ik gelijk de volgende dag de begrafenisondernemer gebeld. Ik kreeg een mevrouw van de administratie aan de lijn. Zij vertelde me dat ik onderverzekerd was en ik vroeg of ik dat dan kon verhogen. Dat kon wel zei ze, als ik tenminste niet ziek was. Prompt barstte ik in tranen uit en snikkend vertelde ik dat dat dus wel zo was.

Na wat over en weer gepraat (ze was erg lief) zei ze opeens dat hun onderneming toch ook een sociaal karakter had (ik kom van oorsprong uit een klein dorp). Omdat ik al van kleins af aan lid was, zou ze me een aanvullende verzekering toesturen. Wat een schat niet! Ik was helemaal ontroerd en toen stond ze na een paar weken zomaar aan mijn deur. Ze kwam hem even langsbrengen. Het heeft mijn geloof en vertrouwen in de mens zo´n goed gedaan. Dat dat soort mensen nog bestaat. Dat maakt een beladen onderwerp als dit toch weer een stukje beter te handelen.

Ik wens je veel liefs en sterkte toe !

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

ik heb dit idd ook meteen na mijn diagnose geregeld, voor dat moment was het goed zo.......
nu wil ik eigenlijk een paar kleine veranderingen hebben dus dat doen we maandag.
over de premie dat klopt idd. wij betalen ook jaren aan een stichting zal ik het maar noemen, weinig mensen weten dat ze een begrafenisondernemer naar keuze kunnen nemen, die vorderen het geld dan weer bij die stichting.
je bent voor een bepaald bedrag verzekerd, en ik moet eerlijk zijn zoals ik het heb uitgezogt kwamen we er bij lange niet aan.
wij hebben er in die tijd ervoor gekozen om het zo te laten en het resterende bedrag bij te betalen.........
en echt waar ik heb niet eens rare dingen uitgezicht, ik vroeg zelf voor een tweederhandse kist :-w hadden ze niet.
daar moet je idd wel rekening mee houden met het financiele plaatje.
en ja er zijn echt gigantish lieve mensen ertussen.
die van mij wist na bijna drie jaar mijn voornaam nog en ik was vergeten dat ik een bepaald lied had uitgekozen en bij het horen van dat lied op tv werd hij aan mij herinnerd. echt heel bijzonder allemaal.

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:cry: :cry: ben vandaag toch wel enorm emo,
bij het echt doorlezen van de teksten het horen van de muziek.
maar hoe dan ook vanmiddag toch ervoor gaan zitten.
ja ellen ik leef echt in een rare wereld zoals jij dat noemd.
maar ok het is voor nu niet anders :?
toen ik dit alles heb geregeld na de diagnose deed ik het vanuit mijn koppie ik moest alles regelen,
vandaag doe ik het met een heleboel emotie erbij :? :cry:

Offline
Berichten: 586

[troost] [troost] [troost] [troost] [troost]

Offline
Berichten: 766

Nachtvlinder, ik stuur je een pb. [troost]
[kiss] Gab61

Offline
Berichten: 565

Je bent een topper! Jank het er maar lekker uit en weet dat er aan je gedacht wordt! Veel liefs, Linnie

Offline
Berichten: 639

Ach Nachtvlindertje wat een klus... Ik snap helemaal dat dat met een heleboel emotie gepaard gaat...dat is toch ook logisch? Aan de andere kant is het ook een mooi gegegeven dat je dit allemaal zelf kunt regelen.

Ik herinner me dat ik na de diagnose ook een periode heb gehad dat ik bij iedere plaat op de radio dacht van 'wellicht voor mijn begrafenis?'...Dat heb ik nu na alle behandelingen wel weer los kunnen laten. Geen zorgen voor morgen denk ik nu.
Maar wanneer ik in jouw stadium ooit beland, dan hoop ik dat ook allemaal van te voren zelf te kunnen regelen en dan laat ik het één groot feest worden :wink:

Sterkte vanmiddag meis, ik denk aan je. Je bent een ware kanjer en heb diep respect voor je. Zo, voor het geval je daar nog aan twijfelt [grinnik]

Offline
Berichten: 17

Denk aan je meis [kiss] [troost]

Offline
Berichten: 565

Ik loop de hele dag al aan je te denken, het laat me niet los. Vandaar nog even een warme knuffel!! [troost]

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:oops: lief dat jullie zo aan me hebben gedacht vandaag.
het was een middag met een lach en een traan.
kwam ik erachter dat er in die tijd dingen waren gewijzigd door mezelf waar ik achteraf helemaal niet blij mee was. :lol: :lol:
maar nu zonder morfine en bij vol verstand is het toch geworden wat ik wilde.
renier komt me na de vakentie halen en dan gaan we ook bezichtegingen doen :roll: denk dat ik daar een beetje verwerking mee kan krijgen.
maar we hebben afgesproken dat hij gewoon volgend jaar nog eens komt om het weer bij te schaven :wink: ik heb gezegt dat ik nog geen tijd heb eerst nog leuke dingen moet gaan doen.
maar lief dat jullie aan me gedacht hebben [kiss] [kiss]

Offline
Berichten: 565

Lieve nachtvlinder,
Het zal niet makkelijk voor je zijn geweest. Wie wil hier nou over nadenken :? ?? Je omschrijft het mooi, ´met een lach en een traan´, zo is het maar net en wat liggen die twee toch dicht bij elkaar hè.

Ik hoop dat het opschrijven van je wensen je wel wat rust heeft gegeven. Tegen die tijd (en laten we hopen dat het nog heel lang duurt) ligt er een plan in de kast die je een heel mooi afscheid zal geven. En waarbij je geliefden zullen zeggen, dat was nou precies onze nachtvlinder!

En je hebt gelijk hoor, volgend jaar weer zo´n moment, nu eerst leuke dingen doen.

liefs, Linnie

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:shock: je had wel gelijk, de prijsopgaaf was veranderd omdat we nu twee jaar verder zijn,
verzekering aan passen is echt helemaal geen optie, ik zei ach dan weet manlief straks waarvoor hij gaat overwerken :-w :-w :oops:
was een grapje, maar oke er komt idd veel meer bij kijken dan dat je je van te voren kunt bedenken :?

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

'k Heb maar eens een oud onderwerp opgediept en gelezen. Ben op 't moment erg bezig met hoe ik 't zou willen, die uitvaart. En wat ik aan man en kinderen kan geven als herinnering. Ik denk wel dat het goed is dingen op papier te zetten. Er over na te denken. En dat kan naast gewoon heel blij zijn met dat ik nu nog tijd krijg.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Lydia63 schreef:
'k Heb maar eens een oud onderwerp opgediept en gelezen. Ben op 't moment erg bezig met hoe ik 't zou willen, die uitvaart. En wat ik aan man en kinderen kan geven als herinnering. Ik denk wel dat het goed is dingen op papier te zetten. Er over na te denken. En dat kan naast gewoon heel blij zijn met dat ik nu nog tijd krijg.

Poeh, heavy he..... maar ik snap tegelijkertijd heel goed dat je dat rust geeft. Deel je je ideëen, je afwegingen? Misschien kunnen we je helpen en misschien kun jij anderen op ideëen brengen.

Bij de moeder van mijn vriendin hadden kinderen en kleinkinderen alle kaarten die ze ontvangen had tijdens ziekte op de kist geplakt, helemaal van voor naar achter. Ik vond dat zelf heel prachtig.

Ik had laatst ook een gesprek met Robert. Ik wil (mocht ik overlijden) een begrafenis die zo goedkoop mogelijk is, zodat er geld overblijft voor eten en drinken. Ik wil gecremeerd worden en wilde dus eigenlijk een kartonnen kist, maar ik heb laatst gelezen dat die niet meer mochten omdat ze te snel in brand vlogen en dat was gevaarlijk voor het personeel. Al kletsend bedacht ik me dat je ook heel prima een afscheidsbijeenkomst kunt hebben zonder kist en zonder overledene. Ik bedoel, de overledene is toch overleden. De echte naasten hebben al afscheid kunnen nemen en als je een beetje verder af staat is afscheid nemen van een gesloten kist eigenlijk ook iets bizars. Qua kosten kun je die kist dan ook skippen (of zou dat niet mogen?)

Pagina's