Huidprobleem

14 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 304
Huidprobleem

Ik stel de vraag maar hier, voor mij is het nieuw dus ik weet het niet goed.

Het Opperhoofd heeft sinds een aantal dagen last van de huid rondom zijn anus, het lijken schaafwonden, de opperhuid is weg en het is nogal pijnlijk. Volgens hemzelf komt dat door de chemo als hij naar het toilet gaat is dat nogal moeizaam vanwege zijn prothese, hij kan zijn (kunst) benen namelijk niet spreiden zodat de schoonmaak na toiletbezoek wat uitgebreider moet dan normaal. Ik heb er maar talkpoeder op gestrooid, iemand van jullie nog een tip?

Offline
Berichten: 433

Hai Ollie,
Erg vervelend! Allereerst de vraag heeft ie ook een moeizame stoelgang door de chemo. of miss zelfs wel verstoppingen? Dan help lactulose drank wel goed. (Kost een euro of 3 bij de apotheek)
En vochtig toiletpapier, dat schuurt gewoon een stuk minder, of gewoon een washandje. Is wel lullig dat ie daar om moet vragen, maar dan leg je toch een stapeltje neer in het toilet net zoals een stapeltje gastendoekjes/handdoekjes, valt niemand op. Kapotte houd en dat verzachten, dus het eigenlijke probleem van nu, daar weet ik nog ff niets op, maar ik denk dat iets als aambeienzalf al wel zou kunnen helpen...

afbeelding van Kristine
Offline
Berichten: 47

sudocreme, of bij de apotheek cavilon creme halen dat is echt wel wondermiddel. Maar dat kan alleen als het geen wond is.

Wel echt een rottige plek om pijn te hebben!

Hopelijk snel minderr!

Offline
Berichten: 304

@Kamasta, nee geen verstopping, de huid is wel stuk, gelukkig heeft hij een eigen toilet, misschien is vochtig toiletpapier wel een goed idee.

@Kristine, de cavilon creme is me onbekend, ik zal er mogen eens naar vragen bij de Apotheek.

afbeelding van Kristine
Offline
Berichten: 47

Die cavilon creme werd bij mijn moeder gebruikt toen ze doorligplekken kreeg en ik vond het echt een wondermiddel, mijn zoontje is ook wat meer bedlegerig en had dus daar ook een kwetsbare huid en die cavilon creme vond ik echt wel een super middel.Je hebt ook spray maar dat is meer een beschermlaagje en dat kan alleen gebruikt worden als de huid nog helemaal intact is. Ik zou er als ik jou was echt naar vragen. Maar: "In het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst!" Wil dus niet zeggen dat het bij je Oppehoofd ook zo werkt!
Maar anders hebben ze bij APotheek misschien nog wel goede tips.

Offline
Berichten: 250

Ollie, het kan ook een schimmel zijn! Heel vervelend en pijnlijk.

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Eerste wat ik denk, vaseline smeren en nestosyl...laatste gebruik ik al zeker 30 jaar op allerlei wondjes en het verminderd de pijn..Sterkte voor het opperhoofd

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ollie, ik had dat ook bij mijn taxotere( docetaxel) kuur. Ook bij mijn navel. Toen ik voor al mijn taxotereklachten opgenomen lag adviseerde mijn oncoloog zinkoliezalf. Zoals je gebruikt voor babybilletjes. Werkte bij mij supergoed! Hoop bij opperhoofd ook.

Offline
Berichten: 304

Ik heb altijd begrepen dat een huid droog moet blijven om te genezen en aangezien het tussen de billen zit weet ik niet goed wat nu de juiste creme is om verdere problemen te vermijden.

Dank jullie wel voor het meedenken, als het een niet helpt helpt misschien het andere, ik begin maar eens met de zinkoliezalf hoewel hij bepaald geen babybilletjes meer heeft. :wink:

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

En ze kunnen ook best even testen (met wattenstaafje en op kweek zetten) of het schimmelinfectie is. Dat had ik ook nog. En die kuren ertegen hielpen prima. Hier hoeft opperhoofd echt geen last van te houden en opnieuw te krijgen. Heb je het afdoende middel dan zo gauw het weer begint meteen het werkende middel gaan gebruiken. Hiermee heb ik na die eerste keer een hoop ellende voorkomen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Zinkoliezalf werkt als een beschermend, dichtmakend laagje, waardoor de huid eronder kan herstellen. Zo is het mij uitgelegd en ook gegaan. Tegen die schimmelinfectie, die bij mij vaginaal ook erg was, kreeg ik gynaecologische zetpillen. Of die geschikt zijn voor opperhoofd, wellicht zijn er ook pillen voor mannen. Dat weet zijn internist vast wel.

Offline
Berichten: 170

Een creme/zalf op basis van teatreeolie. Gebruik ik hier overal voor en werkt als een tierelier. Bijkomend voordeel is dat het ook anti bacterieel is.

Offline
Berichten: 250

een schimmel gaat niet vanzelf weg, dus vraag het maar even na bij de huisarts (even naar laten kijken:) je krijgt dan een zalfje al is het een moeilijke plek om schoon te houden. Hier kan een laagje zinkzalf wel bij helpen, maar dat helpt niet bij een schimmel

Offline
Berichten: 186

Je hebt al veel tips gekregen, maar mocht je nog in zijn voor meer tips :wink: ...
Bepanthen zalf (die met de roze streep over de tube, dus niet de crème) is wat mij betreft ook een wondermiddel. Werd in het ziekenhuis gebruikt voor kapotte babybilletjes en is (vind ik) echt veel beter dan Sudocrème. Het zorgt voor een hele snelle genezing, ook als de huid kapot is (en ook bij volwassenen...).
Gewoon verkrijgbaar bij de drogist en ook bij de apotheek.
Hoop in ieder geval dat er snel iets is dat helpt!