kramp in borstbeen

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 1
kramp in borstbeen

Om te beginnen...weet niet of ik nu op het goede forum zit? Zo niet, wordt het hopelijk verplaats.
In het kort...

Sinds een klein anderhalf jaar kamp ik met kramp in mijn borstbeen ( heb het daar nooit met mijn artsen over gehad).

23 april 2014 , diagnose borstkanker. Mri scan gehad. Tumor van 9mm gr. 2 ( HER2 negatief, hormoongevoelig) 27 mei borstbesparende operatie gehad, schilwachters klier schoon!. Helaas snijranden niet schoon. Op 27 juni tweede bortsbesparende operatie gehad.Hieruit bleek dat het tumoortje van 9mm wel geheel was verwijderd, maar de niet schone snijranden waren van een voorstadium van ook 9mm waar het tumoortje blijkbaar " op" lag. Omdat beide niet groter dan 11mm waren, geen chemo, geen hormoontherapie, wel 28x bestraling.En daar ben ik nu mee klaar:-)! Maar nu, best rare moeilijk periode....afwachten maar.

Rare , overbezorgde vraag waarschijnlijk. ....ik heb vaak kramp in mijn " borstbeen". Het gevoel alsof mijn hele ribbenkast in elkasr wordt geduwd. Dit had ik al voor de diagnose en nog steeds.......is dit voor jullie , herkenbaar?

truus
afbeelding van truus

Ik heb uitzaaiingen in het borstbeen, maar voel daar niets van. Maar je had het zeker moeten vermelden, je loopt nu de hele tijd met twijfels rond, terwijl de artsen het direkt onderzoeken.
Dus maak een afspraak met je huisarts. Ik heb gegoogled en het kan vanalles zijn, misschien herken je iets terug, zoals bijv.hyperventilatie, maar ik zou net zo goed een afspraak maken en je laten checken. Heel veel succes.
https://www.salusi.nl/pijn-borstbeen-oorzaken/

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik heb met perioden ook kramp in mijn torso. Soms krijg ik de kramp rechts vanaf borstbeen naar flank en rug. Dan weer links. Nooit over de gehele tors tegelijkertijd. Ik kramp so wie so op veel meer plekken in het lichaam. Handen, voeten, tenen, vingers, kuiten, bovenbenen. Lastig en Heel pijnlijk. Maar ik leef ermee, er is weinig aan te doen zeggen de artsen. Gelukkig heb ik het ook maanden niet! Volgens mij heeft het niets met kanker te maken. Althans bij mij niet!