Longmeta's en vervelende hoestbuien

13 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Se7eN4Ever
Berichten: 17
Longmeta's en vervelende hoestbuien

Sinds een tweetal weken heb ik echt last van pijnlijke, vervelende hoestaanvallen waarbij ik heel wat slijm mee ophoest. Ik weet dat die rechtstreeks verband houden met de vele longmeta's die ik heb en om ze 's nachts wat onder controle te houden krijg ik nu al 3 l /m zuurstof extra.
Mijn vraag is, of er nog lotjes zijn die hier last van hebben en of er huis-tuin-keukenmiddeltjes zijn die bij jullie helpen of geholpen hebben?
Door de vele medicatie die ik nu al moet innemen kan ik niet zomaar een hoestsiroopje erbij innemen :roll:

Veel liefs,
Valerie

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat naar en belastend voor je Valerie. Je schetst er bovendien mijn mogelijke toekomstperspectief mee. Want ook mijn longen zitten vol uitzaaiingen. Gelukkig heb ik er nu nog geen last van.

Helpt de zuurstof niet ook tegen het hoesten?
Of zijn benauwdheid en hoesten twee verschillend soortige klachten bij longmeta's?

Ik weet dat CHOC ook zoveel last had van hoestbuien. Ze schreef: ze zijn zo uitputtend. Ik zet hier even de link naar haar verhaal neer, misschien kun je daar nog tips vinden om er wat minder last van te hebben. We hebben even gelden wel afscheid van haar moeten nemen.

http://www.de-amazones.nl/user/choc

Heel veel sterkte voor jou.
Dat je tips mag vinden en krijgen die verlichten!

Offline
Berichten: 1108

Ik hoop dat je een aantal bruikbare tips zult krijgen Valerie. Ik kan je helaas niet helpen. Wil je wel heel veel sterkte wensen.

Liefs Kaatje

afbeelding van Se7eN4Ever
Berichten: 17

Lieve Annie,

De benauwdheid en het hoesten hangen heel erg samen, bij mij toch. De zuurstof helpt wel wat om iets beter te slapen maar overdag zijn de hoestbuien (ik durf bijna zeggen aanvallen) heel erg geworden. Het lijkt alsof er een enorme prop in je keel zit die je er niet uitgehoest krijgt :( Vaak komt er na zo een aanval een flinke prop slijmen mee, yuk...
Woensdag moet ik terug op controle, ik hoop dat de dokter me iets kan geven om dat wat weg te krijgen.

Veel liefs,
Valerie

Offline
Berichten: 396

Wat vreselijk vervelend en vermoeiend lijkt me dit Valerie.
Misschien kan je als je zo'n last hebt wat eerder aan de bel trekken, even het ziekenhuis bellen.
Tot woensdag wachten lijkt me erg lang met deze nare hoestbuien.

Sterkte.xx

Offline
Berichten: 154

Mijn papa had ook zo een last van hardnekkige slijmen. Geen longmeta's maar COPD (rokerslong), zuurstof (6 l)was in zijn geval nodig omdat, door die stijve slijmen, de zuurstofopname beperkt was.
Bij hem hebben ze om de 2 weken de slijmen uit de longen gezogen. Dit onder hele zware medicatie dat hij zo suf was dat hij er geen last van had. Bij mijn weten niet onder algemene verdoving.
Dan kon hij best een paar dagen met een pak minder zuurstof verder en het ademen ging ook veel vlotter.

Ik hoop zo erg voor je dat ze er iets aan kunnen doen! Veel sterkte!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lieve Valerie,

misschien kan een fysiotherapeut je ' bekloppen'. En het ook je partner leren of iemand anders van de fam. Bekloppen helpt vaak mee om slijm los te maken. Dan hoef je dat losmaken niet met alleen dat vermoeiende onbedaarlijke hoesten te doen. Scheelt misschien weer een beetje.

En ik zou ook vragen naar slijm- oplos - medicijn. Want het klinkt alsof je taai-slijm hebt zitten. Volgens mij zijn er tegen taaislijm middelen die het minder taai maken waardoor het gemakkelijker opgehoest kan worden.

Wat een gedoe en belasting he.
Hoop dat je iets aan mijn overpijnzingen en tips hebt.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Se7eN4Ever, wat een nare klachten heb je. Ik herken de oncontroleerbare hoestbuien uit de tijd dat ik veel vocht achter mijn long had. Het ging dan niet om longuitzaaiingen (in de long zelf), maar om uitzaaiingen op het longvlies, die vocht produceerden.

Wat bij mij hielp:
- codeïne om de hoestprikkel te onderdrukken
- geen droge dingen eten (koekjes, crackers) omdat dat ook een prikkel kan geven
- veel drinken, kleine slokjes, om de keel soepel te houden
- slijm uitspugen en niet doorslikken, want daar ga je je alleen nog maar rotter van voelen
- praten beperken, niet telefoneren (aan de telefoon praat je harder, waardoor je meer gaat hoesten)
- niet plat liggen, ook niet met slapen, maar met een kussen extra onder je hoofd (half-rechtop)
- vooral 's morgens heel goed 'uithoesten'

Heel veel sterkte, ik hoop dat je artsen nog aanvullende tips hebben.

afbeelding van jessica1978
Offline
Berichten: 25

Hallo, ik heb een vraag.
Ik heb al maanden last van hoestbuien en een piepende of brommende ademhaling. In juni is er een longfoto maar hier was niets op te zien. Ik hoest nog steeds, maar heb nu ook een brandend gevoel tussen mijn schouderbladen. Is dit ook een symptoom van longuitzaaiing? En zijn er mensen die mee hebben gemaakt dat ze op de foto niets konden vinden maar uiteindelijk toch longuitzaaiingen hadden? Ik weet dat de kans heel klein is maar ben toch benieuwd naar ervaringen van anderen.

Offline
Berichten: 4225

Jessica, ik heb geen idee, maar zou wel teruggaan naar je arts omdat je klachten toenemen. Houd je ons op de hoogte?

afbeelding van jessica1978
Offline
Berichten: 25

Ja doe ik, ik was een paar weken terug al naar de huisarts geweest en kreeg codeine tabletjes. Deze werken niet echt. Ze kon ook niets horen toen ze naar mijn longen luisterde, maar het piepen en brommen had ik dus toevallig die ochtend niet. Erg frustrerend. Als ik over een paar dagen nog steeds dat brandende gevoel heb ga ik weer terug.

Offline
Berichten: 565

Heel herkenbaar dat je klachten net op het moment bij de dokter er even niet zijn. Een brandend gevoel tussen je schouderbladen kan overigens ook iets anders zijn hoor Jessica. Bij mij komt het bijv. door brandend maagzuur. Dat trekt door naar je rug en soms zelfs naar mijn linkerarm. Omdat ik niet wist in eerste instantie wat het was, dacht ik ook aan mijn longen en om dat uit te sluiten heb ik een longfunctietest gekregen. De verpleegkundige die de test afnam zei dat bij vrouwen het borstgebied heel gevoelig is (de zenuwen in dat gebied reageren anders dan bij mannen en daarom weten artsen ook niet altijd of een vrouw een hartaanval heeft of niet).

Als het niet over gaat, zou ik er idd nog even naar laten kijken.

afbeelding van jessica1978
Offline
Berichten: 25

Linnie, ik had natuurlijk al van alles gegoogeld :) Maar maagzuur of pijn op de borst/borstbeen had ik niet. Ik denk dat het spanning is geweest, alleen zeker weten doe ik het niet, ik heb dat brandende gevoel namelijk nog nooit gehad. Het is nu weg, dus hoop dat het weg blijft. Wel hoest ik weer heerlijk veel slijm op. Ach ja :) Zal wel loslopen.