Lopende studies

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van nana
Berichten: 357
Lopende studies

Op de site kankeronderzoek.info ben ik enige studies tegen gekomen waar ik misschien voor in aanmerking zou kunnen komen. Heeft iemand ervaring met de volgende studies:

- TKI258 wordt gegeven bij verminderde leverfunctie, studie is fase1 en loopt in Amsterdam en Maastricht
- AMG232 fase 1 studie in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht
- HEPARII fase 2 studie waarbij ze chemobolletjes rechtstreeks in de lever spuiten, loopt in Utrecht
- CLEE0112101 fase1 studie in Utrecht

Het zijn meerdere studies die ik gevonden heb en geen idee of ik ervoor in aanmerking kom en of het überhaupt iets voor mij kan doen... Wie weet hier meer van?
Bedankt alvast!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Hoi nana,

Ik zocht even de links, bedoelde je deze?

TKI258
http://www.kankeronderzoek.info/trials-zoeken/trial/404/ctki258a2124-meerdere-kankersoorten.html

AMG232
http://www.kankeronderzoek.info/trials-zoeken/trial/439/amg-232-meerdere-kankersoorten.html

HEPAR2
http://www.kankeronderzoek.info/trials-zoeken/trial/354/hepar-ii-meerdere-kankersoorten.html

CLEE0112
http://www.kankeronderzoek.info/trials-zoeken/trial/261/clee011x2101-meerdere-kankersoorten.html

Ik heb een keer contact gehad met Utrecht ivm radio-embolisatie, waar die studie HEPARll over gaat. Toendertijd is mij gezegd dat je er alleen voor in aanmerking kwam als er alleen in de lever uitzaaiingen waren. Elders in het lichaam uitzaaiingen was een uitsluitings-indicatie. Want dan was het dweilen met de kraan open. Maar de HEPAR studie laat weer een iets ruimer criterium zien. dus altijd goed om het te bespreken.

Maisa heeft ook ooit geinformeerd naar radioembolisatie meen ik. Die kreeg weer net een iets ander antwoord. Misschien heeft ze er in het topic radio-embolisatie over geschreven.

Mijn oncoloog vindt ook mijn leveruitzaaiingen het gevaarlijkst. Erger dan mijn longuitzaaiingen, waar hij zich minder zorgen om maakt dan om mijn twee leveruitzaaiingen. Die moeten onder controle blijven , zo lang als kan. Ik neem die heparstudie ook mee, had die ook al gevonden en uitgedraaid. Want waarom mag ik wel mijn hersenuitzaaiing laten behandelen met elders ook uitzaaiingen en niet mijn leveruitzaaiingen. Daar snap ik dus niks van. Ik ga er nog maar eens over praten met hem.

De andere studies heb ik nooit uitgeplozen.
En ik ken niemand die deelgenomen heeft.

op fase 1 studies ben ik niet zo happig voor mijzelf. Kunnen meestal maar 12 mensen in en bijwerkingen zijn nog amper bekend.

Mijn Zephirstudie was een fase 2 studie. 60 mensen totaal mochten erin vanuit ned. en belgie. Ook niet veel. In nijmegen zater er maar 4 in, ik was de vierde. Dus in fase 1 en fase 2 studie komen is nog niet zo gemakkelijk. Maar wie niet waagt die niet wint!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Nana, ik kan me goed voorstellen dat je om je heen kijkt voor nieuwe mogelijkheden. Eind vorig jaar heb ik een second opinion gehaald om ook zulke vragen te stellen. Wat me daar door de prof op het hart is gedrukt, is dat er bij borstkanker veel bewezen effectieve behandelingen zijn. En dat je pas naar fase I-studies moet kijken als de bewezen behandelingen geen optie meer zijn.

Je gaat nu starten met vinorelbine, nadat taxol en xeloda helaas uitgewerkt zijn. Er is ook nog gemcitabine, eribuline, CM(F) en wie weet kun je nog een paar kuren AC of FEC krijgen voordat je de maximale dosering antracyclines hebt gehad. Je bent nog lang niet uitbehandeld. En wie weet wat er nog in de pijplijn zit en binnenkort wordt goedgekeurd. Als je extra opties met je oncoloog wilt bespreken, ligt Afinitor/exemestaan misschien meer voor de hand. Dat heb je toch ook nog niet gehad?

Voor de HEPAR-2-studie gelden strenge toelatingseisen: uitzaaiingen beperkt tot de lever. Ze zijn er niet happig op op anderen toe te laten, bang dat de studie verpest wordt. (En ja, ik heb het geprobeerd! Rita ook.).

Offline
Berichten: 4225

Nana, op ClinicalTrials.gov kun je waarschijnlijk de exacte protocollen en in-/exclusiecriteria vinden. Is soms even zoeken, maar met breast cancer AND Netherlands AND advanced (of diezelfde riedel maar dan AND metastatic ipv advanced) zou je een heel eind moeten komen.

afbeelding van nana
Berichten: 357

Bedankt voor de tip bergamot!
@maisa mijn oncoloog gaf idd ook aan dat die fase1 studies pas een mogelijkheid kan zijn als ik uitbehandeld ben en dat ben ik gelukkig nog niet.
De gemcitabine was ook nog een alternatief ipv vinerolbine. Cmf wordt in mijn ziekenhuis niet meer gegeven maar ik ga er zeker om vragen, eerst maar eens kijken hoe de vinerolbine de lever hopelijk goed gast aanpakken! En afinitor is ook nog een optie maar ivm de langere inwerktijd nu toch eerst verder met chemo.
En de HEPARII studie kwam ik idd alleen voor in aanmerking als de uitzaaiingen alleen in de lever zouden zitten. Erg jammer want het lijkt mij een goede behandeling.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

nana schreef:
En afinitor is ook nog een optie maar ivm de langere inwerktijd nu toch eerst verder met chemo.

Nana, misschien herinner je je de strijd die ik om Afinitor heb moeten voeren. Ik had ook groei in de lever toen ik eraan begon en de prof wilde eerst een leverpunctie (wat ik niet wilde: pijnlijk en riskant). Afinitor bracht mijn marker met 30% omlaag in drie weken. De combinatie Afinitor en exemestaan werkte sneller dan gewone hormoontherapie, waar je soms 2-3 maanden moet wachten voordat het effect zichtbaar wordt.

nana schreef:
En de HEPARII studie kwam ik idd alleen voor in aanmerking als de uitzaaiingen alleen in de lever zouden zitten. Erg jammer want het lijkt mij een goede behandeling.

Bij borstkanker zijn uitzaaiingen helaas vaak verspreid. Radio-embolisatie doen ze volgens mij het meest bij kankersoorten die vooral naar de lever uitzaaien, zoals darmkanker en oogmelanoom.