olaparib

12 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 3
olaparib

Hallo allemaal,

Een paar jaar geleden heb ik me aangemeld op het forum. Ik was 40, kreeg borstkanker (triple negatief ) en dat bleek brca1 te zijn. Beide borsten geamputeerd en eierstokken zijn verwijderd.
22 april kwam ik in het ziekenhuis terecht, vanwege een niersteen en bloedvergiftiging. Tijdens de onderzoeken zijn uitzaaiingen gevonden. Op elke long een plekje en 2 stipjes op mijn wervels (L1 en L4). De schok was groot, ik was al bijna 5 jaar schoon!
Gisteren ben ik in het Avl geweest. Ik kom in aanmerking voor meedoen aan een studie met chemo en olaparib.

Zijn er meer dames die hier aan mee doen of ervaring mee hebben? Hoe zijn de bijwerkingen?
Wie kan me meer vertellen ?

Tinde

Offline
Berichten: 306

Hoi Tinde, wat een afschuwelijk bericht heb je te verwerken, wat een onverwachte schok zeg. Ik heb even rondgekeken op het forum maar ik kan zo direct niet iemand vinden met ervaringen met de parpremmer Olaparib. Ik hoop dat desondanks toch nog lotjes zich hier melden voor jou en hun ervaringen delen. Heel veel sterkt!

Offline
Berichten: 526

Tinde, ik heb geen ervaring met het middel maar wil je wel een hele dikke knuffel geven en heel veel sterkte wensen want het is echt wel heel erg kl..te wat jij te horen hebt gekregen...
Liefs, Zangeres

Offline
Berichten: 32

Hoi Tinde, wat een afschuwlijk nieuws. Na 5 jaar is dat echt een enorme klap.
Ook ik kan je helaas niet helpen. Ik hoop dat je snel lotgenootjes vind en wens je heel veel sterkte

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Tinde ook ik heb geen ervaring met het middel. Wat een schok heb je gekregen, na 5 ontspannen jaren. Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat het middel goed aanslaat.

Offline
Berichten: 4238

Tinde heeft het middel nog een andere naam? Het kan ook zijn dat het zo nieuw is dat er nog geen ervaringen mee zijn. Had je dit al gevonden? https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren-volgens-boek/preparaatteksten/o/olaparib
lijkt tot op heden vooral bij eierstokkanker maar nadrukkelijk dan wel bij BRCA I afwijking. Vermoedelijk onderzoek of het ook bij borstkanker zo goed werkt. Welke chemo krijg je erbij?

truus
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

http://www.de-amazones.nl/search/apachesolr_search/olaparib

Even gezocht hier op de site, kun je zelf nalezen of daar iets tussenstaat, mocht het te oud zijn en te weinig, ken ik nog wel iemand, maar zij zit op Facebook, weet niet of ze hier zit, zouden ellenk of ik na kunnen vragen.

Offline
Berichten: 4238

Ze zit hier niet. De combinatie olaparib en carboplatin heeft haar niet gebracht wat ze nodig had, hoorde ze vandaag :(. Ze stapt nu over op taxol. Ik heb haar wel nog even naar bijwerkingen gevraagd.

Offline
Berichten: 4238

en ze had geen last van bijwerkingen.

Offline
Berichten: 873

Is het deze studie waar je aan mee doet?
://www.boogstudycenter.nl/studie/277/olympia-.html

Offline
Berichten: 3

Ik ga inderdaad de chemotherapie carboplatine krijgen. Vandaag hoor ik wanneer ik start. Wat naar, Ellenk, dat het jouw vriendin niet bracht wat ze nodig had.

Offline
Berichten: 873

Sorry mijn link was niet goed gekopieerd, ik zat op een onhandige internetverbinding en kon het toen niet meer aanpassen.
Is het deze studie? https://www.boogstudycenter.nl/studie/277/olympia-.html

Ik wens je heel veel succes Tinde! Ik hoop dat het bij jou supergoed gaat werken zonder al te veel nare bijwerkingen.