onverklaarbare pijn

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344
onverklaarbare pijn

ik heb steeds vaker last van mijn onderste wervels /staartbeen)..het voelt alsof ze in brand staan.
Die pijn startte na de bestraling..hoewel volgens de arst de wervels daarboven zijn bertraald
.Het is ook een poosje weg geweest..de dagen na een XGeva injectie krijg ook een opvlamming....

Nu, na de (ik dacht 4de) injectie lijkt het niet meer weg te willen gaan.//.ben even paar dagen pijnvrij geweest en nu is het er weer in alle hevigheid
S"morgens nadat ik wakker wordt gaat het wel maar in de loop van de dag wordt de pijn erger

Vanochtend he bik de oncoloog bezocht..mijn tumor markers zijn weer compleet normaal dus kankergroei kan het volgens hem niet zijn..maar wat dan wel??

Offline
Berichten: 4226

Misschien toch tumor flare?

truus
afbeelding van truus

Hebben ze daarna nog een botscan gedaan of iets dergelijks? Misschien zit er nog iets wat niet bestraald is? Allemaal giswerk natuurlijk. En kan het misschien ook zenuwpijn zijn.
Maar die oncoloog, die zegt wat het niet is, doet hij er helemaal niets mee dan?

Offline
Berichten: 565

Ik vind het toch wel apart hoor Greta. Want ik heb ook iets dergelijks meegemaakt, maar dan met maagpijn. Na een aantal injecties ( weet niet precies hoeveel) kreeg ik pijn in mijn maag wat na een paar dagen dan weer wegzakte. En nu gaat de maagpijn helemaal niet meer weg. Volgens mijn oncologe staat maagpijn/maagzuur niet vermeld als bijwerking van Xgeva, maar zegt dat ook weer niet zoveel omdat het een vrij nieuw middel is. Ondertussen zit ik al drie maanden aan hoge doses maagbeschermers/zuurremmers en lijkt het niet echt op te schieten. Het onderdrukt wel, maar neemt het niet weg.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

En die oncoloog laat je zo naar huis gaan? Maakt niet uit of het door de kanker komt, je hebt er last van. Kun je contact opnemen met de radiotherapeut of opnieuw met de oncoloog? Zo kunnen ze je toch niet laten lopen :evil:

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

ik heb weer en afspraak gemaakt wil weten waar het door veroorzaakt wordt. de tumormarkers zij gedaald van 70..naar 40..en nu 16. (moet onder de 25 zijn).andere tumormarker is nog licht verhoogd,,van 56,2 naar 10.9..moet onder de 5 worden

Offline
Berichten: 16

En terug naar je huisarts voor overleg? Misschien bijwerking van de medicatie? Je kan zelf ook even googelen op het medicijn dat je gebruikt en met die informatie naar je huisarts. Oncologen zijn toch snel geneigd alleen naar kankergroei te kijken en verder niet. Radiotherapeuten kijken toch vaak breder, ten minste dat is mijn ervaring. Een goede huisarts behoort het geheel van je gezondheid in de gaten te houden. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je op je achterste bent gevallen en er iets met je stuitje is gebeurd. Ja heus, gewone kwalen komen soms ook nog voor als je bk hebt! Sterkte.

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

De pijn is weggegaan werd ws veroorzaakt door de botversterkenen injecties die ik voorlopig niet meer hoef te hebben omdat de tumormarkers weer normaal zijn..maar nou heb ik er andere problemen voor in de plaats gekregen