Uitbehandeld

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van echtgenootje
Offline
Berichten: 22
Uitbehandeld

Het is al een tijdje terug dat ik een bericht hier heb geplaatst maar ik moet gewoon mijn ei kwijt. Mijn ex-vrouw heeft uitgezaaide borstkanker. In 2007 de diagnose borstkanker, daarna operaties, bestraling, borstamputatie en reconstructie en helaas in 2009 de diagnose dat er uitzaaiingen waren. Daarna volgenden meerdere soorten chemo's met als laatste de behandeling met Afinitor. Dit middel had bij mijn ex-vrouw ontzettende bijwerkingen, overal wondjes waardoor ze niet meer goed kon eten en kleine wondjes in haar darmen, ontzettend veel vocht vasthouden in buikholte en bij de lever. Hier heeft ze kortgeleden een drain voor gehad, een bloedtransfusie voor haar veel te lage hb-gehalte en het voorlopige stoppen met de medicatie. Vorig week zijn er foto's en een MRI gemaakt en daaruit is vast komen te staan dat er nu ook uitzaaiingen in haar lever zitten en dat Afinitor bij mijn ex niet aanslaat. Er is een vergadring bij het team van het AVL geweest en daaruit is vast komen te staan dat ze uitbehandeld is. Er is dus niks meer waar ze zich aan vast kan houden of wat de ziekte kan remmen. Ze heeft aankomende woensdag nog een gesprek met haar oncoloog, zij wil er alles uithalen wat er in zit

Het kwam natuurlijk niet als een donderslag bij heldere hemel, ze had al zoveel behandelingen gehad dat er inderdaad een punt zou komen dat er niks meer gedaan kan worden. Nu is mijn relatie met mijn ex niet goed, ik moet viavia horen wat er aan de hand is en hoe het met haar is. We hebben samen 2 lieve jongens en willen het allerbeste voor hen. Ik weet echter niet hoe zij nu gaat reageren, kwaad, verzet, berusting als ze het gesprek woensdag heeft gehad met haar oncoloog.

Ik woon nu samen met een lieve vriendin die mij steunt en waarmee ik samen de kinderen opvoed. De kinderen kunnen het goed met haar vinden en daar ben ik blij om. Maar de hele situatie zorgt voor heel veel onzekerheid; bij mijn ex, bij mij, bij mijn kids en bij mijn vriendin.

Heeft iemand hier ervaring met een soortgelijke situatie?

Ik zie jullie reacties tegemoet.

x

Offline
Berichten: 1446

Echtgenootje, hier geen ervaringen met een soortgelijke situatie, maar ik wil je wel veel sterkte wensen. Het is niet niks waar jullie mee te maken hebben.

afbeelding van echtgenootje
Offline
Berichten: 22

Dank je Roosje

Offline
Berichten: 12

Wat vreselijk voor je ex-vrouw.. En ja... ook de situatie van jullie slechte relatie is niet te benijden. Is t niet mogelijk voor jou om met een psycholoog te gaan praten? Die kan t hele verhaal aanhoren en je goed helpen! Ik zou t echt doen voordat t te laat is. Sterkte!

Offline
Berichten: 36

Hallo echtgenootje, je zit in een hele moeilijke situatie. Is er geen goede gezamenlijke vriend die hierin kan bemiddelen, want er komt een onherroepelijk scenario aan. Mogelijk kunnen jullie dan samen dan een aantal beslissingen, hoe straks voor de kinderen verder te gaan, als zij er niet meer zal zijn. Ik wens je heel veel sterkte met de situatie.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Veel sterkte, ja goede afspraken kunnen nu rust geven, maar omdat je vrouw de verliezende partij hier is, zal het voor haar moeilijk zijn om te weten dat jij nu de kids zal krijgen (als daarvoor de kids ook al tussen de relatie stonden)
Geef haar de tijd om afscheid van alles te kunnen nemen mocht er geen behandeling meer zijn.
loslaten is moeilijk maar als je gedwongen wordt komt dat moment.
Zij verliest de controle en jij wil die controle graag overnemen. Ga niet te snel, volg het proces en handel uit respect,
deze moeilijke periode kom jij wel te boven.