Uitstralende pijn in arm

27 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 60
Uitstralende pijn in arm

Kan dit van uitzaaingen komen? De arts dacht aan iets in de wervelkolom wat vast zit. Heb inmiddels een MRI gehad maar nog niet de uitslag. De pijn verplaatst zich, soms onderarm, bovenarm, schouder, nek. Soms overdag, maar altijd 's nachts. Een enkele dag is pijnvrij (eentje per maand). De pijn is heel erg en vaak zo erg dat ik ervan huil. In bed kan ik mijn arm dan niet verleggen door de pijn, dan neem ik met mijn linkerarm, mijn rechterarm heel langzaam op en verleg die zo. Nu spookt het door mijn hoofd of dit uitzaaiingen in de wervelkolom kunnen zijn. Iemand hier ervaring mee ?

Offline
Berichten: 4258

Akris:

1. ben je bestraald? Bij bestraling kan er schade, ook aan je zenuwen, komen. Dat kan echt heel erg pijnlijk zijn. Het bestrijden van de pijn kan dan ook heel moeilijk zijn, hoewel er soms met hyberbare zuurstoftherapie zeer goede resultaten worden behaald.

2. is er goed naar gekeken of het toch geen oedeem is? Dat lijkt me niet onwaarschijnlijk. Soms is dat niet zo duidelijk zichtbaar maar is het er toch. Je zou er eens een oedeemtherapeut naar kunnen laten kijken. Met de behandeling ervan zou dan veel verlichting kunnen komen.

 

Heel veel sterkte met het wachten op de uitslag. Ik hoop echt dat het meevalt, dan kun je daarna op zoek naar de echte oorzaak van de pijn.

 

Offline
Berichten: 60

Ja, ik ben bestraald. Maar het is aan de andere kant.  Maandagmiddag naar de arts, brengt hopelijk duidelijkheid.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Akris,

het zou misschien kunnen dat je arm aan de onbehandelde kant wat teveel hebt belast. Hierdoor zou je een slijmbeursontsteking hebben kunnen krijgen. Heel erg pijnlijk.

Offline
Berichten: 878

Hoi Akris,

Volgens mij verplaatst pijn door een uitzaaiing zich niet, maar ik ben natuurlijk geen dokter dus weet dat niet zeker. Maar mijn oncoloog vraagt telkens als ik me ergens druk om maak of het een constante pijn is, en of ik ook goede dagen heb, en als ik dan zeg nee, niet constant, dan zegt ze: dan is het niet waarschijnlijk dat het een uitzaaiing is.

Ik heb ook een slijmbeursontsteking gehad in mijn schouder - pijnlijk! En daarna is het een frozen shoulder geworden. Ik kon m'n arm niet meer hoog optillen. Vanzelf overgegaan en de bewegingsruimte is nu 90% van normaal. Trouwens, was in mijn rechterschouder terwijl ik links borstkanker heb gehad, dus waarschijnlijk niet gerelateerd, ook al was het een jaar na de borstkanker (maar ik sluit ook niet dat ik aan het compenseren was).

Offline
Berichten: 60

Even een update over hoe het nu gaat met mijn arm. De pijn verplaatst zich telkens weer, van mijn rechterarm naar mijn nek en zit op dit moment aan mijn linkerschouder.
MRI gehad en er bleek iets versleten te zijn in de ruggewervel of hals wervel genaamd C5 en C6.

Ik moest naar de fysiotherapeut van de arts.
Ik kon met niet voorstellen dat dat zou helpen maar ik besloot er open voor te staan. 
De fysio begon met mijn onder- en bovenarm heel hard te 'masseren', drukken en duwen en echt heel hard. Het deed zoveel pijn dat de tranen verschillende keren in mijn ogen stonden.

Dit kan toch niet goed zijn?!  De dag erna zag mijn arm bont en blauw en dat deed pijn.

Na een week was mijn arm van blauw naar paars en geel gegaan.
De vervolgafspraak heb ik geannulleerd, heb daar geen reactie op gekregen.

De oorzaak ligt bij mijn rug/nekwervels, dààr moet iets gedaan worden (of zie ik dat nu verkeerd?)

Ik ben nu op zoek naar een goede accupuncturist, daar had ik in het verleden goede resultaten mee. Maar ik woon inmiddels in het buitenland, en dat blijkt hier echt niet gemakkelijk te vinden te zijn.
 

Offline
Berichten: 4258

Bont en blauw lijkt me helemaal niet in orde zeg. Balen!

Maar als je versleten wervels hebt dan kan het wel nuttig zijn om middels oefeningen je spieren eromheen te versterken lijkt mij. Een massage zoalas jij die kreeg, klinkt mij als totaal niet goed in de oren. Maar ik zou het echt met je arts overleggen en me laten verwijzen naar iemand die wel weet wat hij moet doen.

 

Offline
Berichten: 168

Een passend topic gezocht waar mijn probleem bij aan sluit. En volgens mij past het wel hierbij ;-).

Ik ben 4 jaar na mijn bk-behandeling en heb vanaf februari - dus al ruim 2 maanden - hevige pijn in schouder, doorstralend naar arm en af en toe tintelingen in vingers. Na de nodige onderzoeken en pijnstillers via de huisarts heb ik zelf een afspraak gemaakt bij de oncoloog.

Tot mijn grote schrik kwam ik te horen dat mijn oncoloog daar niet meer werkt, dus vandaag een afspraak met een wildvreemde oncoloog. Volgende week maandag een MRI en dan vrijdag weer naar die oncoloog.

Het is gelukkig een aardige man die rust uitstraalt, dus ik voel me goed bij hem. Hij denkt eerder aan een nekhernia, maar kon uitzaaingen niet uitsluiten. Dus we gaan vrolijk weer een weekje nagels bijten. Ik probeer het los te laten. Ik kan er verder toch niks meer aan doen, laat het maar weer over me heenkomen.

Wat zal ik een vreugdedansje maken als het "maar" een nekhernia is. Dan kan ik de pijn een stuk beter verdragen......normaal slik ik alleen voor de nacht pijnstillers, maar nu neem ik ze wel, kan nu wel janken van de misselijk - makende pijn. Ik kom niet meer van mijn luie stoel af vandaag.

Balen - weer die medische molen in - ben maand geleden ook al bij een cardioloog geweest. En eigenlijk was ik meer dan ziekenhuis-moe.

Duimen jullie tegen een uitzaaiing en VOOR een nekhernia?!? De pijn is 24/7 constant aanwezig, dat maakt de kans op kanker helaas wel groter.

 

Offline
Berichten: 4258

Tuurlijk duimen we. Bah, al dat wachten is echt heel naar.

Offline
Berichten: 73

ik duim mee!

Offline
Berichten: 168

Poe dat valt nog niet mee - heb een uur in de MRI gelegen. Ik had een afspraak om 9 uur en een afspraak om 10.10 uur. Maar ze hebben alles achter elkaar door gedaan.

Ik kon niet stil liggen want mijn spieren verkrampten, dus trillingen. En dan alsmaar die strenge stem in mijn oor - blijft u wel stil liggen mevrouw U. Ja ik wilde wel, maar mijn spieren dachten er anders over. Het eerste deel moest daardoor over.

Volgens mij ga ik die boze stem vannacht nog horen.......

 

Offline
Berichten: 271

Heftig stoere leeuw, en het klinkt ook niet echt aardig. Alsof je voor je lol zou bewegen. Het ligt ook hard hoor, dus zouden ze toch vaker moeten meemaken dat mensen spierkramp krijgen. Wanneer komt de uitslag? Ik duim.

Offline
Berichten: 168

Ik heb vrijdag de afspraak met de oncoloog.

Door dat verkrampte liggen voor een uur gistermiddag zoveel pijn dat ik 4 paracetamols heb genomen, verspreid over 8 uur. Normaal wil ik niks slikken overdag, alleen voor de nacht. Maar dit was echt niet te harden.

Eigenlijk ben ik erg benieuwd hoe het nu met Akras gaat. Weet iemand of ze nog wel eens op de Amazones aanwezig is?

Offline
Berichten: 485

Nog even geduld dus stoere leeuw. Ik hoop op goed nieuws voor je vrijdag, en dat er ook iets aan die pijn gedaan kan worden, want daar zit je nu sowieso mee. Sterkte met wachten. 

 

Offline
Berichten: 183

Ik duim heel hard mee.

Offline
Berichten: 452

Pfff Stoere Leeuw, ik ook....

heart

Offline
Berichten: 338

En ik ook natuurlijk! heart

Offline
Berichten: 60

Stoere leeuw, ik ben er nog hoor. Kijk alleen niet elke dag. De pijn in mijn schouder gaat op een af. Soms maanden niks en dan ineens verschrikkelijke pijn, voor als ik lig. De periodes zonder pijn zijn gelukkig veel langer dan die met pijn (op dit ogenblik toch).  Hoe gaat het nu met jou?

Offline
Berichten: 168

Akris wat fijn dat je reageert (sorry voor typfout in je naam in mmijn vorige bericht). Goed om te lezen dat de periodes zonder pijn langer worden.

Ik heb goed nieuws - bedankt voor het duimen allemaal! Wilde niet wachten tot morgen, stond stijf van de zenuwen. Dus ziekenhuis gebeld en gevraagd of de oncoloog mij wilde bellen. En dat heeft hij net gedaan. Geen uitzaaiingen!

Tijd voor een vreugdedansje dus. Nou ja een niet te wilde.....ingezakte nekwervels en daardoor zit er een zenuw klem. ja ik heb heel veel pijn. Ik mag 8 pijnstillers per dag en doe het nu op 4 per dag. Ik slik liever niet teveel. Zo is het leefbaar. Ik kan minder en doe alles met mate en denk meer na wat ik doe.

Voorlopig mag mijn partner de sopklusjes voor zijn rekening nemen. Als ik dat soort bewegingen doe staat mijn hele arm in de fik, het voelt of er kokende olie doorheen loopt.

Omdat het niks oncologisch is hoef ik morgen ook niet naar de afspraak. Het wordt teruggekoppeld naar de huisarts en met hem kan ik bespreken of ik naar een neuroloog ga. Voorlopig even helemaal niks meer op het medisch vlak. Haast is er immers niet bij. Het is wat het is.

Ik ben zo opgelucht!

Offline
Berichten: 183

Oooooooh!!!!!! Fijn!!!!!! 

Ik dacht het eigenlijk al Stoere Leeuw. Heb bij jou al lange tijd sterk voorgevoel over dat het bij jou niet terugkomt. Maar dit is dus soort van hernia? Niet fijn. Maar toch beter!

Offline
Berichten: 168

Soort van nekhernia begrijp ik ervan ja. Maar daar ben ik heel blij mee. Echt vanaf februari in de zenuwen gezeten. Wel "grappig" dat ik van het begin af aan gelijk had dat het vanuit mijn nek komt. Pijn in mijn nek heb ik niet, maar omdat het zo scherp doorstraalt t/m mijn vingers - met tintelingen in de vingers.

Huisartsen dachten er beide anders over ;-).

Wat mooi om te lezen dat je dat gevoel bij mij hebt AnneTjula! Ik hoop dat je gevoel goed is en dat ik 95 word.

 

Offline
Berichten: 60

Dat is goed nieuws voor jou Stoere Leeuw. Maak maar voorzichtig een grote vreugdedans !

Offline
Berichten: 452

Yeeeejjj! Heel erg blij, Stoere Leeuw! laugh

Offline
Berichten: 485

Dat je zo blij kunt zijn met een nekhernia hè!!! Fijn dat je het nu kunt plaatsen en dat er hopelijk ook snel iets aan gedaan kan worden. Ben heel blij voor jou. 

Offline
Berichten: 878

Oooh, fijn Stoere Leeuw! Nu ja, de beginnende hernia niet, maar in ieder geval geen uitzaaiingen! Laat je man maar lekker soppen :).

Offline
Berichten: 271

Oh, ik had helemaal het goede nieuws gemist! Ik kon het even niet terugvinden. Fijn stoere leeuw,  geen uitzaaiingen.  Nu hopen dat je ook weer opknapt van de pijn, want dat is ook best zwaar. Sterkte!!!

Offline
Berichten: 168

Ik zit nu op 5 paracetamol per dag en daar baal ik best wel van. Ik hou er niet van zoveel zooi te slikken. Maar anders is het niet uit te houden. Net of mijn hele arm in de fik staat.

En als we iets hebben - een uitvaart of feest of zo - dan neem ik Advil. Dat werkt langer en beter. In het begin Naproxen op recept gehad en ook dat werkt niet afdoende. En dat mag nu ook niet meer ivm bloeddrukverlagers. Mijn bloeddruk was zelfs 220 op een gegeven moment.

Mede die combinatie hoge bloeddruk en heftige pijn was ik bang voor uitzaaiingen.