Uitzaaiing lymfeklieren oksel

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Tammy2210
Offline
Berichten: 15
Uitzaaiing lymfeklieren oksel

Hoi iedereen,

Ik ben Tamara, 38 jaar en 2 jaar geleden de diagnose borstkanker gekregen. Ik heb eerst chemotherapie gekregen 4x ec en 12x taxol. Nadien amputatie met sentinelprocedure. Toen waren er geen uitzaaiingen in mijn lymfeklieren gevonden dus geen okselklierdissectie en geen bestraling. Dat is ongeveer 1,5 jaar geleden. Nu 5 jaar hormoontherapie en ben al 1,5 jaar bezig. Vorige week werd er een vergrote klier gevonden in mijn oksel en die blijkt nu terug kankercellen te bevatten. Gelukkig zijn er voor de rest in mijn lichaam geen uitzaaiingen gevonden.  Bloed is gecontroleerd en de hormoontherapie doet zijn werk. Hoe kan dit??? Heeft iemand hier ervaring mee? Morgen moet ik naar dokter bellen om te horen wanneer de operatie (okselklierdissectie) kan door gaan.

 

Groetjes Tamara 

Offline
Berichten: 337

Hoi Tamara, 

Ik heb geen ervaring met kankercellen in de oksel. Je geeft aan dat de hormoontherapie zijn werk doet, maar is dat zo? Hoe weet je dat wanneer er nu kankercellen in je oksel zitten? 

Voor de komende tijd wens ik je heel veel sterkte! Krijg je een heel behandelplan of blijft het bij de operatie? 

afbeelding van Tammy2210
Offline
Berichten: 15

Hoi Mora,

 

Ze hebben mijn bloed gecontroleerd en ik maak dus idd geen hormonen meer aan wat dus de bedoeling is van de hormoontherapie. Dus doet het normaal wat het moet doen. Waarom ik nu toch die uitzaaiing heb is mij een raadsel. Aanstaande woensdag gaan ze opereren en afhankelijk van het aantal aangetaste klieren stellen ze het behandelplan op. Chemotherapie en/of bestraling. Dus eind volgende week zal ik mss al wat meer weten.

 

Groetjes Tamara 

 

 

Offline
Berichten: 337

Ik hoop voor je dat je eind volgende week meer weet! En dat je operatie goed gaat natuurlijk. 

Wel heel spannend hoor! Misschien is het goed om je vragen van te voren op te schrijven. Dat vond ik zelf erg handig. 

Nog even afwachten wat voor je behandelingen je nog na de operatie krijgt. Wel fijn dat je operatie al zo snel is. Ik duim voor je!