Uitzaaiing op afstand

31 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 3
Uitzaaiing op afstand

Hallo,
kan iemand mij vertellen wat uitzaaiing op afstand eigenlijk is?
Groetjes Petra

Offline
Berichten: 4225

Uitzaaiing op afstand betekent dat de borstkanker zich via bloed of lymfe heeft uitgebreid naar organen of lymfeklieren buiten de borstregio. Als er gesproken wordt over 'uitzaaiingen' worden meestal uitzaaiingen op afstand bedoeld. Soms spreekt men ook wel van uitzaaiingen naar de oksel, als de borstkanker ook in de okselklieren zit (besmette klieren), maar dit valt niet onder uitzaaiingen op afstand.

Bij uitzaaiingen op afstand is er geen genezing meer mogelijk - wel behandeling met chemotherapie, homoontherapie en /of immunotherapie (herceptin) afhankelijk van het type tumor.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi ,

Ik heb ook uitzaaiingen op afstand ,dit is idd niet te genezen er wordt dan gekeken naar kwaliteit van leven en levensverlengende zaken mbv paliatieve therapie

Offline
Berichten: 17

Ik weet niet of dit de goede plek is, voor mijn vraag.
IK heb vergrote klieren in mijn hals en bij mijn sleutelbeen. De specialist vertelde op de tast al, dat het niet goed uit ziet en gaat uit dus van een uitzaaiing. Normaal heb ik zoiets van zeg het recht voor de raap, maar dit vind ik heel vreemd.
Ik heb een echo laten maken en een punctie, ook de radioloog, zegt dat het niet goed is. Maar ze vermeld wel dat ze niet kan zeggen wat het is.O, ja, wat de specialist ook zei: dit is de tweede keer dat ik het mee maak.
IS misschien nog iemand hier die zoiets heeft meegemaakt? Ik heb zo geen klachten, vind zelf, dat ik er goed uitzie, dat was in 2005 niet het geval. Toen had ik borstkanker met besmette lymfeklieren in oksel.

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Hallo lucia
Wat een vervelende berichten. Ik begrijp je vraag niet helemaal? Ik heb ook klieren in mijn hals maar ben al bekend met uitzaaiingen dus na een echo gaan we uit van besmette klieren, er is niet in geprikt. Bij jou zal de uitslag van de punctie aangeven of het om een uitzaaiing van je eerdere borstkanker gaat. Als dat zo is zullen je wel door de scan halen lijkt me om te kijken of het nog ergens anders zit. Ik vind de gang van zaken niet heel vreemd hoor als ik je zo lees. De radioloog kan alleen zeggen of hij iets ziet maar weefselonderzoek geeft pas zekerheid.
Sterkte, wat spannend weer!

Offline
Berichten: 17

Een heel verhaal geschreven en dan moet ik mij weer opnieuw inloggen, dat gaat lekker.. :shock:

Dus nogmaals mijn verhaal.
Ik 2005 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had met besmette lymfeklieren, de hele klimbim gehad, operaties, chemo, bestralingen, hormoontherapie. En het leven kwam weer langzaam op gang in 2007.
Vorig jaar voelde ik een knikker bij mijn sleutelbeen, gaf dat aan bij de internist, maar zij wuifde het weg, dat is een spier en als het wel iets is, kunnen we niets meer voor je betekenen :evil:
Dus heb ik tegen haar gezegd, dan zie ik het nut niet in om telkens hier te komen en ben weggebleven, nou ja, niet voor lang dus.
Ben vorige week naar de huisarts gegaan en heb het hele verhaal verteld, waarom ik bij haar zit en niet bij de internist en dat ik alle onderzoeken, natuurlijk zo vlug mogelijk wil hebben. Zij heeft mij weer terug gestuurd naar de mammapoli. Had een andere chirurg, dus zag hem voor de eerste keer en hij beweerde al meteen, dat het foute boel is, zonder echo, zonder bloed prikken, zonder foto.
Het is duidelijk te voelen dat er verschillende klieren zitten, betekent dat dan, dat het altijd foute boel is?
Ik heb echt het idee, dat het in eens zoveel groter is geworden. Nu moet ik dus een week wachten en hopen dat men genoeg weefsel heeft kunnen nemen, zodat ik meteen weet of het een uitzaaiing is.
Sorry, kan vaak heel onduidelijk zijn, ik denk meestal meer dan dat ik het opschrijf, jaren geleden had men het nog over chemo brains, maar ja, dat geloven ze natuurlijk nu niet meer :mrgreen:

Offline
Berichten: 1108

Heel veel sterkte Lucia en de duimen draaien hier dat het toch wat anders is.

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 565

Heel veel sterkte Lucia, ik hoop dat de punctie toch een ander diagnose geeft en dat je wat afleiding kunt vinden tot de uitslag.

Offline
Berichten: 4222

Ik denk dat je artsen bedoelen dat de kans ongelooflijk groot is dat het uitzaaiingen zijn. Maar 100% zekerheid krijg na de uitslag van het weefselonderzoek. Tot die tijd lijkt het mij heel afschuwelijk om te moeten wachten op dat waarschijnlijk nare bericht. Heel veel sterkte, nu en bij de uitslag!

Offline
Berichten: 17

Dank jullie wel, voor jullie reacties.

Dit is echt een week van hopen, dat is wel, hoop zoveel dat ie het mis heeft.
Hij zei ook, dit is de tweede keer dat ik het meemaak. Dus ook dat zet je aan het denken, maar goed, heeft ook geen zin op daar op vooruit te lopen.

En nu ook hopen dat het weer wat beter wordt,lekker zonnetje, word je ook ietsvrolijker van.

Offline
Berichten: 873

Sterkte met wachten Lucia!
Woensdag gaat de zon geloof ik weer schijnen. Al scheen die hier de afgelopen avonden ook af en toe, wat voor hele mooie luchten zorgde met die wolken erbij.

Offline
Berichten: 617

Sterkte met wachten. Ook al zou de zon schijnen is het toch moeilijk. Veel liefs, Leysje

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Hej Lucia,
heb je net alles achter je gelaten (denk ik) komt het met forse kracht opnieuw in je leven! Ik hoop zo voor jou dat het vals alarm is. Maar ik herken je angst voor het ergste helemaal.

Heel veel sterkte met het wachten,
Marlies

Offline
Berichten: 17

Dank jullie wel, ik denk dat die angst altijd blijft bestaan, je weet dat je vatbaar bent, zeg ik dan maar.
Toch nog tussen de buien door gewandeld, eigenlijk was het wel lekker weer, met een zonnetje. :wink:

Offline
Berichten: 396

Zo zie je maar Lucia, tussen de buien schijnt altijd de zon.
Dat hoop ik ook voor jou Lucia, ik wens je heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 542

He Lucia, vandaag dan eindelijk de dag van de uitslag... Ik denk aan je en duim.

Offline
Berichten: 873

Hier wordt ook aan je gedacht Lucia, ik hoop op een zo gunstig mogelijke uitslag.

Offline
Berichten: 17

Dank jullie wel, maar helaas, ik heb prijs, ik had hoop dat het een ander vorm van kanker zou zijn, maar deze kwaadaardige cellen passen bij borstkanker.
En nu zal het vlug gaan, dinsdag petscan, maandag wordt ik door een hele team bekeken, (schijnbaar toch iets bezonders).
Woensdag weer terug naar de specialist,................ :cry:

Offline
Berichten: 873

Shit, Lucia.
:cry:
Heel veel sterkte met alles wat komen gaat en een knuffel op afstand. [troost]

Offline
Berichten: 4225

Oh Lucia, wat hebben we allemaal hard voor je geduimd :-(

Offline
Berichten: 396

Oh, wat spijt me dit voor je Lucia. Bah allemaal.
Ik wens je heel veel sterkte met alles.

Dikke Knuffelxxxxx

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lucia, ik had je eerdere stukjes wel gelezen maar nog niet gereageerd. Maar nu is een steuntje, een beetje meeleven wel echt wat je nodig hebt. Want ook jij bent er niet aan ontkomen, aan uitzaaiingen. Wat een schok he. Veel sterkte voor de komende tijd. Maak je een eigen verhaal aan, of heb je dat al. Kan ik je volgen en steunen.

Offline
Berichten: 68

Chipssss, na 9 jaar uitzaaiingen, helaas herkenbaar. Bij mij na 10 jaar, ook in lymfeklieren en voelde ze heel duidelijk in mijn hals/nek zitten. Wens je heel veel kracht toe en hou ons op de hoogte door een eigen verhaal te plaatsen op je pagina, kunnen wij jou ook volgen.

Offline
Berichten: 17

Dank jullie wel, erg lief van jullie. Ik heb geprobeerd sommige verhalen te lezen, maar dat lukt niet echt zo. Ik heb daar altijd moeite mee gehad. Ik neem alles heel moeilijk in mij op....zal voor jullie ook wel herkenbaar zijn.

Nu een weekend van vertellen....zucht.....ik heb nu al een kater gevoel......

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Lucia wat ontzettend vervelend ook al niet een grote verrassing na de gang van zaken. Sterkte dit weekend, dat vertellen is altijd vreselijk en het opvangen van de reacties. Laat het lezen van de verhalen nog maar even zitten...eerst even je eigen verhaal vorm geven. Liefs

afbeelding van Yolan
Berichten: 44

Lieve lucie. Wat een erg bericht,uitzaaingingen. BALEN, .....
Brengen van slecht nieuws kost ook weer veel energie. probeer alleen die reacties bij je binnen te laten komen die je steunen, hie mensen er zelf mee omgaan is een tweede, en nu even niet jouw zorg ( behalve je meest dierbaren natuurlijk) Heel veel sterkte.
Laat onze verhalen maar liggen.
Liefs

Offline
Berichten: 1108

Oh wat erg Lucia. Heel veel sterkte!

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 17

En ik denken dat het rustig is hier :oops: :lol:
Echt bedankt, echt heel lief van jullie. [troost]
Het is vreemd, wil eigelijk zoveel zeggen, maar lukt niet om de juiste woorden te vinden.....
Ik hoop dat ik nog enkele jaren heb, zodat ik hier nog kan komen vervelen en die kroeg, die moet echt weer actiever worden....... :wink:.......Liefs Lucia

Offline
Berichten: 17

Vandaag wordt op mijn werk vertelt dat ik ziek ben,
en ga ik verder ga onder mijn oude naam hier, ook dat is niet de werkelijke naam, maar de mensen die mij ontmoet hebben kennen mij.
Dus vanaf nu heet ik hier truus 'de muis' die altijd zat te vervelen in de kroeg. :wink:

truus
afbeelding van truus

Deze truus dus

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

truus schreef:
Deze truus dus

:( :( :(
Ik heb al bij je verhaal gereageerd. Ik herken je avatar nog. Niet leuk dat je met dit nieuws terugkomt, had je liever als gewone kroegtoerist gezien [troost]