Uitzaaiingen Her2neu weg

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Positive
Offline
Berichten: 4
Uitzaaiingen Her2neu weg

Hallo lieve dames,

Mijn moeder heeft her2neu positieve borstkanker die is uitgezaaid in de klieren oksel, hoofd/hals gebied, en een klier bij de long. Aanvankelijk werd ook gedacht aan de long maar dat schijnt niet zo te zijn. Ze heeft 18 chemo's gehad en alles is weg!
Ze krijgt heceptin en perjeta de komende jaren.
De dokter zei dat kort kan duren voor het terug komt maar ook jaren maar het kan evengoed zijn dat het NIET meer terugkomt. Maar nou hoor ik overal dat het wel altijd terug komt.
Maak me nu zorgen

Offline
Berichten: 14

Hoi Positive, super dat alles weg is! Soms duurt het echt erg lang voordat het terugkomt. Dan overlijd je uiteindelijk aan ouderdom, voordat de kanker de kans kreeg om terug te komen. Misschien bedoelt de dokter dat. Dus als je moeder geen 120 wordt (maar wat ik wel hoop voor je!!!) dan kan ze ook ergens anders aan overlijden. Blijf positief, ook met uitzaaiingen kan borstkanker een chronische ziekte worden. Zeker gezien de ontwikkeling van alle behandelmethodes op dit moment. Maar op dit moment gewoon lekker genieten van het mooie resultaat.

Offline
Berichten: 4226

Met de huidige medicijnen is de kans dat uitzaaiingen op afstand (dus verder dan de okselklieren en het borstgebied) terugkomen nagenoeg 100%. Hoe lang ze rustig blijven na zo'n goed resultaat op chemo weet niemand, het kan heel lang zijn of korter. Ooit vindt de kanker er een weg omheen en gaat weer groeien, al zijn er ook voorbeelden van Amazones met uitzaaiingen die meerdere jaren stabiel bleven. Herceptin is een krachtige behandeling. Is de borstkanker van je moeder ook hormoongevoelig?

Sorry, kan het niet mooier maken.

afbeelding van Positive
Offline
Berichten: 4

Nee alleen her2neu positief.
Ze heeft alleen positive klieren gehad. Bij sleutelbeen en 1 bij de long. Niet in de long.
Ik hoop dat het zo zal zijn wat triskelion zegt dat ze dood zal gaan van ouderdom voordat de kanker de kans heeft terug te komen.

truus
afbeelding van truus

Eenmaal uitzaaiingen, altijd uitzaaiingen, dus op de scan is het weg, maar het zit er nog wel. En die kan ieder moment weer gaan groeien, het kan morgen zijn, maar het kan ook over jaren zijn. Helaas de onzekerheid die blijft.
Als je het krijgt te horen stort de wereld in en je denkt, dit is het einde, maar probeer te genieten van al de momenten die jullie samen hebben en stel niets. Hoop iig dat jullie heel veel mooie geniet momenten hebben.

truus
afbeelding van truus

Triskelion:
Persoonlijk heb ik een hekel aan het woord chronisch, bij mij is het zeker niet en vele lotjes ook niet, maar merk veel mensen in mijn omgeving die dat woord gehoord hebben en zeggen, daar ga je niet meer dood aan borstkanker.......nou en dat doet echt pijn....

Offline
Berichten: 14

Hoi Truus, ik begrijp wat je bedoelt. Don´t worry, tegen buitenstaanders praat ik niet over chronisch maar zeg ik heel duidelijk dat ik niet meer beter kan worden. Ik wil de heersende gedachte dat je aan borstkanker niet dood kunt gaan, ook graag uit de wereld hebben. Neemt niet weg dat ik hoop dat borstkanker ooit een chronische ziekte wordt. En dat wilde ik aan Positive meegeven.

truus
afbeelding van truus

hahaha.....ja, snap het helemaal. ;)