Uitzaaiingen in lever en botten

41 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 3
Uitzaaiingen in lever en botten

Hallo allemaal,
Dit is de 1ste x dat ik hier schrijf. In november 2003 is bij mij borstkanker geconstateerd. 2 borstbesparende operaties, 4 chemo's en 35 bestralingen later was ik 'genezen'. Donderdag 11 oktober de jaarlijkse controle doorstaan (borstfoto's en onderzoek). Ik kon weer 1 jaar verder. Ik had al 2 weken wat maagklachten, maar niet extreem. 4 dagen later bij de huisarts (ik kon niet meer op mijn buik liggen en mijn bovenbuik was sinds 2 dagen opgezet), die zegt dat hij het niet vertrouwd en uitzaaiingen van borstkanker kan hij niet uitsluiten. Direct buikecho/bloedonderzoek/thoraxfoto. Niet goed, lever functioneert niet goed is sterk vergroot en er zijn talloze vlekken te zien. Vandaag gehoord dat de botscan ook niet goed is. Morgen hoor ik bij de oncoloog wat de omvang van de uitzaaiingen zijn en wat we nu gaan doen. Binnen 6 weken ben ik 6 kilo afgevallen, heb veel pijn en ben ontzettend moe.
Herkent iemand dit en is er nog wel een positieve prognose te stellen?
Alvast bedankt voor het lezen en eventuele reaktie.

Offline
Berichten: 4227

Mira, wat een verschrikkelijk nieuws heb jij gekregen. Er zijn wel heel veel behandelingen die je nog extra tijd kunnen geven en ik ga duimen dat ze dat zullen doen (sorry, ben niet gelovig, anders zou ik een kaarsje voor je branden).

Enne, welkom hier.

Offline
Berichten: 4252

Welkom hier.
Nou wat een slecht nieuws heb je gehad.
Behandelen kan wel natuurlijk maar het zal alleen uitstel geven en hopelijk ook veel minder klachten.
Ik hoop dat je goed met je arts kunt overleggen over wat je wel en wat je niet wilt.
Er zijn hier Amazones die al lang met uitzaaiingen rondlopen. Maar soms kan het helaas ook vlug gaan.
Heel veel sterkte.
Ellen

Offline
Berichten: 542

Pfff Mira-W, wat een rotnieuws heb je gekregen... Wat moet er nu een hoop door je hoofd gaan. Wat een dreun moet dat zijn...
Ik kan me alleen maar aansluiten bij Ellenk. Goed overleggen met je arts. Wie weet wat nog mogelijk is. Maar het is nu nog zo vers. Het moet ook bezinken.

Zucht, eigenlijk weet ik niet goed wat te zeggen. Hopelijk zijn er lieve mensen in je omgeving die je nu een beetje kunnen opvangen.
Mira, welkom hier, al denk ik dat je liever ergens anders zou zijn.... [troost] [kiss]

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

hoi miraW

ik wil me effe aansluiten bij de rest en je ook welkom heten hier [troost]

afbeelding van bikkel
Offline
Berichten: -35

OOk van mij veel [kiss] Ik weet zo'n beetje hoe je je voelt nu .Kreeg zelf na 5 jaar uitzaaiingen in de botten en hoe! Maar je wereld zal nu op z'n kop staan. Ik hoop dat je goed kunt overleggen met alle specialisten en ik duim voor je.
Bikkel

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Mira-w,
Van mij ook welkom hier,
Wat zal dit alles ingeslagen zijn bij je zeg. 'T Is niet mis wat je zo mee maakt. Ook ik heb uitzaaiingen oa in de botten en de lever. Je leventje staat op z'n kop.
Meis hou vol en ik denk aan je en ik zal voor je duimen [-o Phineke [kiss]

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Lieve Mira-W

Je zult ongetwijfeld het gevoel hebben dat de wereld onder je voeten weggeslagen is! Mij is hetzelfde overkomen, begin dit jaar uitzaaiingen in bekkenbot, lever en long, terwijl in november 2006 ook alles nog in orde was volgens de arts!
Ik wil je ook gelijk melden dat het met mij inmiddels weer de goede kant op gaat en ik hoop je met deze reactie een hart onder de riem te kunnen steken!

In oktober 2005 (ik was toen 42 jaar en nog niet in de overgang) een borstsparende operatie gehad, okselklierverwijdering (waren allemaal schoon) en 38 bestralingen. Hormoonpositieve tumor, maar geen HER2
Begin dit jaar kreeg ik last van pijn in m''n lies, heb het eerst nog een maandje aangekeken. Maar het werd dusdanig erg, dat ik niet goed meer kon lopen en met name 's nachts vreselijke pijn bij het draaien in bed kreeg. Paracetamol en andere pijnstillers bij bosjes ingenomen, maar niks hielp. Op aandringen van mijn lief tóch maar naar de huisarts gegaan, want ik voelde me ook steeds belabberder qua algehele gezondheid.

De uitslag na het maken van een foto van het bekkengebied:
In het schaambeenbot zat een uitzaaiing en ook bleek na verder onderzoek dat ik meerdere uitzaaiingen had in mijn lever, waarvan de grootste 8 cm. was! Daarnaast ook 2 kleine plekjes op de longen gevonden.
Vervolgens heb ik 6 chemo's gehad (FEC), ben in de overgang gekomen en nu slik ik inmiddels ruim 2 maanden Arimidex, een anti-hormoonpil.
Half oktober dit jaar heb ik controle gehad. De 'tennisbal' in mijn lever (want zo voelde het) is niet meer voelbaar, en de tumormarker is gezakt van 164 (maart 2007) naar 51! Over de 2 plekjes op m'n longen wordt niet eens meer gesproken want die waren vlak na de chemo eigenlijk al niet meer te zien.

Op wat vervelende bijwerkingen van de Arimidex na, zit ik nu weer een heel stuk lekkerder in m'n velletje. Ik ben er nog niet, maar voel me met de week sterker worden.

Er is dus hoop lieve Mira-W, en ik wilde je even laten weten dat ik er het levende bewijs van ben :)

Rian

Offline
Berichten: 18

Na dat hele epistel van hierboven heb ik gelijk maar een account van mezelf aangemaakt :wink:

Offline
Berichten: 4252

Hoi Rian, dan heet ik je ook maar officieel welkom hier.
Van harte welkom, je bent nu officieel Amazone.
Ik hoop dat je ondanks alles hier toch de warmte vindt die je zo goed kunt gebruiken.

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Hallo Rian,
Ik wil je ook even welkom heten :wink:
Phineke.

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

hallo rian,

ik wil je ook welkom heten hier

Offline
Berichten: 565

Dag Mira-W,
Ik wil je ook even heel veel sterkte wensen. Wat een schok heb je gekregen zeg. Eerst ´genezen´verklaard en dan nu hiermee moeten dealen, het is gewoon oneerlijk!

Ook ik heb uitzaaiingen, in bekken en wervelkolom. En net als bij Rian (welkom trouwens en bedankt voor je verhaal) zijn de tumormarkers flink gedaald door de behandelingen. Bij mij kwam dat door bestralingen en tamoxifen. Dus hou hoop! Het is geen gemakkelijke weg, maar wel één die je blijkbaar moet gaan. En net als bij ´gezonde´mensen staat niet vast hoe het leven er over een poosje uit zal zien.

Nogmaals veel sterkte met het verwerken van dit nieuws en met je behandelingen.

Liefs, Linnie

Offline
Berichten: 3

Bedankt voor jullie hartverwarmende reacties en Rian voor je verhaal.
Vandaag ben ik bij de oncolooog geweest en volgens hem vielen de uitzaaiingen in de botten ontzettend mee. (Wat in het borstbeen en ribben)
Hij had veel erger verwacht ivm de toestand van mijn lever. Deze is nu 1 1/2 x zo groot en ik heb een erg rare buik. De lever is dus het grootste probleem. Vrijdag krijg ik mijn 1ste fec kuur van 3. Meer mag ik niet omdat ik de eerste keer 4 ac kuren heb gehad en de hartspier mag niet meer belast worden. Doe ik niets dan heb ik geen 3 maanden meer.
Dus nu ben ik ontzettend blij dat ik kan beginnen, kom maar op met die chemo's! De hoop is dat deze goed aanslaat en dat ik weer een lief klein levertje krijg met als gevolg geen Pijn!
Nogmaals bedankt voor jullie lieve woorden ik zal hier de komende tijd vast vaak te vinden zijn.

Voor diegenen die het nu ontzettend moeilijk hebben, een dikke knuffel!

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

ik ga in ieder geval voor je duimen dat die kuur zijn werk zal geen doen [kiss]

Offline
Berichten: 18

Fijn dat je ons even op de hoogte hebt gebracht Mira en goed om te horen dat ze je al zo snel kunnen gaan behandelen!
Je klinkt moedig en strijdvaardig, en dat moeten we hebben!
Bij mij heeft de FEC z'n werk gedaan en ik hoop met heel m''n hart dat ie dat bij jou ook gaat doen, ik denk aan je.

liefs,

Rian

afbeelding van zenna
Offline
Berichten: -1

hoi wens je heel veel sterkte en blijven knokke he
heb zelf ook uitzaaingen in mijn botten en lever maar is nus tabiel na 8 maanden chemo
liefs silvia :P

Offline
Berichten: 18

Lieve Mira,

Hoop dat het ergste van de bijwerkingen van de chemo weer achter de rug is voor je, nu zo'n 5 dagen later.
Vanaf deze kant wordt er in ieder geval aan je gedacht en geduimd dat je je snel weer wat lekkerder voelt.

[kiss]

Rian

Offline
Berichten: 639

Hallo Mira en Rian,

Ik lees vandaag pas jullie verhalen in dit topic en wilde jullie naast welkom te heten ook heel veel sterkte!
Mira, krabbel je weer een beetje uit het dal na je chemo van afgelopen vrijdag? Een hart gelag, maar wel een met hopelijk heel goede resultaten!
Sterkte!

MarjonD

Offline
Berichten: 3

Hallo Allemaal,

Bedankt opnieuw voor al jullie reacties. Het is zaterdag en tot op heden gaat het goed. Ik ben nagenoeg niet misselijk geweest en vanaf dinsdag ging ik onderuit. Totale uitputting, nou had ik misschien ook een beetje te enthousiast dingen gedaan, telefoon, even naar een winkel toe, bezoek etc. :lol:
Donderdag ben ik bij de oncoloog geweest en mijn hb is erg goed, de rode en witte bloedlichaampjes zaten daarintegen al onder de norm. Mezelf dus goed in de gaten houden de komende week. Donderdag hebben we ook al een rolstoel opgehaald dus vandaag hebben we heerlijk langs het ijsselmeer gewandeld/gereden!!
Over 1 1/2 week weer naar de oncoloog en bloed afwachten. Hij kan dan zien of het aanslaat en zo ja welke risico's we gaan nemen qua dosis. Spannend! Dit weekend hebben wij de stekker uit de telefoon getrokken en doen we alleen maar waar wij zin in hebben!
Allen die het nodig hebben sterkte!
Mira-W

Offline
Berichten: 639

Hé Mira fijn dat je ons op de hoogte hebt gebracht hoe het met je is gegaan en nog fijner dat je 1e kuur weer een beetje is meegevallen!!!
Vasthouden zo...enne tegelijkertijd makkie-an doen hoor...je hoeft hélemaal niets in deze periode, alleen aan jezelf denken :wink:

Ik begrijp uit je verhaal dat ze de dosis misschien willen gaan aanpassen? Pffff spannend he?

Ik blijf je volgen meis; veel sterkte voor nu!

[kiss]
MarjonD

afbeelding van zenna
Offline
Berichten: -1

ha hou jehaaks wens je heel veel sterkte en hoop dat het aan slaat
geniet van het weekend zonder telefoon liefs sil
iedereen heel veel sterkte toegewenst
:?

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Wat heftig, ik wens je heel veel sterkte en kracht toe, en doe lekker rustig aan hoor.
Liefs, Petra

Offline
Berichten: 18

idd, aan jezelf denken hoor, dat doe je goed!
er wordt aan deze kant geduimd voor goeie berichten komende week, zet 'm op!
dikke kus [kiss]

Rian

afbeelding van Elisabeth38
Offline
Berichten: 13

Hai Mira,

Ook heel veel sterkte van mij. Ik wil je alleen laten weten dat het ook met erge uitzaaiingen in de lever weer een tijd goed kan gaan. Hoop doet tenslotte leven. Mijn lever was begin januari dit jaar, bij ontdekking, wel twee keer zo groot. Helemaal vol uitzaaiingen en ook in alle wervels. Ik had veel pijn en moest mijn baby bijvoorbeeld over de grond rollen. Inmiddels, na 8 taxolkuren kan ik alles weer en gooi ik mijn zoontje van 3 de lucht in. Het herstel ging heel snel (al in februari, maart kon ik bijna alles weer) en tot op heden ben ik stabiel. Ik hoop dat het bij jou de pijn ook snel weg gaat en dat de kuren fantastisch aanslaan.

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Mira,
Meis hou je haaks en ik hoop dat de kuren goed bij je aan slaan.
Ik zal voor je duimen.
Phineke [kiss]

Offline
Berichten: 18

Lieve Mira,

't Zal één dezer dagen zijn dat je bloed gecontroleerd gaat worden wat ik begrepen heb uit je berichtjes. Ik hoop zó ontzettend dat de waarden goed zijn meis! En dat je daarmee ook de kuur kunt vervolgen om die rotzak in je lijf te killen. Go for it girl :!:

[kiss]
Rian

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Ik heb al een aantal dagen last van mijn stuitje en dan vooral aan de linkerkant. Ik voel het niet constant maar wel heel regelmatig, ook als ik in bed lig. Het straalt ook uit naar mijn linkerbeen, een wat zeurderig gevoel. Zou dit mogelijk een uitzaaiing kunnen zijn?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Mutsje, het kan. Maar het hoeft niet... Dit is onmogelijk via internet vast te stellen. Ik zou je aanraden om dit met je arts op te nemen. Het kan namelijk ook heel veel andere dingen zijn.

afbeelding van Rosalinde
Berichten: 372

Mira,

Even bijgelezen en ik zie dat er meerdere Amazones zijn die een goed resultaat hebben van chemo bij lever en botuitzaaiingen. Dat geeft de mens weer moed.
En bij jou gaat het hopelijk ook aanslaan.
Ik heb wel uitzaaiingen (nu waarschijnlijk bijna niet meer :D ) maar niet in lever en botten. Dus ook weer een postief verhaal bij deze.
[kiss]

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Hoe is het, Mira?

Offline
Berichten: 639

Dees schreef:
Hoe is het, Mira?

Ik lees ook hier weer en vroeg me hetzelfde af... Mira, hoe gaat het met je?

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Ik lees op dit forum zoveel herkenbare dingen dat ik me heb aangemeld.

Ik ben een vrouw van 38 jaar, woon sinds 20 jaar samen en we hebben een dochter van 10 jaar.

9 jaar geleden heb ik borstkanker gehad en het met succes overwonnen. Na 9 jaar denk je "veilig" te zijn, maar het is weer terug. Tijdens een controle waren mijn bloedwaarden niet goed en om de eierstokken goed te kunnen zien werd een kijkoperatie voorgesteld om de eierstokken goed te kunnen zien. Tijdens deze kijkoperatie werden vlekken gevonden in de buikwand hier zijn stukjes afgehaald voor het lab. Die zijn weer vergeleken met de gegevens van 9 jaar geleden, en ze komen overeen.
Ik heb nu net een ct-scan gehad en die week ervoor een bot-scan.

Afgelopen dinsdag bij de oncoloog geweest, voor de uitslagen van de ct-en bot-scan. Zoals ik wel had verwacht zitten de uitzaaiingen niet alleen in mijn buikholte maar ook in mijn botten en op mijn organen. Wel heel erg schrikken, maar niet onbehandelbaar. Weggaan zal het nooit maar met de juiste medicatie wel onder controle te krijgen. Zo snel mogelijk krijg ik een oproep voor de eerste chemokuur. Met die chemokuur zal de pijn als het goed is ook verdwijnen. Het belangrijkste voor nu is om de cellen in mijn botten aan te pakken, de radioloog vond het verontrustend dat mijn botten zo aangetast zijn Ik moet dan ook voorzichtig zijn met een onverwachte beweging, zodat ik niet iets breek. Nou ja die onverwachte bewegingen deed ik toch al niet want dat gaf me teveel pijn. Mijn lichaam is gelukkig wel zo alert dat die me daarvoor behoed. Rest mij alleen nog maar te duimen dat de chemokuur zijn werk goed doet.

Ik lees hier dat de uitzaaiingen bij een aantal dames met succes is bestreden en dat geeft mij moed.

Offline
Berichten: 288

monica :( na 9 jaar weer in de behandelingen wens je heel veel sterkte en duim dat de chemo aan slaat en de pijn ook weer minder word [kiss]
liefs beertje

Offline
Berichten: 377

Monica, wat afschuwelijk dat je na 9 jaar hier nog mee te maken krijgt. [troost] Iets wat je dan eigenlijk niet echt meer verwacht.... :?
Ik wil je veel sterkte wensen, en hoop dat de behandelingen aanslaan. [-o

Offline
Berichten: 50

jeetje Monica......
ik wens je heel veeel sterkte :(
liefs mais [kiss]

Offline
Berichten: 565

Jee Monica, wat vreselijk zo´n bericht na al die jaren. Ik zit hier met kippenvel achter de computer. Toch een soort van deja vu gevoel. Hoe is het toch mogelijk hè dat je dat al die jaren niet gemerkt hebt. Bij mij was dat ook zo. Ik kreeg zes jaar later opeens pijn en toen was het bot ook al behoorlijk aangetast.

Maar ja, nu zul je helaas toch de strijd weer aan moeten gaan. En als ik het zo lees is er wel wat werk te verrichten. Hopelijk pakt die chemo de pijn goed aan, zodat je weer pijnvrij verder kunt. Dat zou mooi zijn en dat is je ook zeer gegund.

Sterkte met je behandelingen,

groetjes, Linnie

Offline
Berichten: 639

Verdorie Monica dit verwacht je toch niet meer na zo´n tijd :( :(
Ik leef met je mee meis en hoop van harte dat de chemo´s de pijn zullen verlichten. Wees welkom hier en schrijf lekker van je af. Wij steunen je hier meid ..door dik en dun!

Groetjes,
MarjonD

Offline
Berichten: 4252

Monica, van harte welkom hier.

Wat moet je geschrokken zijn. Zo na 9 jaar dan denk je, ik heb het achter me gelaten.

Lees hier maar fijn rond en wissel ervaringen uit met andere Amazones.

Er kan van alles, ook meetings in het echt :lol: , en als je vragen hebt is er altijd wel iemand die je kan helpen hier.

afbeelding van Phineke
Berichten: 208

Monica,
Wat zul je geschrokken zijn zo na 9 jaar zo'n uitslag te krijgen. Er kan veel tegenwoordig en ik hoop dat met de chemo alles goed onder controlle te houden is. ja die angst voor botbreuken ken ik maar al te goed. Pas goed op je zelf en ik zal voor je duimen en houd de moed erin hoor.
Ik denk aan je.
Phineke.

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Wat een lieve woorden van iedereen. Een warme douche na alle narigheid van de laatste tijd.

Vanmorgen belde mijn oncoloog om mijn lengte en gewicht nog even te vragen. Ik verwacht dan ook niet dat ik nog lang hoef te wachten op mijn eerste chemo. Ik kan niet wachten, maar zie er ook erg tegen op. Maar we gaan ervoor. Er is nog zoveel om voor te vechten.

Bedankt voor alle lieve woorden

Monica