Uitzaaing botten

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Melissa Westerhout
Offline
Berichten: 2
Uitzaaing botten

Hoi allemaal,

Ik ben Melissa Westerhout en ik ben nieuw op deze website. Ik plaats dit bericht voor mijn oma, die zelf geen computer heeft. Mijn oma heeft uitgezaaide borstkanker (borstkanker in de vorm van een open wond). Gisteren heeft zij te horen gekregen dat er uitzaaiingen zijn gezien op de wervel, bekken, heup, rib en een kleine plekjes in de long. Haar internist/oncoloog zei tijdens het gesprek dat ze zich geen zorgen maakte over de uitzaaiingen, dit vond ik erg vreemd. Mijn oma is gisteren gestart met chemotabletten. Als dat aanslaat, kan zij later hormoontherapie krijgen. Ik maak me persoonlijk erg zorgen over de uitzaaiingen. Zegt haar internist/oncoloog dit omdat de uitzaaiingen zo klein zijn? (mijn oma heeft nergens klachten van, behalve van de wond). Heeft iemand hier ervaring mee?

truus
afbeelding van truus

Hoe oud is je oma? Het is heel verschillend, hormoontherapie kun je jaren mee doen. De chemo tabletten, valt ook bij de meeste gebruikers mee, wat bijwerkingen betreft, wat ze wel moet doen is insmeren, ik had een grote pot met uiercreme staan en telkens deed ik mijn handen insmeren, voeten ook.. Zeker moet ze dat doen anders heeft ze kans dat ze gaat vervellen en de huid wordt heel dun. Je ziet dan ook dat de handen en voeten roder worden, ook doorgeven aan de oncoloog, als het te erg wordt, passen ze de hoeveelheid aan.
Maar ook deze behandeling, gebruiken sommige dames een paar jaar. Afhankelijk hoe oud je oma is en wat ze precies heeft, is bepalend hoelang ze leeft, maar ook dat kan lastig zijn, omdat niemand weet of de behandelingen die ze krijgt aan slaan.

afbeelding van Melissa Westerhout
Offline
Berichten: 2

Mijn oma is 72 jaar. Behalve dat zij kanker heeft is ze kerngezond, is nooit ziek en nooit geweest ook. Ik vind het alleen zo apart dat haar oncoloog zich geen zorgen maakt over de uitzaaiingen, terwijl dit naar mijn mening eigenlijk wel zorgwekkend is. Ze is inderdaad al begonnen met het insmeren van de handen en voeten. Haar oncoloog had er veel vertrouwen in, maar ik heb het idee dat dit valse hoop is..

truus
afbeelding van truus

Jullie hebben nu pas de diagnose gekregen, het overvalt je en je denkt het allerergste, hoe lang leef je met kanker, heel vaak heeft men het idee, je krijgt de diagnose en je krijgt chemo, wordt kaal en ziek en na een paar maanden ben je dood.
Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral borstkanker kun je een aantal jaren mee leven. Ik weet dat ik, 3,5 jaar uitzaaiingen heb, in botten en lymfe, hier zijn dames die nog langer met uitzaaiingen leven, zelfs dames waar de behandeling goede resultaten hebben. Wat ook gunstig is voor je oma is de leeftijd, ze heeft waarschijnlijk een langzame celdeling. Dus mijn advies, wacht af wat de behandelingen doen, zoek afleiding. Succes!