Update omdat ik al poosje niet actief ben geweest

16 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55
Update omdat ik al poosje niet actief ben geweest

Ik heb jullie beetje in de steek gelaten dus zal eerst even updaten hoe afgelopen maanden geweest is. In maart 2017 diagnose uitgezaaide borstkanker naar botten en lever. Toen hormonale therapie die een half jaar de uitzaaiingen geremd heeft. Daarna wekelijks paclitaxel dat heeft maar drie maanden gewerkt. Want de volgende drie maanden bleken de uitzaaiingen flink gevorderd in de lever en in mijn botten zit al bijna geen plaatsje meer wat niet aangetast is. En mijn grootste angst is ook waarheid geworden er zitten nu ook twee (kleine) tumoren in mijn hersens. Ik ben in afwachting van wat ze me nu gaan aanbieden. Maar 1 ding kan ik jullie wel zeggen. Ik ben zo vreselijk bang voor wat komen gaat.......

Offline
Berichten: 878

Och Deprie, wat heftig! Ik heb geen ervaringen met uitzaaiingen kan dus helemaal niet goed inschatten wat de mogelijkheden zijn. Wanneer heb je je gesprek?

Offline
Berichten: 4256

Deprie, dat gaat wel heel erg hard meisje. Zeker bij kleine hersentumoren kunnen ze met bestraling mega veel bereiken. Dus dat hoop ik heel erg voor je! Maar ook andere chemo zal belangrijk zijn. Veel wijsheid in wat er weer komen gaat!

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

getver, deprie!

sterkte!

Offline
Berichten: 187

Deprie, PB me even als je daar behoefte aan hebt. Hier ook hersenuitzaaiingen. Heb nog wel wat tips voor je!

Offline
Berichten: 452

Oe Deprie wat beroerd dat het verloop de afgelopen maanden zo snel is geweest. Potverdorie, grote hug liefie heart.

afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55

Hartelijk bedankt voor jullie reacties.

t gaat naar mijn gevoel idd wel erg snel zo. Ik begin donderdag met een andere chemo die is 1x per maand, daartussen door willen ze idd de tumoren in mijn hersens bestralen. Het schijnt dat chemo niet afdoende werkt bij hersentumoren vandaar de bestraling.

verder voel ik mij werkelijk helemaal energieloos. Ik doe de hele dag geen fluit en ben nog steeds moe. Waar komt dat toch door? Is dit het nou? Kan ik me niet meer verheugen op momenten waarin je weer lekker energiek door het leven ging?

kan de kanker niet gewoon de kanker krijgen ofzo!! Ik heb kinderen die ik moet opvoeden!!!

Offline
Berichten: 187

Hoi Deprie,

Je lichaam moet heel hard werken om die chemo te verwerken en tegen de kanker te vechten. Daar word je ook heel moe van. En wat denk je van die emotionele verwerking? Loodzwaar. Mijn advies: go with the flow. Verzet je niet tegen vermoeidheid. Ga slapen als je daar behoefte aan hebt, maar probeer wel een beetje een vast ritme aan te houden; elke dag naar buiten; boodschapje doen. En vooral ook goed voor jezelf zorgen- blijf goed eten.

Offline
Berichten: 873

Hoi Deprie, wat naar dat je kanker zich zo weinig/kort wat aantrekt van je behandelingen tot nu toe. En dan ook nog hersenuitzaaiingen... :(

Bij mij werden eind nov 2017 4 a 5 hersentumoren ontdekt en ze zijn (voor zover ik weet) goed behandeld met stereotactiache bestralingen. Daar had ik op zich ook helemaal geen klachten van. (Haar viel wel uit op die plekken.)

Ik heb ook echt een gebrek aan zowel mentale als fysieke energie. Echt *piep* is dat. Natuurlijk weet je dat bewegen etc goed voor je is, maar zet je er maar eens toe. ..! Sterkte met de bestralingen en je nieuwe chemo. Ik hoop dat beiden de tumoren een flinke opdonder geven en ook dat je er qua energie weer wat beter aan toe zult zijn. 

Offline
Berichten: 338

Jeetje Deprie! Wat ontzettend heftig! Ik kan me voorstellen dat je hartstikke bang bent voor wat komen gaat!

En dan je kinderen. Begrijpelijk dat je zegt dat je je kinderen op moet voeden. Wat een onzekere tijd. Heb je hulp van je omgeving? Ik hoop het zo voor je!

Offline
Berichten: 271

Ik hoop dat de komende chemo en de bestralingen hun werk voor je gaan doen Deprie. En dat je weer een beetje meer energie mag krijgen. Heel veel sterkte!

afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55

Dag lieve mensen, ik ben er weer hoor. Mijn eerste nieuwe chemo heeft me zo'n opdonder gegeven dat weekje ziekenhuis nodig was om me weer op te lappen. De bestraling voor mijn hoofd heb ik inmiddels ook achter de rug, en ik zou bijna zeggen dat ik me bijna "normaal" voel. 

Toch lukt ontspannen niet en heb ik het gevoel alsof ik in de wachtstand sta, wachtend op de volgende klap. Ik durf geen plannen te maken en ik wordt stapelgek van alle adviezen en therapieën die ik van iedereen vooral moet doen om beter te worden.

Ben ik nou gek, of is de rest van de wereld dat???

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Jij bent niet gek. En dat je je stoort aan ongevraagde adviezen is zeer zeker niet raar. Mensen bedoelen het vaak goed, maar ik weet het, je kunt er af en toe knettergek van worden.

Probeer het naast je neer te leggen, schouders ophalen, ene oor in ene oor uit - bij die opmerkingen waar je niks mee kunt.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

hej Depri,

op ongevraagde adviezen zit je vast niet te wachten. Hier heb jer toch een, gratisch, van mij. rabarberrabarberrabarber :-).

En ken je dat nummer van, ik meen B.B. King, where is the next one coming from. Over een man die de ene tegenslag na de andere krijgt.

Offline
Berichten: 338

Hallo Deprie,

Fijn dat je je bijna weer normaal voelt na de bestraling en het opknappen ( en oplappen ) in het ziekenhuis. Het lijkt me heel begrijpelijk dat je min of meer wacht op de volgende klap. Misschien kun je je jezelf afvragen hoe je jezelf wilt bekijken als die klap komt. Als iemand die wacht totdat de klap komt of als iemand die fijn leeft. Je weet immers nooit wanneer die tijd voorbij is. Al besef ik wel dat dat vanuit mijn positie het makkelijk praten is. En het klinkt als ongevraagd advies, besef ik me. Sorry daarvoor!

afbeelding van Deprie
Offline
Berichten: 55

Bedankt lieve mensen voor jullie reacties. Door jullie laat ik mij graag adviseren hoor:-)

Ik heb het echt over mensen die een balletje opgooien en vervolgens moet ik het uitzoeken want stel je voor dat dit wel werkt. En die adviezen verschillen van kruidenmengsels tot aan privéklinieken in het buitenland waar je zeer zeker gaat genezen............zucht....