Wat doe je als het slechter gaat?

18 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Maisa
Berichten: 3771
Wat doe je als het slechter gaat?

In dit topic wil ik graag met andere Amazones met uitzaaiingen een gevoelig onderwerp bespreken.

Hoe horen andere Amazones dat het slechter met je gaat? Schrijft iemand updates in je verhaal als je dat zelf niet meer kan? Zijn Amazones welkom op je uitvaart? Vind je het goed als Amazones kaarten kunnen sturen aan je familie? Of wil je bv alleen maar condoleancereacties bij ‘in herinnering'.

Het is geen vrolijk onderwerp en dit soort dingen schuift iedereen liever voor zich uit. Ik ook... Terwijl ik helaas ook weet hoe onzeker en verwarrend het kan zijn als bericht van een Amazone uitblijft terwijl je weet dat het al slechter met haar ging.

Zelf heb ik erover nagedacht wie aan de Amazones mag doorgeven hoe het met mij gaat als ik dat zelf niet meer kan. Aan

zal ik die naam doorgeven met mijn andere wensen. En natuurlijk kan ik dat altijd aanpassen als ik er later anders over denk.

Hoe denken jullie hierover?

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Ik heb in mijn 'handboek foute boel' staan dat jullie beslist op de hoogte gehouden moeten worden. Dat jullie meer dan welkom zijn op de uitvaart (raar klinkt dat... meer dan welkom, net of het een feestje is) en dus ook de tekst van de rouwbrief moeten krijgen. Ik twijfel nog over wie dat door moet gaan geven omdat het wel op te brengen moet zijn voor diegene... ik denk dat het een vriendin wordt ipv familie. Dat van die kaarten zou ik eigenlijk ook moeten overleggen met mijn familie want daar had ik nog niet over nagedacht...

Offline
Berichten: 135

Oei, wat een moeilijk onderwerp maar diep respect dat dit besproken kan worden hier !!! Wauw....

Offline
Berichten: 121

ja zo zat ik mij dat al een tijdje af te vragen? hoe komen jullie erachter dat het echt slecht met mij gaat en "aflopende zaak" is. wie moet dat voor mij doen. ik weet het niet, ......maar vind wel dat jullie het moeten weten...ook adres ergens achterlaten voor kaartjes zou ik ook wel willen....In MIJN boekje staat van alles in, behalve hoe deze site benaderen.
Hoe nu?

Offline
Berichten: 565

Ik vind dit moeilijk hoor. Ik zat er over te denken om mijn moeder of mijn man te vragen voor mij berichtjes te plaatsen als het slechter gaat. Maar dan moet ik ze dat natuurlijk wel van te voren vertellen. En wat mij betreft zijn Amazones welkom op de uitvaart, maar of mijn man er ook zo over denkt, dat weet ik eigelijk niet. pfff...toch wel handig om eens over na te denken Maisa.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Maisa, ik heb jou deze week al laten weten wie de Amazones op de hoogte mag houden. :wink:
Ik stuur zelf af en toe een update naar familie en vrienden. Meestal rond dezelfde tijd dat ik mijn verhaal hier update. Er zal een moment komen dat mijn vriend die mails gaat rondsturen. Ik zorg dat er een Amazone op de verzendlijst komt, die jullie op de hoogte kan houden. Over de rest -rouwkaarten enzo - heb ik eerlijk gezegd nog niet nagedacht. Ik ga er eigenlijk vanuit dat dat zichzelf wel regelt, zoals dat ook gaat bij mensen die niet van tevoren weten dat ze doodgaan. Ik heb geen behoefte om alles tot in de puntjes vast te leggen. Wie dat wil is welkom op mijn afscheid.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Belangrijk om hier met elkaar bij stil te staan. Want ik denk er ook vaak aan hoe ik de amazones op de hoogte wil houden als het slechter met mij gaat. Want als lid van deze lotgenotencommunity voel ik het eigenlijk ook wel als mijn verantwoordelijkheid om onzekerheid over mijn situatie niet te lang te laten duren. Iedereen die meeleeft/leefde niet in het ongewisse te laten.

Ik zal ook een contactpersoon hier op de amazones gaan aanstellen. Iemand die zich betrokken voelt, maar voor wie het niet als een last voelt om contactpersoon te zijn. Moet daar even over nadenken wie. En dan die persoon ook nog vragen of die dat voor mij wil doen. Een tweede contactpersoon lijkt me ook wel handig voor als de eerste door omstandigheden af zou moeten haken of het te zwaar zou vinden het alleen te doen.

Ook iemand vanuit mijn directe omgeving wil ik vragen zonodig te updaten en contactpersoon te zijn. Nu wil tjeu dat nog wel doen, zoals laatst toen ik in het ziekenhuis belandde. Maar als de situatie hier emotioneel ook heel zwaar voor hem wordt wil ik dat eigenlijk niet van hem vragen . Een vriendin ipv een familielid zoals sjakkie suggereert , vind ik dan ook een goed idee. Familie is immers zelf al zo belast.

Voor mij zijn reacties in ' mijn verhaal ' voldoende steunend. Kaarten hoeft voor mij dus niet.
Ook is het ' in herinneringshoekje ' bij overlijden van mij voor mijn familie en vrienden wel de plek om condoleance en steun vanuit de amazones te krijgen. Ik moet hen wel bijtijds de weg wijzen naar dat hoekje.
Kaarten van voor hen veelal onbekende amazones zeggen hen denk ik niet zoveel.
Wie graag naar mijn begrafenis wil komen is zeker welkom. Maar niemand hoeft zich verplicht te voelen.

Ik hoop zelf heel lang te kunnen blijven schrijven aan jullie. Lydia schreef nog de zaterdag voor de woensdag dat ze overleed. Ook irene schreef nog tot bijna het laatst zelf berichtjes. Ik zou het zo fijn vinden als ik dat ook kon doen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Nog even een aanvulling en een vraag aan maisa.

Maisa schreef:

Zelf heb ik erover nagedacht wie aan de Amazones mag doorgeven hoe het met mij gaat als ik dat zelf niet meer kan. Aan

zal ik die naam doorgeven met mijn andere wensen. En natuurlijk kan ik dat altijd aanpassen als ik er later anders .

Is het onbeleefd om te vragen wat jij maisa bedoelt met ' ......mijn andere wensen'.

Ik zelf denk bv nog na wat ik wil met ' mijn verhaal ' hier op de site. Het hier eeuwig beschikbaar houden voor de generatie lotgenoten die na mij komt, het hier thuis opslaan voor mijn familie of de stichting vragen het na een bepaalde tijd weg te halen? Ik weet niet of de stichting zelf hier beleid op heeft gemaakt.

Zo zijn er misschien meer dingen die toch van belang kunnen zijn en waar ik nu niet aan denk.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Wat heeft dit veel losgemaakt...

Ik loop al langer met gedachten hierover in mijn hoofd. En ik heb zelf ook nog geen contactpersoon aangewezen. Natuurlijk hoop ik ook nog heel lang zelf te kunnen schrijven, maar soms kunnen dingen anders lopen.

Annie, met 'andere wensen' bedoelde ik of je bv geen bloemen wilt maar bv liever een gift voor de Amazones, wat er met het verhaal moet gebeuren (bewaren, uitprinten), of meer specifieke (persoonlijke) dingen (heeft te maken met het achterlaten van een jong kind). Dat zijn dingen waar ik voor mezelf aan dacht, die zijn niet per se op anderen van toepassing.

afbeelding van nana
Berichten: 357

Ik vind dit ook een moeilijk onderwerp maar wel goed dat het ter sprake komt.
Ik heb voor mijzelf al wel het eea op papier staan voor als het minder met mij gaat. Ik had er verder niet over nagedacht wie hier dan zou kunnen up-daten. Voor Mr.nana zou ik dat veel te belastend vinden maar het is wel goed om daar als eens over na te denken.

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Moet er echt even over nadenken. Vorig jaar toen ik echt dacht aan snel dood te gaan heb ik Maisa gevraagd om het hier na mijn overlijden te vertellen bij 'mijn verhaal'.. en haar gevraagd om het snel aan Annie te mailen...

Ik wil ook geen bloemen,een bosje vergeet-mij-nietjes- van mijn man en kinderen is voldoende en op mijn kaart laat ik zetten, gift doneren aan de Amazones.

Heb ook expres een tablet gekocht totdat ik het alvast onder de knie krijg voor op bed, is nu nog een kleintje maar een grotere is snel gekocht.

Ik kom nog terug hier, nu kookplicht zie ik aan de klok. #-o

Maisa vind het goed dat je dit in groep gooit!

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Toen het met mij 'niet lekker' ging vd zomer, heeft mijn vriendin mijn verhaal geschreven. Mijn man weet mijn inloggegevens. Van mij mag ook mijn kaart op de site komen. Ik heb er geen moeite mee dat mijn gegevens bekend zijn/worden.

Ik vraag me wel eens af hoe de achterblijvers thuis informatie krijgen van de Amazones. Ik heb via een mail de familie van Lydia geattendeerd dat Amazones 'herinneringen' hadden geschreven. Wordt dat normaal ook vanuit de Amazones gedaan?
Ik zou graag willen dat mijn verhaal zou blijven bestaan, met reacties erbij, maar die staan er later niet meer bij toch? Waarom is daar voor gekozen?
Een uitgeprinte versie voor mijn kinderen/man zou helemaal geweldig zijn. Maar dan is gelijk de toner van desbetreffende printer leeg... :-w
Lieve groet, Annelies

Offline
Berichten: 565

Het verhaal blijft gewoon bestaan hoor Annelies. Boven de avatar van iemand die is overleden staan in de grijze balk: profiel, verhaal en in herinnering. Als je dan op verhaal klikt zie je daar zowel het verhaal als alle reacties staan.

Ik vind je vraag over het informeren van de achterblijvers een hele goede, maar ook wel weer een lastige. Want er is niet altijd contact met familie volgens mij. Vaak zijn het andere Amazones die het bericht van overlijden doorgeven. Een hele goede vraag dus om eens over na te denken.

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Ben ik weer..Vanmiddag over gesproken met mijn man en hij wilt het niet vertellen hier.

Dan ga ik binnenkort naar het info adres schrijven hoe af wat, want hij wil wel graag dat het verteld wordt als ik overleden ben..Ook vind hij het goed dat er kaarten naar hem toegestuurd worden en iedereen is welkom bij de crematie..Hij kent niemand van gezicht, alleen Maisa dan van de foto's.

Als het echt heel slecht met me gaat denk ik dat ik mijn buurvrouw inschakel, zal het met haar bepraten,dat zij dingen komt posten..Wil mijn naaste familie er niet mee belasten,die hebben het dan al zwaar zat.

Maarre, onkruid vergaat niet, ben er nog jaren.

sterkte voor iedereen die nu loopt te denken hoe of wat

bericht aangepast door moderator Bergamot op verzoek van Rita

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Precies, Rita! Dit topic is gewoon voor de neuroten onder ons, die alles in de puntjes willen regelen... :wink:

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Ik vraag inderdaad man of vriendin om hier bij te schrijven als het nodig is. Maar dat is wel als ik heeeel ziek ben en niet eens meer in bed kan typen denk ik. Een rouwadvertentie kan gelinkt of geplaatst worden. En ik zal mijn familie zelf op de hoogte brengen van het feit dat er een 'in herinnering' is op deze site... In de hoop dat er iets op staat ;-)

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lieve Choc :-w,
Ik beloof je plechtig...........

als jij eerder dood gaat dan ik dan zal ik zorgen dat er iets opstaat.

Oeps, [-o

( even een beetje luchtig maken dit zware onderwerp. Mag toch wel he?)

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Ja Annie prima en dank, hele geruststelling dat er dan tenminste 1 berichtje staat haha!
Alleen je moet niet zó klein schrijven dat ik het niet kan lezen hoor, dan voel ik me echt oud worden (met mijn ogen vlakbij het scherm lukte het wel) :-)