Kittens en chemo

41 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
Kittens en chemo

Ik vraag mezelf af in hoeverre kittens beinvloed worden door chemotherapie.
Ik bedoel kittens die net geboren zijn tot zo'n 6 weken.
Ik fok al 10 jaar af en toe een nestje Brits korthaar, nu ik aan de chemo ben zijn er al 3 kittens gestorven, het nest bestond uit 6 kittens.
De moederpoes slaapt naast mij in bed, en wast graag mijn hoofd, ik heb ook de kittens moeten flessen omdat de mama poes geen melk meer had.
Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, gisteren speelde het kitten nog, en heeft goed gegeten, vanmorgen lag het half dood, en het is ook gestorven.
Weet iemand hier meer over?
Ik weet wel dat ik kat die bestraalt word stralingen afgeeft aan de mens.

Liefs, Peet

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Ik ben het, Petra (Woman)

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

He wat naar om mee te maken.... Ik weet dat je gedurende 3 dagen het toilet een keer extra moet doorspoelen om te voorkomen dat je andere mensen besmet. Met mijn dochtertje hoefde ik geen extra maatregelen te treffen, maarja, die heeft veel meer lichaamsgewicht dan een kitten... Ik weet dus niet of jouw chemo invloed heeft...

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Och Peet, wat vervelend toch. Ik heb zelf onlangs een nestje Britjes grootgebracht. Ik heb daar zoveel plezier aan beleefd.

Er is in verschillende topics wat te lezen omtrent de veiligheid voor je naaste omgeving na chemo en de moderators zullen het wel voor je naar boven halen. Dat geldt m.i. echter alleen voor de eerste dagen en dan nog alleen als het gaat om direct contact tussen bijv. urine e.d.

De meningen zijn verdeeld wat betreft lichaamsvocht zoals zweet. In protocollen staat wel e.e.a. vermeld omtrent beddengoed e.d. maar ook daar wordt verschillend over gedacht.

Maar misschien dat een kitten er wél gevoelig voor is. Alles moet voor kittens tenslotte ook gevrijwaard worden qua hygiëne. Schone bak, schone leefomgeving, schone voerbakjes, drinkflesje. Als mama-poes je hoofd aflikt en daarna de kittens van een wasbeurt voorziet ...

Ik weet echt niet of er een relatie tussen is. Ik durf er geen zinnig woord over te zeggen. Ik dacht alleen even mee.
Ik weet niet hoeveel kuren je nog moet en hoe oud de kittens zijn, maar misschien toch even voorlopig met steriele handschoenen het drinkflesje aan de kittens geven en moederpoes uit de slaapkamer weren.

Wat sneu voor je. Die schattige Britjes en dan al 3 verloren. :(

Offline
Berichten: 653

Wat verdrietig Woman. Ik heb geen idee of er een relatie kan zijn. Het lijtk mij sterk, maar ik kan me je twijfel wel voorstellen. Hopelijk blijft het met de anderen goed gaan.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

ik zou moeders ook maar buiten de slaapkamer laten slapen.
Via je huid krijgt ze misschien toch wat binnen en als dat via de melk bij de kittens terecht komt :(

Vervelend.

Offline
Berichten: 762

Wat verdrietig Woman... ik kan me je twijfel ook voorstellen.
Ik heb vorig jaar iets vergelijkbaars meegemaakt, waarbij ik ook mijn twijfels had.
Mijn poes, plm. 10 jaar oud, was tijdens mijn chemo's érg aanhankelijk, ze week niet van mijn zijde, lag alsmaar tegen me aan, likte me af, inderdaad (deed ze daarvoor nóóit, want was een gefrustreerde ex-zwerver).
Ik heb 4 AC, 4 Taxol gehad, 3 maanden na mijn laatste chemo was poes opeens erg ziek, 2 dagen gedoktert en gezocht bij de dierenarts wat de oorzaak was. Haar schildklier was veel te hard gaan werken, zonder dat wij daar erg in hadden en dat had schade aan het hart opgeleverd.
We zouden toch nog medicatie voor het hart proberen, maar ze is thuis in onze armen, 2 dagen nadat ze ziek werd, gestorven.
Ik vond dat zó gemeen, ik had zo'n band met haar speciaal ook door de manier waarop ze bij me was toen ik zo ziek was, ging ik weer iets beter, ging zij dood....

Maar ik heb me altijd afgevraagd, of zij niet op de een of andere manier teveel van mijn chemo binnen heeft gekregen, waardoor haar schildklier kapot ging....

Dus ik denk dat wat meer afstand tussen jou en moederpoes en kittens wel slim is.
Ik wéét ook niet of mijn kat ziek geworden is door mij...maar dat idee blijft aan me knagen... :cry:

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Dank je wel voor jullie berichtjes.

RuthF, ik kan je gevoelens zo goed begrijpen, dank je wel voor het delen.
De moederpoes zoekt mij ook constant op, kruipt onder het dekbed, het is net of ze voelen dat ze je bij "moeten" staan he.
Ik vind het zo erg dat je je poes na de chemo periode verloren hebt, zoiets is zo oneerlijk he. Ik denk dat jouw poes de drie kittens opvangt in de poezenhemel en ze zal verzorgen.
Ik raak de kittens en mamapoes nu niet meer aan na de chemo, ik wil alles vermijden wat mogelijk is.
Ik heb gisteren contact gehad met een dierenkliniek die poezen en honden behandeld met chemo, de chemo van de poes is bv gevaarlijk voor een zwangere vrouw, dus waarom zou het andersom niet zo zijn???
Kittens zijn heel klein, en een moederpoes kan toch het gif wat je uitscheid via de huid oplikken.
Zo ik heb begrepen is er over dit alles nog heel weinig bekend.
Dikke kus van Petra

Offline
Berichten: 762

[kiss] [troost]

Offline
Berichten: 639

Woman ik heb geen enkel verstand hiervan, maar ik wilde je wel even laten weten dat ik met je meeleef.... zou mij ook aan het hard gaan wanneer die kleintjes onverwachts overlijden.

[troost] [kiss]
MarjonD

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Wat ontzettend lief, doet me zo goed.

[kiss]

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Ik huilde al toen ik de kittens moest afstaan aan de nieuwe bazinnetjes.

Ik praat ook echt met mijn kat. Kater Skippy is een Silver Tabby Blotched Brit en zooooooo lief. Heeft me ook regelmatig door moeilijke momenten heengetrokken.

Onvoorwaardelijke liefde.

Offline
Berichten: 586

Heeeeeel herkenbaar, die enorme liefde voor katten...

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Hier nog zo'n kattenmens... Ik heb al sinds jaar en dag Heilige Birmanen om me heen lopen. Dat is echt mijn ras. Verder vind ik eigenlijk alle katten wel leuk, maar die Birmanen... tsjaa daar heb ik gewoon wat mee :-k

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Ja poezen zijn leuk he.
Als jullie de poezen willen zien ze staan op
http://www.paarsevlinder.nl
En dan Cattery ara aanklikken.

Offline
Berichten: 653

Wat een prachtige poezen!

afbeelding van Nainen_7610
Offline
Berichten: 183

Alle 6 de kittens zijn inmiddels overleden, vanmorgen lag nummer 5 dood, en zojuist is nummer 6 gestorven. Edo de hond is nog steeds ziek, morgen gaan we voor de 4e maal naar de dierenarts, het is wrang om 6 kittens te verliezen tijdens de chemo's ook omdat ik moest flessen.
Het kotsen bij Edo is nu gestopt alleen hij poept nu allemaal bloed.
Ik heb het gehad voor vandaag, ik kruip mijn bed in.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

O, Woman, wat ontzettend erg....... Ik leef met je mee.....

Offline
Berichten: 924

Woman schreef:
Alle 6 de kittens zijn inmiddels overleden, vanmorgen lag nummer 5 dood, en zojuist is nummer 6 gestorven. Edo de hond is nog steeds ziek, morgen gaan we voor de 4e maal naar de dierenarts, het is wrang om 6 kittens te verliezen tijdens de chemo's ook omdat ik moest flessen.
Het kotsen bij Edo is nu gestopt alleen hij poept nu allemaal bloed.
Ik heb het gehad voor vandaag, ik kruip mijn bed in.

Women [troost] [kiss]

Offline
Berichten: 639

Ach woman wat een hard gelag.... :cry: :cry:

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Wat ontzettend verdrietig. :( Jeetje.

Ik heb overigens je site bekeken en de wereld is erg klein, want volgens mij hebben wij een nestbroer van één van jouw katten. Onze kater Cinecats Skip heeft ook als kitten in de UPC reclame gespeeld en zijn vader in de film Minous....

De site die Nikki heeft gemaakt is:
http://www.goldenblossom.come2me.nl/

Hij is niet helemaal up to date meer. Heeft het te druk met vriendje.

Offline
Berichten: 204

jeetje woman [troost] sterkte

Offline
Berichten: 586

Ooh wat ontzettend naar om te horen..... [troost] [troost] [troost] Sterkte meis'... Ik had geloof ik al ns eerder geschreven dat wij ook ongelooflijke kattenliefhebbers zijn, dus m'n hart breekt als ik dit lees... :(

Offline
Berichten: 447

He bah, wat afschuwelijk............je bent nu al zo kwetsbaar en dit soort dingen moet niet kunnen. :( Toch blijft het vreemd, vind ik :-k
Een hele dikke knuffel voor je, [kiss] [kiss]

Offline
Berichten: 1175

Woman wat vreselijk om al die kittens te verliezen [troost]

Offline
Berichten: 166

Woman... :cry: :cry: :cry:

[troost] [kiss] [troost]

Zilver

Offline
Berichten: 163

Jeejte Woman wat erg, ik heb hier gewoon geen woorden voor. Ik zelf ben ook dol op katten. Kan mij een leven zonder katten gewoon niet voorstellen.

Ik schrok enorm van de berichtjes want ik heb dit niet geweten en moet de topic zien te vinden over de maatregelen die ik moet nemen dan. Ik raak mijn katten dus de eerste week na de chemo niet aan. Ik moet er niet aan denken want dat is dubbel leed en dat kan ik er niet bij hebben. Niet mijn beestjes.

En ik maar denken dat IK juist de gene moest zijn die op moest passen met besmettings gevaar van anderen omdat ik minder weerstand zou hebben van de chemo, maar dat is dus niet zo.

Waar vind ik die topic over die maatregelen?

sis
Offline
Berichten: 29

:cry: Wat een triest verhaal zeg :cry:

Ik zelf heb 2 katten van 13 jaar oud waar ik knettergek op ben,moet ik nu ook erg oppassen als ik met mijn chemo ga starten de 30e juni???
ik zou echt niet willen dat mijn beestjes daar wat ergs van krijgen,dat zou idd zoals eerder geschreven dubbel leed betekenen :(
hoe zijn jullie ervaringen?

Sis

Offline
Berichten: 20

hallo woman,
wat een triest verhaal.
kan me voorstellen dat je denkt dat het door de chemo komt. ik denk zelf ook dat dit wel eens zou kunnen. zo'n chemo is toch niet niets.

ik heb zelf 4 katten. en kan echt merken dat ze me na de chemo als je toch wat ziek in bed ligt (mild uitgedrukt) eerder komen opzoeken.
vooral onze siamees Lucas. komt lekker onder het dekbed tegen me aan liggen. moet er niet aan denken dat er iets met ze gebeurd.
de schatten! maar ik raak ze toch eerder aan dan dat ik dat doe met bijvoorbeeld mijn zoontje. hier ben je op een of andere manier toch iets voorzichtiger mee. klinkt heel raar.
veel sterkte woman!!! [kiss]

afbeelding van maxime
Offline
Berichten: 60

Hallo Woman,
Wat erg!
Wat een eng verhaal. Ik moet aan het einde van mijn bestralling ook aan de chemo en ik schrik hier erg van ik heb er nooit bij stil gestaan dat je die chemo op andere over kan brengen.
Ik heb ook twee katten. (een kat is twee dagen voor mijn operatie plotseling overleden) En een dochter van 8.

Heel veel sterkte verder

Offline
Berichten: 1113

hoewel het natuurlijk een super triest verhaal is wil ik jullie er even op wijzen dat het berichtje van Woman van het najaar 2007 is.

Offline
Berichten: 454

Ik heb tijdens mijn chemo niet ervaren dat de kat last had. Later ook niet. Maatregelen die je zoiezo treft zijn goed genoeg. Ik heb na de chemo en ok ter troost voor mijn dochter van toen 5 een jong katje uit het asiel gehaald. (Dat was pas erg voor de kat 1) Beide beesten hebben denk ik nergens last van gehad.

afbeelding van maxime
Offline
Berichten: 60

Ik had inderdaad niet gezien dat het een oud beriht is. Maar het blijft een eng verhaal.
Moet je ook uitkijken met het knuffelen van je man en kinderen.
Als mijn man nachtdienst heeft vind mijn dochter het heerlijk om bij mij in bed te slapen ze kruipt dan helemaal tegen mij aan. Ook vind ze het fijn om samen in bad te gaan.
Moet je met dat soort dingen uit kijken.

sis
Offline
Berichten: 29

sis schreef:

Ik zelf heb 2 katten van 13 jaar oud waar ik knettergek op ben,moet ik nu ook erg oppassen als ik met mijn chemo ga starten de 30e juni???
ik zou echt niet willen dat mijn beestjes daar wat ergs van krijgen,dat zou idd zoals eerder geschreven dubbel leed betekenen :(
hoe zijn jullie ervaringen?

Sis

Ik had idd wel gezien dat het een wat ouder topic was,maar bedankt voor het zeggen :wink:
ik was dan ook benieuwd of jullie ervaringen hebben of dat ik voorzorgsmaatregelen moet gaan nemen,omdat ik niet wil dat mijn katten hierdoor ziek zouden worden.
Iemand nog meer slechte ervaringen met huisdieren en chemo??

Sis

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

nee wel goede ervaringen! :lol: gelukkig
heb 2 oudjes hier (katten) én had een nichtje van 2 maanden ttv de chemo. iedereen gezien en geknuffeld, en iedereen maakt het goed.

sis
Offline
Berichten: 29

fijn om te horen[lezen] Kelly,
bedankt voor je reactie :wink:

Offline
Berichten: 69

Jemig ik schrik hiervan. Ook mijn kat is doodgegaan aan het eind van mijn chemotijd. Die had dan wel de respectabele leeftijd van ongeveer 22 jaar en had al heel wat jaren nierdieet (dus slechtere nieren) maar was toen ik aan mijn chemo's begon wel gewoon stabiel. Jemig, dat is wel erg toevallig... Die heeft niet in mijn bed geslapen, wel erop af en toe (voeteneind) en was geen schootzitter. Maar ongetwijfeld heb ik die ook veel in handen gehad in die tijd... Ik blijf maar denken dat ze er nog was toen ik haar nodig had, en toen dat voorbij was haar kopje neer kon leggen..

Toch maar erg uitkijken, ook met je huisdieren.

Offline
Berichten: 4252

onze kat was oud maar overleed ook tijdens mijn 1e chemosessie :cry: , was erg veel bij mij ja, (ik ontwikkelde een giga allergie tegen katten in die periode :cry: ).
Ik denk als je zoveel vrouwen aan de chemo kent dat het dan echt wel een paar keer voorkomt dat een huisdier nét in die tijd overlijdt.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

onze poes van 10 maanden wordt statisch als onze dochter die chemo heeft haar aait of aanraakt
kan dat kwaad?

Offline
Berichten: 150

Of het kwaad kan weet ik niet,maar onze katten worden in deze vorstperiode ook statisch door het aaien.En ik heb geen chemo,dus ik denk dat het een combi is van vorst en kleding.(Ook de hond vonkt soms bij een knuffel en als mijn man en ik kussen dan springen de vonken er van af :lol: )

Offline
Berichten: 1768

Dat kan geen kwaad, Gast. Zelf ben ik momenteel ook superstatisch terwijl ik nu geen chemo krijg.