Motorrijdende dames

12 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 46
Motorrijdende dames

Hoi allemaal,

Ik was benieuwd of hier op het forum ook dames zijn die motorrijden?

Hoe hebben jullie dit gedaan na de behandeling van bk? Was het rijden geen probleem daarna?

Ik heb zelf een amputatie van mijn linkerborst met een directe reconstructie van een expander. Ik ben zelf nog niet toe aan rijden, omdat ik pas 3 wkn geleden ben geopereerd, maar ben benieuwd naar andere ervaringen.

Groetjes Bull.

Offline
Berichten: 867

Ik ben geen motorrijder, hopelijk reageert nog iemand anders. Waar ben je precies bang voor? Dat het pijn doet?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik rij ook geen motor. Maar ik kan me zo voorstellen dat, om het de eerste keer weer te doen, je een drempeltje over moet. Zelf kan ik niet eens meer fietsen door chemo-schade. Nou houdt niet iedereen er evenwichtsstoornis aan over. Maar ik kan me wel voorstellen dat het eng is om weer te beginnen.

Dus ik ben ook wel benieuwd naar reacties en ervaringen. Je zelfvertrouwen krijgt toch ook een knauw.

Offline
Berichten: 46

Lucky74 - mod schreef:

Ik ben geen motorrijder, hopelijk reageert nog iemand anders. Waar ben je precies bang voor? Dat het pijn doet?

Hoi Lucky, ben inderdaad wat bang voor de pijn en druk met name op de oksel. Dat is op het moment wat bij mij nog het meeste pijn doet... Ben op zich niet bang voor het rijden zelf, dus ben erg benieuwd of er hier dames zijn die er wat ervaring mee hebben :)

Offline
Berichten: 46

Stoere Leeuw schreef:

Zelf kan ik niet eens meer fietsen door chemo-schade. Nou houdt niet iedereen er evenwichtsstoornis aan over.

Ow jeetje! Dat is ook wat. Zo ver ik weet heb ik geen evenwichtsstoornis opgelopen door de chemo. Maar ben gewoon erg benieuwd hoe anderen het is bevallen kwa bewegingsvrijheid, pijn en constant in dezelfde positie te moeten zitten. Je krijgt met motorrijden toch een bepaalde druk op je schouder... De eerste keer zal best weer erg wennen zijn.

Offline
Berichten: 4238

Een van de vroegere Amazones haalde haar motorrijbewijs na de borstkanker. Dat ging prima.

Ik heb mijn rijbewijs ook, maar ik heb last van de spieren die over de protheses heen liggen (zowel links (rugspier) als rechts (borstspier). Bij iedere inspanning trekken die spieren aan. Ik durf niet goed meer. Tennissen lukte bijvoorbeeld ook niet goed, laat staan motorrijden. Dus nee, ik doe het niet meer. Wat ik daarmee wil zeggen dat het voor iedereen anders uitpakt. Ik zou het gewoon uitproberen en dan maar zien hoe het bevalt. Ik denk dat je extra alert op oedeem moet zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat  na één motortochtje er ineens een heel acute situatie ontstaat: lekker proberen. Ik hoop dat het goed gaat!

Offline
Berichten: 46

Dank je wel voor je reactie Ellenk!

Wat balen dat je zo last hebt van je spieren. Ik heb ook mijn borstspier over mijn prothese heen zitten, en ben ook bang voor die druk op de prothese. Ik snap ook wel als je er zoveel last van hebt, dat je het niet meer durft... Oedeem is voor mij ook wel iets inderdaad waar ik wat angst voor heb. Ik reed normaal vaak woon-werkverkeer, en dat zou ik graag straks ook weer willen doen.

Ik weet dat het bij iedereen anders is en ga het ook zeker straks uitproberen als het allemaal weer gaat/mag! Ben gewoon wel heel benieuwd hoe anderen het hebben beleefd na hun operatie en ben dan ook heel blij met jouw reactie, ook al is dat niet fijn voor jou...

Offline
Berichten: 46

Hallo allemaal,

Even kort mijn ervaring van vandaag. Ben nu bijna 10 weken na mijn operatie en zojuist een klein half uurtje op de motor gestapt! laugh

Het ging best wel goed. Ik heb gelukkig geen buikschuiver, en zit redelijk rechtop, dus dat scheelt misschien ook. Had op het eind wel het gevoel dat ik mijn arm wat moest bewegen voor mijn gevoel, maar gelukkig geen pijn! yes

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Wat fijn te horen dat het goed is gegaan! Dan stap je er een tweede keer een stuk makkelijker weer op.

Offline
Berichten: 46

Stoere Leeuw schreef:

 

Wat fijn te horen dat het goed is gegaan! Dan stap je er een tweede keer een stuk makkelijker weer op.

Ja, het was wel even spannend, maar ben voor een volgende keer een stuk zekerder smiley Jammer dat ik nu al het mooie weer heb gemist,  maar kijk uit naar het voorjaar om weer lekker te kunnen gaan rijden!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik kan me voorstellen dat dat wel een heel blij en vrij gevoel gaf.

Offline
Berichten: 78

Hoi! Ik rijd wel zelf motor,  maar toen ik in behandeling was heb ik een hele tijd niet gereden. Dat kwam voornamelijk door de vermoeidheid. Verder heb ik een tijd last van mijn oksel gehad,  toen dat grotendeels verholpen was,  ben ik weer opgestapt. Nu heb ik 'nergens' meer last van en rijd ik weer gewoon langere afstanden. 

Goed dat je weer even hebt gereden, zal wel koud zijn geweest. Jammer inderdaad dat je het mooie weer hebt gemist. Hopen op een mooi en vroeg voorjaar!