Nieuwe app voor jongvolwassen kankerpatiënten en naasten

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 129
Nieuwe app voor jongvolwassen kankerpatiënten en naasten

Een nieuwsberichtje:

Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ platform lanceerde op 8 maart de nieuwe vooruitstrevende app ‘AYA-Match’. Deze applicatie verbindt AYA’s (Adolescents & Young Adults, jongeren tussen de 18 en 35 jaar met kanker) en hun naasten op een ongedwongen en luchtige manier. Het is een appetizer tot contact, passend bij het moment. 

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deed het vooronderzoek voor deze app. Hieruit bleek dat het als jongvolwassene met kanker moeilijk kan zijn om goed in contact te blijven met je naaste omgeving en dat de behoefte aan een dergelijke app groot is.

Lees verder op de website van de NFK.

Zouden jullie behoefte hebben aan een app? Of toch liever een forum zoals hier?

Offline
Berichten: 335

Hoi Janneke,

Persoonlijk vind ik het forum erg prettig en heb ik geen behoefte aan een app. 

Offline
Berichten: 867

Ben wel benieuwd hoe zo'n app in elkaar zit. Als ik het goed begrijp gaat het niet om lotgenotencontact, maar om contact tussen de persoon met kanker en diens familie en vrienden. Waarschijnlijk kan zo'n iemand daar updates plaatsen?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb ook geen behoefte aan een app ik heb wel een mobiel, maar dat is een ouwe trouwe Nokia. Kan alleen bellen en SMS-en.

Wat ik niet begrijp is de leeftijdsgrens, waarom voor kankerpatiënten tussen 18 - 35 jaar? Hebben 40 + ers niet dezelfde behoefte?

Offline
Berichten: 129

Stoere Leeuw schreef:

Wat ik niet begrijp is de leeftijdsgrens, waarom voor kankerpatiënten tussen 18 - 35 jaar? Hebben 40 + ers niet dezelfde behoefte?

Waarschijnlijk omdat het een initiatief is van Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ platform. Maar in het artikel staat nog wel: Voor nu wordt de app ingezet voor jongvolwassenen, maar de potentie om ook andere doelgroepen te dienen wordt onderzocht.

Offline
Berichten: 452

Ja, ik ben daar ook wel nieuwsgierig naar, wat die app kan. In contact blijven tijdens de behandelingen vond ik ook een uitdaging. Van iedereen op de hoogte houden tot en met een sociaal kletspraatje. Soms was alles eigenlijk te veel. Met mail, blogs, whatsapp etc kom je een heel eind, benieuwd wat de app daar voor prettigs/handigs aan toe voegt.