Reisverzekering / annuleringsverzekering

33 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 377
Reisverzekering / annuleringsverzekering

Voor Mr. Monie is het belangrijk dat hij een doel heeft waar hij zich op kan richten.
Nu zitten wij te twijfelen om, ondanks alle sores, toch te proberen om een zomervakantie te boeken.
Ik ben alleen zo bang dat er problemen ontstaan als we onverhoopt toch zouden moeten annuleren.
Als je bij reservering geen aantoonbare uitzaaiïngen hebt en klachtenvrij bent, krijg je dan wel of geen geld uitbetaald bij annulering?
Misschien dat Mr. Goudblok dit weet.
Mogelijk dat dit ook verschilt per verzekeraar.
Wie kan ons hier meer over vertellen. [skepti]

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:oops: als ik eerlijk moet zijn ben ik hier ook wel heel erg benieuwd naar :oops:

afbeelding van keesje
Berichten: 22

Ik snap je vraag niet helemaal. Een annuleringsverzekering is voor iedereen hetzelfde, het maakt echt niet uit of je kanker hebt. Als je niet op vakantie kan omdat je te ziek bent is een briefje van je HA voldoende.
gr. Keesje

Offline
Berichten: 377

Nee Keesje.
Volgens mij is er in bepaalde gevallen waarin er al sprake is van een vergevorderde kanker kans op niet uitbetalen.
Er zijn meerdere situaties waarin je zal worden uitgesloten van betaling.
Mijn vraag is of een gemetastaseerd melanoom, waaraan je bent geopereerd, en nu op dit moment geen uitzaaiïngen aantoonbaar, een reden kan zijn om niet tot betaling over te gaan.
Op voorhand weet je nl. al dat het slechte prognoses heeft....toch ga je deze vakantie ondanks deze wetenschap boeken.
Monie

Offline
Berichten: 1113

Hoi Monie,

Je hebt gelijk hoor dat je twijfelt. Tijdens mijn reis moest ik de zoladex laten zetten en voordat die kosten vergoed werden, moest ik ook behoorlijk wat vragen beantwoorden. Het begint met: had u de klachten al toen u de reis boekte of iets in die trant en was u ervan op de hoogte. Je moet hier natuurlijk met ja antwoorden, maar ik zou bijna zeggen omdat er geen uitzaaiingen zijn dat het wel mogelijk is, een plotselinge verslechtering........ Maar ik zou Mr. Goudbloks reactie even afwachten.
Karin gaat trouwens ook nogal eens op reis :wink: mischien weet zij er meer van??

Sterkte
Ikkes

afbeelding van keesje
Berichten: 22

Nou ik heb net even gebeld met de Rabo waar ik mijn reis en annuleringsverz. heb, en kanker is geen reden dat ze niet uit zouden betalen. Ik heb uitgezaaide kanker, heb ik eerlijk gezegd en dat was geen belemmering. Die mevrouw aan de tel. schrok gewoon van mijn vraag. Ze had er nog nooit van gehoord dat je dan uitgesloten zou worden, en dat kon ze gelukkig ook niet terugvinden in de voorwaarden.
gr. Keesje

Offline
Berichten: 1113

ik wil er geen welles - nietes spelletje van maken, maar heb even gegoogled en kom het volgende tegen:

Bijzondere uitsluitingen bij Elvia: de verzekering biedt geen dekking indien bij het sluiten van de verzekering zodanige omstandigheden bekend of aanwezig waren dat het te verwachten viel dat de reis geannuleerd respectievelijk afgebroken of onderbroken zou moeten worden........
Hierover wil je natuurlijk duidelijkheid hebben voordat je boekt. Waarschijnlijk zal het allemaal wel los lopen, maar ik zou het zeker checken bij mijn verzekeringsadviseur.

Door schade en schande wijs geworden zou ik persoonlijk niet zo snel vertrouwen op een telefonische mededeling. Behalve als het iemand is die ik ken en ik er later op kan aanspreken!!!

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Wij hebben in januari 2006 een vakantie naar Turkije geboekt.
Globe reisbureau werkt met Unigarant.

Tijdens de boeking heb ik de dame van het reisbureau gevraagd of er beletsel was bij het afsluiten van een annuleringsverzekering, omdat ik ongeneeslijk ziek ben. In ons geval bleek de dame van het reisbureau niet exact op de hoogte van de polisvoorwaarden en heeft ons ook niet geïnformeerd over de clausule.
Wij kregen de polis en polisvoorwaarden enige tijd later.

In de polis stond: niet verzekerd is schade verband houdend met reeds bestaande ziekte, aandoening of afwijking bij verzekerde, zijn huisgenoten of familieleden in de 1e en 2e graad.

Ik heb correspondentie gevoerd met de verzekeringsmaatschappij.
Deze uitsluiting is van toepassing indien je niet binnen zeven dagen na boeking van de reis de verzekering hebt afgesloten. Indien binnen deze termijn de verzekering is afgesloten geldt wel dekking.

Toen ik in augustus 2006 in het het AVL werd opgenomen is Rob samen met Nikki en dochter van vriendin toch 8 dagen gegaan, toen duidelijk werd dat ik stabiel was. Mijn plek werd omgeboekt naar het andere zusje en ging Rob als bodygard met 3 meiden. Het was voor hem geen succes, maar dat is een ander verhaal. :?

Ik kreeg overigens eind 2006 bericht dat er een wijziging had plaatsgevonden in de voorwaarden van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering.
Ik citeer: Wanneer u een doorlopende Annulering wilt sluiten, dient u dit binnen 7 dagen na het boeken van de reis te doen, als de reis binnen drie maanden na boeking plaatsvindt.
Sluit u de doorlopende verzekering later af, dan is annuelring als gevolg van bestaande ziekten en aandoeningen van u, uw huisgenoten en familieleden uitgesloten van verzekering.

Als u al een doorlopende reisverzekering hebt, dan is deze wijziging niet van toepassing.

Laat ze de voorwaarden ter plekke voor je uitdraaien. Als je binnen de gestelde termijn de verzekering afsluit moet het m.i. geen probleem zijn.

afbeelding van keesje
Berichten: 22

Wij hebben inderdaad een doorlopende reis/annuleringsverz. Misschien dat ze daarom niet moeilijk doen.
gr. Keesje

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Mr. goudblok komt als hij vanavond thuis is en de compu aan heeft nog wel even langs. (ik weet dat hij destijds veel heeft uitgezocht toen Kaatje in het AVL lag. Hij weet het antwoord vast).

Offline
Berichten: 377

Ben benieuwd Goudblok.
Zelf kom ik er niet helemaal uit.
Ik krijg zelf min of meer de indruk dat ik in de 3 maanden voorafgaand aan de boeking er geen sprake van ziekte mag zijn, die later problemen zou kunnen geven.
Dan kan ik dus niets boeken, want daar voldoet hubbie niet aan.
Aan de andere kant lijkt het me erg oneerlijk, dan zouden toch heel veel mensen geen verzekering kunnen afsluiten? :?

afbeelding van Mr Goudblok
Offline
Berichten: 19

Hoi Monie,

Het staat eigenlijk al tussen de reakties maar in pincipe komt het op het volgende neer.
Er moet sprake zijn van een onzeker voorval. Dus het moet nu niet duidelijk zijn dat de reis geannuleerd zou moeten gaan worden.
Zoals jij de situatie beschrijft lijkt me dat geen probleem.

Daarnaast is het van belang om binnen 7 dagen na het boeken van de reis ook de verzekering te sluiten. Anders zijn bestaande kwalen uitgesloten en kan het dus wel een probleem worden.

Er zijn verzekeraars met afwijkende voorwaarden hierin en uiteraard ken ik die niet allemaal uit mijn hoofd. Elvia is al genoemd en daarbij is van toepassing zoals ik bovenstaand beschrijf.
Bij Elvia kun je ook kiezen tussen de gewone annulering en als je dan op vakantie bent en je moet terug krijg je de nog niet genoten dagen uitgekeerd of de dubbelzekerannulering dan krijg je de gehele reissom vergoed.

Dus belangrijkste is binnen 7 dagen na de boeking en naar de polisvoorwaarden kijken.

En waarom niet de situatie uitleggen en van je verzekeraar cq tussenpersoon cq reisbureau een mailtje oid vragen waarin wordt aangegeven dat het in de gegeven situatie geen probleem is.
Dan dek je jezelf helemaal in.

Groet,
Mr Goudblok

Offline
Berichten: 377

Bedankt voor zover.
Ik ga nog even proberen uit te pluizen welke verzekeringsmaatschappij de meest gunstige voorwaarden heeft.
Mocht je er op één stuiten dan hoor ik het graag. :wink:

afbeelding van Mr Goudblok
Offline
Berichten: 19

Zowel Elvia als Europeesche zijn goede gespecialiseerde reisverzekeraars.

Er zullen nog anderen ook zijn die goede voorwaarden hebben, maar uiteraard ken ik die niet allemaal.

Mocht je met je reis cq annuleringsverzekering al bij een maatschappij zitten, dan kun je dat anders ook even laten weten en dan duik ik er wel even in.

Groet,
Mr Goudblok

afbeelding van Kate
Berichten: 407

up n.a.v. vraag Choc, en misschien voegt dit nog iets toe:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=220532
Ik had er eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht. Ook niet toen ik een reisje naar Curaçao boekte voor ons drieën. :?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ik ben hier nu wel mee bezig, ook omdat ik aan het kijken ben voor een verre vakantie. Ik dacht eigenlijk dat ik geen annuleringsverzekering kon krijgen i.v.m. uitgezaaide borstkanker (die al bekend is). Het punt is dat de tickets natuurlijk duurder worden naarmate ik langer wacht. Ik was eigenlijk op zoek naar tickets die je kunt wijzigen, maar die zijn nog veel duurder.

Wat is gratisadviseurs voor site?

De oncoloog vindt de eventuele reis trouwens een strak plan en zeker bij hormoontherapie is het makkelijk in te passen. Alleen als ik plotseling aan de chemo zou moeten zit je met die vaste dagen van infusen. Ik merk dat ik de neiging heb om de volgende controle nog maar even af te wachten (en dan de scan en dan weer wachten...).

Als ik zou weten dat een annuleringsverzekering ook bij uitzaaiingen uitkeert, zou ik wel geruster zijn.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Nu pas de rest van het topic gelezen. Dan lijkt het erop dat ik wel een annuleringsverzekering zou kunnen afsluiten, omdat ik nu fit genoeg ben om te reizen en medicijnen heb, waarmee ik makkelijk reis (tabletten). Ook hierna is waarschijnlijk nog andere hormoontherapie mogelijk.

Ik duik er nog even verder in.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Maisa, ik weet niet hoe 'betrouwbaar' die site is, ik heb de indruk dat het werkt als Wikipedia. Ik zou het dus zeker niet klakkeloos aannemen. Het lijkt me wel overigens wel redelijk dat je in een stabiele periode reizen mag boeken. En meestal zijn dit soort regels gebaseerd op 'redelijkheid en billijkheid'.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

De ziekte bestaat, maar geeft nu geen klachten.
Bij een verzekeraar (Europeesche) lees ik

Quote:
Wij vergoeden geen kosten voor een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat u de verzekering afsloot al bestond of klachten veroorzaakte.Dit geldt voor u, een medeverzekerde, familieleden in de 1e of 2e graad en huisgenoten. Deze uitsluiting geldt alleen als u op het moment van het boeken van de reis nog geen annuleringsverzekering heeft afgesloten en u wacht 7 dagen of meer met het alsnog afsluiten van een verzekering.

Dat zou betekenen dat je wel kunt annuleren (met verzekering) als je maar binnen zeven dagen na boeken afsluit (en geaccepteerd wordt).

Normaal reizen wij de laatste jaren altijd met de auto en minder dan een dag rijden, dus dan zou je altijd nog terug naar het ziekenhuis kunnen als dat nodig is. Ik praat nu over iets wat echt te ver en te duur is om zomaar te annuleren.

Misschien maak ik me weer eens zorgen om niks :-w

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Als ik het goed lees, kun je zelfs annuleren als je al wel klachten had, mits je de annuleringsverzekering direct (of binnen een week) heb afgesloten.
Lijkt me ook wel logisch hoor. Er zijn zoveel terminale patiënten die nog een 'droomreis' willen maken. Als je die allemaal zou uitsluiten... Ik denk dat dat bij het normale bedrijfsrisico van een toeroperator of vliegmaatschappij behoort.
Maar goed, je kunt het voor de zekerheid toch gewoon navragen als je een ticket boekt?

Offline
Berichten: 1446

Maisa, ik denk wel dat het kan. Bel anders even met een willekeurige verzekeraar, zoals FBTO of Centraal Beheer.

Offline
Berichten: 616

Is het misschien een optie om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Die kan jaren doorlopen en hoef je toch ook niet aan te passen als je onverhoopt een 'enge' ziekte krijgt...... Wij gaan altijd met de auto en caravan, dus ik heb wel een doorlopende reisverzekering, maar geen annuleringsverzekering, omdat je voor campings meest al maar een aanbetaling doet tussen de 100 en 200 euro, maar het lijkt me wel een optie!!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Roosje, ik zal het nog verder uitzoeken. Op basis van de voorwaarden die ik tot nu toe heb gelezen kan het inderdaad als je binnen zeven dagen afsluit.

Helma, wij gaan anders ook dichtbij op vakantie. Benelux, Duitsland, met een aanbetaling en in een huisje waar je ook tijdens chemo wel zou kunnen zitten.

Dank jullie wel voor de reacties, want medisch denk ik niet eens dat ik heel snel van behandeling hoef te wisselen, maar dure tickets boeken vind ik dan toch weer eng!

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Nog even wellicht ten overvloede... Ik heb een doorlopende annuleringsverzekering die reeds twee maal heeft uitgekeerd. Ik ging en ga er vanuit dat indien er op moment van boeken sprake is van een situatie waarin je prima op vakantie zou kunnen er uitgekeerd wordt als dit niet het geval is. In ons geval is het een familie verzekering, mogelijk kan mijn man het claimen omdat hij moet zorgen voor een eerstegraads familielid? Er is uitgekeerd toen ik mijn zomervakantie annuleerde omdat ik weer aan de chemo moest. Er was toen nog geen sprake van uitzaaiingen. Maisa, het gaat zo goed....wie niet waagt...?

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Wij hebben ook een doorlopende reisverzekering, maakt een annuleringsverzekering daar standaard deel van uit? (Zo ja, dan heb ik al een paar keer dubbel betaald...). Ik ga het eens nakijken. :roll:

Offline
Berichten: 232

Nee hoor Kate, je hebt doorlopende reisverzekeringen en je hebt doorlopende annuleringsverzekeringen. Als mensen beiden hebben, hebben ze het wel vaak bij dezelfde verzekeraar, maar je hebt niet automatisch een annuleringsverzekering bij een doorlopende reisverzekering.

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ok, dank je voor het antwoord! Hoef ik de polis niet op te zoeken.

Offline
Berichten: 539

Hier de laatste jaren altijd met annuleringsverzekering geboekt en er helaas twee keer gebruik van moeten maken. Eén keer omdat ik een infectie opgelopen heb na een (preventieve) operatie en daarvoor nog onder behandeling stond en lichamelijk niet fit genoeg was. De tweede keer vanwege een lokaal recidief waarvoor ik geopereerd moest worden.

Ik heb er nooit gedoe mee gehad, beide keren vrijwel het volledige bedrag terug gekregen. Ik heb er natuurlijk wel medische verklaringen bij moeten inleveren. Zelfs na de preventieve operatie (die ten tijde van het boeken al bekend was) is alles zonder problemen vergoed. Het gaat dus niet om de ziekte zelf, maar een situatie/aspect/gevolg van je ziekte, die pas later aan het licht komt. Waarvan je kunt bewijzen dat die eerst nog niet bestond. Mijn ervaring is dat de artsen zonder moeite meewerken bij zoiets.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Even een update: we hebben inmiddels de tickets voor de verre reis geboekt en ook een annuleringsverzekering afgesloten. Nog twee controles voor de vertrekdatum [-o

Offline
Berichten: 10

Hi All,

I am currently having PTC Chemo at the AVL. I am in good health and I want to go on holiday inbetween chemos.

I need travel insurance (1) incase I get sick on holiday and need treatment or to come home and (2) incase I need to cancel the trip due to chemo planning changing.

I have called my travel insurance company and they say that they will not cover me at all! #-o :shock: I really want to go on holiday!! :roll: [-o Do you know of companies that insure cancer patients?

Thanks!
Veronica :)

Offline
Berichten: 4227

Hi Boobie, je kunt als kankerpatiënt gewoon een reisverzekering (of annuleringsverzekering) afsluiten, maar het probleem is dat die verzekeringen uitgaan van onverwachte omstandigheden en bij jou is uitstel niet ondenkbaar. Net zoiets als een brandend huis verzekeren, het risico dat ze bij schade moeten uitkeren is te groot. Maar voor bijvoorbeeld een kwijtgeraakte koffer kun je je toch normaal verzekeren?

Planning van je chemo heb je zelf ook invloed op, dus dat ze daarvoor niet willen verzekeren vind ik niet onlogisch. Dat lijkt me trouwens eerder voor de annuleringsverzekering. En voor ziekenhuisopname ben je verzekerd via je gewone zorgverzekering dacht ik, alleen voor evt meerkosten tov het NL tarief zou je je normaal gezien kunnen verzekeren (maar pin me er niet op vast).

Ik ben een week na de laatste chemo (6 dagen) op vakantie gegaan. Had helemaal geen rekening gehouden met uitstel en dat is gelukkig goed gegaan. Maar anders had ik het minder een probleem gevonden, eerste prioriteit was de behandeling. En ik had alleen een ticket geboekt, dus de kosten vielen mee.

Andere optie, na mijn operatie heb ik pas last minute een vlucht geboekt. Heb je al een bestemming op het oog, of ben je flexibel? Waarom niet even wachten hoe het gaat? Of evt met de auto een mooi plekje opzoeken?

son
afbeelding van son
Berichten: 306

Ik heb mijn vakantie al in november geboekt. Erg grote onzekere factor bij mij natuurlijk. Dat heb ik een speciale annuleringsverzekering bij afgesloten. Zij accepteren bij wijze van spreken het overlijden van de kat van je buren al als reden. Kostte wel wat meer, maar fijn om te weten dat het kan!

afbeelding van Yolan
Berichten: 44

Hi reislustige dames,
Ik heb het een jaar geleden uitgezocht bij onze doorlopende ing reis en anuleringsverzekering. Omdat we deze aL lang voor mijn ziekte is afgesloten is het geen probleem. Heb mijn oncoloog een engelse brief gevraagd te schrijven dat ik uitgezaaid borstkanker had en chemo daarvoor kreeg. Op dit moment was mijn gezondheid stabiel en geen reden om niet te reizen. Geen gebruik van hoeven maken, maar was een geruststelling