Vertel ik over m'n borstkanker tijdens een sollicitatiegesprek?

12 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 22
Vertel ik over m'n borstkanker tijdens een sollicitatiegesprek?

volgende week heb ik een sollicitatiegesprek. Nu heb ik een gat in m’n CV gedeeltelijk door m’n borstkanker behandelingen. Maar wat ga ik vertellen? Speel ik gelijk open kaart?

Offline
Berichten: 251

Zou ik alleen doen als je door je behandelingen beperkt wordt in het uitvoeren van de betreffende werkzaamheden. Dat ben je wettelijk verplicht.

Offline
Berichten: 251

up ivm herindeling forum

Offline
Berichten: 4238

Als je geen beperkingen ondervindt dan niet vertellen! De kans dat je daardoor de baan niet krijgt is te groot. En als je hersteld bent en je bent weer op oude kracht, of voldoende kracht om deze baan aan te kunnen dan hoef je echt niks te zeggen. Ik weet dat het voor velen heel lastig is dat niet te doen, maar dan maar ff lastig hoor!

Offline
Berichten: 867

Ik zou er niet om liegen. Dus als ernaar gevraagd wordt het wel vertellen. Als werkgever kan ik zeggen dat een vaag verhaal waarbij ik het idee heb dat het niet klopt eerder een reden voor mij zou zijn om iemand niet aan te nemen. (Maar ik ben niet een gemiddelde werkgever)

Veel mensen die het niet van dichtbij hebben meegemaakt denken toch dat als je zegt dat je schoon bent, dat het allemaal echt achter de rug is, toch? Of ben ik daar naief in?

Offline
Berichten: 867

p.s. ik heb de topictitel iets aangepast zodat het in de zoekfunctie voor mensen duidelijk is waar dit topic over gaat.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Je moet natuurlijk niet liegen in je cv (denk aan Halbe Z.) Maar je kunt dingen best een beetje verbloemen. Zo had ik ooit een contract op de universiteit voor vier jaar. Ben toen een jaar ziek geweest tussendoor. Op mijn cv heb ik aangegeven dat ik vijf jaar in dienst ben geweest bij de uni. Dat klopt gewoon, want ik ben ddorbetaald. Als ik had aangegeven dat ik van xxx tot yyy ziek was geweest, had me dat nooit een baan opgeleverd.

Offline
Berichten: 4238

Een kleine werkgever zou het nooit aandurven. In een groot bedrijf kan het meer 'lijden'. Zelf ben ik 25 jaar werkgever geweest. Een heel klein bedrijf. Ik zou het niet gedurfd hebben.

Toen ik zelf daarna bij een klein bedrijf ging werken, was ik bijna 12 jaar na de kanker en ik vreesde geen uitzaaiingen meer. Bij de sollicitatie heb ik het niet verteld. Maar tegen beide bazen heb ik het wel gezegd voor ik een vaste aanstelling kreeg. Maar toen wisten ze al wat ik kon en zoals ik al zei: ik had nooit gedacht dat ik 12,5 jaar laten nog uitzaaiingen zou krijgen.

 

Offline
Berichten: 22

Ik heb er met meerdere mensen over gesproken en heb besloten het te vertellen. In mijn geval een bijzonder vroeg ontdekt plekje. Kans dat het terug komt vanuit de primaire tumor is bijzonder klein. Alle kenmerken zijn van de gunstige soort.  Verzwijgen vind ik erg lastig. De wereld waarin ik werk is een klein wereldje en ik zou het bijzonder vervelend vinden als ze het via een ander kanaal zouden horen. 

Offline
Berichten: 4238

Uiteindelijk moet je doen wat het beste bij jou past. Ik wens je heel veel succes!

Offline
Berichten: 867

Ik denk dat het een goede keuze is. Ik zou gewoon het woord 'genezen' of 'schoon' gebruiken. Heb je je sollicitatiegesprek inmiddels gehad? Hoe ging het?

Offline
Berichten: 336

Ik ben heel benieuwd hoe dit is afgelopen. Sis, hoe ging je gesprek? Weet je al iets?