voorbereidingen treffen

17 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Dopey
Berichten: 623
voorbereidingen treffen

Gisteren heb ik mijn wilsverklaring geschreven. Vandaag ook afgegeven bij de huisarts. Morgen komt een uitvaartbegeleider langs, mijn jongste broer is daar ook bij, om praktische zaken uit te werken en te regelen. Het zijn bizarre tijden.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Wrang om daar mee bezig te moeten zijn. Fijn dat je broer komt helpen/steunen.

Sterkte in deze fase van het leven. 

Knuffel,

D.

Offline
Berichten: 336

Jemig Dopey, wat verstandig maar vreselijk moeilijk en confronterend.

Heel veel sterkte gewenst in deze bizarre tijden, zoals dat jij zegt.

Offline
Berichten: 156

Jeetje Dopey, wat heftig voor jou allemaal! Veel sterkte voor jou en je naasten en een dikke knuffelheart

Offline
Berichten: 452

Kus voor jou en je vrouw Dopey.kiss

afbeelding van wiggles
Offline
Berichten: 36

Knuffel voor jou Dopey. En heel veel kracht toegewenst.

Offline
Berichten: 251

Ik weet even niet wat ik moet zeggen..... Knuffels!

Offline
Berichten: 130

Heel veel sterkte...

Offline
Berichten: 251

Hoe gaat het trouwens met je vrouw? Moet voor haar toch zeker ook niet makkelijk zijn.

 

Offline
Berichten: 78

Heftig Dopey, heel veel sterkte en kracht de komende tijd.

Offline
Berichten: 336

Dopey, hoe gaat het nu met je?

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Lieve vrouwen,

bedankt voor jullie steun. Ik snap het zo goed dat het voor 'anderen' moeilijk is om een manier te vinden waarop je kunt reageren. Een manier die laat zien dat je betrokken bent bij degene die gaat doodgaan, maar die ook de ander de ruimte geeft voor haar eigen emoties.

Er zijn geen regels voor deze situatie, dat betekent ook dat je niet echt fouten kunt maken. Dat wil niet zeggen dat je iemand niet kunt kwetsen.

Een aantal mensen vroegen me hoe het nu met me gaat. Iedere dag hetzelfde maar dan steeds een beetje minder. Ik merk telkens weer dat mijn conditie achteruit gaat en dat ik de pijnstilling moet ophogen. Het helpt niet echt dat ik bijna iedere dag bezoek krijg. Maar, nu kan het nog en straks niet meer. We hebben al wel afgesproken dat we het bezoek binnenkort gaan afbouwen en stoppen.

En hoe gaat het met mijn vrouw? Ze is ijzersterk,maar dit hele proces doet een enorm beroep op haar incasseringsvermogen en op alle emoties die nu naar bovenkomen. Bovendien komen alle praktische zaken ook op haar schouders terecht. Ik kan daarin maar weinig voor haar betekenen. 

We zijn nu bijna 40 jaar samen en dat maakt dat we elkaar met een half woord begrijpen. We halen nu ook veel herinneringen op, dat vind ik fijn. want ik kan ze niet meenemen.

Er zijn veel stiltes waarin we nadenken en in één keer 'ja' verzuchten. We geven elkaar dan woordeloos een hand en verzinken weer in waar we mee bezig waren. 

Stilte is ook communicatie

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Samen je verliezen in stilte - absoluut is dat ook communiceren. Allebei denken - kon dit maar eeuwig duren zo samen. Konden we maar meer herinneringen maken.

Dikke knuffel voor jullie allebei in deze onmogelijke periode. Ik hoop dat jullie saampjes nog veel mooie momenten hebben.

Offline
Berichten: 452

Pfoeh Dopey, ik denk twintig dingen maar alles voelt stom om te zeggen. Ik doe dan maar een greep, goed? Ik vind het fijn hoe je beschrijft wat je beleeft. Ik hou van je humor en je nuchtere kijk op dingen. Ik vind het onwerkelijk om te bedenken wat zich nu in jullie leven afspeelt. Ik zal je straks echt missen hier. Ik word er verdrietig van. Ik stuur je van hier af veel liefs. heart

Offline
Berichten: 61

Wens jou en je vrouw heel veel kracht en sterkte. Geen woorden voor. 

Offline
Berichten: 181

Straks, als er nog veel meer stilte is, gaat de communicatie misschien gewoon wel door. Heel veel sterkte. Ik wens jullie nog vele mooie momenten toe.

Offline
Berichten: 127

Ik weet eigenlijk niet goed wat te schrijven Dopey... maar wat verwoord je mooi hoe het met jou en je vrouw gaat op dit onwerkelijke moment in jullie leven. Herrinneringen ophalen en ook samen zijn in kleine woorden en gebaren en in stilte. Er spreekt zoveel liefde uit! Meer dan jullie beide nog heel veel liefdevolle momenten en sterkte wensen kan ik niet. Bij deze! xxx