840 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Lautje
Berichten: 133

Quote:
Kan me voorstellen dat maandag, niet echt een geschikte dag is om te stoppen

Elke dag is een prima dag om te stoppen...want er is altijd wel een reden om het niet te doen... :wink:

afbeelding van claudia
Offline
Berichten: 16

Heb geprobeerd om te stoppen met roken, maar het lukte uiteindelijk toch niet. Zwak van mezelf, maar het is een uitlaat, afreageren.
Tijdens de chemo's geen last gehad van het roken, maar gedurende die week rook ik wel minder, want het is gewoon smerig.
Dat van die nicotinepleisters vind ik wel wat.
Ik was van van het ene op het andere moment gestopt, en de eerste dagen ging het redelijk goed. Lichamelijk afkicken viel mee, maar het psychische, de hele dag allerlei momenten tegenkomen waarop je normaal gesproken een sigaret op stak.
Ik wil gewoon weer even normaal, meer rust in de tent, voordat ik weer een poging ga wagen.
Stom is het wel. Aan de ene kant laat je je behandelen voor kanker, aan de andere kant steek je zo'n kankerstokje op.

Offline
Berichten: 61

ik heb geprobeerd te stoppen met roken in de eerste week na de operatie,
die eerste week in het ziekenhuis ging prima,
tot ik thuis kwam toen ging ik weer overstag.
Mijn vriend en zus zijn inmiddels wel gestopt met roken en houden dat fantastisch vol, maar ik rook nog steeds
eigenlijk wil ik ook wel stoppen maar ben gewoon te zwak denk ik om het vol te houden.
Misschien is het met de pleisters inderdaad wel wat..
misschien kunnen we wel samen stoppen, en hebben we dan een uitlaat klep, ik wil het best proberen dus,

afbeelding van Beppie_5265
Offline
Berichten: 252

ik ben niet de enigste die moeite heeft met het stoppen lees ik hier :?

het is zo moeilijk om te stoppen en toch wil ik zo graag van die sigaret af

Offline
Berichten: 61

precies hoe ik het voel

wel graag willen, maar hoe uit te leggen dat het gewoon niet lukt,
een opmerking van iemand was ; hoe kan het nu dat je met alles zo goed kan omgaan en je niet klein laat krijgen, en zo'n stomme sigaret je leven kan beheersen..

heel erg waar... maar wat doe je er aan?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Misschien tijd voor een topic 'Amazone Niet-roken power', zodat jullie elkaar kunnen steunen bij het niet-roken? En Amazonia maken we rookvrij natuurlijk :wink:

Kan verder niet meepraten, heb nooit gerookt...

Offline
Berichten: 797

Ja moeilijk dames dat stoppen met roken. Ik vind het buiten ook nog altijd lekker ruiken :?
Ik rookte tot voor de laatste zwangerschap 1 pakje per dag...telkens als de borstvoeding klaar was wou ik weer beginnen... :oops:
Ik ben drie keer gestopt en de laatste keer met behulp van het boekje van AllenCar...de zin..."Steek die eerste nooit meer op"!...heeft me tot nog toe geholpen...4 jaar later....
Ik hoef nu ook niet meer...mezelf te verstikken :wink:
Succes met de pogingen...zoek je eigen moment!!!
Marieta

afbeelding van mirenstijn
Berichten: 143

Gelukkig, er zijn er meer die er moeite mee hebben! Ik dacht al dat ik de enige was die zo zwak was. Ik rook(te) alleen 's avonds, als de kinderen in bed liggen. Overdag heb ik er geen tijd voor, ik rook niet binnen en ik ga niet buiten staan paffen als de jongens binnen zitten. Na de OK heb ik het 5 dagen volgehouden, tot ik op een avond zo'n trek had in een wijntje en een sigaret. Toen zei mijn man ook; ga je zelf nou niet zo zitten kwellen, je hebt al genoeg te verduren. Natuurlijk weet ik ook wel dat het slecht is maar die twee sigaretten die ik dan rook....
Voor de chemo's begonnen was ik ook van plan om te stoppen, had er de 1e week na een kuur ook minder trek in maar daarna werd het weer net zo moeilijk. Ik ben niet lichamelijk verslaafd, maar het is gewoon psychisch.

Het is inderdaad heel dubbel, je doet alles om die kanker tegen te gaan door operaties en chemo's en de hele rataplan en die stinkstokjes kun je niet laten liggen.

Maar het zal er toch een keer van moeten komen. Voor de reconstructie (diepflap) moet ik toch echt gestopt zijn. Beter voor de bloedvaten he? Dus eens komt de dag dat ik de laatste opsteek, maar nu nog even niet....

Offline
Berichten: 21

nou ik ben ook twee jaar geleden gestopt met nicotine pleisters een dag pleister opgehad en toen was ik hem ´smorgens in de bad kamer verloren en ´savonds dacht ik waar is mijn pleister ,,dus ik op zoek en bleek dat ik hem dus die ochtend al verloren was want was de hele dag niet meer in de badkamer geweest en toen heb ik het verder zonder pleisters gedaan .
tot in de vakantie schrik niet toen kreeg ikzo´n behoefte aan roken heb ik dom,dom een pakje gekocht en ik rook zo heel af en toe heb er nu op dit moment nog vier en die rook ik op en dan is het weer sloes ikdoe niet meer.
ik hou het voor anderen verborgen dus wat doe ik..... stiekum roken alleen mannetje weet het .
maar ikvind dat ik mijn omgeving aan het bedonderen ben en me zelf nog het meest en net wat jullie zeggen roken veroorzaakt kanker en dat willen we toch niet meer laten we eerlijk zijn.
maar ik kan wel gelukkig af en toe een sigaretje bietsen en dan kan ik er ook zo weer afblijven maar vanaf morgen is het afgelopen ik wil het niet meer .
dus succes voor de rokers die nietrokers willen zijn.
groetjes Maatje

Offline
Berichten: 61

knap hoor maatje als je er weer af kan blijven

ik ga voor je duimen dat het lukt. :!:

Offline
Berichten: 21

ja ik vind het roken achter de pc zo'n plek waar je er gemakkelijk een opsteekt.
maar ik ga wel weer de dropjes hier bij me neerleggen dat is de vorige keer ook goed gelukt .
en het scheelt dat ik nu ook wel dagen zonder kan hoor zo verslaafd ben ik gelukkig niet meer

en ik hoop dat het jou ook gaat lukken ik duim voor je
groetjes maatje

afbeelding van Luna
Offline
Berichten: 77

Toen ik zwanger raakte ben ik gestopt met roken. De misselijkheid hielp daarbij enorm. Vond het opeens erg vies. :D

Helaas een hele tijd later wel weer begonnen. Eerst heel af en toe en uiteindelijk werd 'af en toe' weer elke dag. Totdat ik borstkanker kreeg. Wilde er alles aan doen om zo gezond mogelijk te leven. Na de operatie ging dat uitstekend. Eenmaal thuis, wachtend op de uitslag werd het lastig. Ben toen weer even gaan roken. Niet veel, maar toch net genoeg om me iets minder gestressed te voelen. Ik schaamde me wel voor mijn omgeving dat ik 'in mijn toestand' zat te roken. Terwijl de grootste anti-rokers er op dat moment erg veel begrip voor hadden en fluitend een pakje sigaretten voor me gingen halen.

Voordat ik met de chemo begon, ben ik opnieuw gestopt. Ook omdat ik hoorde dat je als roker minder weerstand hebt en die wordt er door chemo niet beter op. Tijdens de chemo was ik net als tijdens mijn zwangerschap erg misselijk, graadje erger nog eigenlijk. Voor mij was het niet lastig om het te laten, ook niet nadat de beroerdste dagen voorbij waren.

Tegenwoordig rook ik af en toe met een feestje of na een gezellig etentje. Al jaren. Iets wat ik vroeger nooit kon of in elk geval niet lang volhield. Ik kan er dan zo enorm van genieten. Maar idd wat Karin ook schreef, sommige mensen kunnen je dan wel heel raar aankijken, ik krijg dan gelijk de neiging om het te gaan verantwoorden. :roll:

Tuurlijk is er altijd wel een excuus te bedenken waardoor je op dat moment niet kan stoppen. Maar op sommige momenten is het echt erg moeilijk. Je moet er wel 'aan toe zijn' om te stoppen.

Annabel, heel veel succes en sterkte!

Offline
Berichten: 90

Maisa schreef:
Misschien tijd voor een topic 'Amazone Niet-roken power', zodat jullie elkaar kunnen steunen bij het niet-roken? En Amazonia maken we rookvrij natuurlijk :wink:

Kan verder niet meepraten, heb nooit gerookt...

Goed idee. :P
Groetjes Flower

Offline
Berichten: 60

Ik rook ook nog steeds! Zelfs tijdens de behandelingen was de behoefte om te roken enorm. Ik rook al vanaf mijn veertiende nu 22 jaar dus!
Heb al verschillende keren geprobeerd om te stoppen maar tot op heden is dat mislukt.
Ik had zelfs het boek van Allen Carr aangeschaft maar ik las maar één pagina per dag om de dag van stoppen zoveel mogelijk uit te stellen ( je mag pas stoppen als het boek uit is!)
Voor mij betekent roken ontspanning, tijdverdrijf en gezelligheid. Iedereen in mijn naaste omgeving rookt ook.
Bij ons laatste uitje van de amazones voelde ik me echter wel een buitenbeentje omdat ik de enige was die nog steeds de verslavende behoefte had om er één op te steken.

Offline
Berichten: 1004

Ik rook ook......maar 5 per dag!
De hele dag op werk niet, want dat mag niet en ik ga niet buiten staan hoor, dan voel je je helemaal zo'n "junk"..
Ik heb er vrede mee zo......Zo hebben we allemaal wat....
Iedere gek heeft zijn gebrek.
Ik kan er zelf goed meeleven.....en ieder moet het voor zich weten....

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Quote:
Bij ons laatste uitje van de amazones voelde ik me echter wel een buitenbeentje omdat ik de enige was die nog steeds de verslavende behoefte had om er één op te steken.

Had het even gezegd, dan hadden we er samen gezellig één gaan roken. :wink: Ik ben van het type dat zo af en toe een sigaretje kan roken en ik ken nog een aantal Amazones die dit kunnen. Natuurlijk is het niet gezond, dat weten we allemaal. Ik ben veel te dik en heb een periode gehad dat ik me een buitenbeentje voelde en dat iedereen in mijn boodschappenkarretje keek. Dat is gelukkig over en ik besef dat mijn ziekte daartoe heeft bijgedragen. Ik geniet van eten en jij van je sigaretje. Stoppen kan je pas als jij daar aan toe bent.

Offline
Berichten: 95

ook ik wil stoppen!!! Vandaag op de rondvaartboot moest ik gewoon een sigaretje....foei foei.

Offline
Berichten: 990

Ik ben ook een verslaafde :oops: zou graag rookvrij willen zijn maar dat lukt me nog niet. Ik merk wel dat de behoefte afhankelijk is van de situatie. Ik weet dat het bij mij te maken heeft met 2 uitersten: exteme drukte( op het werk) of extreme verveling( thuis, als excuus voor klussen).

Offline
Berichten: 60

Ach wie is perfect?
De ene rookt zijn longen zwart, de ander drinkt teveel, of eet zich elke avond ongans aan allerlei lekkers, ligt liever op de bank dan dat ie sport.
Iedere gek heeft z'n gebrek, zeggen we hier in brabant!

Als ik in de komende maanden nog een bui van absolute overwinningdrang tegenkom dan stop ik accuut, maar ik geef je weinig kans. Vind dat ik voorlopig genoeg gestreden heb en wil alleen nog maar genieten!!

Zo...mooi moment om een sigaretje op te steken. :lol:

Offline
Berichten: 90

IK BEN VANDAAG GESTOPT. :P
Gisteravond mijn laatste sigaretje opgerookt.
En nu zonder peuk voor de pc.
Ze spoken me wel door mijn hoofd.
Groetjes Flower.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Goed zo flower! Ik ben in ieder geval al trots op je. Ik stuur je een beetje extra Amazone power en dan houd je het gewoon lekker vol! 8) 8) :D :D 8) 8)

afbeelding van Lautje
Berichten: 133

flower schreef:
Ze spoken me wel door mijn hoofd.
Groetjes Flower.

Dat duurt een paar dagen, maar dan word het echt zienderogen minder, dat spoken. La maar spoken! Neem lekker een glaasje water, en als je een peuk altijd heerlijk vond bij de koffie: drink dan maar ff geen koffie een paar dagen.

Goed van je!!!!

Hoest hoest hoest.... :? :? kgamaarweerligge...

afbeelding van Tines
Offline
Berichten: 24

Ik ben 2 jaar geleden gestopt, 5 jaar nadat ik borstkanker kreeg.
Ik had altijd een schuldgevoel omdat ik gewoon door rookte. Vooral mijn moeder had er een handje van om dat schuldggevoel nog erger te maken.
Ik rookte dan ook nooit meer waar zij bij was. Maar ja, wie hou je dan voor de gek?
Twee jaar geleden had ik een veel te hoge bloeddruk en ook nog een veel te hoog cholesterolgehalte. Dat was de druppel voor mij.
En borstkanker, en een te hoge bloeddruk en een veel te hoge cholesterol. Ik kreeg toen pas het idee dat mijn leven van alle kanten bedreigd werd. En ik wil nog graag een hele tijd mee.
Ik ben naar de handwerkzaak gegaan en heb een gigantische hoeveelheid wol gekocht. Daarna naar de groenteboer voor een flinke zak wortels. De wortels heb ik in reepjes gesneden en op tafel en bij de pc gezet. Als ik niet achter de pc zat ging ik breien. Ik heb in bijna 2 weken een trui gebreid en daarna ben ik overgestap op gekleurde sjaaltjes. Als ik trek kreeg in een sigaret nam ik een wortelreepje.
En het is gelukt... ik rook al 2 jaar niet meer.
Ben wel ruim 10 kilo gegroeid, ben ik ook niet blij mee, maar dat is mijn volgende uitdaging :D

Offline
Berichten: 6

Hallo,

Ook ik ben gestopt. Gelijk toen ik hoorde dat het om kwaadaardige tumoren ging heb ik mijn sigaretten weggegooid. Voor mezelf heb ik zoiets van "het kan niet zo zijn dat de ene dokter je leven probeert te redden en dat ik aan de andere kant lekker blijf roken" Maar dit moet natuurlijk iedereen voor zichzelf weten. Ik las van de week in een tijdschrift een mooie quote: Je kan beter 3x per dag denken dat je trek hebt in een sigaret dan dat je 20x bij je zelf denkt dat je eigenlijk zou moeten stoppen.

Offline
Berichten: 90

Hoi Bellefleur, dat is precies wat ik ook dacht.
Voel me wel lekker door die opbeurende woordjes van jullie.
Groetjes Flower :wink:

Offline
Berichten: 21

Goedzo Flower [dans]
zet door laat maar spoken het gaat alleen maar beter en,alsje zin in een peukie hebt stop een dropje of een ander snoepje in je mond
zet door meiske

je bent op de goede weg
groetjes Maatje

Offline
Berichten: 182

JOEHOE!!!!Ik ben er ook zo een. Maar dan erger. Ik heb borstkanker gehad, ik heb aanleg voor astma, ik heb hoge bloeddruk en drink elke dag wijn (sinds de "uitslag") en ik rook en heb een slechte conditie en ben door de overgang te zwaar. Getver.
De huisarts adviseerde het volgende: je legt het aantal wat je rookt opzij. Die doe je in een doosje met de aansteker.Dat aantal rook je een week..vervolgens elke dag 1 minder. Leuk me een goed plan. Niet dus: doosje leeg...gewoon bijvullen. Ik heb op dit moment heeeeel erg de behoefte te stoppen, pleisters lijken me eng. De kauwgom is om te braken. Op mijn werk is het buiten in de pauze erg gezellig. Red mij!

Offline
Berichten: 275

Roelien,

ik ben zelf geen roker...maar had wel een paps en mams die rookten als een ketter! Ik weet dus een beetje wat het is als je wilt stoppen...!
Ik wens je heel veel sterkte ermee (en je omgeving ook.. :? ) en dat geldt natuurlijk ook voor de anderen!

Groetjes,
Doinja

Offline
Berichten: 1113

roelien schreef:
Red mij!

Zo deed ik het.
Ik wilde al jaren stoppen en op een gegeven moment had ik er zo genoeg van dat ik de knoop heb doorgehakt. Tegen iedereen zei ik dat als mijn voorraad thuis op was ik zou stoppen (kocht een slof in de week).
Ik had op een gegeven moment nog één sigaret toen ik naar bed ging. Ik wist dat als ik die de volgende ochtend op zou roken de poging per definitie mislukt zou zijn. Die laatste sigaret heb ik symbolisch versnipperd boven de prullenbak en ik heb niet meer gerookt.
6 oktober wordt dat 10 jaar! "Gewoon" stoppen kan dus ook!

2 kilo ben ik daarna aangekomen. Ik voelde me niet gezonder, was ook niet fitter maar wel kei blij dat ik niet meer rookte.
I.p.v. een sigaret roken gaan veel mensen snoepen, ik ben giga veel thee gaan drinken. Zin in een peuk? Ff een bakkie zetten.
Als het buiten zo gezellig is ga je gewoon met een bakkie thee of koffie mee naar buiten, dat wordt vanzelf minder zeker nu het kouder wordt!

Hoe je het ook probeert, als je er niet voor meer dan 100% achter staat is de poging gedoemd te mislukken volgens mij.

Succes

Offline
Berichten: 129

Quote:
6 oktober wordt dat 10 jaar! "Gewoon" stoppen kan dus ook!

Dat is een hele mooie datum. Op die dag lag ik te puffen, dus goed dat je toen gestopt bent (Midi wordt 6-10 10 jaar!)!

Offline
Berichten: 2045

roelien schreef:
Ik heb op dit moment heeeeel erg de behoefte te stoppen, pleisters lijken me eng........ Red mij!

Lieve Roelien,

Ik wil je graag redden maar ik weet niet of ik dat wel kan (of de aangewezen persoon daarvoor ben...)
Wel kan ik je zeggen dat pleisters NIET eng zijn. (waar ben je bang voor?). Mijn mannetje is 2 jaar geleden gestopt met roken dmv pleisters en hij zou het iedereen aanraden. (helaas is hij kort geleden weer begonnen :? ). In het ziekenhuis schrijven de artsen vaak pleisters voor als mensen vanwege hun behandeling niet van de afdeling af kunnen of op bed moeten blijven voor een langere tijd. Als het onveilig was of iets om bang voor te zijn zouden artsen dit NOOIT voor schrijven...
Ik hoop dat je steun vind en de moed vind om te stoppen.
Maar ik weet dat het geen makkelijke klus is.
Sterkte.

je kunt bij mij altijd terecht voor een bemoedigend woord als je dat nodig hebt tijdens het stoppen...(Ik help je er graag vanaf :wink: )

Offline
Berichten: 182

:x lief dat jullie reageren. Pleisters lijken me eng omdat er verhalen waren over vergiftiging en verbranding. dat een arts het voorschrijft zegt me niks. ik heb ooit via de longarts zyban gekregen ( nou jou, vet betaald) Ik werd helemaal gek.letterlijk. hysterisch, hyperventilerend en smijtend. na zes weken had ik alleen maar nachtmerries en andere ellende...heb toen de peuk uit mijn buurvrouw haar hoofd getrokken en opgerookt.Ik ben echt een slappe zakkenwasser denk ik. Volgens mij heb ik het verslavingsgen. Zelfs met dit forum...sinds twee dagen gooi ik los hier en kijk om de klipklap.

Offline
Berichten: 2045

roelien schreef:
Ik ben echt een slappe zakkenwasser denk ik

Daar geloof ik dus helemaal niets van he :wink:
Stoppen met roken is nou eenmaal vreselijk moeilijk!
Doe het wanneer je er zelf aan toe bent...

Offline
Berichten: 182

dank je dat je het niet gelooft, maaar dat eraan toe zijn is elke ochtend tot de pauze. snappie?maaaaar ik word hier wel ff gestimuleerd.

Offline
Berichten: 1768

roelien schreef:
Volgens mij heb ik het verslavingsgen. Zelfs met dit forum...sinds twee dagen gooi ik los hier en kijk om de klipklap.

Hier moest ik even om lachen Roelien! Ik ben zelf ook zeer verslavingsgevoelig en zeker toen ik het forum net had ontdekt, was het hek ook hier van de dam [bigsmile]
Over roken kan ik dan ook uit eigen ervaring meepraten. Toen mijn vader in 1997 longkanker kreeg, werd het schuldgevoel als ik een sigaret opstak groter dan het genoegen dat ik van het roken kreeg. (hoewel hij zelf bizar genoeg nooit heeft gerookt...)
Maar dat wil niet zeggen dat ik er helemaal van af ben! Ik ga nog wel eens zo zitten dat ik precies kan meegenieten van andermans rook. En in zwakke momenten rook ik nog wel eens een sigaret mee....Vroeger dacht ik altijd dat het bij mij alles of niets was met roken maar dat blijkt dus best mee te vallen. Dus dat is misschien ook een optie.

Wat ik wel weet, is dat het echt zinloos is om jezelf de grond in te trappen als het niet lukt. Dan ben je èn aan het roken èn je voelt je slecht over jezelf.... Ik ken buitengewoon veel mensen voor wie het boek van Allen Carr (Stoppen met roken) heeft geholpen, dus dat is denk ik wel een goede tip.

Offline
Berichten: 182

zeker goeie tip. na dat boek was ik zes weken gestopt, toen lagen er 2andere boeken van hem in de winkel en vond ik hem gewoon een geldwolf. je ziet...heb al veel en vaak geprobeerd.

Offline
Berichten: 182

Joehoe...ben ik weer. mijn pakkie is bijna op. ik ga toch maar aan de kauwgom [jamaar] of de pleister.

Offline
Berichten: 275

Zet hem op Roelien....als zoveel andere het kunnen, kan jij het ook!!! [ok]

Offline
Berichten: 182

kuch...rochel...hoest.......dank je.

afbeelding van adri
Offline
Berichten: 40

roelien schreef:
kuch...rochel...hoest.......dank je.

ik was zelf een fanatieke rookster ( 1 pakje sigaretten per dag} maar ben doormiddel van de pleisters gestopt. Ik kan het je echt aanraden. Heb verder geen ontwenningsverschijnselen gehad en geen behoefte meer aan de sigaret. Ben nu zelf een grote zeikerd, wat betreft roken.

Offline
Berichten: 2045

Heel goed Roelien!!!
als je mentale steun nodig hebt horen we het he???

Succes!!!

afbeelding van claudia
Offline
Berichten: 16

Vraagje: ik rook zelf ook nog steeds, wel minder, maar voel me nog steeds schuldig.
Ben vorige week begonnen met Zoladex en Tamoxifen. Via de telefoon zei mijn oncoloog dat er 1 ernstige bijwerking zou kunnen optreden: trombosebeen/longembolie. Ergens uit een ver hoekje in mijn geheugen kwam naar boven dat er ook zoiets in de bijsluiter van de pil heeft gestaan. "Roken verhoogt het risico op trombose".
Kan helaas nog steeds het sigaretje niet weerstaan, maar het blijft wel zeuren in mijn achterhoofd.
Wie van jullie heeft ook dergelijke 'waarschuwingen' over trombose gehad van dokter(s). Of is dit gewoon iets dat 1 x op de miljoen voorkomt en zit ik mezelf gek te maken?
Ik wil stoppen, maar heb gewoon de rust nog niet.

afbeelding van claudia
Offline
Berichten: 16

Vraagje: ik rook zelf ook nog steeds, wel minder, maar voel me nog steeds schuldig.
Ben vorige week begonnen met Zoladex en Tamoxifen. Via de telefoon zei mijn oncoloog dat er 1 ernstige bijwerking zou kunnen optreden: trombosebeen/longembolie. Ergens uit een ver hoekje in mijn geheugen kwam naar boven dat er ook zoiets in de bijsluiter van de pil heeft gestaan. "Roken verhoogt het risico op trombose".
Kan helaas nog steeds het sigaretje niet weerstaan, maar het blijft wel zeuren in mijn achterhoofd.
Wie van jullie heeft ook dergelijke 'waarschuwingen' over trombose gehad van dokter(s). Of is dit gewoon iets dat 1 x op de miljoen voorkomt en zit ik mezelf gek te maken?
Ik wil stoppen, maar heb gewoon de rust nog niet.

afbeelding van claudia
Offline
Berichten: 16

sorry, 2 x op okee gedrukt

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hoi Claudia,

mijn huisarts kwam me een aantal jaren geleden nog achterna toen ik bij hem de deur uit liep met de pil in mijn zak; Je rookt toch niet he, want dan heb je veel meer kans op trombose!! Ik nog netjes nee gezegd, terwijl ik dus wel rookte. In mijn werk heb ik een aantal patienten gehad die met een trombose been of longembolie binnen kwamen, die en rookten en de pil gebruikten. Dus d'r zal wel een groter risico zijn denk ik.

Punt is natuurlijk dat het beter is om niet te roken, maar ja, doet dat maar eens. Iedere avond denk ik; nu stop ik. En als het dan koffietijd is 's avonds denk ik; mmm, lekker. Het blijft moeilijk!

afbeelding van mirenstijn
Berichten: 143

Oeps, niet ingelogd, sorry de snorry :oops:

Offline
Berichten: 182

helemaal de hups om te stoppen dus. tronbose of wat dan ook....stoppen.....dacht ik .....tot vijf uur. Etentje met het team, drankje erbij en tja: doei voornemens.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

maar je bent na dat "foutje" toch zeker wel meteen weer gestopt? Of eigenlijk doorgegaan met stoppen....

Offline
Berichten: 182

Vandaag om 12 uur eerste peukje. Net tweede peukje bij de computer en in elk geval besloten hier niet meer te roken. je paft ze gewoon weg zonder benul ervan.
joegee, ben wel blij met jullie reacties.

Offline
Berichten: 182

adri schreef:
roelien schreef:
kuch...rochel...hoest.......dank je.

ben doormiddel van de pleisters gestopt. Ik kan het je echt aanraden. Heb verder geen ontwenningsverschijnselen gehad en geen behoefte meer aan de sigaret. Ben nu zelf een grote zeikerd, wat betreft roken.

](*,) Hoi, dorpsgenoot.
heb bij t kruidvat staan loeren naar die pleisters en vond ze te duur nota bene. nee roken...daar word je rijk van. Ik ben sinds kort wel echt aan het "rijpen" en rook nu in elk geval minder. Pleisters rijpen nog even door in t hoofd.

Offline
Berichten: 2045

roelien schreef:
Etentje met het team, drankje erbij en tja: doei voornemens.

Zo makkelijk geef je toch niet op Roelien? :wink:
Gewoon doorzetten hoor.
Tuurlijk ga je een keer voor de bijl maar je wordt juist sterker als je het daarna weer oppakt!

Je kan het, ik weet het zeker!
En je wordt alleen maar sterker! Dat weet ik zeker!

Pagina's