Onderzoek eenborstige beha's

32 berichten / 0 nieuw
afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387
Onderzoek eenborstige beha's

Allereerst, onze excuses voor het zomaar binnenvallen op jullie forum. Graag willen wij jullie wat vragen, maar we zullen ons eerst voorstellen.

Wij zijn 2 studenten Research-based Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het vak Marktonderzoek in Praktijk zijn wij momenteel bezig met onderzoek naar eenborstige beha's. De bedoeling van de opdrachtgever is het grootschalig opzetten van een lijn met eenborstige beha's.

Wij willen onderzoeken of dit mogelijk is en willen graag weten wat jullie belangrijk vinden mbt eenborstige beha's. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal, design, pasvorm etc.

Wij hopen op jullie reacties!

Met vriendelijke groet,

Susan en Frank

Offline
Berichten: 586

Ik kan er zelf weinig over zeggen: maar wat ik wel kwijt wil, is: hulde! Het zou mooi zijn, als hier een goed initiatief uit voort zou komen!

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Poeh, goed idee, hoor. Zelf heb ik er geen behoefte aan. Hoewel eenborstig, draag ik het liefst een prothese of helemaal niks (thuis).

Offline
Berichten: 743

Ha....:roll:
toen ik ze voor mezelf in elkaar flantste.... toen hadden jullie hiermee moeten komen...!!! :wink:

tips....

- de band aan de niet-tiet-kant moet breed en zeer elastisch doch stevig zijn, omdat ikzelf heb ervaren dat hoe smaller, hoe meer last van het litteken, 'ongelijk gevoel' en het gevoel vast te zitten in een ijzeren harnas, als het ware....

- brede bandjes van boven, niet te truttig, en voor mijzelf sprekend, zo min mogelijk naden aan de voorkant....

- in mooie kleuren graag, niet alleen zwart en creme....[you know what I mean!]

verder....veel succes...!!

maarreh....klopt het dat Lobstar is gestopt?
hebben jullie daar al info aan gevraagd?

Offline
Berichten: 762

Een prachtig iniatief!!
Één klant heb je al hier ;)
Ik flans ze nu meestal zelf, oftewel: verbouw bestaande BH's.

Inderdaad, de band onderaan moet breed en elastisch, ook ivm het verschuiven en de schouderbandjes ook lekker breed en stevig.

Ik heb zelf nogal last van dat de hele BH de neiging heeft om te gaan "draaien" in de loop van de dag, of op te kruipen, dus dat is een punt van aandacht (Het heeft nu eenmaal minder houvast.) Het is ook wel fijn als het min of meer litteken bedekkend is, al is er natuurlijk veel verschil in littekens.

Buiten (de ermee opgehouden) Lobstar, is er nog een bedrijf wat op maat aangepaste BHs en badmode maakt. Probleem bij beide zaken vind ik, dat omdat het op maat gemaakt wordt, je daar heen moet om te passen, op te meten etc.
Dus een wat bredere "confectie" achtige lijn, bijv. via protheselingerie zaken zou ik toejuichen.

Ik ben benieuwd!

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Karin Spaink is enige tijd geleden met dit idee gekomen en heeft 2 BH's voor me vermaakt. Helemaal top. Ik heb geen amputatie achter de rug, maar mijn zere borst (kapot bestraald) kan geen BH velen.

Ze heeft ook ergens op de site foto's gemaakt. Misschien kan een moederator ze even opsnorren.

Offline
Berichten: 104

[champie] Ja wat een goed idee, ook een sportmodelletje graag, in het normale leven draag ik geen bh`s maar om een goede sport bh te vinden die om 1 borst past is moeilijk zo niet onmogelijk.

Offline
Berichten: 126

Goed idee! Ik heb er zelf een aantal gefabriekt (vermaakte gewone beha's) en die bevallen me erg goed. Net zoals RuthF merk ik dat ze soms wat opkruipen of verschuiven, ik sjor er dus n=meer aan dan ik vroeger met mijn normale beha's deed.

Wat ik belangrijk vind:
- mooi spul
- niet massief (ik vind dunne bandjes en een smal zijstuk juist wel )
- prettige steun voor de overgebleven borst.

Mijn probeersels kun je - met handleiding - vinden op
http://www.spaink.net/varia/zeerover_beha.html

Offline
Berichten: 163

Ziet er top uit Karin.

Ben zelf zeer slecht in zelf maken, dus wie wat waar is het adres waar ze ook bikini's maken - rij ik toch graag een keer heen!

Gail

Offline
Berichten: 743

Karin Spaink schreef:
.......
- niet massief (ik vind dunne bandjes en een smal zijstuk juist wel )
......

ik snap wat je bedoelt, Karin, alleen zakken dunne bandjes bij mij steeds opzij, ws omdat ik scheef loop of omdat het gewicht in de cups anders is verdeeld....??

Offline
Berichten: 762

Gail schreef:
Ziet er top uit Karin.

Ben zelf zeer slecht in zelf maken, dus wie wat waar is het adres waar ze ook bikini's maken - rij ik toch graag een keer heen!

Gail

http://www.lingerie-unlimited.nl/

Lobstar in Den Haag deed dat dus ook, maar die zijn naar ik begrepen heb gestopt. Er was nog wel sprake van een doorstart van de lingerielijn, maar daar weet ik het fijne niet van.

Offline
Berichten: 762

Loesje schreef:
Karin Spaink schreef:
.......
- niet massief (ik vind dunne bandjes en een smal zijstuk juist wel )
......

ik snap wat je bedoelt, Karin, alleen zakken dunne bandjes bij mij steeds opzij, ws omdat ik scheef loop of omdat het gewicht in de cups anders is verdeeld....??

Spaink is misschien zelf ook wat dunner dan wij ;) (in elk geval dan ik..)En red het dan makkelijker wel met dunne bandjes ;)

Offline
Berichten: 171

Dat is heel goed nieuws! Vooral als het iets dichterbij de randstad is dan Noord Groningen... Dat van die confectielijn vind ik ook, wat mij betreft hoef ik niet steeds af te reizen om iets aangemeten te krijgen, dat was met een 'hele' BH ook niet nodig.
Ik hoop ook op een goeie sport BH, van een stof die slim omgaat met transpiratievocht. En ook een paar mooie, sexy modellen. Ik heb nu twee bh's van Lobstar die ik prima vind, verder geen ervaring met pasvorm etc.

Offline
Berichten: 788

Goed initiatief [ok]
Ook ik heb zelf enkele bh's aangepast.
Ik heb juist meer last net naast mijn niettiet, dus bij mijn oksel. Daar zou het dus lekker soepel stof moeten zijn.
Smalle bandjes glijden er bij mij ook soms af, dus iets breder kan geen kwaad, maar al te breed vind ik weer 'tuttig'.
Een beetje sexy modellen mag van mij wel :wink:

Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen.

Offline
Berichten: 766

Mag ik iets vragen aan de dames die ervoor hebben gekozen geen prothese(s) te dragen. Dus die (g)eenborstig door het leven gaan. Hebben jullie in het openbaar weleens gemerkt dat het anderen opviel? En kregen jullie daar reacties op? Positief of negatief. Hoe ga je daar dan mee om?

Laatst merkte ik pas na een aantal uren dat Odje geen prothese draagt. Ik denk nog steeds dat mensen daar op letten en dat het je misschien ongemakkelijk laat voelen.
Vreemd misschien dat ik zo denk. Want zelf let ik er juist niet op.

Offline
Berichten: 762

De meeste mensen zien het inderdaad pas als je er iets van zegt, als je vertelt dat je ziek bent geweest of zo. Zomers met t-shirtjes/hemdjes weer valt het natuurlijk wel meer op. De enige negatieve opmerking die ik er ooit over gehad heb ik van een vervelende hangjongere hier op straat in Amsterdam slotervaart ;) En zelfs die viel eigenlijk een beetje stil in z'n stoere gedrag.

Ik ben in Turkije op vakantie geweest en heb rustig éénborstig in mijn tankini op het strand gezeten en de hele tijd in hemmetjes rondgelopen en heb me nooit op rare manier bekeken gevoeld. Ik werk in een winkel, dus ook véél met mensen en daar is het ook gewoon geaccepteerd.

Maar zelfs als ik in een kledingwinkel kleren sta te passen en hulp vraag aan een verkoopster, blijkt dat ze het niet 1,2,3 doorheeft.. Terwijl ik echt geen wijde verhullende tenten draag.

Mensen durven er denk ik ook niet echt iets van te zeggen. En, ik ben zoals ik ben, maar áls iemand er wat over zou zeggen, zou dat denk ik eerder appeleren aan mijn stoere gevoelens, dan aan mijn onzekere, gekwetste...

Ruth

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Whow, wat een reacties al, wat fijn! Heel erg bedankt! Hopelijk komen er nog meer wensen en ideeën.

Voor de mensen die geen éénborstige beha's dragen: Stel dat deze er wel zou zijn, zonder dat het aangemeten hoeft te worden, willen jullie er dan wel één, of dragen jullie altijd een prothese of niks? (ook met sporten?)

Groeten Susan

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

oeps dat is een vraag waar ik nog nooit bij stil heb gestaan.
ik draag of prothese of niks.
maar als je er een kan krijgen zonder dat hij aangemeten moet worden?
ik ga er eens over denken :wink:

Offline
Berichten: 171

Ik loop sinds een jaar éénborstig rond. Mij valt het op hoe weinig mensen het eigenlijk opvalt. Heel soms zie ik in een gesprek dat iemands oog erop valt. Dat vind ik dan wel een beetje lastig maar het is maar heel zelden. Ik draag ook gewoon strakke t-shirtjes en zo. Ik let er alleen wel op dat het niet raar gaat trekken aan mijn niet-tiet-kant. Grappig verschil was het toen ik in Spanje op vakantie was. Die mannen daar zien het allemaal! Nog nooit vervelende opmerkingen gehad trouwens. De meeste mensen hebben er denk ik geen mening over, anderen vinden het stoer of zoiets.

Offline
Berichten: 788

Ik heb het even aan manodje gevraagd, omdat het mij altijd ontgaat, maar ook hij heeft geen starende blikken geconstateerd de afgelopen tijd.
Ik ben me er wel van bewust dat ik geen prothese draag, maar heb dus nog nooit een opmerking gehad of gekke blikken.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Off topic :wink:

~

Beste Susan&Frank, Stichting Amazones is eigenlijk nog op zoek naar mensen die de Amazones bekender kunnen maken in Noord-Nederland. Zijn jullie misschien in de gelegenheid om stapeltjes Amazoneflyers neer te leggen bij bv ziekenhuizen en/of gezondheidscentra in Groningen en omgeving?

Stuur dan een mailtje met je adres naar deamazones@atlas-i-media.nl

Maisa
bestuurslid

~

On topic :wink:

Offline
Berichten: 104

Ik draag geen prothese en ben dus plat aan 1 kant, het valt meestal niet op , als je met mensen zit te praten die het niet weten zien ze het meestal niet, soms merk je dat er naar je platte kant gekeken wordt, als ze er moeite mee hebben jammer dan, ik heb er geen moeite mee. Draag ook wel hemdjes of strakke t-shirts.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Susanne en Frank hebben inmiddels een onderzoek opgesteld, waarvoor ze medewerking vragen. Het doel van de enquête is te bepalen of er markt is voor een lijn met eenborstige beha's, en zo ja hoe deze lijn er dan uit zou moeten zien.

Klik :arrow: hier om aan het onderzoek mee te doen. Duurt 10 minuten (echt waar :D )

Offline
Berichten: 762

Nou, dat heb ik meteen gedaan natuurlijk!! :D

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Deze nog even omhoog voor wat extra aandacht :wink:

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo iedereen!

Graag zou ik dit topic nog wat omhoog helpen, we hebben namelijk op dit moment VEEL te weinig respondenten voor ons onderzoek!

Hopelijk wilt u ons helpen..

http://www.lu-onderzoek.tk

Groeten Susan

afbeelding van nachtvlinder
Berichten: 302

:wink: ik probeer hier in het zuiden dit onder de aandacht te gaan brengen voor jullie :wink:

afbeelding van Tarayana_2041
Offline
Berichten: 116

Ik kwam hier vandaag toch langsfietsen :wink:

Heb hem direkt ingevuld...

Offline
Berichten: 788

'k Heb 'm ook ingevuld, maar kreeg geen modellen te zien :roll:
((wel de prijzen [shock] )

Offline
Berichten: 171

kheb 'm ook ingevuld, maar wel een verwarrend verhaal. 10 stellingen die erop gebaseerd zijn dat ik geen 1-borstige bh draag terwijl ik dat wel doe. En aanmeten in Groningen is voor mij echt geen optie, wie verzint dat nou... Via internet kopen zou ik best graag willen maar dan wel een beetje normale prijzen.
Na ja, ik geloof niet dat dit tot iets gaat leiden waar ik wat aan heb, dus ik ga de methode Spaink nog maar 's goed lezen.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Bedankt allemaal voor het invullen! We zijn er echt heel blij mee!!

Over de opmerkingen: Ja het klopt dat je geen modellen te zien krijgt, deze bestaan nog niet en die vragen zijn om te achterhalen wat voor beha het meest gewild is.. (is er nu meer interesse in een sportmodel, of in een sexy model, en wil men liever maatwerk, of maakt dat eigenlijk niet uit?)

En de stellingen; kan me voorstellen dat het verwarrend is als je wel zo'n beha draagt, maar dit is meer om te achterhalen, waarom sommige vrouwen er geen een dragen, dan kan daar misschien een oplossing voor bedacht worden!

Ik hoop dat er toch nog wat moois uitkomt (voor iedereen)! Hopelijk kan de prijs zelfs wat omlaag :lol: Maar daar heb ik geen inspraak op!!

Groetjes!!

afbeelding van Aaike
Offline
Berichten: 368

Lobstar is gestopt maar Ria Delver of wel Maria zet de lingerie voor 1 borstige vrouwen voort, ook in Den Haag. Ik heb bij haar een 1borstig bhtje laten maken en dat is ook meteen een voor mij goede oedeembh.. bij mij moet de bh gewoon echt niet knellen ergens.. en heel goed aansluiten...ik heb lymfoedeem.. aan de oedeemkant is de bh meer als een topje en aan mijn goede kant is het meer een gewone bh....het loopt helemaal schuin..het is mooi. maar het is heel duur. Ik heb nu 1 zo'n bh gekocht....meer kon ik er niet kopen..eerst maar weer even bijkomen van deze uitgave. en dat vind ik een groot nadeel..dat het zo duur is omdat het maatwerk is..maar ik ben wel heel erg blij met deze bh omdat ie voor mij heel goed zit en ik vind 'm nog mooi ook..omdat het zo'n schuin model is..dat is best grappig .. dus nu was ik hem tussendoor en dan doe ik een dagje een sloggie aan en dan is ie weer droog. Ik draag al ruim twee jaar geen prothese meer en ik sta voor de klas. Het is dacht ik voor de leerlingen geen probleem. Ze weten niet anders als dat ik er zo uit zie.