Praatclubje jonge vrouwen na (borst)kanker?

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 20
Praatclubje jonge vrouwen na (borst)kanker?

Weet iemand een maandelijks (ofzo) offline praatjeclubje in de omgeving Utrecht voor jonge vrouwen na borstkanker?

Ik merk dat ik het lastig vind om met de mensen in mijn omgeving te praten over de kanker, het traject en de dingen waar ik nu tegenaan loop.

Het Helen Downing is me al een aantal keer getipt, maar van mij hoeft het niet zo officieel en formeel met therapeuten. Tijdens mijn behandeltraject had ik het idee dat er overal groepjes en kliekjes waren, maar nu kan ik ze niet terugvinden. In de agenda hier zie ik vooral uitjes: wandelen, naar de sauna. Ik zoek wat meer nadruk op praten en delen.

Offline
Berichten: 187

Is er bij jou in de buurt misschien een inloophuis? Ik ben er zelf nog nooit geweest (heb niet zo'n behoefte aan persoonlijk contact hierover), maar het schijnt veel mensen goed te doen. Ik heb zelf een beeld dat er alleen maar grijze koppies koffie zitten te leuten (maar misschien heb ik het mis). Je kunt altijd eens 'inlopen'.

Offline
Berichten: 4201

je kunt ook eens proberen zelf een oproep te doen hier op het forum aan de jonge vrouwen, om elkaar in Utrecht te ontmoeten. Geen garantie dat er gereageerd wordt, maar het is een poging waard. Het helpt als je er locatie en datum bij zet.

Offline
Berichten: 832

Hoi Glimke,

Kankerinloophuis is inderdaad een fijne plek om een keer te buurten. Tegenwoordig hebben veel van die huizen ook een club voor jonge vrouwen met kanker. Bij ons in Den Bosch heten die de Bondgirls.

Deze misschien? http://www.centrumcabane.nl/
Ik zie wel een link bondgirls, maar die werkt niet meer. 

En je bent natuurlijk ook altijd welkom om je verhaal hier op het forum te doen.