Borstafwijking ontdekt bij vriendin

6 berichten / 0 nieuw
roe
afbeelding van roe
Offline
Berichten: 3
Borstafwijking ontdekt bij vriendin

Hallo allemaal,

Mijn vriendin, 22 jaar, heeft een knobbel in de borst ontdekt. In eerste instantie was ik niet bezorgd, omdat ze nog zo jong is en geen kanker in de familie heeft. Ik las namelijk op internet dat kanker onder de 30 als 'zeldzaam' staat aangeschreven en dat er per jaar maar 10 vrouwen onder de 25 de diagnose borstkanker krijgen.

Vandaag is ze naar de huisarts gegaan en die heeft haar doorverwezen naar het ziekenhuis om een foto te laten maken. De dokter vond ook 2 knobbels in dr oksel aan beide kanten.

Nu ben ik dus wel bezorgd geworden. Zijn dit niet duidelijke symptomen van borstkanker?
We gaan morgen op vakantie en de dokter heeft gezegd dat het ziekenhuis bezoek kan wachten tot volgende week, maar op deze manier kan ik dus echt niet van een vakantie genieten.

Ik vroeg me af, aangezien dit de plek is voor deze verschrikkelijke aangelegenheid, of hier iemand is die mij meer informatie kan geven over de symptomen. Op internet zeggen ze echt van alles en het is moeilijk om waarheid van fictie te onderscheiden. Hoe is dat bij jullie gegaan?

Alvast bedankt.
Groeten
Roe

Offline
Berichten: 4227

Hi Roe, dat is schrikken dat je vriendin iets gevonden heeft in haar borst. Het klopt dat borstkanker heel zeldzaam is onder de 25 jaar, maar ja, je zult maar net zo'n zeldzaam geval zijn, goed dus dat ze naar de huisarts is gegaan en nu doorgestuurd voor verder onderzoek.

Borstkanker verspreidt zich in principe via oa de oksel aan dezelfde kant als de borst, dat er knobbels voelbaar zijn in allebei de oksels klinkt niet erg als borstkanker.

Borstkanker is geen kwestie van een of een paar dagen, ik ben zelf pas 3 maanden nadat ik de knobbel vond naar de huisarts gegaan en had nog een stadium 1 (

Ik hoop dat jullie toch een fijne week weg kunnen hebben en straks een fijne kerst. Houd je ons op de hoogte van je vriendins afspraak in het ziekenhuis?

roe
afbeelding van roe
Offline
Berichten: 3

Hallo Bergamot,

Bedankt voor je reactie.

Nee, ik dacht ook dat kanker niet zo snel kon ontstaan en kon groeien, maar van de een op andere dag was de knobbel aanwezig. Ik kan de knobbel ook echt beet pakken en bewegen, dus toen dacht ik helemaal dat het geen kanker kon zijn. Toen ze naar de dokter ging, vanmorgen, was ik er dus van overtuigd dat de dokter in ieder geval kanker wel uit zou sluiten... Maar dat deed hij niet. Hij zei dat hij het niet wist en hij zag er ook niet al te blij uit.

Hoe is het bij jou afgelopen? ben je nu weer helemaal gezond?

Ik zal nog even posten hoe het is afgelopen, ze heeft over 2 weken een afspraak voor een mammografie.

Offline
Berichten: 1108

Sterkte Roe voor jou en je vriendin.

Je hebt veel soorten borstkanker en die voelen ook vaak anders aan. Net zoals Bergamot al zegt is er een grote kans dat het iets anders is maar wel goed dat de dokter haar doorgestuurd heeft. Al is het maar voor de zekerheid.

Hoop dat ze een goede uitslag krijgt en dat jullie toch nog een beetje kunnen genieten van de feestdagen ondanks alle spanning.

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 4227

Het is alweer bijna 7 jaar geleden voor mij en het gaat goed. De behandeling was geen pretje, een heel intensief half jaar met best moeilijke momenten, maar gelukkig was ik steeds maar een paar dagen na een kuur ziek en misselijk en kon ik voor de rest wel nog gewoon de bruiloft van een vriendin meevieren en zelfs nog wat uren werken (ik werk normaal fulltime).

Ik hoop op goed nieuws voor je vriendin!

roe
afbeelding van roe
Offline
Berichten: 3

Goedaardig!

Dat was de uitslag bij de mamapoli. Erg bedankt voor jullie reacties, het maakte de spanning een stukje dragelijker.

Het was gewoon weefsel dat plotseling op is gekomen en voor altijd zal blijven... maar dat maakt niet uit, alles beter dan kanker. Ze hadden een echo gemaakt en na een uurtje waren we al weer weg bij het ziekenhuis.

Haar opgezette lymfen hebben met iets anders te maken, maar het is in ieder geval niet die verschrikkelijke ziekte waar ik zo bang voor was. In mijn hoofd was het al waarheid, maar blijkbaar waren de opgezette lymfen en de borstknobbels gewoon toeval. Dat kan dus ook nog.

Bergamot, ik ben blij om te horen dat je de behandeling goed heb doorstaan. Ben je nu dan ook weer helemaal gezond? Ik bedoel, is het nu gedane zaak of moet je nog steeds behandeld worden. Ik kan me heel goed voorstellen dat zo iets een trauma achter laat. Ik wist niet eens zeker of m'n vriendin het had, maar ben er eigenlijk heel de kerst misselijk van geweest. Het ging dus niet eens over mijzelf. Weet je, je denkt eigenlijk nooit aan kanker, maar ik heb nu het gevoel dat het heel dichtbij kwam. Doodeng. Ik kan me niet voorstellen wat jullie, ook mentaal, doorgemaakt moeten hebben. Maar gelukkig heeft het voor vele alsnog een happy end gehad. Maarja, voor sommige natuurlijk ook niet. Ik vond het ook zeer pijnlijk om de memoriam section te lezen van deze site. Ik vind het echt heel goed dat jullie deze site zo actief beheren en steun geven aan iedereen die het nodig heeft op dit gebied.

In ieder geval gaan we er een gezond 2014 van maken en ik wens jullie allemaal hetzelfde toe.

Groeten
Roe