reactie van een vriendin

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van dobber
Offline
Berichten: 142
reactie van een vriendin

Ik ben nog steeds helemaal van slag van een mailtje van een 'vriendin'. En dan ook nog in een mailtje. Het is ontstaan omdat ik na de chemo de telefoon niet had opgenomen en zij belt elke dag om te vragen hoe het gaat. In dit mailtje uit ze zich over het feit dat ik hulp moet zoeken en dat ik moet praten en zeker tegen haar. En dat dit mailtje een aanmoediging is om hulp/luisterend oor te accepteren. Ze praat namens iedereen die me lief is??????????? quote: We zijn al zo lang vriendinnen sluit me niet uit.
Het kan toch niet zo zijn dat zij gaat bepalen hoe ik me moet voelen en gedragen. Het betekent toch niet dat ik hulp en steun krijg als ik maar praat. Voort wat hoort wat???

Bah, ben er helemaal verdrietig en boos van. :cry:

Offline
Berichten: 196

Hé dobber,

Volgens mij bestaat er over dit onderwerp al een topic. Mensen zitten gewoon verschillend in elkaar en denken vaak dat anderen zo zouden moeten handelen zoals ziju zelf denken dat het zou moeten, terwijl het ook wel eens voor henzelf heel anders uit zou kunnen pakken als ze zelf in een soortgelijke situatie zouden belanden (...ik ken dit soort situaties uit eigen ervaring :roll: ). Zoals ik het zie geeft een goede vriendin je de ruimte en de mogelijkheid om binnen je eigen verwerkingsproces dingen te "mogen" en is het woord "moeten" in veel gevallen uit den boze. Helaas zijn er veel mensen die zich, weliswaar goedbedoeld en misschien vanuit de wens persé iets voor je te willen betekenen, aan je opdringen. Da's best lastig, maar zo werkt het wel......
Misschien kun je op een goed moment met haar contact opnemen en uitleggen hoe je dit ervaart. Soms heb je gewon geen zin in die telefoon. Dat is helemaal niet vreemd hoor! Als het inderdaad een goede vriendin kan ik me niet voorstellen dat ze daarvoor geen begrip op kan brengen. :wink:

Offline
Berichten: 91

het helpt jou misschien als je ervan uit kunt gaan dat jouw vriendin van je houdt en met een positieve intentie deze mail heeft geschreven. En misschien helpt het haar als jij haar kunt uitleggen op welke manier zij jou kan steunen en welke manier jou niet zal helpen. Volgens mij is het echt zo simpel...als zij echt belangrijk voor je is, is het de investering waard lijkt me...als dat niet zo voelt maakt dat ook veel duidelijk...
Ik heb meerdere keren in verdrietige, moeilijke situaties ervaren dat het voor mij zo werkt...dat ik heel duidelijk voelde wat en wie belangrijk voor me was en wat/wie minder belangrijk....

afbeelding van dobber
Offline
Berichten: 142

Hallo allemaal, dank voor jullie berichtjes. Het zit me nog steeds niet lekker, daardoor ga ik hier waarschijnlijk zo op door. Ik ben er aardig van in de war en verdrietig. Sorry! Wat Icarus schrijft is een raak doch teer punt. Een 40-jarige - geen diepgaande - vriendschap betekent toch geen exclusiviteit opeisen. Natuurlijk doet ze het uit liefde en goede bedoelingen, maar het stoot me af, dit gedrag. Of komt ze te dicht bij? Ik merk gewoon dat ik meer open ben tegen mensen die me de ruimte geven en 'normaal' doen. Ik vind die 'enorme' belangstelling ook uit onverwachte hoeken overweldigend en kan er soms niet mee omgaan. Ik denk ook wel eens dat het nu fijn zou zijn om een partner in huis te hebben, die vormt dan een buffer naar de buitenwereld. Eigenlijk is het een interessant leerproces, want zo zijn er ook mensen, die niets van zich laten horen en dat vind ik ook prima (mail is geduldig). Of wat denken jullie van een broer die ik al jaren niet meer gehoord of gezien en opeens contact opneemt?
Ik ga maar eens in wat boeken duiken, of een cursus psychologie. Hoe gedraag ik me tijdens het kankerproces.
Een fijne zondag allemaal.
Ans

Offline
Berichten: 111

Hoi Dobber,
Jouw reactie over die "enorme" belangstelling uit onverwachte hoek, vind ik erg herkenbaar. Iemand hier op het forum schreef ooit eens: "Als je aandacht wilt, kun je drie dingen doen, een puppy kopen, een baby krijgen of kanker krijgen" Klinkt heel hard, maar er zit wel een kern van waarheid in. Loop maar eens door dorp of stad met één van die drie en mensen spreken je uit onverwachte hoek aan.
Verder moet je het doen zoals het voor jou fijn en goed voelt. Misschien kun je ook een e-mailgroepje maken van mensen die je op de hoogte wilt houden. Je stuurt dan de hele groep in één keer een mailtje (als je iets te melden hebt, of iets kwijt wilt). Iedereen is dan op de hoogte en daardoor hoeven ze je niet allemaal te bellen en hoef je niet tig keer hetzelfde te vertellen. Soms heb je daar gewoon effe de puf niet voor en wil je gewoon lekker rust.
Sterkte met alles.