Aandacht voor het gezin als je als moeder kanker hebt

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Dineke Verkaik
Offline
Berichten: 1
Aandacht voor het gezin als je als moeder kanker hebt

Bij de Universiteit Utrecht is een project in ontwikkeling voor het ondersteunen van ouders met kanker en hun kinderen. Meer informatie is te vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/gezinenkanker

Wat vragen wij?
1. Gezinnen met kinderen tussen 8 en 18 jaar die vragenboekjes willen invullen.
Het invullen is bij u thuis, op een tijdstip dat het alle gezinsleden uitkomt. Een onderzoeksmedewerker komt bij u langs om de vragen uit te leggen. Na 6 maanden kan hetzelfde vragenboekje opnieuw worden ingevuld om te kijken of er iets veranderd is.

Wat bieden wij?
1. Checklist voor het gezin
Als u zich opgeeft voor het invullen van de vragenboekjes wordt eerst telefonisch contact opgenomen om informatie te geven over de werkwijze. De vragenboekjes die worden ingevuld gaan over onderwerpen als: het beoordelen van de kwaliteit van leven, het gezinsfunctioneren, communicatie, omgaan met emoties, ervaren van stress en angst en negatieve gedachten. Kort na het invullen van de vragenboekjes worden deze uitgewerkt door ons en nemen wij contact met u op over opvallende uitkomsten. U heeft hiermee een checklist voor het gezin: hoe gaat het met iedereen? Wij kunnen meedenken over een passende vorm van ondersteuning als dat nodig is. Na een half jaar kan het vragenboekje nogmaals worden ingevuld: hoe gaat het nu met iedereen? Ook dan kunnen wij meedenken over eventuele ondersteuning.

2. Uitwisselen van ervaringen met andere ouders
Tijdens de themabijeenkomsten staat het delen van wat goed gaat in het gezin centraal. Met andere ouders praten over wat zij meemaken en hoe zij daarmee omgaan, kan herkenning en daarmee rust geven. En het biedt de mogelijkheid om inspiratie op te doen door het horen de ervaringen van anderen. Op maandag 18 januari van 19.30 tot 21.00 uur en op maandag 25 januari van 9.30 tot 12.30 uur zijn er themabijeenkomsten bij Centrum Cabane in Utrecht en op woensdag 17 februari van 19.30 tot 21.00 uur bij het Toon Hermanshuis in Amersfoort.
Aanmelden kan bij

of via de websites van Centrum Cabane en het Toon Hermanshuis.

Dit project is mogelijk dankzij Pink Ribbon. Het doel van het onderzoek is om een toegankelijke zelfhulpmethode te ontwikkelen voor gezinnen. Dit willen we doen in de vorm van een (digitaal) boek, met informatie en handvatten voor communicatie binnen het gezin en om alle gezinsleden voor te bereiden op wat komen gaat. Het is voor ons belangrijk om een boekje te ontwikkelen dat aansluit bij de vragen en behoeften van de mensen waarvoor het geschreven wordt. Daarom willen wij graag met gezinnen in contact komen. Ook willen wij al een vorm van ondersteuning bieden aan de mensen die meewerken aan het onderzoek. deelnemers krijgen na afronding van het onderzoek een gratis exemplaar van het ontwikkelde boek.