Enquête Supplementen bij borstkanker

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van rstapel
Offline
Berichten: 3
Enquête Supplementen bij borstkanker

Geachte mevrouw,

Mijn naam is Ruben Stapel, derde jaars student voeding en diëtetiek. Op dit moment ben ik bezig met een klein onderzoek wat gericht is op het in kaart brengen van de informatiebehoefte met betrekking tot voedingssupplementen bij vrouwen met borstkanker. Deze behoefte wil ik in kaart brengen door middel van een enquête.
Door een klein aantal vragen te beantwoorden kunt u inzicht verstrekken in de mate waarin vrouwen met borstkanker behoefte hebben aan informatie over deze groep geneesmiddelen, zodat deze informatie in het vervolg accuraat verstrekt kan worden. Hierdoor kunt u er aan bijdragen dat andere vrouwen die met deze ziekte te maken hebben de gewenste informatie op het juiste moment verstrekt krijgen.
Eventuele vragen kunt altijd plaatsen in een comment onder deze oproep. Deze oproep is geplaatst met toestemming van het stichtingsbestuur.
De link naar de enquête is http://www.thesistools.com/web/?id=415348
Ik wil u bij voorbaat hartelijk danken voor uw tijd en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Ruben

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Beste moderators: is dit bericht met jullie toestemming geplaatst? Vind de vraagstelling bij dit 'onderzoek' namelijk nogal vaag. Bovendien zijn supplementen geen geneesmiddelen.. Kortom, hoort dit verzoek hier wel thuis?

Offline
Berichten: 4227

Dopey, ja er is toestemming voor deze oproep.

Je hebt gelijk dat supplementen geen opzichzelfstaand geneesmiddel zijn tegen borstkanker. Ze kunnen wel als aanvullende behandeling en in overleg met je arts (!) ingezet worden met als doel het algehele welbevinden van een (borstkanker)patient te vergroten. Dat is ieders persoonlijke keuze.

Ik zie Ruben nergens noemen dat supplementen een alternatief zouden zijn voor de gangbare chemo-/immuun- en hormoontherapie toch? Hier bij de Amazones willen we plaats bieden voor alle opvattingen, zolang voorop staat dat je behandeling altijd in overleg met je (reguliere) arts bepaald wordt.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Hej Bergamot,
Ik bedoel ook niet te zeggen dat Ruben verkeerd bezig is. Meer dat de manier waarop hij zijn vraagstelling formuleert - in mijn ogen - niet getuigt van veel kennis van zaken over het onderwerp. Daarom vroeg ik me af of de moeite die vrouwen zich getroosten om de enquête in te vullen niet eigenlijk voornamelijk zal dienen om zijn scriptie/werkstuk te faciliteren terwijl de deelneemsters zelf er verder geen enkel profijt van hebben.

Dat is, zoals ik al schreef: in mijn ogen. Overigens ben ik er volkomen van overtuigd dat Ruben te goeder trouw is. En als zijn oproep met toestemming van de Amazones is geplaatst, heb ik al helemaal niks te mekkeren :-). Alleen dit keer stond het er niet bij. Vandaar mijn vraag.

Offline
Berichten: 4227

Kijk nog eens goed Dopey ;-)

Ik vind dat je goede feedback geeft aan Ruben, misschien komt hijzelf er ook nog op reageren? (Het bestuur raadt dat altijd aan als iemand een oproep plaatst: "houd je oproep in de gaten, er kunnen vragen komen.")

afbeelding van rstapel
Offline
Berichten: 3

Geachte Mevrouw,

Allereerst wil ik u bedanken voor de kritische kijk naar mijn vraagstelling. In mijn ogen is feedback altijd gewenst, dit zorgt over het algemeen voor verbetering. Het onderzoek wat ik uitvoer is kleinschalig van opzet, vandaar dat de vraagstelling u wellicht wat beperkt lijkt. Ik wil u echter verzekeren dat de vraagstelling ruimschoots onderbouwd is en de opzet voor dit onderzoek meerdere malen door een docent en mijn co-auteur van feedback zijn voorzien. Als de resultaten van mijn onderzoek dusdanig veelbelovend zijn en het door de docenten wordt verkozen als het beste van mijn jaar wordt het geplaatst in het nederlandse tijdschrift voor voeding en diëtetiek. Dit kan ik u echter niet verzekeren, dus een daadwerkelijk profijt van het meewerken aan dit onderzoek blijft wellicht uit. Het is echter totaal niet mijn bedoeling om u of andere forumleden te gebruiken als vulling voor de enquête, ik zou deze dan net zo goed zelf dertig keer in kunnen vullen. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten! Als u verdere vragen heeft hoor ik het graag van u. Nogmaals bedankt voor de feedback!

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

@Ruben,
dank voor je uitgebreide reactie. Ik hoop dat vele Amazones zullen reageren!

afbeelding van rstapel
Offline
Berichten: 3

Geachte Mevrouw,

De termijn voor het invullen van de enquête is verstreken. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan het onderzoek hartelijk bedanken voor hun medewerking. Mocht het artikel gepubliceerd worden, dan laat ik dit u weten. Heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.

Met vriendelijke groeten,

Ruben