Hormoonstimulatie veilig bij borstkanker?STIM-trial

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van sabradahhan
Offline
Berichten: 2
Hormoonstimulatie veilig bij borstkanker?STIM-trial

Vrouwen met borstkanker kunnen door de toekomstige kankerbehandeling onvruchtbaar worden.
Dankzij een hormoonbehandeling – een ‘IVF behandling’- kunnen eicellen of embryo’s worden ingevroren, die later gebruikt kunnen worden om een zwangerschap na te streven. Tijdens zo’n IVF-behandeling stijgt het gehalte oestrogeen (vrouwelijk hormoon) in het bloed. Het is onbekend welk effect dit heeft op de borsttumor. Sommige artsen geven daarom tijdens de IVF-behandeling extra middelen: tamoxifen of letrozol.

De STIM-trial onderzoekt welke hormoonbehandeling voor het invriezen van eicellen of embryo's de laagste hormoonspiegels geeft: een 'IVF-behandeling' zonder extra middelen, een 'IVF-behandeling' met extra tamoxifen en een 'IVF-behandeling' met extra letrozol.

De voorwaarden voor deelname aan dit onderzoek zijn:
patiënten tussen de 18-43 jaar met borstkanker die een IVF-behandeling kunnen en willen ondergaan omwille van het invriezen van eicellen of embryo’s. Deelnemende patiënten worden door loting verdeeld in drie groepen die met elkaar worden vergeleken.

Door het doen van deze studie weten we in de toekomst meer over de relatie tussen oestrogenen (na IVF stimulatie) en borstkanker en de veiligheid van IVF bij borstkanker op de lange termijn.

Indien u meer informatie over dit onderzoek wilt, kunt u mailen naar

,
of kunt u kijken op de volgende website: http://www.studies-obsgyn.nl/stim.

Dit bericht is geplaats met toestemming van het stichtingsbestuur.