Zelfmanagement bij borstkanker: Wie wil mij helpen?

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 2
Zelfmanagement bij borstkanker: Wie wil mij helpen?

Beste lezer,

Mijn naam is Esther Castenmiller. Ik ben fysiotherapeut en volg de Master opleiding Oncologie Fysiotherapie. Ik merk in de praktijk bij mijn patiënten met borstkanker dat zij vaak nog niet voldoende weten over wat ze zelf kunnen doen aan hun herstel. Vaak vinden mijn patiënten dat heel vervelend.

Daarom wil ik met mijn afstudeerscriptie in kaart brengen hoe de informatievoorziening op dit moment voor jullie is, zodat deze verbeterd kan worden. Maar daarbij heb ik wel jullie hulp nodig. Zouden jullie mij willen helpen door de enquête in te vullen die ik gemaakt heb? Het invullen duurt ongeveer 15-20 minuten.

Bij wijze van dank, zal ik onder de ingevulde enquêtes twee staatsloten gaan verloten.

De link naar mijn enquête is:

https://sites.google.com/site/thesisborstkanker/

Alvast bedankt voor jullie hulp!

groetjes

Esther

ps. Voor de moderator van dit forum:
Ik heb van tevoren contact opgenomen en heb toestemming van het Stichtingsbestuur gekregen om deze oproep te mogen plaatsen.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Esther, ik heb je enquete ingevuld. Bij behandelingen ontbreekt immuuntherapie (voor her2+).

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb de enquête ook ingevuld. Puntje van kritiek is dat bij onderwerpen als je aangeeft ergens geen last van te hebben, je toch in moet vullen wat je eraan doet/hoe je het bestrijdt.
Maar als je er geen last van hebt hoef je er ook n iks aan te doen.
Bij nee zou je dan door moeten gaan naar 3 vragen verder.

Wat ik verder mis is het probleem evenwichtstoornis/hersenbeschadiging door de chemo.

Offline
Berichten: 242

Ik heb hem ook ingevuld.
Ik vind de voorlichting werkelijk bedroevend, terwijl ik op zich toch een heel prettig ziekenhuisbezoek. Maar verder...

Ik heb gedeeltelijk een cursus online gedaan, maar vond daarin totaal geen aanknopingspunten en herkenning, en de lust verging me al snel.
Dat ging in de trand van: pas je je leefpatroon aan? "Ja, ik ga nu vaker zitten met een boek." (beeld: vrouw gaat zitten en slaat boek open). Ook helaas alleen oudere dames met een dito uiterlijk, die ook niet meer werken. Nu ben ik 55, maar echt... Ik kan me voorstellen dat wat jongere vrouwen daar helemaal niets mee hebben.

Ik mis verder zoals Dinie ook al aangeeft, neurologische schade door chemobehandelingen. Zelf niet gehad, maar ik lees er hier vaak over.

Offline
Berichten: 2

Bedankt dames voor het invullen, ik heb inmiddels 26 reacties dus het loopt gestaag op.

@Maisa,
Bedankt voor de tip. Ik kon niet meer een extra antwoord toevoegen, maar ik heb hem samengevoegd met hormoontherapie

@Dinie_u
Ik snap je opmerking, maar soms heb je geen last omdat je er juist iets aan doet (je hebt bijvoorbeeld geen last van je schouder, omdat je juist veel beweegt). Daarom krijg je dus toch de vraag wat je eraan doet, ook al heb je geen last.

@Floriane
Dat kwam ik nou ook vaak bij mijn patiënten tegen, en als ik ze dan extra uitleg gaf, dan zeggen ze vaak "had ik het maar eerder geweten". Daarom heb ik dit ook als onderwerp gekozen.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Hallo Esther,
heb net ook de enquete ingevuld. Goede vragen en goed dat je ernaar vraagt! Wat ik zelf miste, omdat ik er zelf erg veel last van heb gehad en nog heb: voorlichting over pijn en pijnbestrijding. Mij was bijvoorbeeld tevoren niets verteld over het mogelijk ontstaan van lymfvatstrengen in mijn geopereerde arm/oksel. Ik had er erg veel last van, maar moest door zelf googlen erachter komen wat het was en wat eraan gedaan kon worden. Gelukkig werd ik toen doorverwezen naar een oedeem/huidtherapeut. En zo waren er nog wat meer dingen die ik liever van te voren gehoord had.