Persoonlijk verhaal van Andrea69

Hallo,

Mijn naam is Andrea, 48 jaar, en voor de tweede keer is bij mij borstkanker vastgesteld. In 2003 vond er een amputatie plaats waarna chemo en 7 jaar hormoontherapie volgde. Toen ik de diagnose 10 jaar had overleefd, hebben mijn man en ik een feestje gevierd. Helaas overleed hij een maand later plotseling door een ongeval. 

Eind 2016 kreeg ik last van mijn borstbeen. Een reumatische aandoening volgens de huisarts, ik werd met pijnstillers naar huis gestuurd. Deze deden hun werk niet dus moest ik maar meer slikken (hielp ook niet dus ben ik gestopt). In september 2017 ineens last van mijn heup/bekken. Ook nu weer een reumatische aandoening. Op mijn vraag waarom ik niet doorgestuurd werd want ik had ook nog pijn op mijn borstbeen kreeg ik te horen dat het niet nodig was. 

In december heb ik het heft in eigen handen genomen en tijdens de jaarlijkse mammografie en echo gevraagd of de radioloog even wilde kijken waar ik pijn had. Twee dagen later een punctie en ja hoor. Weer kanker. In het beste geval een nieuwe primaire tumor. Mri, pet/ct scan: uitgebreide uitzaaiingen in de botten met een grote concentratie in de bekkenvleugel en het borstbeen. Verder nog in de wervels en ribben. 

Ik ben boos en verdrietig maar ik wil nog even hier blijven. Mijn kinderen moeten hun vader ook al missen. 

Offline
Berichten: 4201

Lieve Andrea, wat kreeg je verschrikkelijk nieuws. En dat nadat er al zoveel op je bord kwam. Ik word er gewoon mee verdrietig en boos om. Zo oneerlijk is het. De huisarts heeft mijns inziens zéér klachtwaardig gehandeld, jouw medische geschiedenis kennende. Ik neem aan dat je een andere huisarts hebt gezocht? Om een nieuwe vertrouwensband mee op te bouwen? Ik ben ook heel benieuwd wat hij of zij eigenlijk gezegd heeft naar aanleiding van alles wat er gebeurd is. Zelf leef ik al een paar jaar met uitzaaiingen en ik zeg je dat om te laten weten dat er echt nog een leven is: ook met uitzaaiingen. Met periodes heb ik milde behandelingen en ik kan dan zo'n beetje alles doen wat ik eerst ook deed. Ook na een zware chemo ben ik weer opgeknapt. Dus er zijn veel mogelijkheden om met je kinderen nog mooie momenten mee te maken. Dat wens ik jou en je kinderen dan ook toe: dat je nog lang een kwalitatief goed leven mag hebben. x ellenk

Offline
Berichten: 21

Dank je wel voor je reactie. Ook goed om te horen dat je nog kunt doen wat je eerst deed. 

De huisarts is zich van geen kwaad bewust. Vandaag heb ik een andere huisarts gebeld maar nog geen contact gekregen, morgen weer. Het vertrouwen is echt weg. Ik weet dat ik haar kan aanklagen maar ik wil liever bezig zijn met andere dingen. 

Toen ik de huisarts liet weten dat er naast de uitzaaiingen in de botten ook een tumor zat op de plek die ik altijd aanwees (waar pijn zat bij het borstbeen), reageerde ze daar niet op. 

Qua behandeling kan ik alleen nog maar rekenen op de hormoontherapie en de ribociclib. Helaas zijn chemo en een operatie niet meer mogelijk. Ik hoop dat ik met de hormoontherapie ook nog wat jaartjes vooruit kan. 

Deze zomer ga ik met de kinderen een rondreis door Zuid-Afrika maken. Veel mooie dingen doen en herinneringen maken. 

Groetjes,

Andrea 

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Andrea wat hoop ik dat je een geweldige trip gaat maken met de kinderen in Zuid Afrika. 

Sterkte met de behandeling van je uitzaaiingen! Ik hoop dat de kuren goed werk doen en dat je er weinig last van hebt!

Offline
Berichten: 117

Hoi Andrea,

Wat heftig dat je je man al zo jong moet missen. En wat krijg je veel voor je kiezen. Heel veel sterkte gewenst.

Geweldig om een mooie rondreis te gaan maken met je kinderen. 

Groetjes, Janneke