Persoonlijk verhaal van dummy

Gisteren te horen gekregen via via dat 2 nichten ook borstkanker hebben. Ik heb geen contact met familie. Ondanks dat genetisch onderzoek niets aangaf schrik ik er toch wel van. 1 tante heel jong 2x borstkanker en dan wij met zn drieën. 

Offline
Berichten: 267

Ik snap dat je dan echt schrikt. Ondanks dat ze niks aangetoond hebben is het toch wel heel veel in de familie. Is er lang geleden onderzoek gedaan? 

Offline
Berichten: 4241

Heel begrijpelijk dat je schrikt. Van wanneer is jouw genetisch onderzoek? Want er worden nog steeds aanvullende dingen ontdekt. Ik zit ook met een zware familieanamnese maar bij mij vinden ze ook niks. "We weten nog lang niet alles." is dan het antwoord. Dus blijf alert!

Offline
Berichten: 42

Genetisch onderzoek was in 2015. Ik heb binnenkort een afspraak bij oncoloog en zal het dan nogmaals bespreken. 

Offline
Berichten: 267

Bij mij was het genetisch onderzoek ook in 2015. Er werd toen tegen mij gezegd dat ik over een jaar of drie / vier weer contact moest opnemen omdat de ontwikkelingen zo snel gaan. Ze verwachten dan naast de chek2 (die waarschijn 95% van mijn familiaire borstkanker veroorzaakt) een tweede oorzaak te vinden. Ik zal ook weer eens actie ondernemen bedenk ik nu...

Offline
Berichten: 477

Hoi hoi, schrikken weer hè. Vooral als je kinderen hebt.

Hier ook zware familiaire belasting zonder dat er iets gevonden is. Ik ben in november 2017 getest op 4 dingen. Ik denk zelf dat er wel een vorm van aanleg is maar die verklaart niet alles, er moet ook een omgevingsfactor zijn. Bij mij in de familie komt het bij mijn oma vandaan. Die waren met vier zussen en geen van hen heeft ooit borstkanker gehad. Allemaal oud geworden, mijn oma is 86 en gezond. Maar van alle nichten en achternichten zijn er heel veel, in onze tak ook heel jong (mijn moeder was 30, ik 37.) De pil? Voeding? Zeg het maar.... Als het al lang geleden is dat je getest bent, zou je het altijd even kunnen bespreken dat er nu nieuwe gevallen zijn.

Hartelijke groet,

Linda