Persoonlijk verhaal van Miekmund

Hallo, ik ben nieuw op het forum en zal me even voorstellen. 

In november kreeg ik de diagnose borstkanker op 37 jarige leeftijd. Trippel negatief, graad 3 met 5 aangedane lymfeklieren. Gelukkig verder geen uitzaaiingen, dus er is een curatief beleid gestart.

Ik ben gestart met chemotherapie, 4x AC kuur en daarna 12x wekelijks paclitaxel met 1x per 3 weken carboplatin erbij.  Inmiddels ook geopereerd, mijn borst is geamputeerd en er is een tissue expander geplaatst en er zijn 6 klieren verwijderd. Niet vanwege medische noodzaak hoor, maar ze zaten als een trosje aan elkaar geplakt.

De uitslag van het weefsel was heel erg goed, er was helemaal niets meer te vinden in zowel het borst als het klierweefsel. Desondanks willen de arstsen en ik geen risico lopen en wordt er binnenkort gestart met bestralen. 

Daarna zal er nog een definitieve reconstructie plaatsvinden. Aangezien ik erg weinig lichaamsvet heb zal dat met siliconen protheses met een LD flap worden. 

Dus daar zit ik nu middenin. Werk en studie zijn even stopgezet en probeer ik nu een beetje weer op te pakken, maar dat gaat niet zo snel, wegens vermoeidheid en gebrek aan motivatie nog. Maar alles op  zijn tijd.

Ik heb de amazones al aan het begin van mijn traject ontdekt en heb al heel veel aan alle verhalen en tips gehad en nu ben ik er ook aan toe zelf een profiel aan te maken.

Offline
Berichten: 234

Welkom, wat fijn dat je veel aan het forum hebt gehad en  nu ook je verhaal deelt. Spannende periode nu ook met de reconstructie! Sterkte daarmee.

Offline
Berichten: 4198

Wat fijn dat je zo'n goede respons had op de behandeling zeg. Dat geeft juist bij triple negatief echt betere vooruitzichten. Succes nog met de reconstructie. Ik heb ook de LD met prothese gehad (links) en dat voelt echt prima. Hou rekening met nog een tweede aanpassing omdat het zelden in één keer helemaal perfect is, maar dat geldt eigenlijk voor alle reconstructies wel.

Offline
Berichten: 391

Hoi Miekmund, 

Wat fijn dat je goed op de behandeling hebt gereageerd. Hoop dat de reconstructie je meevalt. Ik twijfel nog. Ben vanwege mijn figuur ook aangewezen op LD, hoop dat het je bevalt. En dat het allemaal nog niet zo vlot gaat met de draad oppikken, daar kunnen veel dames hierover meepraten. Neem de tijd die je nodig hebt zou ik zeggen. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 4

Dank jullie wel voor de reacties lieve dames. Volgende week start de bestraling,  gelukkig maar 15x door de goede respons op de chemo. En dan neem ik even rust. 

Goed om te weten dat er waarschijnlijk meerdere operaties nodig zijn ellenk, dan kan ik me daar een beetje op instellen. De pc had het er ook over om mogelijk naar de zuurstof kliniek te gaan voor een beter herstel ivm de bestraling. Maar goed, dat is pas op zijn vroegst o er 6 maanden. Eerst even focussen op de bestraling. 

Een vriendin zei me dat je in het donker niet verder kan kijken dan het licht van de zaklamp. Vond ik zo mooi!

Offline
Berichten: 4198

Dat is inderdaad een heel mooie uitspraak. Die ga ik onthouden. Echt zo goed!